Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 33
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594

Sadik Halitjaha braktis PDK-në, “hidhërohet” në Thaçin(kjo eshte diktatura thaciane)

Sadik Halitjaha braktis PDK-në, “hidhërohet” në Thaçin

Sadik Halitjaha anëtar i Këshillit Drejtues të PDK-së, i indinjuar nga sjelljet e kryetarit të Partisë Hashim Thaçi, i cili për teke personale e heq atë nga lista e kandidatëve për deputet, pasi që e kishte aprovuar Këshilli Drejtues dhe Kryesia e partisë, Halitjaha largohet nga radhët e PDK-së. Po ashtu kryetari Thaçi në mënyrë arbitrare ka përpiluar një listë krejt private, nga ajo që kishte aprovuar Këshilli Drejtues, pa miratim të organeve të partisë, pa kritere dhe parime, duke eliminuar njerëzit qofshin me merita politike e luftarake, po ashtu edhe ata me aktivitet dhe kontribut të jashtëzakonshëm në parti, duke ju dhanë përparësi njerëzve të “aderuar” nga rruga në parti. Po ashtu e njëjta padrejtësi ishte bërë me Sadik Halitjahën edhe para tri viteve në zgjedhjet parlamentare, duke e heq nga lista pas publikimit në media.

Duke parë se në PDK mbretëron autoritarizmi i kryetarit, që nuk respektohet statuti dhe organet e partisë, ku nuk ka më debat dhe demokraci të brendshme, gjë që u dëshmua edhe në kongresin e fundit të PDK-së, Sadik Halitjaha me bashkëmendimtarë, me bindjen se po hap alternativë të re për kolegët e ish partisë, të zënë peng nga pushteti absolut i kryetarit, themeloi subjektin e ri politik: Partia për Integrime Nacional Demokratike.

llapi
    kosovelli
    disa
    e nofka tjera te reja te kosovellit , llapit le te japin komente ne kete teme!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Nerxhivane Dauti tërhiqet nga lista e PDK-së për deputete
    19-11-2010 14:07 CET

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, mbajti sot mbledhjen të kryesuar nga kryetarja, Valdete Daka.

Zyra për Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikim (ZRPP-ja), i rekomandoi KQZ-së të decertifikojë kandidaten e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Nerxhivane Dauti, nga lista e kandidatëve, pas kërkesës së saj, dhe në të njëjtën kohë kjo të zëvendësohet me, Elfije Krasniqi, raporton Koha.

KQZ, miratoi rekomandimin e Zyrës, bëhet e ditur përmes një komunikate.

Drejtoresha e ZRPP-së, Miradije Mavriqi, i rekomandoi KQZ-së certifikimin e tetë (8) subjekteve politike për Zgjedhjet për Kuvendin e Republikës të Kosovës, të cilat do të mbahen më 12 dhjetor 2010.

Subjektet politike të rekomanduara për certifikim nga Zyra janë: Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) me 110 kandidatë, Bošnjačka Stranka Demokratske Akcije Kosova (BSDAK) me 41 kandidatë, Lëvizja Vetëvendosje me 110 kandidatë, Samostalna Liberalna Stranka (SLS) me 31 kandidatë, Nova Demokratska Stranka (NDS) me 22 kandidatë, Srpska Demokratska Stranka Kosova i Metohije (SDSKIM) me 22 kandidatë, Stranka Demokratska Akcije (SDA) me 21 kandidatë, dhe Crnogorska Demokratska Stranka (CDS) me 12 kandidatë.

KQZ, miratoi rekomandimin e Zyrës, thuhet në komunikatën e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    ja ka nis me u 'mekembe' komandant gjarpni me puqe brenda-partiake mu parazgjedhjeve!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Postime
    323
    Le ta fute ne liste ate milanin e Lipjanit qe ja dha traktorin dhe kete Llapin e forumit ,te dyte jane kosovar te ndershem...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    Sadik Halitjaha braktis PDK-në, “hidhërohet” në Thaçin

Sadik Halitjaha anëtar i Këshillit Drejtues të PDK-së, i indinjuar nga sjelljet e kryetarit të Partisë Hashim Thaçi, i cili për teke personale e heq atë nga lista e kandidatëve për deputet, pasi që e kishte aprovuar Këshilli Drejtues dhe Kryesia e partisë, Halitjaha largohet nga radhët e PDK-së. Po ashtu kryetari Thaçi në mënyrë arbitrare ka përpiluar një listë krejt private, nga ajo që kishte aprovuar Këshilli Drejtues, pa miratim të organeve të partisë, pa kritere dhe parime, duke eliminuar njerëzit qofshin me merita politike e luftarake, po ashtu edhe ata me aktivitet dhe kontribut të jashtëzakonshëm në parti, duke ju dhanë përparësi njerëzve të “aderuar” nga rruga në parti. Po ashtu e njëjta padrejtësi ishte bërë me Sadik Halitjahën edhe para tri viteve në zgjedhjet parlamentare, duke e heq nga lista pas publikimit në media.

Duke parë se në PDK mbretëron autoritarizmi i kryetarit, që nuk respektohet statuti dhe organet e partisë, ku nuk ka më debat dhe demokraci të brendshme, gjë që u dëshmua edhe në kongresin e fundit të PDK-së, Sadik Halitjaha me bashkëmendimtarë, me bindjen se po hap alternativë të re për kolegët e ish partisë, të zënë peng nga pushteti absolut i kryetarit, themeloi subjektin e ri politik: Partia për Integrime Nacional Demokratike.

llapi
    kosovelli
    disa
    e nofka tjera te reja te kosovellit , llapit le te japin komente ne kete teme!!
    -----------
    Thaçi e ka kusht mbijetese politike distancimin nga kjo kategori njerzish...
    Ky është fillimi i një "fillimi",për shumkënd në këtë parti....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Suma: Zharku na kërcënoi se do të hapnim varre, nëse nuk tërhiqeshim
    T. Rexhepi
    Nis procesi gjyqësor ndaj kryetarit të Kaçanikut

Në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë ka filluar gjykimi kundër kryetarit të Komunës së Kaçanikut, Xhabir Zharku, dhe gjashtë të akuzuarve të tjerë. Procesi gjyqësor i filluar të mërkurën, ka vazhduar të enjten me marrjen në pyetje të dëshmitarëve. Xhabir Zharku, Arsim Kolshi, Besnik Hasani, Fikri Hasani, Afet Dalloshi, Nysret Cena e Nesim Curri akuzohen nga prokurorja e EULEX-it për veprën penale të detyrimit, atë të kërcënimit derisa Xhabir Zharku e Arsim Kolshi edhe për veprën penale të rrezikimit të pronësisë, kontrollit, posedimit apo përdorimit të paautorizuar të armëve. Në seancën e së enjtes dëshmitari, Xhelil Suma (1964) nga fshati Dincë, i cili jeton në Han të Elezit, tha para trupit gjykues se ka qenë i përfshirë në tenderin në vitin 2006. “Unë jam shpallur fitues në gusht të 2006-ës. Në fillim të korrikut e kam vizituar fermën me vëllain Ezem Suma dhe me Shefket Nurin. Shefketi ka pasur firmë jemi marrë vesh për me konkurruar në AKM. Depozita ka qenë 51 mijë euro, ndërsa ne i kemi paguar 32 mijë euro. Më 27 korrik jam njoftuar se kam qenë i suksesshëm në tender. Po këtë ditë më 27 kemi qenë te shpija në kopsht me Shefketin, Azemin dhe vëllain e vogël Fadilin. Diku në orën e mbrëmjes Xhabir Zharku i ka telefonuar Shefketit dhe ka kërkuar një takim”, rrëfeu dëshmitari Suma. Ai po ashtu tha se e kishin lënë një takim në restorantin “Niki” në Ferizaj dhe aty ishin takuar. “Në takim ka qenë Shefket Luri, Azemi, Xhabir Zharku, Afet Dalloshi, Arsum Koshi. U hap tema e tenderit. Biseduam, u ngritën tensionet, ka qenë nervozë e madhe, jemi sha mes veti edhe jemi çu. Ata kanë kërkuar të tërhiqemi nga tenderi dhe më pas u çun ecën për në Kaçanik. Ne shkuam në polici. Ato që kanë thënë pjesërisht mund t’i quajë kërcënime. Xhabiri tha nuk mundeni me marr, do të çelen varre aty, nuk më kujtohet saktë, nuk e di çka ka thanë ma shumë. Xhabir Zharku ka thënë se nëse doni me marrë atë tender ju duhet me hap varre. Unë e kam marrë si kërcënim dhe janë nxeh gjakrat. Arsim Kolshi ka thënë se ai tender na takon neve. Nuk kam vërejtur armë, por tamam puna të kishte armë. Pas këtij takimi është shfaqur Mehmet Ballazhi, Nesrin Curri. Ata erdhën me na vizitue për problemin që kemi pas, kjo është edhe në traditën e neve shqiptarëve”, tha ai. Duke folur për takimin e dytë që kishin pasur, dëshmitari Suma, tha se ky takim ishte mbajtur në shtëpi ku kishin qenë Ferkiu, Besnik Hasani, Nysret Cena, Sadik Suma, Shefketi. “Ata sërish kanë kërkuar të tërhiqemi dhe ta marrin ata fermen. Nuk ka pasur kërcënime, por unë nuk jam tërhequr. Kemi pi nga një lëngë dhe i kam përcjell. Ata ma treguan gjendjen, si ushtarë të luftës, ju thash se mund t’ua ofrojë 5 hektarë falas, i përcjella. Atë natë kanë pasur armë zyrtare. Nuk më kujtohet, cili ka pas, por e di që kanë pas se ka qenë verë dhe ju dokshin nër këmisha”, rrëfeu Suma. Ai po ashtu tha se kërcënimet kishin vazhduar nëpërmjet telefonit, por nuk e dinte se nga kush. “Kemi pas prapë takime, por nuk jemi tërhequr nga tenderi. Emrushi ka thanë duhet me pas kompromis në mënyrë që të mos ketë gjakderdhje. Ka thanë se ka mundësi se do ta vrasin Shefketin, por unë ju kam thanë se prej një pike nuk largohem, prej një prone 4 hektar afër rrugës. Jemi takuar në restorantin “Bas” në Shkup jemi marrë vesh të nënshkruhet një kontratë pas dy tri dite. Kjo marrëveshje ka qenë nga presioni sepse nuk e pash të arsyeshme të kemi problem. Në takim ka qenë prezent Xhabiri, Ferkiu, Nysreti, Besniku dhe Kolshi. Pas takimit është dashur të lidhet marrëveshje, por nuk e kemi nënshkruar. Pas dy tri dite më ka thirr Shefketi më ka thanë, “u tërhoqëm nga tenderi”. Më detyruan”, përfundoi dëshminë e tij dëshmitari, Xhelil Suma. Procesi udhëhiqet nga gjyqtarja ndërkombëtare Caran Aspag, e cila në panel është bashkë me një ndërkombëtar dhe me gjyqtarin vendor Shemsi Hajdini. Aktakuza përfaqësohet nga prokurorja, Maria Bamie.

Në aktakuzë thuhet se të pandehurit rreth datës 27 korrik 2006, kërcënuan se do të vrisnin palët e dëmtuara, nëse këta të fundit nuk tërhiqeshin nga tenderi i fituar nga AKM-ja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    -----------
    Thaçi e ka kusht mbijetese politike distancimin nga kjo kategori njerzish...
    Ky është fillimi i një "fillimi",për shumkënd në këtë parti....

kjo lista e fundit e 'kryministrit' eshte shume dekurajuese se ne te jane ma shume se 10 antar te shikut!!

kete garden e vjeter te ibarave/shikave do ta eliminoi avash avash gjarpni se ashtu e kerkon rrethana!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga veli44 Lexo Postimin
    Le ta fute ne liste ate milanin e Lipjanit qe ja dha traktorin dhe kete Llapin e forumit ,te dyte jane kosovar te ndershem...
    qebesa te gjitha grupet e serbve , ashkalinjeve e pakicave tjera voten kane me ja dhane hashim thacit kjo eshte ma se e sigurte!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Bajrush Xhemajli mbrohet në heshtje(edhe ky shoferi i dehur eshte nga pdk)

Gjykimi ndaj Bajrush Xhemajlit po shkon drejt fundit. Pas administrimit të provave, javën që vjen pritet të shpallet vendimi. Kryetari i Ferizajt zgjodhi heshtjen për mbrojtjen e tij. Babai i të ndjerit Labinot Rrustemi kërkon që fajtori që shkaktojë vdekjen e djalit të tij të dënohet
    Nga Nexhmije Ahmeti më 19 nëntor 2010 në ora 10:08

Ka zgjedhur heshtjen për t’u mbrojtur. Kryetari i Komunës së Ferizajt shfrytëzoi të drejtën e tij ligjore që para trupit gjykues të mbrohet në heshtje. Bajrush Xhemajli të enjten nuk ka thënë asnjë fjalë rreth aktakuzës me të cilën ngarkohet. Pas konsultimit me avokatët mbrojtës, Xhemajli e ka dhënë mbrojtjen duke heshtur.

Trupi gjykues ka kërkuar nga mbrojtësit dhe prokurori i çështjes që të japin fjalën përfundimtare. Por, dy avokatët e Bajrush Xhemajlit, Mexhit Syla dhe Osman Havolli, nuk ishin të përgatitur për ta bërë këtë, pasi që, sipas tyre, ata kanë pritur nga trupi gjykues që të pranojnë kërkesën e tyre për një super-ekspertizë të komunikacionit. Por, trupi gjykues i kryesuar nga Tonka Berishaj i ka refuzuar kërkesat e mbrojtjes për super-ekspertizë dhe që një ekspert i makinerisë ta bëjë ekspertizën e makinës që drejtonte i akuzuari Bajrush Xhemajli.

Për këtë arsye, kryetarja e trupit gjykues vendosi që të martën të jepet fjala përfundimtare e avokatëve dhe prokurorit.

Para kësaj në gjykatë ka dhënë sqarime eksperti i komunikacionit, Yll Koshi.

Mbrojtja dhe prokurori kërkuan sqarime nga eksperti Koshi, i cili ka bërë ekspertizën e tij duke u bazuar në shkresat e lëndës, por pa dalë në vendin e ngjarjes.

Eksperti Koshi tha se në bazë të provave që ka pas për ta bërë ekspertizën është konstatuar se shkaktari kryesor për aksidentin e 21 majit të vitit 2009 është vozitësi i makinës Nissan që e ngiste Bajrush Xhemajli.

Sipas tij, në bazë të këtyre provave del se nuk ka pasur asnjë faktor tjetër që do ta shkaktonte aksidentin.

Por, sipas ekspertit të komunikacionit, nëse rruga ku ka ndodhur aksidenti do të kishte pasur rrethoja të metalta, aksidenti nuk do t’i kishte pasur përmasat e tilla siç kanë ndodhur.

Mbrojtja e Xhemajlit është ndalur te një gjurmë që ka mbetur pas aksidentit, ndërsa eksperti Koshi tha se ajo ka mbetur si pasojë e bartjes së makinës në momentin e goditjes.
    Me këtë rast mbrojta e Xhemajlit konstatoi se ekspertiza e Koshit është shumë konfuze, ndërsa ky i fundit insistoi se këtë e ka bërë duke u bazuar në shkresat që ka poseduar.
    Në bazë të ekspertizës, i akuzuari Xhemajli ka vozitur me një shpejtësi rreth 100 km në orë, ndërsa vetura që e ngiste i ndjeri Rrustemi me 77 km në orë.

Duke u përgjigjur në pyetjen e mbrojtësit Osman Havolli, eksperti Koshi tha se kontakti i veturës Nissan me Kombin ËV është bërë faktor kryesor për humbjen e kontrollit të të akuzuarit Xhemajli.

Në lidhje me këto ka reaguar pala e dëmtuar. Babai i Labinot Rrustemit, Hamdi Rrustemi kërkoi nga trupi gjykues që të merret për bazë një deklaratë e Xhemajlit dhënë në televizionit publik, që kishte thënë se është adhurues i shpejtësisë. Por, trupi gjykues sugjeroi Hamdi Rrustemin që për ato ankesat që ai ka të ngrejë padi civile, pasi që këtu po kërkohet fajtori për aksidentin e 21 majit.

