Suma: Zharku na kėrcėnoi se do tė hapnim varre, nėse nuk tėrhiqeshim
T. Rexhepi
Nis procesi gjyqėsor ndaj kryetarit tė Kaēanikut
Prishtinė, 18 nėntor - Nė Gjykatėn e Qarkut nė Prishtinė ka filluar gjykimi kundėr kryetarit tė Komunės sė Kaēanikut, Xhabir Zharku, dhe gjashtė tė akuzuarve tė tjerė. Procesi gjyqėsor i filluar tė mėrkurėn, ka vazhduar tė enjten me marrjen nė pyetje tė dėshmitarėve. Xhabir Zharku, Arsim Kolshi, Besnik Hasani, Fikri Hasani, Afet Dalloshi, Nysret Cena e Nesim Curri akuzohen nga prokurorja e EULEX-it pėr veprėn penale tė detyrimit, atė tė kėrcėnimit derisa Xhabir Zharku e Arsim Kolshi edhe pėr veprėn penale tė rrezikimit tė pronėsisė, kontrollit, posedimit apo pėrdorimit tė paautorizuar tė armėve. Nė seancėn e sė enjtes dėshmitari, Xhelil Suma (1964) nga fshati Dincė, i cili jeton nė Han tė Elezit, tha para trupit gjykues se ka qenė i pėrfshirė nė tenderin nė vitin 2006. Unė jam shpallur fitues nė gusht tė 2006-ės. Nė fillim tė korrikut e kam vizituar fermėn me vėllain Ezem Suma dhe me Shefket Nurin. Shefketi ka pasur firmė jemi marrė vesh pėr me konkurruar nė AKM. Depozita ka qenė 51 mijė euro, ndėrsa ne i kemi paguar 32 mijė euro. Mė 27 korrik jam njoftuar se kam qenė i suksesshėm nė tender. Po kėtė ditė mė 27 kemi qenė te shpija nė kopsht me Shefketin, Azemin dhe vėllain e vogėl Fadilin. Diku nė orėn e mbrėmjes Xhabir Zharku i ka telefonuar Shefketit dhe ka kėrkuar njė takim, rrėfeu dėshmitari Suma. Ai po ashtu tha se e kishin lėnė njė takim nė restorantin Niki nė Ferizaj dhe aty ishin takuar. Nė takim ka qenė Shefket Luri, Azemi, Xhabir Zharku, Afet Dalloshi, Arsum Koshi. U hap tema e tenderit. Biseduam, u ngritėn tensionet, ka qenė nervozė e madhe, jemi sha mes veti edhe jemi ēu. Ata kanė kėrkuar tė tėrhiqemi nga tenderi dhe mė pas u ēun ecėn pėr nė Kaēanik. Ne shkuam nė polici. Ato qė kanė thėnė pjesėrisht mund ti quajė kėrcėnime. Xhabiri tha nuk mundeni me marr, do tė ēelen varre aty, nuk mė kujtohet saktė, nuk e di ēka ka thanė ma shumė. Xhabir Zharku ka thėnė se nėse doni me marrė atė tender ju duhet me hap varre. Unė e kam marrė si kėrcėnim dhe janė nxeh gjakrat. Arsim Kolshi ka thėnė se ai tender na takon neve. Nuk kam vėrejtur armė, por tamam puna tė kishte armė. Pas kėtij takimi ėshtė shfaqur Mehmet Ballazhi, Nesrin Curri. Ata erdhėn me na vizitue pėr problemin qė kemi pas, kjo ėshtė edhe nė traditėn e neve shqiptarėve, tha ai. Duke folur pėr takimin e dytė qė kishin pasur, dėshmitari Suma, tha se ky takim ishte mbajtur nė shtėpi ku kishin qenė Ferkiu, Besnik Hasani, Nysret Cena, Sadik Suma, Shefketi. Ata sėrish kanė kėrkuar tė tėrhiqemi dhe ta marrin ata fermen. Nuk ka pasur kėrcėnime, por unė nuk jam tėrhequr. Kemi pi nga njė lėngė dhe i kam pėrcjell. Ata ma treguan gjendjen, si ushtarė tė luftės, ju thash se mund tua ofrojė 5 hektarė falas, i pėrcjella. Atė natė kanė pasur armė zyrtare. Nuk mė kujtohet, cili ka pas, por e di qė kanė pas se ka qenė verė dhe ju dokshin nėr kėmisha, rrėfeu Suma. Ai po ashtu tha se kėrcėnimet kishin vazhduar nėpėrmjet telefonit, por nuk e dinte se nga kush. Kemi pas prapė takime, por nuk jemi tėrhequr nga tenderi. Emrushi ka thanė duhet me pas kompromis nė mėnyrė qė tė mos ketė gjakderdhje. Ka thanė se ka mundėsi se do ta vrasin Shefketin, por unė ju kam thanė se prej njė pike nuk largohem, prej njė prone 4 hektar afėr rrugės. Jemi takuar nė restorantin Bas nė Shkup jemi marrė vesh tė nėnshkruhet njė kontratė pas dy tri dite. Kjo marrėveshje ka qenė nga presioni sepse nuk e pash tė arsyeshme tė kemi problem. Nė takim ka qenė prezent Xhabiri, Ferkiu, Nysreti, Besniku dhe Kolshi. Pas takimit ėshtė dashur tė lidhet marrėveshje, por nuk e kemi nėnshkruar. Pas dy tri dite mė ka thirr Shefketi mė ka thanė, u tėrhoqėm nga tenderi. Mė detyruan, pėrfundoi dėshminė e tij dėshmitari, Xhelil Suma. Procesi udhėhiqet nga gjyqtarja ndėrkombėtare Caran Aspag, e cila nė panel ėshtė bashkė me njė ndėrkombėtar dhe me gjyqtarin vendor Shemsi Hajdini. Aktakuza pėrfaqėsohet nga prokurorja, Maria Bamie.
Nė aktakuzė thuhet se tė pandehurit rreth datės 27 korrik 2006, kėrcėnuan se do tė vrisnin palėt e dėmtuara, nėse kėta tė fundit nuk tėrhiqeshin nga tenderi i fituar nga AKM-ja.
Kthehu | 18.11.2010
Kėshtu ka filluar historia e kėtyre heronjve, si duket, dhe kėshtu me gjasė po nisė tė pėrmbyllet.
agroni 18.11
urdheroni shqipe komentojeni derisa te kuptoni te gjitha marrinat ne kosove, qe kan ndodhe dhe po ndodhin ....urdheroni se per kesi tema keni nevoje kur ben te ftoht
bali myrta 18.11
marria me e madhe e pdk eshte kur ne krye te komunave qe ka fitu udheheq me keso bandash kriminele. turp per PDK dhe per kryetarin thaqi.
drini-pz 18.11
O Zot i MAdh, Krimineli shpallet i pafajshem, Allah runa....kjo oshte PDk-ja!
agroni 18.11
pdk MA SE SHUMTI QE KA PUNU PER KOSOVEN
ASTRIT 18.11
AAK OSHT MAFIJA E KOSOVES...
ARTA 18.11
jam krenar qe jetoj ne kohen e xhabir zharkut dhe jam krenar qe e kam votu dhe perserij du e votoj kryetarin e kaēanikut qe ka bah ndryshime pozitive per kosoves dhe kaēanikun qe sod jemi te lir urime dhe i tham bandes te ramushit mos u knaqni se asht i pafajshem dhe asht politikisht po del ne shesh qe banda e ramushit don me rxu o shum zamet asht se me vot ka ardhen ne krye te kaqanikut me rrespekt tung klm
flutra 18.11
Tregojne gjykatat edhe rrefimet rrenqethese se nuk ka mbi Hashimin e m....., PDK si ma e persosurja ne rajon per pune te kqija si,k.....,s.... e qka jo se nuk ka pik pej qiellit qajo pasuri po mallė pa mundi,multi miljonera per pak koh veq vazhdoni se jeni njeshi per kete pune PDK NE KRYE ME HASHIMIN PO ISHALLA JU KAN HARGJU DITET POM DOKET
niti 18.11
Po ktu ka kush e mbron xh.zharkun fort mir. hashimi edhe ki esht qashtu nje lloj .
qaushi 18.11
O Zotri eshte dashte te me thirrni mua per keta kriminele te P.D.K. dhe A.A K.por me nji kushte qe ju atehere te jepni deshmi te mjaftushme ne Polici,nuk punoj per te mira materjale por me ja shti kryte ne dhe si makushave,njeri qe mbane revole eshte = 0
une 18.11
AAK nuk osht mafioze po osht ni parti se ja ka bo munin popllit te kosoves e ja ka sell lirin. po PDK OSHT BAND KRIMINELE
BALDHYL ZVICER 18.11
ISHALLA FITON -LDK - SE NE FITOFT -PDK OSE AAK TNAKA HANGER DREQI
HASANI 18.11
ishalal valla fiton ldk se zor em shku ks per para em kta njerz qysh pe din krejt bota qfar njerzsh jan
fidan 18.11
mekat ka vdekur babai i kosoves dardane dr.Ibrahim Rugova e tash bandat k....... dhe me elektoratin e manipuluar;ku 50%jan k......e 50%jan analfabet dhe njerz te hurit e gardhit,:RRNOFT LDK-ja ME FAMILJEN E IBRAHIM RUGOVES LAVDI BABAIT TE KREJT SHQIPTARVE;DHE JU LUS JU NJERZ QE SHUME PAK TE MIRE JENI NE PDK MOS VOTONI K..... E h..... e DRENICES DHE TE MALISHEVES:SE DO TA NA PIJN EDHE GJAKUN NEVE POULLIT TE MJER KETA S..... :
ARBEN GASHI LDK E ROGOVES 18.11
nuk eshte i vetmi rast ky te gjithe shoket e Hashim Thaqit jane te ketille
demź 18.11
Keto b.. nuk meritojne asgje. Nuk Jane gjendje ti ruajne as kafshet e atyre fshatrave, e ata qeverisin komunat apo edhe me gjere. TURPI I SHQIPTARISE
Ska ardhmeri 18.11
o popull shikone niher qka eshte pdk-ja ,mos ua jepni voten ketyre se na shkatrrun more me korrupsion,me krime,informalitet,shikoni raportet nderkomebtare se a kemi arrit progres a jo LDK duhet te fitoj ne krye me Isa Mustafen
blerim hasani 18.11
Une mendoj me fitoren e LDK nuk ka fituar vetum LDK por ka fituar krejt KOSOVA , boll nakan mashtru PDK,dhe AAK tashti duhet LDK mu qu ne kam te veta me morr timonin vet me qeveris me Kosoven , ma merr menja qi populli tashti u pjek boll se duhet mia dhan voten LDK parti qi punon per popull e jo per gjep te vet .
Dritoni Zürich 18.11
moti e ke meritu o xhabir zharku po pom doket te ka ardh koha me hi ne bir te minit po me siguri nuk te zen se e ki kryet si qen sharri e nuk te shkon gjithmon kungulli per mi krye edhe qka ke miell ki me korr ket jet.
shemsia 18.11
bota sot
Krijoni Kontakt