Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 117
    Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Une votova per PO edhe pse ky eshte thjesht nje mendim i imi, Zemra ma do nje shqiperi te madhe etnike pavarsisht se do kishim me teper benefite per te dy shtetet kshtu te ndare, kemi 2 vota, perkrahim njeri tjetrin kudo, eshte me mire ekonomikisht, e politika Shqipetare eshte bloze, sja kam haberin se si eshte politika e kosoves (uroj te jete me e mire se e jona)
    Me behet qefi kush shikoj Kosoven te perparoje ekonomikisht.
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Nuk do lodhem asnjehere ta perseris: JO! "Bashkmimi kombetar" eshte anti-kombetar!
    Po Pse Zoterote Bashallai per ju Bashkimi Kombetar qenka anti-kombetar, nuk ju kuptoj fare cka doni te thoni me kete.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Po Pse Zoterote Bashallai per ju Bashkimi Kombetar qenka anti-kombetar, nuk ju kuptoj fare cka doni te thoni me kete.
    tre faqet e para et temes jane vetem trajtimi im i kesaj pike. por po perseris vetem kyresoret ketu:

1. konkurenca ne treg rrit cilesine edhe ul cmimin per cdo produkt. monopoli nuk eshte asnjehere i mire. nuk njihen perjashtime per kete.

2. e njejta je vlen per sherbimet e shtetit. kur qytetaret mund te nderojne lehte ofruesit e sherbimeve shteterore, konkurenca siguron cilesi te larte dhe cmim (taksa) te uleta

3. bashkimi i kosoves me shqiperine do eliminonte konkurencen mes ketyre dy shteteve. sot, nese nuk te pelqen ligji ose taksat ne shqiperi, mund te ikesh ne kosove, dhe anasjelltas. nje shqiperi e bashkuar nuk do ta jepte kete mundesi.

4. Pra, bashkimi do niste monopolin shteteror dhe do ulte konkurencen. jo vetem nuk duhen bashkuar shqiperia me kosoven, por dhe keto dy shtet duhen decentralizuar dhe pushteti me i qenesishem duhet ti kaloje pushtetit lokal, jo atij vendor.

5. sa me siper nuk do te thote qe shqiperia dhe kosova nuk mund te kene nje president, ushtri, ministri te jashtme, lige sportive, etj. Thjesht paralamenti, gjykatat dhe qeverite duhet te mebetn te ndara. nje 'bashkim' konfederativ gjitahshtu nuk do ishte monopolist.

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Nje bashkim i Kosoves me Shqiperine eshte shume i kollajt,p.sh. si bashkimi mi dy Gjermanive.Por edhe me e kollajte eshte nje komb shqipetare ne Europa Union.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    decentralizimi ok. edhe une jam pro nje shteti te decentralizuar si zvicra apo gjermania.
    zvicra eshte e ndare ne kantone por eshte NJE shtet i vetem.
    decentralizimi nuk do te thote ndarje dhe as bashkimi nuk do te thote centralizimi...

zoti basha tha qe shumica e shqiptareve do te ishin kunder nje shteti shqiptar te decentralizuar. ndoshta ka te drejte. une flas per vehten...

po ti? ti qe je por nje shteti decentralizmit, pse je edhe kundra bashkimit???
    pse i lidhni keto gjera automatikisht??????
    Jam pro bashkimit deri ne ate pike qe eshte e lejuar.Qe sipas mendimit tim pika eshte e lejuar deri atje ku nuk cenohet konkurenca.Pra bashkimi per mua eshte ai kur njerezit levizin lirisht,mund te prezantohen ne arenen nderkombetare bashke,por te kene legjislacione te ndryshme.Pra sic thote dhe Zoti Basha.Une qe jetoj ne Shqiperi nqs nuk me pelqen jetesa ne kete vend shume bukur shkoj ne Kosove e cila aplikon ligje dhe politika te ndryshme nga Shqiperia.Nqs kjo do te vleje edhe me qytetet do te jete akoma edhe me e mire pasi njerezit do te kene me shume mundesi per te zgjedhur dhe do ta kene akoma me te lehte per te levizur.Kjo funksion ne kete menyre.Supozojme qe une jetoj ne qytetin e Korces.Ky qytet ka ligjet dhe politikat e tij te ndryshme nga qytetet e tjere si Tirana,Shkodra,Vlora etj.Nqs une jam i pa kenaqur nga ligjet,rregullat,politikat e Korces shkoj ne nje qytet tjeter psh ne Tirane.Duke dikur qe si mua mund te levizin edhe investitoret pra te shkojne ne vendet(qytetet ose me sakte qytet-shtetet) qe kane taksa me te ulta,kjo levizje do te nxise qytetet per e ulur sa shume tax nga kunkurentet e tyre.Ulja e tax do te thote me shume investitore.me shume investitore do te thote zhvillim.
    PS.e thjeshtezova situaten duke menduar qe kemi si barjere vetem tax dhe asgje tjeter.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MoskoSoft Lexo Postimin
    Pra bashkimi per mua eshte ai kur njerezit levizin lirisht,mund te prezantohen ne arenen nderkombetare bashke,por te kene legjislacione te ndryshme.Pra sic thote dhe Zoti Basha.Une qe jetoj ne Shqiperi nqs nuk me pelqen jetesa ne kete vend shume bukur shkoj ne Kosove e cila aplikon ligje dhe politika te ndryshme nga Shqiperia
    po pikerisht kete ne bold kam thene edhe une. pikerisht kjo mendoj se do te ishte idealja.
    si ne zvicer, ne gjermani, ne belgjike etj.

pse atehere une jam pro bashkimit shqiperi/kosove e ti je kundra???

bashkimi nuk cenon ate qe permende ti me lart...
    Vasudhaiva Kutumbakam

shiko nuk eshte kaq e thjeshte sa e beni ju,The admiral.Kete e them pasi shume shqipare e barazojne bashkimin me nje qeveri te vetme ne te gjitha trojet shqiptare e cila aplikon ligje,rregulla politika etj te njejta ne te gjitha trevat.Per mendimin tim ky lloj bashkimi eshte i gabuar.Kurse bashkimi qe ju,Zoti Basha,une e ndonje tjeter mendon eshte ai lloj bashkimi qe sjell zhvillim.Pra duhet te specifikojme konceptet dhe ti sqarojme ato.Ne komentin tim me lart e kisha shprehur ne vija te trasha se per cfare bashkimi e kisha fjalen.
    PS>nqs ne nje ardhme dikush do shpalle nje zone te caktuar autonome si psh krahina autonome e Korces e kohes se Themistokli Germenji,kjo nuk do te thote qe veprimi i tij eshte antikombetar.

(http://ideasonliberty.wordpress.com/...pjesa-1-nga-3/)

ne ky linku ketu lart,anetari i forumit Zoti Basha Ka bere nje sqarim te qarte.Shpresoj qe jo vetem ju,The admiral por edhe te gjithe anetaret e tjeret ta lexojne.

Shume nga ne jane bombarduar me info qe ne shume raste nuk kane as me te voglen llogjike dhe ka ndodhur ajo qe;Kur dikush shpreh nje mendim ndryshe te argumentuar te marr pas ofendime sic po lexoj ketu ne forum ne rastin e Zotit Basha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    Termi “Shqiperia e madhe” eshte perdorur dhe perdoret nga serbet per te justifikuar gjenocidin dhe "friken" ndaj shqiptareve. Nuk eshte aspak sinonim me “Shqiperine etnike” dhe eshte poshterues per çdo shqiptar. Nese keni pak gjak shqiptari informohuni para se te terhiqeni per hunde dhe te shkruani marrezira neper “sondazhe” qe mund te shiten si te vertete nga ata qe ju manipulojne.

Do ju lutesha moderatoreve dhe administratoreve te mos lejojne “sondazhe” me tituj te ketille ne faqet e forumit shqiptar.

petrol
    Anëtarësuar
    20-05-2009
    Vendndodhja
    Rr.''Luigj Gurakuqi'', p.15,sh.4, a.25,Tirane, Albania
    Postime
    485
    Citim Postuar më parë nga mal Lexo Postimin
    Termi “Shqiperia e madhe” eshte perdorur dhe perdoret nga serbet per te justifikuar gjenocidin dhe "friken" ndaj shqiptareve. Nuk eshte aspak sinonim me “Shqiperine etnike” dhe eshte poshterues per çdo shqiptar. Nese keni pak gjak shqiptari informohuni para se te terhiqeni per hunde dhe te shkruani marrezira neper “sondazhe” qe mund te shiten si te vertete nga ata qe ju manipulojne.

Do ju lutesha moderatoreve dhe administratoreve te mos lejojne “sondazhe” me tituj te ketille ne faqet e forumit shqiptar.
    Kjo temë është një nga turpet e rradhës dhe provokacion me ndjenjën e shqiptarëve për unitet kombëtar e kulturor ndër ata që banojnë në trojet etnike dhe më gjerë. Historikisht kombi shqiptar ka qenë paqedashës, ndryshe nga fqinjët e tij që për paradoks e akuzojnë për shovinizëm ndërkohë që i kanë marrë territore e kanë masakruar popullsinë autoktone shqiptare.

Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •