Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 117
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Ja qe kete pershtypjekam krijuar, qe shuem pak shqiptare do ishin pro nje bashkimi federativ per pikerisht te njatta arsye qe ti shtron kunder ndarjes. Edhe ne forum, me c'kam pare deri tani ne teme, thuajse askush s'eshte pro federates. Mesimet e tesketev te hisotirse na jane imprintuar aq shuem ne mendje, sa nuk pranojme arsye para qellimit perfundimtar: bahskimi.
    ndoshta. une s'di c'te them pasi nuk e kam hasur ndonjehere kete debat. nuk i njoh mendimet e shqiptareve.
    thjeshte mendimi im eshte qe me e mira do te ishte nje shtet fedarativ.

Po mire, je ne dijeni qe ne amerike latine egzisotnnje levizje me shuem ndjekes qe kerkon ngritjen e nje 'republike bolivare', ose bashkimi i gjithe amerikes latine? Si mudn ta kerkojne kete nese i thone vetes kombe te ndryshme?
    jam ne dijeni per shume e shume gjera per ameriken latine.
    jeta me ka lidhur me shume amerikano latine. sidomos argjentinas dhe dominikane.
    askush nuk kerkon ngritjen e nje republike bolivariane. ajo ekziston. eshte venezuela. quhet republika bolivariane e venezueles.

c'lidhje ka ajo qe, meqe ka disa qe kerkojne nje bashkim amerikano latin, kjo eshte prove qe ato jane i njejti komb?????? eshte pa lidhje...
    po a nuk ekziston bashkimi europian? a jane i njejti komb edhe gjermanet, spanjollet, anglezet e polaket etj?
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    c'lidhje ka ajo qe, meqe ka disa qe kerkojne nje bashkim amerikano latin, kjo eshte prove qe ato jane i njejti komb?????? eshte pa lidhje...
    po a nuk ekziston bashkimi europian? a jane i njejti komb edhe gjermanet, spanjollet, anglezet e polaket etj?
    ka sepse, ne kete rast, arsyetimi eshte pikerisht qe gjithe amerikano-latinet jane nje komb, pra dhe duhet krijuar ky super shtet. por nga ana gjenetike, ka nej humnere mes argjenditansve nag njer ane, qe jan ethuajse 100% me prejardhje europian,e dhe pjeses tjeter ku shumcia e qytetareve ekane vijet atesore spanjolle, dhe memesore indiane, me miksime zezakesh e kush e di cfare tjeter. Megjithate kjo nuk i pengon te kerkojne nje gje te tille. Kam pershtypjen se, sikur te mos ishin ShBA-te, nje super-shtet i tille do ish krijuar me kohe.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ka sepse, ne kete rast, arsyetimi eshte pikerisht qe gjithe amerikano-latinet jane nje komb
    kush e tha qe amerikano latinet jane nje komb?????? ku e more kete teori?
    ata vete e nuk e thone kete gje.
    ti thua: kerkojne bashkimin, prandaj jane nje komb.
    po ne europe jane te bashkuar dhe dihet qe nuk jane nje komb. ky arsyetim nuk vlene.

ne fillim the qe komb jane ata qe flasin te njejten gjuhe (gje me te cilen nuk jam aspak dakord), ndersa tani po e fut tere ameriken latine ne te njejtin komb.
    pra 190 milione braziliane se bashku me 115 milione meksikane.
    te paret qe flasin portugezshe e te dytet qe flasin spanjisht. pastaj kemi edhe nja 10 - 12 milione qe flasin frengjisht...
    a nuk eshte kjo nje kontradikte???
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 22-11-2010 më 09:21
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    kush e tha qe amerikano latinet jane nje komb?????? ku e more kete teori?
    ata vete e nuk e thone kete gje.
    ti thua: kerkojne bashkimin, prandaj jane nje komb.
    po ne europe jane te bashkuar dhe dihet qe nuk jane nje komb. ky arsyetim nuk vlene.
    Nuk vlen gjithmone, por ne kete rats ky eshte specifikisht arsyetimi qe kane nxjere: jemi nje komb, pra duam nje shtet.

ne fillim the qe komb jane ata qe flasin te njejten gjuhe (gje me te cilen nuk jam aspak dakord), ndersa tani po e fut tere ameriken latine ne te njejtin komb.
    pra 190 milione braziliane se bashku me 115 milione meksikane.
    te paret qe flasin portugezshe e te dytet qe flasin spanjisht. pastaj kemi edhe nja 10 - 12 milione qe flasin frengjisht...
    a nuk eshte kjo nje kontradikte???
    Ke te drejte, gabim im. me kishte dale fare nga mendja qe brazili flet portugisht.

i/e regjistruar Maska e eagle_black
    Anëtarësuar
    17-12-2008
    Vendndodhja
    LAGJIA E JOHANIT
    Postime
    357
    Shqipëria Etnike është një hapësirë e caktuar gjeografike e territorit e cila është vendlindje e shqiptarëve me shumicë. Pavarësisht qëndrimeve të popujve të ndryshëm kjo hapësirë gjeografike ishte vendlindja e shqiptarëve në historinë e afërt dhe 90 % e këtij territori është akoma vendlindje dhe vendbanim me shumicë shqiptare.
    Përkundër barazimit të termit Shqipëri Etnike me termin Shqipëri e Madhe këto prapë së prapë nuk kanë kuptim të njëjtë, por termi i dytë përdoret për të zbehur dhe keqinterpretuar termin e parë. Termi Shqipëria etnike nuk nënkupton asgjë më shumë se hapësirën e banuar etnikisht me shumicë shqiptare, kurse termi Shqipëria e Madhe siç pretendohet nga popujt okupues të territoreve, nënkupton zgjerim territorial të Shqipërisë si shtet ndaj territoreve tjera pa të drejtë.
    ``I wanna thank the almighty for making me ALBANIAN, since theres no greater HONOR``

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    ALBINI DHE VETVENDOSJE JAN SHPIRTI I SHQIPTARIS NË KOSÖVË !

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EdiR : 24-11-2010 më 09:57
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Mos debato me idiotat. Ju ulin poshte ne nivelin e tyre dhe te mundin... me eksperienc
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Pro, fqinjet tane kete kane frike prandaj duan ta ndalojne sepse bashkia sjell fuqine, fuqia sjell rritje ekonomike, presion politikan ne rajon etj.

Pse u krijua Bashkimi Europian? Per arsye qe te konkuroj me Ameriken, Kinen, Rusine etj. Te gjithe shtetet qe u bene pjese te BE-se u bashkuan per kete arsye.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 24-11-2010 më 13:38

Zoti Basha te them nje BRAVO te fuqishme qe ke nerva tu mbushesh mendjen disa njerezve te trashe dhe anadollake qe ndodhen ketu ne forum.
    Mendimet e tua jane shume te qarta dhe i mbeshtes edhe une.
    Eshte qesharake kur shikon qe pjesa me e madhe qe flasim per patriotizem jane njerez te cilet jane larguar nga Shqiperia,jane njerez qe kane thene ky vend nuk behet dhe jane po keta njerz qe shprehen shrehimisht qarteur je jashte Shqiperise gjeja me e mire qe mund te besh eshte te qendrosh sa me larg shqiptareve.Epo patriotizem nuk eshte te ngrsh vetem flamurin tek shpia diten e flamurit por te jetosh dhe te punosh ne vendin tend,te jesh i ndershem dhe tu vish ne ndihme komunitetit ne nevoje.Kjo eshte Patriotizen por jo vetem kjo edhe shume te tjera.
    Idea e dencetralizimit eshte shume e vertete por derisa shume shqipare ta kuptojne vendi yne do ike per lesh.
    Nuk po vazhdoj me shume se kam frike mos marr ndonje sharje te fuqishme nga mbrapa nga ndonje qe e mban vetem per "patriot".

PS.>Gezuar diten e flamurit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga MoskoSoft : 28-11-2010 më 11:56

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MoskoSoft Lexo Postimin
    Idea e dencetralizimit eshte shume e vertete por derisa shume shqipare ta kuptojne vendi yne do ike per lesh.
    Nuk po vazhdoj me shume se kam frike mos marr ndonje sharje te fuqishme nga mbrapa nga ndonje qe e mban vetem per "patriot".
    decentralizimi ok. edhe une jam pro nje shteti te decentralizuar si zvicra apo gjermania.
    zvicra eshte e ndare ne kantone por eshte NJE shtet i vetem.
    decentralizimi nuk do te thote ndarje dhe as bashkimi nuk do te thote centralizimi...

zoti basha tha qe shumica e shqiptareve do te ishin kunder nje shteti shqiptar te decentralizuar. ndoshta ka te drejte. une flas per vehten...

po ti? ti qe je por nje shteti decentralizmit, pse je edhe kundra bashkimit???
    pse i lidhni keto gjera automatikisht??????
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •