Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 117
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    A ka nevoje te bahet nje pyetje e tille?

Asht njelloj sikur te thuesh..a e don nanen, baben, vllain???
    pergjigja dihet..
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    A ka nevoje te bahet nje pyetje e tille?

Asht njelloj sikur te thuesh..a e don nanen, baben, vllain???
    pergjigja dihet..
    Ke të drejtë, por jo të gjithë kanë mendimin e njejtë sikur unë dhe ti
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Atehere po e shoh qe, megjith debatin, paskemi qene dakort gjithe kohen, por po kapemi ne terma. Nese shumica e shqiptareve do mendoje keshut kur te vije koha e duhur, atehere e ardhmja premton me ne fund dhe per ne.
    D.m.th edhe ju jeni pro bashkimit. Ne kete parfundim paske arritur.
    Te tjerat jane e lagu s'e lagu.
    Decentralizi eshte menaxhimi i taksave te qytetarit nga komunat (bashkite), ne menyre qe efikasiteti te jete sa me i madh.
    Konfederata mund te na sherbeje per dy arsye te ndryshme, por prapseprap duhet te jete e perkohshme. Pra duhet te jete vetem nje hap drejt cakut.
    Arsyeja e pare - faktori nderkombetar. Nje referendum per konfederaten Shqiperi-Kosove do te kishte shume me pak kundershti se nje referendum per bashkim te menjehershem.
    Arsyeja e dyte- Nevojitet nje kohe me e gjate per kosolidimin apo shkrirjen e institucioneve te dy vendeve ne nje. Konfederata do te sherbente mire qe kjo te behet gradualisht dhe kujdesshem.

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    D.m.th edhe ju jeni pro bashkimit. Ne kete parfundim paske arritur.
    Te tjerat jane e lagu s'e lagu.
    Decentralizi eshte menaxhimi i taksave te qytetarit nga komunat (bashkite), ne menyre qe efikasiteti te jete sa me i madh.
    Konfederata mund te na sherbeje per dy arsye te ndryshme, por prapseprap duhet te jete e perkohshme. Pra duhet te jete vetem nje hap drejt cakut.
    Arsyeja e pare - faktori nderkombetar. Nje referendum per konfederaten Shqiperi-Kosove do te kishte shume me pak kundershti se nje referendum per bashkim te menjehershem.
    Arsyeja e dyte- Nevojitet nje kohe me e gjate per kosolidimin apo shkrirjen e institucioneve te dy vendeve ne nje. Konfederata do te sherbente mire qe kjo te behet gradualisht dhe kujdesshem.
    ha, ja kete kisha frike. Shumica ketu jane ose kunder nje 'shqiperia te bahskuar' konfederative te tipit zviceran ose UAE, ose e shohin kete si nej hap. Te tjere thone qe keto jane cehstej dytesore. Ketu nuk biem dakort.

per mua, decentralzimi eshte gjthska, dhe pikerisht sepse askush nuk e deshiron realisht si te mire ne vetvete, pikerishgt per kete arsye me mire jam kudner bahskimti dhe shqiptaret te kene te pakten dy shtete, sesa nje shteti unik, te centralziuar, me nje ligj dhe nje plae taksa, nga i cili nuk mudn t ikesh pa hequr dore nga te qenit shqiptar.

Jo pra, derisa te na mbushet mendja qe decentralizimi total eshet e mire ne vetvete, kurre nuk do jem pro bashkimit qe do i heqi shqiptareve kete pasuri te madhe qe kane sot: dy shtete, mes te cileve mudn te zgjedhn!

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    ha, ja kete kisha frike. Shumica ketu jane ose kunder nje 'shqiperia te bahskuar' konfederative te tipit zviceran ose UAE, ose e shohin kete si nej hap. Te tjere thone qe keto jane cehstej dytesore. Ketu nuk biem dakort.

per mua, decentralzimi eshte gjthska, dhe pikerisht sepse askush nuk e deshiron realisht si te mire ne vetvete, pikerishgt per kete arsye me mire jam kudner bahskimti dhe shqiptaret te kene te pakten dy shtete, sesa nje shteti unik, te centralziuar, me nje ligj dhe nje plae taksa, nga i cili nuk mudn t ikesh pa hequr dore nga te qenit shqiptar.

Jo pra, derisa te na mbushet mendja qe decentralizimi total eshet e mire ne vetvete, kurre nuk do jem pro bashkimit qe do i heqi shqiptareve kete pasuri te madhe qe kane sot: dy shtete, mes te cileve mudn te zgjedhn!
    U teprua me kete shembullin e Zvicrres, i cili nuk ka kurrfar lidhje me qeshtjen tone.
    Zvicrra eshte nje shtet i perbere nga disa kombe, ndersa ne jemi nje komb i shperndare ne disa shtete. Raste komplet te ndryshme.
    Ju jeni kunder nje shteti por nuk i tregoni arsyet. Une po i afroj disa arsye perse eshte me mire te jete nje shtet se dy shtete.
    Serbia pretendon qe ne te ardhem te jete lider ne rajon. Shprese per kete i jep numri i popullsise, territori dhe ekonomia. Serbise mund ti kundervihet vetem nje Shqiperi natyrale, e jo disa copeza te Shqiperise.
    Ne planin nderkombetar me i rendesishem eshte nje shtet i madh e stabil, se dy shtete te vogla e te paperfillshme. Shtete jane edhe Luxemburgu, Lihtenshtajni etj...por ne skenen nderkombetare jane te 'padukshme'.
    Nje treg 8 milionesh eshte shume me terheqes per investime se disa shtete 1,2,3 milioneshe.
    Nese do te ishte me e rendesishme kuantiteti se kualiteti edhe shtetet tjera do te ndaheshin ne dy-tre pjese dhe jo e kunderta.
    Rasti me i fresket eshte rasti i Gjermanive.
    Sigurish se para se te vendosnin per bashkim kane bere analiza te thukta, dhe kane ardhur ne perfundim se bashkimi eshte zgjidhja me e mire.
    Bile atje ka qene nje problem edhe me i madh, sepse dallimi ne mentalitet dhe ne ekonomi ishte ekstrem i madh...si pasoje e komunizmit ne Gjermanine Lindore.
    Te ne dallimi eshte shume me i vogel, sepse pak a shume jemi ne te njejtat nivele te zhvillimit.

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Serbia pretendon qe ne te ardhem te jete lider ne rajon. Shprese per kete i jep numri i popullsise, territori dhe ekonomia. Serbise mund ti kundervihet vetem nje Shqiperi natyrale, e jo disa copeza te Shqiperise.
    po, nese qellimi eshte lufta ose perbalja ushtarake, shqiperine e deentrralziuar nuk kemi ce duam. por shpresoja se na kish ardhur maj ehundes me lufte, dhe tani duam paqe e tregeti me te gjithe. nders aper mbrojte, besoj se nuk ak vend me te sigurt ost se zvicera 'e copezuar'. ndersa pe rlufte sulmuese po, nje konfederate nuk ben pune.

Ne planin nderkombetar me i rendesishem eshte nje shtet i madh e stabil, se dy shtete te vogla e te paperfillshme. Shtete jane edhe Luxemburgu, Lihtenshtajni etj...por ne skenen nderkombetare jane te 'padukshme'.
    pra qellimi nuk ehste lumturia dhe asuria e shqiptareve por te shesim mend ne arene nderkombetare?! sepse ne fakt luksemburgasit brengosen shuem qe nuk ndihen ne arenen nderkombetare. ja qe mes pasurise dhe 'peshes' nderkombetare, ndodh qe duhet te zgjedhesh. ti ke do zgjidhje?

Nje treg 8 milionesh eshte shume me terheqes per investime se disa shtete 1,2,3 milioneshe.
    e kam then disa here qe mes dy shtetev nuk duhet te kete kufinj. nuk po mbron njeri autarkine ketu.

Nese do te ishte me e rendesishme kuantiteti se kualiteti edhe shtetet tjera do te ndaheshin ne dy-tre pjese dhe jo e kunderta.
    Rasti me i fresket eshte rasti i Gjermanive.
    serish argumenti qe vetem se te gjtihe ejne dicka, edhe e duhet te ndjekim. nacionalizmi nuk ehste problem vetem per ne, por dhe per gjermanet. dhe kur gjermnai u vendos te ribahskohej se fundmi, askush nuk hodhi analiza ekonmik n ne mes, por vetem pas faktit, si justifikim.

Ju jeni kunder nje shteti por nuk i tregoni arsyet.
    po e perseri arsyetimin tim: nese ke dy shtet shqiptare, ose nje konfederate, mudn t eikehs nag shqiperia per ne ksove nese nuk te pekqejne taksat ose ligjet ketu. konkurenca messhtetev ehste hsume me efektive se demokracia per te prodhuar qeverisje te mire. dhe vetem me dy shtet shqipatre, keto shtete do jene nen trysine e konkurences me njeri-tjetrin. ne vija te trasha, ky eshte arsyetimi. ende askush nuk ka argumentur kudner kesaj.

i/e regjistruar Maska e eagle_black
    Anëtarësuar
    17-12-2008
    Vendndodhja
    LAGJIA E JOHANIT
    Postime
    357
    Idea e gjithe kesaj nis qe ne fillim me nje pyetje qe po ta marrim ne analize i duhet drejtuar cdo shqiptari kudo ndodhet dhe per t’i dhene shpjegim te sakte duhet ti referohemi ngjarjeve te fundit per Shqiperine Natyrale, e cila eshte e njohur si term jo vetem ne mjedisin shqiptar, e ate rajonal, por edhe me gjere.
    Sot “turma” qe karakterizon shqiptaret eshte nje levizje shume me ndryshme se ajo e dikurshmja, ku ne themel te saj duhet te jete dialogu demokratik dhe faktet, ndaj BE nuk mund te jete kunder kesaj, pasi nuk mund te dal kunder vetes, kunder sistemit demokratik qe ka ngritur po vete.
    Pyetja e me siperme vlen mjaftueshem edhe per fqinjet tane, te cilet pak nga pak jane duke kuptuar se Shqiperia e Madhe apo ajo Natyrale sic quhet nuk eshte me nje enderr dhe aspirate. Ekzistojne disa fakte qe e kthejne kete realitet, duke nisur qe nga Qafa e Morines ku kalohet pa pashaporte e deri tek perdorimi i nje abetareje te vetme dhe identike te Gjuhes Shqipe ne te gjitha drevat ku jetojne shqiptare.
    Sot per sot kjo “turme shqiptare” gjendet perballe dyerve te BE, ku sapo kemi fituar te drejten per liberalizimin e vizave. Por ne vitin 2012, po keta shqiptare qe prej dekadash jane quajtur si destabilizues te rajonit, duhet te perbalen me nje “lufte” demokratike per bashkimin e Shqiperise me Kosoven, fiks ne 100 vjetorin e Pavaresise dhe ne “skadimin” e dekreteve te Konferences se Londres e vitit 1913.
    Teza qe shtrohet sot, eshte teza per idene e zhvillimit te nje referendumi, ku shqiptaret duhet te vendosin vete, per bashkimin ose jo te Shqiperise me Kosoven, duan apo sduan “miopet ballkanik”. Referendumi eshte nje mjet demokratik dhe askush s’ka te drejte te kerkoje shpjegim per mbajtjen e tij. Eshte mjaft qesharake kur degjojme se ne disa vende te BE, behet referendum per mbajtjen e qenve dhe pse te mos behet ky referendum per te ardhmen e cdo shqiptari. Ne disa vende eshte bere referendum per shamine dhe eshte mjaft qesharake ndalimi i referendumit per etnine.
    Sot per sot, mendoj se shpetimi duhet te vij nga politika, e cila duhet t’u percjelli qytetareve motivin e ndjenjes atdhetare, per te qene sa me prane me njeri tjetrin, si nje bosht o liber mijera faqesh, e cila ne vetvete karakterizohet nga “Nje komb, nje gjuhe, nje flamur, nje atdhe”. Eshte e turpshme kur ndeshesh me mendimet e disa pseudo atdhetareve, qe e shohin bashkimin, me syrin e prishjes se interesave vetjake (personale), nga ku mund te humbasin mjaft. Eshte e turpshme kur degjon te rinj e te reja ne Shqiperine “meme”, se bashkimi do te sjell deme, pare me syrin e mediokritetit te disave, te cilat ne vetvete fshehin ate shpirtin anti-shqiptar, qe mallkojne veten qe jane shqiptar. Ky eshte turpi me i madh per kta njerez, e qe kjo Toke i mban lart.
    Gjate ketyre 2-3 viteve te fundit, megjithese ne nje moshe fare te re, mund te them vetem qe, “Shqiperia e Madhe, edhe sikur mos ishte e vertete, eshte shume e bukur dhe eshte nje enderr e jashtezakonshme. Do te duhet te kishim frike ta permendim?! Le te frikesohen te gjithe te tjeret rreth e rrotull qe ne e permendim, sepse ia vlen qe vetem nje here te themi se Shqiperia eshte e madhe dhe e bukur”…
    ``I wanna thank the almighty for making me ALBANIAN, since theres no greater HONOR``

wake up&smell the roses Maska e Era-R
    Anëtarësuar
    16-11-2010
    Vendndodhja
    Home is where your heart is
    Postime
    275
    Une personalisht jam per nje PO te madhe bashkimit shpirteror te shqiptareve. Ne kemi nevoje te sensibilizohem dhe te kuptojme qe askush nuk na do,nese nuk e duam njeri tjetrin,çdo e mire tjeter eshte me interes,dhe demton unitetin tone si nje gjak i vetem.
    Ska rëndësi se sa shpejt vjen e keqja,sepse e mira është gjithmonë një hap përpara

Jam PRO SHQIPERISE Etnike.Vetem pozitivitete do te sjell nese ndodh.Personalidht nuk besoj qe Shqiperia te bashkohet ndonjehere,mgjths deshira eshte shum e madhe per cdo shqiptar qe ka gjak shqiptari.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Shqipetaret ne pergjithesi jane energji e fresket ne ballkane dhe evrope. Koha punon per nje Shqiperi Etnike , pore kjo me se shumti n'varet nga vete rinia shqipetare e cila do te luaj nje rol shume pozitiv per bashkimin e Shqiperise Etnike.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •