Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    06-10-2002
    Vendndodhja
    France
    Postime
    35
    benseven11, jam dakorte qe te ter ne ato kohera e njifnin shum mire ligjin e agjitacion propagandes etj ligje .. por ne shqiperi nuk ka qen rastesi qe burgjet ishin hapur pikerisht ne ato zona ku prodhoheshin ato gjera, apo nxireshin ato minerale aq te çmuara per vendin ton, te cilat kerkonin nje pune titanike .. si kromi piriti, bakri etj etj.

Cdua te te them me kete gje :

Ne shum raste nga ish ministria e brendeshme e asaj kohe, hartoheshin listat sesa forca krahu duheshin ne njerin apo ne tjetrin burg, qe te thahej keneta e Maliqit ... qe te nxirej kromi ! Dhe cuditerisht keto lista u jepeshin rretheve e punetoreve oprative te zonave qe te arrestonin X njerez e ti burgosnin per te ber punet cnjerezore falas.

Pa u futur ne detaje te historise keto i ka ber ai shtet dikur, dua un apo ti ti pranojm, kjo nuk ka aspak rendesi.

Rendesi ka qe ato kohe denoheshe me qellim te para caktuar, e pak rendesi kishte ne kishje ber ti gje apo jo, se sa per deshmitar kishte edhe deshmitaret ai shtet qe i bente ta thoshin edhe te zezen te bardhe.

Po te kujtoj nje fakt : pyet nese njef dike nga ata te burgosurit politike etj ata te tentimit te arratisjes ... se ke ata mbajn mend me shume, hetuesine apo burgun !
    Ne ato kohera te beje disa muaj apo 1 vite hetuesi, te benin ne shumicen e rasteve qe te mallkoje edhe nene qe te kishte lindur (te pakte qen ata qe ju kan rezistuar torturave çnjerezore, shumica e atyre qe kan rezistuar kan vdekur ne duar e hetuesve gjat torturave) dhe shum kollaj na perpilohej nje poces-verbal se vdiq nga pushimi i zemres !!!

Ne ate kohe, te beje nje hetuesi apo ne burg nje proces-verbal se vdiq X apo Y qe shum e kollajte, por qe te behej nje proces-verbal nga nje veteriner apo zooveteriner se ngordhi nje lope e Kooparatives, do ta beje mir mendjen top se nga se ngordhi, se te ikte koka per sapun, nese ja fusje kot dhe ti si zooveteriner ishje treguar i pa kujeseshem per ta shpetuar ate lope, i kishje gati hekurat .... pra ne ate sistem, me shum rendesi kishte nje lope sesa nje njeri.

Keto qe te them nuk jan nga imagjinata ime i nderuar, por jan fakte te jetes e punes qe edhe un vet dikur i kam sherbyer atij sistemi, dhe kam par e degjuar shum gjera qe beheshin.

Sot ne Shqiperi si behet vone kujt per ata qe jan vertete te burgosur politike, pa se c'far thone ligjet per ta, si e trajtojn ato ligje kete kategori njerezish, kjo e ka patur qe ne 1992-shin mundesine qe te beheshin ligje korekte ne interesin e shqiptareve e te vet Shqiperise ... nuk u ben siç duhej etj etj pa ju futur pse su ben... sa u ben e si jan ber dhe sa zbatohen sot ... e ka then dikur aktori i madh Sander Prosi, ne nga filmat qe ai ka lujtur dikur :

... O pupull, sa gjera behen ne emrin tend.

Ajo kohe qe koha e diktatures, qe i sherbeu vetem nje klase te caktuar, dhe i sherbeu deri aty, sa hengri edhe vet kokat e shokeve qe ne lufte kishin ndare morrat bashk.

Nese sot s'ka drejtesi e qarje hallesh per ate popull, nuk ka se Saliu etj etj e kan hallin akoma te ven per vehten e tyre e dreqin vete, malet me para, pa popullit i dalte tymi me keq sesa i ka dale, se mbeti akoma edhe 20 vjet te tjera koke uluri i sistemeve e politikes, se per mendimin tim kete popullin tone te dashur, lere pa buke - nuk u be qameti e pranon .... aman e le pa u mar me politiken ... i ke ber namin !

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Per te ardhur keq eshte por shtetii cakton pensionet mbi kriteret e te ardhurave nga puna qe ke bere.
    Nqs te ardhurat nga puna qe ke bere kane qene te vogla edhe pensioni bie i vogel.Keshtu eshte ne cdo shtet ne bote,ne cdo sistem.
    Aranitit i bie pension i larte pasi ka pas rroge te madhe kur ka punuar.Keto te persekutuarit me sa di sikur kane marre shperblime/kompesime per vuajtjet.Cdo sistem/komunist/demokratik eshte i mbeshtetur ne ligje.Ai pension qe jepet eshte
    i mbeshtetur ne ligje dhe sdo te dije se kush je.
    Nqs ti si i persekutuar shkove ne burg,faji i kujt eshte?Faji jot se ti theve ligjet.
    Sikur te mos kishe thyer ligje,nuk do te ngaterrohej shteti me ty.
    Provo te thyesh ligjet tashti dhe shiko a shkon ne burg apo jo?Mos te te genjeje mendja se shteti demokratik do te te beje favorizime,se je i persekutuar.
    Pensioni bazohet ne kontributin qe ke dhene me pune supozojme 30 vjet ne vlere leku.Sa me e madhe kjo vlere aq me i larte pensioni.Ose mund te jete pensioni=40% e rroges se muajit te fundit perpara se dikush te kete dale ne pension.Varet se si eshte vene me ligj.

Tek cili sistem? Tek një sistem drejtësisë Aranitin do e kishin hedhur në gropë gëlqereje, ose t'i jepnin dënimin më njerëzor - ta linin të vdiste urie.

Kurse tek ky sistem demokracie, ai fundërrinë vazhdon të jetë i gjallë. Po ky sistem demokracie perëndimore nuk e lejoi Ligjin e Lustracionit - ta dije ç'protesta bënin "perëndimorët demokratikë" për shkeljen e të drejtave të njeriut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 28-11-2010 më 10:40
    Prektora

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Ju zoteri i nderuar me sa po shoh,ne menyre te qellimshme po vazhdoni te abuzoni me termin ligj dhe sistem gjyqesor.Nese nuk je ne dijeni po te bej me dije se ne ate kohe nuk ekzistonte institucioni i avokatit,nuk ekzistonte as prezumimi i pafajsise(kur nje i pandehur prezumohet i pafajshem deri ne castin kur gjykata merr nje vendim te prere).Ai ligji i famshem i agjitacionit dhe propagandes nuk ishte gje tjeter vecse nje menyre per te fabrikuar prova per te denuar armikun e klases.Jo me kot ta thashe me siper dhe po ta riperseris se edhe nazistet vepruan ne baze te kushtetutes se tyre,edhe asgjesimin e 6 mln cifuteve ata e bene me kushtetute.Puna eshte se e drejta nderkombetare i cilesoi si nul(te pavlefshme)pjesen me te madhe te ligjeve te kushtetutes naziste pasi perbenin shkelje te renda te te drejtave te njeriut.
    Ne rastin konkret,i nderuari z.Blloshmi nuk po kerkon qe shteti t'i fale leke por po kerkon leket qe i takojne me ligj per te vellain e ekzekutuar ne kohen e diktatures.I vetmi favor qe ai kerkon eshte qe ti mari keto leke me heret nga afati i percaktuar nga qeverria per vete kushtet specifike ne te cilat ndodhet.Nuk po flasim per vleresimin qesharak qe shteti iu ka bere viktimave te diktatures ne nje kohe kur ish lideri i opozites se sotme mori demshperblim 80 mije euro per 3 vjet burg apo kur vetem imazhi i bibilushit te Ylli Pangos vlen as me shume as me pak por plot 400 mije euro.Te thuash qe shteti eshte ngushte per t'i dhene demshperblimin prej 20 mije eurosh te qelbura nje hallexhiu qe do te shpetoje mbesen e tij nga vdekja ne nje kohe kur mori nga fondi rezerve plot 700 milione per te blere nje makine te blinduar!Po jetojme ne nje kohe paradoksesh te medha dhe e keqja me e madhe eshte se keto paradokse po ligjerohen.
    Ajo dihet ligjet e diktatures dhunojne te drejtat me elementare te njeriut,por ishin ligje te atij sistemi.Ishin ligje ,kete emer kishin.
    Nqs zoti Blloshmi kerkon parane qe i takon per vellain,ku eshte ligji qe i jep atij te drejte te marre jo per veten e vet por per vellain?
    Nqs ai beson qe shteti e ka kompesuar keq,nuk e ndihmon per vajzen sipas ligjit,nuk po i pergjigjet shteti per te marre leket per vellain atehere te marri avokat.Te beje letrat dhe hedhe padine ne gjyq.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Ju zoteri i nderuar me sa po shoh,ne menyre te qellimshme po vazhdoni te abuzoni me termin ligj dhe sistem gjyqesor.Nese nuk je ne dijeni po te bej me dije se ne ate kohe nuk ekzistonte institucioni i avokatit,nuk ekzistonte as prezumimi i pafajsise(kur nje i pandehur prezumohet i pafajshem deri ne castin kur gjykata merr nje vendim te prere).Ai ligji i famshem i agjitacionit dhe propagandes nuk ishte gje tjeter vecse nje menyre per te fabrikuar prova per te denuar armikun e klases.Jo me kot ta thashe me siper dhe po ta riperseris se edhe nazistet vepruan ne baze te kushtetutes se tyre,edhe asgjesimin e 6 mln cifuteve ata e bene me kushtetute.Puna eshte se e drejta nderkombetare i cilesoi si nul(te pavlefshme)pjesen me te madhe te ligjeve te kushtetutes naziste pasi perbenin shkelje te renda te te drejtave te njeriut.

Në këtë rast krahasimet nuk vlejnë fare dhe i japin të drejtë Benit. Ishin po përfaqësuesit e të drejtës ndërkombëtare që nuk çanë kokën fare për pushkatimet e oficerëve polakë në Katin madje, këta përfaqësues ishin pjesëmarrës (palë) në pushkatimet e dhjetëra mijëra kroatëve në Blajburg. Araniti duhet lënë të ngordhë në bazë të ligjeve tona.
    Prektora

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Tek cili sistem? Tek një sistem drejtësisë Aranitin do e kishin hedhur në gropë gëlqereje, ose t'i jepnin dënimin më njerëzor - ta linin të vdiste urie.

Kurse tek ky sistem demokracie, ai fundërrinë vazhdon të jetë i gjallë. Po ky sistem demokracie perëndimore nuk e lejoi Ligjin e Lustracionit - ta dije ç'protesta bënin "perëndimorët demokratikë" për shkeljen e të drejtave të njeriut.
    O Darvin cfare je duke folur.
    Shume njerez ne pushtet sot jane kusherinj,miqesi e Aranitit.Ato pushtetare
    u futen ne politike dhe bene sukses per shkak te Aranitit. Njerez qe punojne sot ne gjykaten e larte,ne polici ne kryeministri jane njerezit e tij.Araniti vazhdon te kete pushtet,influence ne politike dhe nuk e shpon plumbi.Sepse ka kusherinjte
    shoqerine e tij miqte qe e mbrojne.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Jemi shtet demokratik, sistemi më i mirë.. ose, më pak i keqi.
    Prektora

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga CIBOX Lexo Postimin
    benseven11, jam dakorte qe te ter ne ato kohera e njifnin shum mire ligjin e agjitacion propagandes etj ligje .. por ne shqiperi nuk ka qen rastesi qe burgjet ishin hapur pikerisht ne ato zona ku prodhoheshin ato gjera, apo nxireshin ato minerale aq te çmuara per vendin ton, te cilat kerkonin nje pune titanike .. si kromi piriti, bakri etj etj.

Cdua te te them me kete gje :

Ne shum raste nga ish ministria e brendeshme e asaj kohe, hartoheshin listat sesa forca krahu duheshin ne njerin apo ne tjetrin burg, qe te thahej keneta e Maliqit ... qe te nxirej kromi ! Dhe cuditerisht keto lista u jepeshin rretheve e punetoreve oprative te zonave qe te arrestonin X njerez e ti burgosnin per te ber punet cnjerezore falas.

Pa u futur ne detaje te historise keto i ka ber ai shtet dikur, dua un apo ti ti pranojm, kjo nuk ka aspak rendesi.

Rendesi ka qe ato kohe denoheshe me qellim te para caktuar, e pak rendesi kishte ne kishje ber ti gje apo jo, se sa per deshmitar kishte edhe deshmitaret ai shtet qe i bente ta thoshin edhe te zezen te bardhe.

Po te kujtoj nje fakt : pyet nese njef dike nga ata te burgosurit politike etj ata te tentimit te arratisjes ... se ke ata mbajn mend me shume, hetuesine apo burgun !
    Ne ato kohera te beje disa muaj apo 1 vite hetuesi, te benin ne shumicen e rasteve qe te mallkoje edhe nene qe te kishte lindur (te pakte qen ata qe ju kan rezistuar torturave çnjerezore, shumica e atyre qe kan rezistuar kan vdekur ne duar e hetuesve gjat torturave) dhe shum kollaj na perpilohej nje poces-verbal se vdiq nga pushimi i zemres !!!

Ne ate kohe, te beje nje hetuesi apo ne burg nje proces-verbal se vdiq X apo Y qe shum e kollajte, por qe te behej nje proces-verbal nga nje veteriner apo zooveteriner se ngordhi nje lope e Kooparatives, do ta beje mir mendjen top se nga se ngordhi, se te ikte koka per sapun, nese ja fusje kot dhe ti si zooveteriner ishje treguar i pa kujeseshem per ta shpetuar ate lope, i kishje gati hekurat .... pra ne ate sistem, me shum rendesi kishte nje lope sesa nje njeri.

Keto qe te them nuk jan nga imagjinata ime i nderuar, por jan fakte te jetes e punes qe edhe un vet dikur i kam sherbyer atij sistemi, dhe kam par e degjuar shum gjera qe beheshin.

Sot ne Shqiperi si behet vone kujt per ata qe jan vertete te burgosur politike, pa se c'far thone ligjet per ta, si e trajtojn ato ligje kete kategori njerezish, kjo e ka patur qe ne 1992-shin mundesine qe te beheshin ligje korekte ne interesin e shqiptareve e te vet Shqiperise ... nuk u ben siç duhej etj etj pa ju futur pse su ben... sa u ben e si jan ber dhe sa zbatohen sot ... e ka then dikur aktori i madh Sander Prosi, ne nga filmat qe ai ka lujtur dikur :

... O pupull, sa gjera behen ne emrin tend.

Ajo kohe qe koha e diktatures, qe i sherbeu vetem nje klase te caktuar, dhe i sherbeu deri aty, sa hengri edhe vet kokat e shokeve qe ne lufte kishin ndare morrat bashk.

Nese sot s'ka drejtesi e qarje hallesh per ate popull, nuk ka se Saliu etj etj e kan hallin akoma te ven per vehten e tyre e dreqin vete, malet me para, pa popullit i dalte tymi me keq sesa i ka dale, se mbeti akoma edhe 20 vjet te tjera koke uluri i sistemeve e politikes, se per mendimin tim kete popullin tone te dashur, lere pa buke - nuk u be qameti e pranon .... aman e le pa u mar me politiken ... i ke ber namin !
    Kam degjuar per ato listat dhe per plane per te bere arrestime.Ka shume mundesi te jete e vertete.Pyetja eshte nga e kane origjinen ato emra qe jane vene ne liste?Nga jane marre keto emra?
    Perse jane vene ato emra dhe jo emra te tjere?
    Ne lista jane vene emra jam ibindur qe jane vene emra te raportuar,nga spiune,banore lagjesh me lidhje me policine e zones dhe hetusine lokale.
    Perse jane raportuar ato emra?keto persona ne liste ne radhe te pare jane JO anetare partie.2.Jane sipas opinionit te lagjes ku ato jetojne njerez shume negative.Negative ne ckuptim.Egoiste,sarkastike,kane hedhur kunja,kane shprehur pakenaqsi,kane qene me prirje liberale,ndjekur moden,kane folur per italianin,kane shprehur pakenaqsi per nje sekretar partie,per tregun,shtetin etj.
    Fol ketu,fol atje,fol sot fol neser te gjitha rastet jane raportuar nga spiune vullnetare,keshilltare lagjesh,komshinj,njerez bashkepuntore etj.
    Atehere per shkak se jane disa raste,hetusia e shikon jo si nje aksident qe dikush foli keq,e shikon si nje A-k-t-i-v-i-t-e-t dhe e fut ne rreth te kuq kete person.Ajo hetusi ka edhe nje sekretar partie qe menjehere kur shikon kete aktivitet agjitacioni te personit e quan armik kete person.Dmth sipas hetusise nuk kemi te bejme me nje rast ordiner.Ketu kemi nje armik.Perderisa ai konsiderohet armik nga hetusia imagjinoje si do sillet hetusia me ate kur e arreston.Me hu dhe tortura.Per hetusine ka llogjike.
    Emra te tjere ne liste mund ti perkasin,njerezve me biografi te keqe.nje pjese e tyre vertet ka thyer ligje,ka bere sabotime, faje te renda,deme ekonomike etj
    dhe e meriton burgun.
    Kategori tjeter,persona qe kane bere gabime ne pune qe ka sjelle deme ne ekonomi dhe jane cilesuar nga nje sekretar partie,si armiq sabotatore..Kjo eshte nje pakice qe sipas ligjeve ne ate sistem jane te pafajshem, eshte nje grup shume i vogel.
    Kategori tjeter,njerez qe kane humbur dokumenta ose nxjerre sekrete informacion qe nuk duhet te dale ne publik.Jane konsideruar armiq
    Kategoria e funditmra personash vertet rebele qe kane folur hapur,as nuk u ka plasur per opinione dhe kane qene kunder ideologjise,ekonomise pushtetit,praktikave.E kane shprehur hapur.
    Keto persona keto kategori shkojne te gjithe ne burg,20 vjet e lart.
    Cfare ndodh pas kesaj?Personat e denuar qe jane ne burg kane familjet kusherinjte e tyre jashte.Me llogjike anetaret e familjes komplet do jene me urrejtje dhe kunder sistemit dhe shanset jane qe edhe ndonje pjestar i familjes nuk do duroje dhe filloje te flase pakenaqsi urrejtje per sistemin poshte e lart.Pjestari i familjes arrestohet me vone dhe ne burg.Hetusia per te gjitha rastet me lart,perpara arrestimit ka marre informacion,ka hapur dosje,ka caktuar njerez qe te marrin vesh secfare ben dhe cfare flet ky person.ne shume rastepersonit i eshte derguar provokator qe ja ka orientuar bisedat ne politike dhe bere personin te filloje te flase kunder sistemit.Domethene te gjitha arrestimet kane lene pasoje krijimin e "armiqve te rinj"pjesetaret e familjesse te burgosurve.Me nje fjale krijimi i listave nuk besoj qe te ishte nje pune e veshtire pasi,rrjeti gjigand i spiuneve ishte i perhapur ne gjithe vendin dhe kishte informacion dhe qartesi per situaten e cdo familjeje shqiptare,per cdo person,kush eshte ne rregull dhe kush duhet survejuar.
    Dua te dal pas gjithe kesaj te konkluzioni qe per ate sistem ligjesh,nuk po them 100% por shumica NUK jane denuar kot.Per nje ish te burgosur ajo qe ka bere eshte eshte nje HIC,kjo eshte nje arsye qe shumica e tyre te dale nga burgu thone qe jam i pafajshem,jam denuar kot.
    Perse une duhet te besoj nje ish i denuar politik eshte i pafajshem?
    Perse une duhet te besoj versionin e tij te historise si u arrestua dhe sa vuajti ne burg.Cfare e ben ate te besushem?
    Nuk kam si ta besoj pasi nuk njoh te dyja anet e historise se tij.NUk di se cfare ka bere ky person realisht qe eshte bere shkak te arrestohet.
    Nuk kam njohuri per dosjen e ketij personi,cfare materiali ka pasur hetusia,cfare materiali ka pasur gjykata.Historia cfare ka ndodhur ne gjyq.Deshmitaret.
    Cfare ka bere ky person ne burg?Ky mund te jete bere spiun ka raportuarte tjeret dhe na shitet sot si hero ne publik,jep intervista,shkruan kujtime ne gazeta libra dhe genjen......Kur keto ish te burgosur mbajne ligjerata ne tv,intervista,japin material per gazeta dhe shkruajne libra,personalisht nuk u besoj.Jane shume pak fakte te verteta.Pjesa tjeter mund te jete e vertete por mund te mos jete,mund te jete komplet genjeshter,ekzagjerim,per qellime qe ky person te duket si hero
    i dizidences dhe shpirtit te demokracise ne publik,si dhe per qellime perfitimi ne politike dhe financiarisht.Konkluzioni eshte qe nuk te denon njeri kot per 20, 25 vjet.
    Ai denim do justifikohet nga gjykata me prova,fakte dokumente.Per te denuarin ajo qe ka bere eshte hic.Per shtetin ne ate periudhe ai aktivitet cilesohet si aktivitet armiqsor.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 28-11-2010 më 23:11
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Keshtu si po del!!!!!!.Me duket se nuk kemi jetuar ne Diktature.....Qe duhet te jete,o ishte;Nje rregjim politik totalitar apsolut.
    Paskemi jetuar ne demokraci ligjore,e se paskemi ditur!.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Keshtu si po del!!!!!!.Me duket se nuk kemi jetuar ne Diktature.....Qe duhet te jete,o ishte;Nje rregjim politik totalitar apsolut.
    Paskemi jetuar ne demokraci ligjore,e se paskemi ditur!.
    pasi Shqiprija edhe Kosova jan vende evropjane , nuk kan jetu ne diktaurë , ato kan qen vetemse prova psikologjike gjith popullore ... qe te kuptohet randesija vetqeverisese e demokracisë... ( fatkeqesisht )
    Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 28-11-2010 më 23:50

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    pasi Shqprija edhe Kosova jan vende evropjane , nuk kan jetu ne diktaurë , ato kan qen vetemse prova psikologjike gjith popullore ... qe te kuptohet randesija vetqeverisese e demokracisë... ( fatkeqesisht )

Ka qene ajo shprehja e madhe;çthote populli ben partia e çthote partia ben populli....Vetet se, si populli dhe partia ja fusnin kot

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •