Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Bashkia e Tiranës stopoi xhaminë

Në raportin vjetor të Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për liritë fetare thuhet se, Bashkia e Tiranës nuk i dha leje komunitetit mysliman për të ndërtuar një xhami të re në kryeqytetin shqiptar.

E premte 19 Nëntore 2010 18:31

Në pjesën e dytë të raportit të DASH flitet pikërisht për këtë temë, duke nënvizuar se zyrtarët e Baskisë së Tiranës nuk vepruan sipas kërkesës së këtij komuniteti.
    “Bashkësia Islame në Shqipëri vazhdoi të kërkonte leje për ndërtimin e një xhamie të re, në një tokë të kthyer të kësaj bashkësie nëpërmjet procesit të kompensimit të pronave. Deri në fund të periudhës së raportimit, zyrtarët e Bashkisë së Tiranës ende nuk vepruan lidhur me këtë kërkesë”, thuhet në raport.
    Ka vite që BISH kërkon leje nga Bashkia e Tiranës për të ndërtuar një xhami të madhe në Tiranë, për shkak se besimtarët e kësaj feje ritet e tyre gjatë të premteve i kryejnë në rrugë. Për këtë shkak edhe është rritur nevoja për ndërtimin e një xhamie të madhe.
    Kryetari aktual i Bashkisë së Tiranës, Edi Rama, edhe pse në mandatin e tij të tretë, vetëm disa ditë më parë premtoi se do të jepet leja për ndërtimin e një xhamie në Tiranë. Mirëpo, kjo deklaratë e tij nxiti debate në politikë, pasi që shumica parlamentare e akuzoi rampën se premtimin po e bën për shkaqe elektorale.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Xhamite dhe Kishat, por sidomos xhamite, jane nder gjerat e fundit (ne mos hic) qe ka nevoje vendi sot. Ne qendra duhen ndertuar institucione te denja te kultures, artit, arsimit, parqe apo simbole te vendit dhe banoreve qe banojne ne kete truall qe quhet "Shqiperi". Qendrat e qyteteve te medha jane vendet e para me te cilat nje shtet prezantohet tek vizitoret e huaj. Jane vendet ku frymezohen qytetaret dhe gjejne identitetin e tyre ne shtetin ku jetojne. Uroj qe Tirana te mos bastardohet me me projekte dhe ndertime qe nuk kane kurrefare lidhje me vizionin e ndertimit te nje kryeqyteti te Evropes.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Pajtohem 100%......
    Jarigas

sylar Maska e Jackie
    Anëtarësuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Edhe une jam dakort me shkrimin e brookliyn.
    Against all odds..

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Nuk pajtohem ,me parafolsit! Ne Tirane jeton nje komkunitet i madhe muslimane i cili nuk ka ku te kryej ritet fetare,dhe eshte drejte e tyre qe te ndertoje nje xhami super te madhe me nje arkitekture exra-moderne qe do ti pershtatet planit urbanistik te rregullimit te qytetit te Tiranes...

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Fajin e kan qafirat e bashkis, lan tan at musliman tu fale trotuareve dhe mazalla se u bajn i cop streh. U raft rrufeja.
    D'Oh!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Le te ndertohet, por jo ne qender. Qendra nuk duhet t'ju perkasi institucioneve fetare, por t'ju sherbeje te gjithe Shqiptareve. Zakonisht kur kaloj prane institucioneve fetare te cfare do lloj besimi me vjen ti shpejtoj hapat, e te largohem sa me pare.
    Feelings change - memories don't.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    mia@,alergjia ka sherim moj...
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    mia@,alergjia ka sherim moj...
    Nuk eshte se kam alergji, por thjesht me duken ndertesa te ftohta edhe pse konsiderohen shtepi te Zotit.
    Feelings change - memories don't.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Fajin e kan qafirat e bashkis, lan tan at musliman tu fale trotuareve dhe mazalla se u bajn i cop streh. U raft rrufeja.
    ashtu le te falen, tortuareve. ashtu falen edhe emigrantet ne itali.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •