Projekti për xhaminë
Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Edi Rama, ka prezantuar sot projektin për xhaminë e re.
E hëne 20 Dhjetor 2010 12:57
Rama theksoi se “shtimi i komunitetit mysliman shton nevojën për një vend të ri kulti”. Xhamia e re do të ndërtohet në qendër të qytetit.
“Duam që Tirana ta ketë një hapësirë të re ku të përçojë shprehjen e unikalitetit të vet, një shprehje të një pasurie ku të gjithë, besimtarë myslimanë ose jo të jemi krenarë dhe të vetëdijshëm për vlerën e paçmuar të kësaj pasurie”, u shpreh Rama gjatë prezantimit.
Rama shtoi: “Xhamia e Et’hem Beut mbetet një perlë trashëgimore dhe kulturore për Tiranën por përmasat e saj nuk lënë mundësinë e kryerjes së të gjithave shërbimeve të nevojshme. Duke dëgjuar komunitetin për domosdoshmërinë e kësaj hapësire të re, zhvilluam një analizë të të gjitha të dhënave të nevojshme për ndërtimin e një xhamie tjetër.”
Kryetari i Bashkisë theksoi se “xhamia e re do arrijë t’i shërbejë mbi 2500 besimtarëve”.
“Forma që do ketë xhamia është në dorën e arkitektëve që do të konkurojnë për ndërtimin e saj”, përfundoi Rama./top-channel/
Shqiperi eshte edhe Cameria
Une mendoj se nese ka qytetare tiranas qe kerkon nje xhami jo e te behet, por nese deshirojne katunaret, ato s'kane pune me Bashkine e Tiranes, nuk mbulohen prej saj.Gjate ritualeve une kam pare vetem katunare.
Se dyti, kush eshte kuptimi per te ngritur nje xhami tjeter pasi njera eshte.Nes kane ambicje per kishat qe u ndetuan, kjo nuk eshte argument pasi ,ato u bene sepse nuk kishte asnje.
Se treti, komuniteti musliman duhet ti gjeje vet fondet dhe jo t'ja jape bashkia apo shteti, kjo s'eshte e drejte dhe per me teper eshte abuzive.Kurani percakton se duhet nje xhami per 5000 banore , e po ti hyme kesaj do te thote qe dhe komunitetet e tjera te rrine gjith jeten per te ndertuar xhami.
Se katerti, dhe po te ndertosh nje xhami te madhe perseri beismtaret ne rruge do te falen, nuk eshte e mundur te futen te gjithe brenda.
Me tha njeri se ne shqiperi ka dhe shite por keto kane nje tjeter ritual, pra kemi dhe nje tjeter problem per te zgjidhe.Keshtu une kam menduar qe ti jepnim stadjumin Selman Stermasi qe ka qene dhe musliman.Me kete do te zgjidhim problemin e ritualeve per te dy sektet sunite dhe shite.Sunitet ne fushe me nga nje rrugice ose peshqire dhe shitet tek pista e atletikes duke vrapuar dhe duke i rene kokes me grushta ose me gure, sepse ritualet kryhen ne te njeten dite..Sa qef do te ishte sikur muslimanet shqiptare te ishin te gjithe shite.Do kishim lane name.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
hahah anets tirana ka qytetare a? po krejt shqiperia eshte katundar ore ,duke filluar nga ti i pari
Per hajer!toka eshte e Sejdis dhe jo e Edit,nejse hallall xhamine
mesoni pak nga myslimanet e Shqiperise, qe ta urojn bajramin me gote rakie
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
arnaut qafir hehehehe,
Jo jo...duhesh mu kon i lumtur...
Me satanizem nuk arrin kerkund dhe asgje..
Edhe pse jom e sigurt se ju satanet veq trip e keni kete sen...se nuk i kryni ritualett siq i keni JU sepse edhe vet frigoheni dhe jeni te bindur thell ne vete se egziston Zoti(diqka qe ju i frigoheni dhe ju mbikqyr)...
Btw...Kthehu ne rrugen e drejtë...![]()
"Effort creates intelligence."
Krijoni Kontakt