Akuza për Xhemajlin

Bajrush Xhemajli akuzohet për veprën penale rrezikim i trafikut publik nga neni 297, paragrafi 5, lidhur me paragrafin 1, 3 të Kodit Penal të Kosovës.
    I akuzuari Xhemajli, sipas aktakuzës, duke drejtuar veturën e markës Nissan Terrano nuk u është përmbajtur rregullave të komunikacionit. Me këtë rast në anën e majtë fillimisht e godet veturën e markës Volswagen, të cilën e drejtonte Ilir Gashi, i cili lëvizte në shiritin e vet, dhe pas këtij kontakti i pandehuri humb kontrollin mbi veturën duke kaluar ndarjen fizike gjithnjë duke u bartur kalon në kahen e kundërt, duke e goditur me këtë rast me anën e djathtë automjetin Mercedes, të cilin po e drejtonte Labinot Rrustemi. Si pasojë e kësaj, lëndime vdekjeprurëse ka pësuar ngasësi i automjetit Mercedes, Labinot Rrustemi, Driton Bytyçi ka pësuar lëndime të rënda, pasagjerët Ilir Haziri dhe Bardhita Bytyçi po ashtu lëndime të rënda trupore dhe Vezire Bytyçi, lëndime të lehta trupore. Lëndime ka pësuar edhe vetë i pandehuri si dhe janë shkaktuar dëme të mëdha materiale.

Pyeten dëshmitarët për rastin Zharku

Një kat më poshtë u mbajt një seancë tjetër. Edhe aty gjykohej një kryetar komune. Të enjten u dëgjuan dëshmitarët në lidhje me veprat për të cilat akuzohet kryetari i Komunës së Kaçanikut, Xhabir Zharku. Dëshmitarët kanë dëshmuar se si janë kërcënuar që të tërhiqen nga një tender që kishin fituar nga AKM-ja.

Kryetari i Kaçanikut, Xhabir Zharku, si dhe të akuzuarit tjerë Arsim Kolshi, Besnik Hasani, Fikri Hasani, Afet Dalloshi, Nysret Cena dhe Nesim Curri akuzohen se në bashkëveprim si pjesë e një grupi kriminal në data të ndryshme prej 26 korrikut deri me 1 gusht 2006 kanë kryer veprën penale të detyrimit, kërcënimit si dhe kanë mbajtur pa armë leje. Vepra penale e kërcënimit ndaj Zharkut është hequr nga aktakuza

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    halit jaha do jet zemru me thaqin.. kur thaqi beri nji "herezi"..

pra kur thaqi i dha doren vallaut te drinit..

kjo dhenje dore.. qe kryetari i pdk beri me vellan e atij qe.. shtabi i krimit e vrau dhe e njollosi.. nuk mund te mos i linte goj hap e te zemruar halitjahet e njohur si.. pjesmarres ne pergatitjen e njollosjes e pastaj te vrasjes e pastaj perseri te njollosjes se luftatarit drin..

duke i dhen doren vellaut te drinit.. hashimi i tha popllit se.. drini eshte pozitiv..eshte luftar.. pra te kunderten e asaj qe ish perpjek te beje shtabi i krimit dhe shpifso-loget e tije ne media..

pra hashimi beri nje akt burrnije.. e kjo nuk ka se si te mos krijonte te pakenaqur ne radhet e monstrave te llojit vesel e halitjah..

duhet te ket dhe tjere te paknaqur po qe me koh do nxjerrn kryet..

opelkuqat patjeter se tash jan ne opozit te heshtur me thaqin.. e ka mundesi qe keta opelkuqet te jene dhe ata qe po e fryjn kaq shum tollumbacin me nick "vetvendosje"..

politika ka te papritura..

euleksi mbas daljes se bllaces eshte si nje shpat damokleu qe sillet ne ajer..

dhe.. i jep efektet dhe ne skenen politike.. ne kte levizshmeri te habitshme "kuajsh".. te ktyre ditve..

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •