Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    Nuk thash asgjë rreth dijës së Teuhidit që thash që po bëhet se po din "gjdogjë", e pata për qëllim dijen e plot të Islamit, e jo vetëm në atë sektorin e Teuhidit.
    Epo ja qe e the ne menyr te gabuar, pasi me lart eshte folur vetem rrethe qeshtjes se teuhidit dhe jo edhe per shtyllat e islamit apo gjera te tjera dytesore. Nuk ke te drejt ti thuash nje te dijeshmi, "mos u be se din gjdogje" pasi shihet shume mire dija dhe puna e vellaut Abdur-Rahman70 dhe vellaut referi nga vete fjalimet dhe librat e tyre.

Po ke të drejt ndoshta nuk më takon mua të marr pjes në debate të tilla, mirpo e postova postimin e parë në këtë tem, dhe u përhap kjo. Kur të thotë dikush se zdi kët zdin kët në baz të disa postimeve të pakta fare që nuk e përmbajn identitetin apo besimin e plot të njeriut apo paragjykimeve, un nuk pres të rri ulur, mirpo të kërkoj dhe ta kuptoj qëllimin e atyre fjalëve.
    Nuk e ve ne dyshim, qellimin tend te mire.

Edhe nuk ke bërë mirë që ceke moshën time këtu, ngase un me vet skam desht ta shkruaj atë në forum ngase është vend publik dhe sështë gjë e logjikshme që ta dijn antart e forumit, ngase skan nevoj për këtë.
    Une nuk eshte se te njoh ty, por ju vete kishit publikuar, ne nje vend tjeter publik moshen tuaj, per kete arsy me ra ne sy, jo per gje tjeter.
    Si thojn gjithmonë fjala e nxjerr fjalën, kur paragjykon i pari edhe tjetri pas tij mundet besa edhe me të drejt, mirpo nuk bëra paragjykim un aspak e thash atë që e kam kuptu.
    Librat inshAllah do i lexoj...Allahu na udhëzoft e na përmirësoft të gjithve ngase kemi nevoj për ketë.
    Une nuk ve ne dyshim qellimin tuaj dhe dua te besosh ne qellimin time te mire dhe te lutem mos me cito edhe nje here tjeter, se nuk do te kete asnj dobi nga ky diskutim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga .IQ : 17-11-2010 më 12:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Me Emrin e Allahut, Meshiruesit, Meshirberesit!

Pasi qe une e di ne qfarë situate gjindemi dhe ne qfarë kohe jetojmë, e di se shumë fjalë ne shkrimet qe i ceki per shumicen qe i pershkruhen Islamit janë fjalë te reja dhe panjohura. Sot kemi prej atyre qe me vite falin namaz, mbajnë mjekkra te gjata dhe pantalloina te shkurta (krejt keto natyrisht janë obligime fetare!!), por kur i pyet per shirkun ne hukm dhe nenshtrim, dhe Imanin ne Allah dhe kufr ne Taghut, e shef se nuk din pergjigje ne pyetjet qe secili Musliman duhet mi dit.

Pastaj ke thenë Umm Linah (Allahui te udhëzoftë dhe ta shtoftë diturin e dobishme):

Ngase të gjith e dijm se ata që veprojn ashtu siq e ceke që "ka ka thënë Al-Albani"jo që nuk jan musliman po jan injoranta të mdhej dhe me shumë pak dije, që kan deviju aq shumë sa që duhet kërkuar mbrojtjen e Allahut për tna mbrojtur dhe largu nga ata....
    SubhanAll-llah! Ketu ke berë tekfir vetem per ta mbrojtur ketë njeri, te cilin ti nuk e njef!

Duhesh me kuptu se ne dinin Tim, Al-Albani nuk ka aspak peshë. Aj eshtë thjesht nje njeri, te cilet shqiptaret e ka qit ne nje rrang, i cili nuk i takon. Me pas qenë Al-Albani nga Rusia, Serbia, Amerika apo Egjipti, as nje shqiptar qe i pershkruhet selefzimit nuk kish dit se kush eshtë Albani! Keshtu qe, ketu i vjen era edhe pak nacionalizmit! Njerzit e pasojnë me plotëdeshirë, sepse ka qenë shqiptarë! Ketë fakt e mohon vetem dikush qe nuk sheh me sytë e hapur!

Pastaj them: Tekfiri mbi Al-Albanin nuk eshtë kusht per hyrjen ne Islam. Sepse siq e ceka me lartë, 95% qe e mbrojn dhe e pasojnë Al-Albanin, nje libr nga aj nuk e kanë lexuar ne gjuhen Arabe. Ketë edhe ti vetë nuk mundesh me demantu UMMU LINAH.

Ketë e di personalisiht nga rastet qe me kanë ndodhur viteve te fundit. Dhe prap ketu po vertetohet: Po mbrohet dikush nga nje vajz e re, e cila as nje libri te akides nuk e ka lexu nga ky Insan!

Pastaj duhet kuptuar nje gje: Une nese ketu i postojë Fetvat e prishta te Albanit, kjo nuk ndryshon aspak ne ketë situat, sepse ti UMM LINAH, dhe lexuesit tjerë se pari duheni me mesu themelin e dinit Islam, e pasi qe e kuptoni Teuhidin, vetë keni me pa se kush therret ne teuhid dhe kush therret ne devijim!

Qfarë fajde kemi nese ti Umm LINAH dhe te tjeret ende nuk e din se eshtë shirk i madh kerkimi i gjykimit nga taghuti ne mosmarrveshje, dhe gjykimi me ligjet e krijesave, e une ti postoj fetvat ku Al-Albani thotë se keto gjera nuk janë shirk?! Siq do ta kuptosh se ka deviju? Edhe nese e benë tekfir dikush ketu Al-Albanin, nuk behet musliman nese nuk e din arsyen perse eshtë kafir! Keshtu qe, une nuk bejë davet per berjen tekfir mbi ketë fulan personi, por une bejë thirrje ne Teuhid, dhe pastaj secili qe e meson Teuhin, vetë e shef se kush eshtë Muvehid dhe kush jo! Pikë shumë me rendesi kjo, e cila nuk guxon te harrohet!

E kupton pasi qe e meson themelin e dinit! Siq na mesojnë Ulemat ne librat e tyre: Meso hakkun dhe pastaj e shef se kush e pason atë.

kurse me sa e pash un nga shkrimi yt dhe ti po bëhesh që ke mësuar GJDOGJË dhe më nuk je në faz të mësimit,
    SubhanAll-llah! Secili Musliman e ka detyre ta mesojë Teuhidin, sepse pasim qorraz ne Aslu-din nuk kemi. Na tregon ne Fethul Mexhid, Shaikh Abdur-Rahman ibnu Hasan: "Kush thotë se e ka mesuar teuhidin dhe nuk ka nevojë ta mesojë me teper, eshtë xhahil me i madh..."

Po e vazhdojë postimin tim me nje keshillë te art nga nje Luan i Teuhidit, Allahu e meshiroftë:

Sheikh Abdullah ibn Abdur-Rahman Abu Batin (Allahu e mëshiroftë) thotë:

”E çuditshme është se si disa njerëz që dëgjojnë dikënd duke thënë këtë fjali (La ilahe il-la Allah) (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!) duhe pohuar edhe negacionin që përmban kjo fjali, pastaj e njëllosin atë duke thënë: "Ne nuk jemi të detyruar për njerëzit dhe nuk jemi detyruar që të flasim për ta".

Na këtyre njerëzve u themi:

”E si jo! Ti je i detyruar që ta njohish Teuhidin, përshkak të cilit Allahu i Lartësuar krijoi njerëzit dhe xhindët, dhe dërgoj të gjithë të dërguarit që të thërrasin në të, dhe të mësosh të kundërtën e saj (ajo që e prish Teuhidin) dhe ai është Shirku, i cili nuk do të falet, dhe nuk do të arsytohet mukel´lef (detyrimtari) përshkak të mosditurisë të Teuhidit, kurse në të (Teuhid) nuk lejohet pasim qorrazi sepse kjo është baza e të gjithë bazave (themeli i themeleve! Aslud din)" (Akidetul Muvahhideen, Risaletul intisar, li hizbilahi muvahhideen f.11)

- Keshtu qe nese me behet e kjart mua, qe kam gabur ne nje mesele, jam i pari qe e pranojë gabimin dhe e permisoj, qoftë edhe nese i terrë xhemati me lenë dhe mbes vetun, sepse nuk jetoj per xhematin tim dhe vllezerit dhe motrat e mija Musliman, por jetoj qe te vdes si Musliman i nenshtruar vetem Allahu te Madhëruar, Krijuesit te Gjithsisë!

- Ndersa sa herë ka ndodh, qe kam pas diskutime me hoxhallaret qe kanë mesuar me vite te terra, dhe ne fund del se kan gabuar, por nuk e ndryshojnë dhe permisojnë gabimin e tyre, sepse kanë frikë qe i terrë xhemati i lenë dhe mbesin pa pasues! La Hawle we la kuvvete il-laBillah! Sa i perketë meje, nuk me intereson a me pasojnë 10000 persona, apo 1 person ne ketë Thirrje, sepse kjo nuk me benë Musliman me te mirë apo me te dobet! Une e kam vendin tim tek Allahu i Madhëruar, ndersa numri i pasuesve nuk e ndryshon graden time tek Aj, I Lartësuar qoftë nga qdo e metë!

A pajtohet i terrë forumi ketu me mua ne ketë Thirrje, nuk ndryshon asgje. Gjithashtu nese i terrë forumi me akuzojnë per extremizem dhe me ofendojnë dhe askush nuk e pranon kete Thirrje, prap as kjo nuk ndryshon asgje dhe jam ne te njejten shkallë te Krijuesi dhe Furnizuesi i Gjithsisë!! Allahu e ka vendosur ketë gje, para se ta shohim ketë dunja me sytë tona, keshtu qe jam i kenaqur me atë qka ka caktuar Allahu i Madhëruar!

Poashtu, Allahu e mëshiroftë, pasi që ka folur për Teuhidin, për llojet e tij dhe argumentet e tij, thotë Sheikh Muhammed ibn Abdul-Vehhab:

''Pasha Allahun O vllazni, përmbajuni themelit të fesë (Aslu-dinit), fillimit të saj deri në mbarim - bishtit dhe kokës, e ajo është shehadeti 'La ilahe il-la Allah' (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!). Mësojani domethënien e saj, duani ata që i përkasin asaj, konsideroni ata vëllezër të juaj nëse edhe janë shum larg jush. Taghutët shpallni kafira, urreni ata që i duan Taghutët dhe që polemizojnë ose i mbrojnë ata, ose ata që nuk duan ti shpallin kafira ose thotë për ta: "Allahu nuk më ka ngarkuar që të merrem me ta." Ai ka shpifurr një rrenë të madhe ndaj Allahut. Përkundrazi, Allahu e ka ngarkuar dhe e ka detyruar që të mirret me ta duke e urdhëruar që të bën mosbesim mbi ta, të distancuarit prej tyre po sikur qofshin ata vëllezërit e tij nga gjaku ose fëmit e tij. Për Allahun, përmbajuni themelit të fesë suaj që të takoheni me Sunduesin tuaj duke mos i përshkruar atij shok në adhurim. O Allah, na merr shpirtin si musliman në Islam dhe na bashko me të mirët.''
    (Ed Durerus- Senijjeh, 2/119-120)

Sa bukur eshtë shpreh ketu ne ketë keshillë sheikhul-Islam Muhammed ibn Abdul-Wahhab, Allahu e meshiroftë ketë Luan te Teuhidit! A nuk po e shifni dallimin mes davetit e tij dhe davetit e Pseudohoxhallarve?!?! Kur keni pa kesij llojë keshilla prej Ulemave te taghutit?!

Behuni te sinqert, dhe me tregoni: Sa herë keni lexuar kesij lloj keshilla nga Pesuodijetaret e sodit?? Kush therret sot ne Mohimin e shirkut, Taghutit dhe atyre qe e mbrojnë Taghutin?? Pergjigjen ne ketë pyetje e din secili qe shef me sytë te hapur!!

Por jo,"Keshillat" e tyre te shejtanit gjithëmone sillen per mosberjen e tekfirit mbi ata qe bejnë, shirk te madh dhe kufr te kjart na mosdija siq thojnë ata!! Keshillat e tyre gjithmone sillen rreth mbrojtjes se Rezhimeve dhe Liderve te cilet e kanë marr si kushtetut ligjin e Shejtanit, e nuk gjykojnë me Ligjin e Allahut, Ligji me i mirë dhe me i persosur per njerzimin! SubhanAll-llah!

Shiqoni qka na kanë berë nxenesit e Al-Albanit pasi qe u kthyen nga "studimet" e tyre: E lejuan votimin dhe pjesmarrjen aktive ne zgjedhje. E lejuan pjesmarrje ne mexhliset e shirkut (hyrjen ne parlamente), e lejuan punesimin ne Polici, Ushtri dhe sherbime sekrete! Por, nese i pyet nje xhahil: A me lejohet ta shkurtoj mjekren sepse nuk po gjej punë? I shef se kercejnë dhe e bejnë ketë punë me te rendë se shirkun! Allahu na ruajt nga ky kufr i ketyre te humburve. Nese nuk pendohen para vdekjes, i pret denimi i perhershem!

Keshtu qe, po i therras te gjithë lexuesit qe sadopak deshirojnë e mesojnë per Teuhidin: Mesoni Aslu-dinin, pastaj vetë ju hapen sytë dhe e shifni kush therret ne hakk e kush therret ne zjarr.

Sheikhul Islam Ibn Tejmijje pastaj në Mexhmu'ul Fetava, 3/399 thotë:

"...E gjithë kjo që të realizohet Teuhidi i cili është Aslud dini, themeli i tij (koka). Allahu i Lartësuar pa të (Aslud dinin) nuk pranon veprat dhe ai e falë atë i cili vjen me këtë, kurse nuk e falë atë i cili nuk vjen me këtë. Sepse i Lartëmadhërishmi thotë: ''Allahu nuk e falë ti bëhet Atij Shirk, kurse përveç kësaj i falë kujt don Ai.''

- Sheikh Hammad bin Atik (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:
    "Themeli i dinit (Aslu-din) i të gjithë profetëve është që ta praktikosh Teuhidin, të kesh dashuri për të dhe pjestarët e tij, të miqësohesh me ta (wala), ta lëshosh Shirkun, ti konsiderosh pabesimtar vepruesit e Shirkut të madhë, të kesh armiqësi kundër tyre (bara, mu'adat). Thotë Allahu i Lartësuar:

قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ إِذْ قَالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَاء مِنكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ كَفَرْنَا بِكُمْ وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاء أَبَدًا حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ

"Me të vërtetë që ka qenë një shembull të shkëlqyer për ju tek Ibrahimi dhe tek ata që ishin me të, kur i thanë popullit të tyre: “vërtetë që ne jemi të lirë prej jush dhe prej gjithçka që ju adhuroni në vend të Allahut; ne ju kemi hedhur poshtë ju dhe ndërmjet nesh dhe jush ka filluar armiqësi dhe urrejtje përgjithnjë, derisa të besoni në Allahun Një të Vetëm..." (El Mumtahineh:4)

(Ed-Durer Es-Sennijeh, 7/199)

Dhe i Terrë Falenderimi i Takon Vetem Allahut te Madhëruar, i cili e bejë Teuhidin te kjartë per te kuptuar dhe por jo te leht per ta pasuar!

Dhe forumistet e tjerë e din, se gjithmone kur me paraqitet indirekt ndonje pyetje apo indirekt me kundershtojnë, gjithmone jam i gatshem dhe gjej kohë per tu pergjigjur edhe pse kam obligime tjera familjare dhe rreth mesimeve; Ketë nuk e gjenë te asnje PseudoHoxhallar, sepse kur i qet ne qosh me pyetje dhe del se kanë gabuar shumë thellë, ikin dhe arsytohen se kinse jan teper te nxon! Allahu na permisoftë gjendjen dhe na shtoftë diturin!

Ndryshuar për herë të fundit nga Abdur-Rahman70 : 17-11-2010 më 17:24
    "...Thuaj: “A janë ata që dijnë, njësoj me ata që nuk dijnë?”..." (Ez Zumer:9)

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ske qka te bisedosh me ta , , sheh qe edhe ma dijetar se Sheih Albani dul,

ALLAHI na ruajt nga ata qe qpifin per dijetar, ose mundohen te qpifin per dijetar,

sidomos per ket dijetar te shekullit, Albanin

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Ky te koka qe me nje postim e ka quajt sheih Albanin shejtan,,

mosu merniu me ket ,,abdurahman 70 ,,se asht budall i shan dijetart.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pejani34 : 17-11-2010 më 19:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50

Exclamation

MashAll-llah, ti "Pejani34" a lexova qka kam shkru apo jo????

A nuk e verteton postimi im pikërisht ketë sjellje te ketij antari "Pejoni"??

Hajt ti "Pejoni34", me trego pra cilen libr nga Al-Albani e paske lexuar prej fillimit deri ne fund, qe aq shumë po e mbron?? Nuk dyshojë qe as nje libr nga aj nuk e ke ne shtepin tende!

Une siq thash: Ju jeni dashuruar ne Al-Albanin pershkak qe eshtë shqiptarë, dhe kjo eshtë nje lloj nacionalizmi. Dashuria tek ju eshtë pershkak te naciolalizmit, e jo per shkak te besimit! Motoja e juaj eshtë "Qka pranon Kombi im, e pranoj si fe.."

Ju i keni marr vetem disa shtylla te dukshme te Islamit, siq janë Namazi (edhe pse nuk dini mu fal siq duhet), Agjerimi (edhe pse nuk i dini rregullat e agjerimit), Haxh (edhe pse nuk dini esencen e haxhit dhe siq kryhen ritualet), etj. Por keto gjera njeriun nuk e bejnë Musliman.

- Dijetari dhe Muftia i Nexhdit në kohën e vet, Muhammed bin Ibrahim bin Abdul-Latif (Allahu e mëshiroftë) thotë:

"Shumica e njerëzve pretëndojnë se i përkasin Islamit dhe shqiptojnë shehadetin dhe i praktikojnë shtyllat e dukshme të Islamit (Furu'ud-din). Mirëpo, kjo nuk mjafton që ai të konsiderohet musliman dhe nuk është e lejuar të hahet therja e tyre, ngase ata i bëjnë rival - shok Allahut në ibadet. Ata kërkojnë dhe ua drejtojnë duan Pejgamberëve dhe njerëzve të mirë dhe kërkojnë ndihmë dhe shpëtim nga ata dhe bëjnë vepra të tjera që i çet ata nga Islami. Kjo ndarje mes pjestarëve të Islamit është çështje e ditur me argumente Kur'anore, sunnete të Pejgamberit (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të) dhe ixhma (pajtim i njëzëshëm) i dijetarëve të gjenëratave të para." (Akidetul Muvahhidin, f. 392)

- Sheikhul Islam Ibn Tejmijje (Allahu e mëshiroftë):

"Dhe padyshim kush nuk i bën ibadet Allahut, ai i bën ibadet ndonjë zoti (dikujt) tjetër. Ndër bijët e Ademit nuk ka grupë të tretë. Janë vetëm muvahhidët (monoteistët/muslimanët) dhe Mushrikët (idhujtarët). Mushkrikët janë ata të cilët e përzien Teuhidin me Shirk, sikur krishterët dhe jehuditë, dhe ata të humburit të cilët pretendojnë se janë musliman (pjestarë të mil´letit të Ibrahimit alejhis - selam) dhe ata të cilët i emitojnë këta... (Mexhmu'ul Fetava, 14/282)

Shiqo vetë profilin tendë (Allahu të udhëzoftë dhe ta permisoftë gjendjen), ke shenu:

"SHQIPTAR MUSLIMAN". Kesij lloj njerzish sikur ti, vetem e konfirmojë atë qe e kam shenu me lartë. Une per ty, qe po therras ne Teuhid jam "budall", ndersa Al-Albani qe e lejoj votimin per shejtanin eshtë sheikh?? Lexo ketu dy fetvat ne te cilet e lejon votimin, e tani ta shofim se kush po shpif per kend, Allahu te udhëzoftë nese je i sinqert:

Albani on voting

Arabic:

أفتى بعض طلبة العلم بجواز انتخاب الأصلح من المرشحين النصارى من باب أخف الضررين فهل هذا يجوز؟ ثم ألا يعد هذا من تكثير سوادهم وعددهم مما ينعكس سلبياً على نظرة الناس لشعبية المسلمين؟

الشيخ : هذا السؤال وجه إلي أكثر من مرة، وأظن أنه ناقص. السؤال ناقص، فإذا عندك بيان لإتمام هذا النقص...

السائل: بجواز الأصلح من المرشحين قاطبة، ونخصص الآن النصارى؟

الشيخ: أنا أقول شيء هنا. وهذا الذي سأقول أظنه المقصود بالسؤال، فالسؤال ناقص كما صدر من غيرك أيضاً. هذا النصراني المرشح إما أن يكون مفروضاً على المسلمين أن يرشح أحد النصارى شاؤوا أم أبوا، وحينئذ فإما أن يكون هناك عديد من النصارى رشحوا أنفسهم ولا بد من أن ينجح واحد منهم. في هذه الحالة تأتي القاعدة المذكورة آنفاً: اختيار أخف الضررين. يعنى في أربعة من النصارى رشحوا أنفسهم ولا بد أن ينجح واحد منهم في بلد ما - لا بد - فلو فرضنا أن الأصوات كلها وجهت للمسلمين ولم يوجه ولا سوط واحد لهؤلاء النصارى المرشحيين أنفسهم، يسقطون، لا يجوز اختيارهم. واضح إلى هنا؟

أما اذا كان العكس وهذا الذى أظن السؤال منصب عليه أنه لا بد بسبب النظام القائم الآن، نظام الانتخابات. يجب أن تعلموا جميعا أن هذا النظام ليس إسلامياً بوجه من الوجوه إطلاقاً...[ثم بين بعض مفاسد الديمقراطية]...

الآن - والبحث في هذا طويل وطويل جدا - مفروض على الشعب أن يختاروا من هؤلاء الذين رشحوا أنفسهم. ومفروض على الشعب أن يكون في مجلس الأمة أفراد من النصارى. ليه؟ لأن النصارى مواطنين، والعدالة الإسلامية تشمل كمان مواطنين. يعملون الآن بحسابات دقيقة، أهل البلد [كلمة غير واضحة] ايش نسبة النصارى إلى نسبة للمسلمين، ما أعرف يعملون حساب لليهود وللا؟ المهم حسب النسبة يضعوا أن هذه البلد بدوا مثلا اثنين من النصارى. إذا المسلمين ما اختاروهم يختارهم بني جنسهم بنو دينهم، يعني هم على كل حال راح ينجحوا - راح ينجحوا على كل حال. لكن مرشحين منهم كما قلنا أربعة أو خمسة .المسلمون فى ذاك البلد يقولوا: فلان مع كونه كافر فهو بعثي، والثانى مع كونه كافر فهو شيوعي، الثالث مع كونه كافر في الأصل فهو ملحد إلخ. فلان والله متدين بنصرانيته وما يعادي المسلمين. يا ترى ما دام ولا بد أنه ينجح واحد أو اثنين من هؤلاء، شو موقف السلمين بقى.-احنا ما نتدخل، هؤلاء نصارى -بقولوا عندنا في الشام ( فخار يكسر بعضوا) لا مو هيك القضية. هؤلاء بتقولوا فخار يكسر بعضوا، بدوا ينجح منوا شخصين رغم أنوفكم. فيا مسلمون! يا عقلاء! أ ليست القاعدة هذه ترد في هذه الصورة وللا؟ الآن أنا أقول: نعم، لأن المسلمين واقعين بين شرين الآن، كما هو الشأن تماماً بالنسبة للمسلمين؛ المسلمين فيهم بعثيين، فيهم شيوعيين، فيهم ملاحدة. طيب، نقعد نتفرج أو نختار أقلهم شراً؟

English:

Questioner: Some students of knowledge issued a verdict permitting voting for the best of the available Christian candidates based on the premise that this is from choosing the lesser of two evils. Is this permissible?

In addition, isn’t this considered to be increasing their numbers which may in turn have a negative effect on the public's opinion of Muslims?

Shaykh: I have been asked this question on more than one occasion, and I believe that it is incomplete. So if you want to complete this unfinished question by bringing further clarity [then do so]...

Questioner: What is the permissibility of voting for the best available candidate, particularly if they are Christian?

Shaykh: This question is incomplete just as it was when presented by other than you. I will now say what I think is intended by the question.

In the event that there are a number of Christian candidates who are imposed upon the Muslims, meaning that one of them has to be elected whether the Muslims like it or not, the previously mentioned principal is applied: namely, choosing the lesser of two evils. For example, there are four Christian candidates in a certain country and it is inevitable that one of them will be the winner (elected).

Hypothetically speaking, if it were only the Muslims voting [for these candidates] and no one else - not even one other person is voting - such that if the Muslims refrained from voting they wouldn't be elected, then it is not permissible to vote for them.

Is it clear up to here?

Questioner: Yes

Shaykh: However, if the situation is contrary to this, and this is what I think the question is referring to, then one of them must be selected due to the electoral process established today. It is upon you to know that this system is not Islamic in any way whatsoever...[The Shaykh then begins to explain some of the ills of democracy and the harm of giving power to someone who requests it, in contrast to the beauty of the Islamic shooraa]

Discussing these issues is lengthy. However, the point is that it has been imposed upon the Muslims living in that particular country to choose a candidate just as it is imposed upon them that some of the elected politicians be Christian. Why? Because there are Christian citizens. The government takes into account the percentage of Christian citizens in the country and makes calculations. They compare, for example, the ratio of Muslims to Christians. Do they consider the Jewish citizens in this process? I'm not sure. Based on these calculations they conclude that the country should have, for instance, two Christian politicians.

If the Muslims do not choose between them, then their own people will choose. In either case, one of them is going to be elected. But as we said earlier there may be four or five candidates. The Muslims in that country must consider it like this: The first candidate is a Baathist and a non-Muslim, the second is a communist and a non-Muslim, the third is an atheist and a non-Muslim and so on. The last is a practicing Christian who does not harbor animosity towards the Muslims. If there is no way around the fact that one or two of them are going to be elected, then what should the Muslims do? Should they say, "We are not going to get involved? They are Christians. Let them fight each other." No, this is not the case, because two of these candidates will be elected regardless.

So O Muslims, O you who have sense, is this principle to be applied in this scenario or not? I say yes, because the Muslims in this case are between two evils. Similarly, this is the case if the candidates were Muslims, since amongst the Muslims are Communists, Baathists and so on. Okay, do we just sit back and watch or should we choose the one whose harm is less?!"

Arabic:

الشيخ : كل من الانتخابات يدور حول قاعدة غير إسلامية، بل هي قاعدة يهودية صهيونية: الغاية تبرر الوسيلة. أنا أفصِّل بين أن يرشح المسلم نفسه في مجلس من مجالس البلديات وبين أن يختار هو من يُظَن أن شره في ذلك المجلس أقل من غيره. يجب التفريق - حتى في الانتخابات الكبرى. وأنا كتبت في هذا إلى جماعة الإنقاذ في الجزائر فقد أرسلوا إلي سؤالا عن الانتخابات. فبينت لهم بشيء من التفصيل ما ذكرت آنفاً من أنّ هذه الانتخابات والبرلمنات ليست إسلامية، وأنني لا أنصح مسلماً أن يرشح نفسه ليكون نائبا في هذا البرلمان لأنه لا يستطيع أن يعمل شيئاً أبداً للإسلام، بل سيجرفه التيار كما يقع في كل الحكومات القائمة اليوم في البلاد العربية.

ولكن مع ذلك قلت: إذا كان هناك مسلمون - وهذا موجود مع الأسف في كل بلاد الإسلام - يرشحون أنفسهم ليدخلوا البرلمان بزعم تقليل الشر، فنحن لا نستطيع أن نصدهم عن ترشيح أنفسهم صداً لأننا لا نملك إلا النصح والبيان والبلاغ. فإذا كان هو كأي (؟) سيرشح نفسه للانتخابات الكبرى أو الصغرى - على حد تعبيرك - فيرشح مسلم نفسه نصراني أو شيوعي أو نحو ذلك، فإذا ما أمكننا أن نصد المسلم من أن يرشح نفسه سواء للانتخاب الصغير أو الكبير فنحن نختاره. لماذا؟ لأنّ هناك قاعدة إسلامية على أساسها نحن نقول ما قلنا: إذا وقع المسلم بين شرّين، اختار أقلهما شرّاً. لا شك أن وجود رئيس بلدية مسلم هو بلا شك أقل شراً - ولا أقول خير - من وجود رئيش بلدية كافر أو ملحد.

لكن هذا الرئيس يهلك نفسه وهو لا يدري لأنه لما يرشح نفسه بدعوى أنه يريد أن يقلل الشر - وقد يفعل - ولكنه لا يدري بأنه يحترق من ناحية أخرى. فيكون مثله كمثل العالم الذي لا يعمل بعلمه، وقد قال عليه الصلاة والسلام: ((مثل العالم الذي لا يعمل بعلمه كمثل المصباح يحرق نفسه ويضيء غيره.)) لهذا نحن نفرق بين أن نَنتخِب وبين أن نُنتخَب. لا نرشح أنفسنا لنُنتخَب لأننا سنحترق. أما من أبى إلا أن يحرق نفسه قليلا أو كثيراً ويرشح نفسه في هذه الانتخابات أو تلك، فنحن من باب دفع الشر الأكبر بالشر الأصغر نختار هذا المسلم على ذاك الكافر أو على ذاك الملحد.

السائل: يا شيخنا أفهم من هذا الكلام أنه بالنسبة للبرلمان أو بالنسبة للبلدبة إذا ترشح مسلم فالتصويت عليه جائز.

الشيخ : نعم. لكن من باب - احفظ - من باب دفع الشر الأكبر بالشر الأصغر، مش لأنه خير.

English:

Shaykh: "Elections emanate from a non-Islamic principle. In fact, they stem from a Zionist principle, namely, the ends justify the means.

However, I distinguish the issue of a Muslim who runs for office from the issue of voting for one whose harm in that office may be less than others.

The distinction between the two issues is essential even in the major elections. Jamaa'atul-Inqaadh in Algeria sent me a question about elections so I wrote them a detailed clarification. I mentioned to them, as I have mentioned previously, that elections and Parliaments are not Islamic and that I do not advise any Muslim to nominate himself as a representative in Parliament because he will never be able to do anything for Islam. Rather, the movement will overcome him just as it has happened with all of the existing governments in the Arab countries.

Even with that being the case, I noted that in all of the Muslim lands, regrettably, there are Muslims who nominate themselves to Parliament claiming that they will reduce evil. We can not forcefully prevent them from campaigning; all we can do is advise, clarify, and convey [the truth]. Hence, if a Muslim is going to nominate himself as opposed to a Christian or Communist, whether it be for major or minor elections (according to your terminology) then we vote for him.

Why? Because there is an Islamic principle upon which I have based my answer. If a Muslim is placed between two evils he chooses the lesser of the two evils. There is no doubt that having a Muslim as the president (mayor) of local government is less harmful - and I don't say better - than having a mayor that is a disbeliever or an atheist.

However, this politician destroys himself without even realizing it. When he nominates himself with the claim that he desires to lessen the evil - and he may do so - he doesn't know that he is being burnt from another angle. His example is that of the scholar who does not act according to his knowledge. The Prophet said, "The example of the learned one who does not act according to his knowledge is like that of a lamp [lit. a burning wick]; it burns itself while providing others light."

For this reason we differentiate between voting and campaigning. We do not campaign for office because we will burn. As for the Muslim who insists on burning himself, be it mildly or severely, by running for office, then we vote for him as opposed to the disbeliever or the atheist using the principle of repelling the greater evil with the lesser evil.

Questioner: Our Shaykh, I understand from this that as it relates to Parliament and even local elections that if a there is a Muslim candidate it is permissible to vote for him.

Shaykh: Yes, however based on the principle, and memorize what I am saying, based on the principle of repelling the greater evil with the lesser evil; not because he is better".

Qka tash "Pejoni"? A ende eshtë dijetarë i madh, edhe pse e lejojë ky nje krimë te tillë? A jam une apo aj qe e lejojë ketë kufr??

Per fat te keq, kur dikush dashurohet ne sheikhun e vetë, nuk shef asgje me sytë te hapur dhe nuk ndigjon me veshet, por behet vetem si papagaj dhe i perserit te njejta fjalë: "Sheikhu eshtë i mirë dhe nuk gabon kur, ndersa ti je i devijur sepse e kritikon.."

Zgjohuni nga gjumi se mjaftë keni fjet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Abdur-Rahman70 : 18-11-2010 më 05:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2010
    Postime
    34
    Bismilahi Rrahmani Rrahim

Pasi thash që zdo postoj më komente këtu se siq thash edhe më heret ndoshta smë takon mua të debatoj këtu, nganjëher edhe po detyrohem të flas.
    Pastaj them: Tekfiri mbi Al-Albanin nuk eshtë kusht per hyrjen ne Islam. Sepse siq e ceka me lartë, 95% qe e mbrojn dhe e pasojnë Al-Albanin, nje libr nga aj nuk e kanë lexuar ne gjuhen Arabe. Ketë edhe ti vetë nuk mundesh me demantu UMMU LINAH.
    Ketë e di personalisiht nga rastet qe me kanë ndodhur viteve te fundit. Dhe prap ketu po vertetohet: Po mbrohet dikush nga nje vajz e re, e cila as nje libri te akides nuk e ka lexu nga ky Insan!
    Libra nga Al-Albani kam lexu, edhe pse numri i tyre nuk është i madh e as në arabisht pasi që arabishtën nuk di ta lexoj, mirpo e lus Allahun që me kalimin e kohës edhe këtë ta mësoj. Tash nëse përkthyhësit e kan përkthy gabimisht apo me defekt e ne kuptojm ashtu siq është përkthy gabimi sështë tek ne por te përkthyësi e ne kemi për detyr ta msojm atë siq është, ti elhamdulilah arabishtën e din kshtu që për këtë ske problem besoj, mirpo un që se di duhet të kujdesëm se qka lexoj dhe se kush jan autorët. Një libër që më kujtohet që e kam lexu tash vonë "Akide Tahavije" shpjegime dhe komentime nga Al-Albani (rahimehullah), për të tjerat libra momentalisht smë kujtohen. Andaj prap mos më gjyko ngase po flet me vepra të të tjerve të cilët ndoshta nuk mundohen e as që ju interesojn të lexojn mirpo mua më intereson dhe po mundohem!
    95% qe e mbrojn dhe e pasojnë Al-Albanin,
    Jo nuk e mbroj e nuk e pasoj askënd përpos udhëzimit të drejt, sëpaku atë mundohem ta bëj, se cdo njeri gabon edhe nuk kam aspak dyshim që edhe Al-Albani ska gabu ngase edhe aj ka qenë njeri....ku gjinden argumente për gabime në atë që dikush mundohet tja mësoj dikujt atëher aj udhëzim apo drejtim me të cilin ju drejtohet të tjerve bjen posht, se ka fakte, ka argumente, për atë nuk të kundërshtova në postimet e tua që i ke postu me argumente dhe fjalë të dijëtarve të shumtë.

Që the:
    SubhanAll-llah! Ketu ke berë tekfir vetem per ta mbrojtur ketë njeri, te cilin ti nuk e njef!
    JO ASPAK nuk kesh tu e mbrojt askënd ngase thash që të gjith e dijm se ata që e "shajn Allahun dhe të Dërguarin" NUK jan musliman dhe jan injoranta, skesh tu e mbrojt as Albanin as askënd nëse është të ati mendimi.
    Me pas qenë Al-Albani nga Rusia, Serbia, Amerika apo Egjipti, as nje shqiptar qe i pershkruhet selefzimit nuk kish dit se kush eshtë Albani!
    Edhe jo Abdu-Rrahman70, jo nuk është ashtu, se shumë dijëtar të tjerë të cilët nuk kan qenë Shqiptar si Ibnul Kajjimi el Xheuzije (rahimehullah)e Ibn Tejjmije (rahimehullah) e tjer jan marr parasysh edhe nga Shqiptart, sikurse Albani, që po të ishte siq the nga tjetër nacionalitet besoj dhe jam e bindur plotësisht që do ishte njoft tek un, ashtu në të njejtën menyr se si njihet sot pse është shqiptar këtu po flas për vetën time e askënd tjetër dhe se njeriu duhet ndëgjohet e pasohet sipas dijës së tij e jo sipas prej ardhjes.

Un zdo postoj më rreth ksaj qështjeje...se fjala po e nxjerr fjalën tjetër edhe shumë hër pa pas dobi fare, vetëm akuzime e paragjykime. Naudhebilah!
    لا إله إلا الله
    La ilahe ilaAllah
    Askush nuk meriton me të drejt të adhurohet pos Allahut

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Ashtu pra, le te perfundon kjo bised ketu.

Libri "Akide Tahavije" eshtë shkruar nga Imam At-Tahavi (Allahu e meshiroftë), ndersa Al-Albani e ka berë nje lloj komenti dhe helmin e tij ne atë qe ka perhapur. Une me lartë shenova: Krahasoni keshillat e Ulemave te Teuhidit, me keshillat e Dijetrave te shtetit, pastaj e shifni dallimin mes Hakkut dhe Batilit. Al-Albani kur nuk ka fol ne detale per Mohimin e Taghutit dhe shirkut. E nese ka folur, atëherë gjithmonë i ka quajtur vepruesit e shirkut te madh "Musliman te arsytuar me xhehel". Ndersa ne e kemi par me lartë, se nje akideh te tillë eshtë ne kundershtim me bazat e Besimit te Ehli Sunnetit dhe Xhematit.

se shumë dijëtar të tjerë të cilët nuk kan qenë Shqiptar si Ibnul Kajjimi el Xheuzije (rahimehullah)e Ibn Tejjmije (rahimehullah) e tjer jan marr parasysh edhe nga Shqiptart, sikurse Albani,
    Ti lexojmë se bashku disa Thenje nga Ibnu Kajjmim (Allahu e meshiroftë) rreth Teuhidit:

Hafidh Ibnul Kajjim (Allahu e meshiroftë) thotë për Sheikhul-Islam Ahmed Ibn Tejmijje (Allahu e meshiroftë): ''Shumë herë e kishte shprehi të thotë (Sheikhul-Islam): ''Pasha Allahun, prej këtij momenti unë e ripërtërij islamin tim, endej nuk e kam pranuar islamin ashtu si duhet!'' (Medarixhus-Salikin, 1/524)

- Kurse Ibnul Kajjim (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:

"Kështu nocinoi Taghut i përket të gjithë atyre të cilët gjykojnë me diçka tjetër, përveç gjykimit të Allahut dhe të Dërguarit të Tij. Kjo, gjithashtu, vlenë edhe për rastin që njerëzit ta adhurojnë përveç Allahut, ose ta pasojnë në mosnënshtrimin e Allahut, ose t’i nënshtrohen kur nuk janë të sigurtë me atë se a i nënshtrohen Allahut. Në këtë mënyrë, këto Taghutët e kësaj bote dhe nëse shikon në ta dhe i shikon gjendjet e njerëzve me ata, do të shohësh se shumica e tyre janë larguar nga adhurimi ndaj Allahut në adhurimin e Taghutëve; nga gjykimi i Allahut dhe të Dërguarit e Tij kah gjykimi i Taghutit, dhe nënshtrimit të Tij dhe të Dërguarit e Tij kah nënshtrimi i Taghutëve.” (I'lam el-Muveki'in, 1/50)

Ibnul Kajjimi, nexenesi i Ahmed ibnu Tejjmijes ishte Luan i Teuhdit, dhe ka spejuar ne shkrimet e tij se njeriu nuk behet Musliman, pa e ditur esencen e Teuhdit, dhe ajo qe e prish Besimin, Esenca e shirkut. Keshtu qe, mos i perzi keta Ulemat te Muslimanve, me Al-Albanin. Eshtë nje padrejtesi e madh dhe njëkohësisht mashtrim. Shiqo siq tha ne fillim per Mesuesin e tij, Ahmed ibn Tejjmije: ''Shumë herë e kishte shprehi të thotë (Sheikhul-Islam): ''Pasha Allahun, prej këtij momenti unë e ripërtërij islamin tim, endej nuk e kam pranuar islamin ashtu si duhet!'' (Medarixhus-Salikin, 1/524

Me tregoni: Kush sot prej PseudoHoxhallarve ka dal deri me tani haptas dhe e ka permisu ndonje gabim qe e ka patur ne Akideh?? Por Jo, kjo nuk do te ndodh, sepse nese dikush pranon se ka gabur ne meselet e Teuhidit, menjeherë mbetet i vetmuar, pa xhemat dhe quhet i "qmendur" apo siq po thojnë ketu disa idiota "Budall"... Allahu-l-Mustean. Vazdhojmë me keshillat e Ibnu-l-Kajjmit:

- Ibnul Kajjim (Allahu e mëshiroftë) thotë se ata që vdesin në Shirk para ardhjes se huxh´xhes, atyre u ipet hukmi mushrik. Ndërsa, nëse janë xhahila dhe bëjnë nga mosdija, atëherë janë 'kufar xhahil'. (Tekfirul Muajjen f.43, Nga Is´hak ibn Abdur-Rahman alu Sheikh)

- Abdullatif dhe Is'hak, dy djemët e Ibn Sahman dhe Abdur-Rahman al-Hafidh (Allahu i mëshiroftë të gjithë) duke komentuar fjalët e Ibnu Kajjmit kanë thënë:

"Ata të cilët jetojnë në kohën e fetres dhe atyre të cilëve nuk u është ardhur ndonjë prej të dërguarve, nuk janë musliman. Edhe ata dijetarë që nuk i kanë bërë tekfir (që mbi vete lidh dënimin), nuk i kanë pranuar si musliman. Atyre u ipet hukmi mushrik, sepse çka na mbet prej themelit të dinit Islam nëse shkatërrohet dëshmia (La ilahe il-la Allah) (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!)?"
    (Fetvat e ulemasë të Nexhdit, 3/94)

- Abdul-Latif dhe Is´hak (djemët e Abdur-Raham Alu Sheikh) dhe Ibn Sahman transmetojn nga Ibnul Kajjm:

”Ka ixhma, se ata njerëz që jetojnë në kohën e Fetres, dhe atyre që nuk i ka ardh argumenti, që nuk munden me thënë për ata që janë musliman! Por duhet të përdoret termi mushrik. Sepse çka na mbetet prej Islamit nëse e shkatrojmë Shtyllen e Islamit, shehadetin; Askush nuk ka të drejt të adhurohet pos Allahut"
    (Tekfirul muaj´jen, f.43, Shpejgimi nga Abdur-Rahman Alu Sheikh.)

Sheikhul Islam Ibn Kajjim (Allahu e mëshiroftë) thotë në ''Tarikul-hixhretejn'' ku folë për 17 lloje të detyruesve:

''Ky shpjegim është ndërtuar në bazë të katër themeleve:

I pari: Allahu i Lartësuar nuk do ta dënon askënd përveç mbas ti parashtrohet argumenti, ti skjarohet (ikametul huxh´xhe). Siç ka thënë i Lartëmadhërishmi simpas domethënies:
    ''Ne nuk e dënojmë askënd,derisa nuk ja çojmë të Dërguarin'' pastaj përmend edhe disa ajete dhe pastaj thotë :

I dyti: Dënimin e meritojnë për dy arsye:

1- Përshkak të kthimit të shpinës refuzimit (kufrul irad) ndaj argumenteve, si dhe mosdashja e të punuarit me to.

2- Mospranimi nga inati (kufrul inad)

Sa i përket Kufrit të mosdijes (Kufrul xhehl) mbi të cilin nuk ka mundësi të vendosen argumentet, ose nuk ka mundësi që argumentet të dihen - e kjo është ai lloj kufër me veprimin e të cilit Allahu nuk do të dënon, derisa mbi të nuk vendoset argumenti i shpalljes profetike''.

Keshtu qe, nese dikujt i behet e kjartë se ka gabuar, dhe e verteta gjindet diku tjeter, duhet ta le atë mendim dhe te kapet per te verteten. Ketë shkrim po e perfundojë, me nje keshillë te artë nga Muhammed Ibn AbdulWehhab, i cili vetë pranon se nje nje periudh te jetes se tij, nuk e ka ditur kuptimin e Teuhidit dhe nuk ishte Musliman. Qka ne mbetet neve te themi, ndersa ky ishte Sheikhul-Islam?

Ka thenë:

- Thotë Sheikh Muhammed (Allahu e mëshiroftë) në një prej letrave të veta:

"Kur ta kuptoni këtë, atëherë këto shejtanët të cilët po diskutojnë çështjet e Allahut, dhe kur e shohin se ju po ia mësoni njerëzve atë çka ka urdhëruar Muhammedi (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të) - prej shehadetit 'LĀ ILĀHE IL-LA ALLĀH' deri në gjërat të cilat i ka ndaluar - sikur që është besimi në njerëz të mirë, atëherë këto munafikët fillojnë me diskutime që ti hutojnë njerëzit.

Dhe thonë:

"Si po i bëni tekfir njerëzit, si po i ofendoni të vdekurit, si po i përmendni familjet dhe banorët e Dajfit, apo banorët e ndonjë vendi tjetër për të keqe?... dhe tjera, duke mos dashur që të sqarohet domethënja e vërtetë e fjalës 'LĀ ILĀHE IL-LA ALLĀH' dhe duke mos dashur që njerëzit ta kuptojnë se njerëzit e mirë nuk mund të na sjellin dobi dhe ai që i drejtohet atyre në duatë e veta - po bën kufër që e nxjerrë njeriun prej Islamit, dhe duke mos dashur që njerëzit t`i drejtohen këtyre munafikëve me fjalë: "Ju jeni injorantë, pse nuk na keni urdhëruar në të mirë?"

"E unë po ju informoj për vetën time. Pasha Allahun, të vetmit të pashoq, i cili është i vetmi që meriton të adhurohet, unë e kam kërkuar diturinë, dhe ato që më kanë njohur e dinin që kam dituri, por në fakt - as unë e as ata nuk e dinim domethënjen e vërtetë të fjalës 'La ilahe il-la Allah' (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!), dhe as nuk e kam njohur këtë dīn ashtu siç duhet, para kësaj të mire që Allāhu na e ka zbulu.

Gjithashtu, as mësuesit e mi nuk e dinin këtë kuptim të vërtetë të fjalës. Dhe sot e kësaj dite, kushdo që pohon se e ka ditur më parë, është rrenacakë, dhe po lavdërohet me atë gjë të cilën nuk e ka me veti, dhe po i habitë njerëzit rreth vetit. Argument për këtë pohim është fjala e Abdullāh ibn 'Isā, që ka qenë dijetari më i njohur mes dijetarëve të Nexhdit dhe 'Aridit, dhe gjithë vendeve tjera, e fjala e tij do t`ju vjen së shpejti inshā'Allāh. Prandaj kini frikë Allāhun, o robët e Allāhut!

Mos jeni mendjemëdhenj ndaj Zotit të juaj, e as ndaj Profetit të tij!

Lavdoni atë i cili jua ka ndriçuar të vërtetën, dhe jua ka lehtësuar me dërgimin e Profetit (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të) i cili jua ka mësuar dinin e Allahut, dhe mos u bëni sikur ata që i kanë ndërruar të mirat e Allahut me kufër, dhe me atë vepër e kanë çu popullin e vetë në humbje, në xhehennem në të cilin kanë me u djegë, në vendbanim të tmerrshëm..." (Ed-Durer Es-Sennijeh, 10/50-52)

Autori i Librit "Thirrja ne Teuhid - Teuhidi dhe spjegimi i disa Shubuhateve" ka shenu nder ketë:

Sheikhu në këtë pjesë të librit pranon se ka qenë në një përiudhë në jetën e tij, kur ai (Allahu e mëshiroftë) nuk e ka kuptuar domethënjen e vërtetë të "La ilahe il-la Allah" (Askush nuk meriton, nuk ka të drejtë e nuk duhet të adhurohet përveç Allahut!), edhe pse njerëzit rreth tij e kanë konsideruar si alim (dijetarë). Ai ka udhëtuar nëpër vende të ndryshme dhe ka studijuar tefsir, fik´h dhe hadith, por pas kthimit të tij, e ka vërejtë se në realitet nuk ishte prej atyre që e kanë kuptuar Teuhidin. Nuk është turp që një rob i Allahut të del haptas dhe tregon për gabimin e tij që ka patur. Përkundrazi, kjo tregon për sinqeritetin e tij... E shiqoni në fillim se si i quan 'munafikë' dhe 'shejtan' ata njërëz që nuk e kanë kuptuar plotësisht Teuhidin dhe thonë: "Si po i bëni tekfir njerëzit...?" La havle ve la kuvete il-la bil-lah.
    SubhanAll-llah! Allahu e meshiroftë Sheikhun tonë te dashur, Luanin e Teuhditi, aj i cili pa ndereprer ka berë Thirrje ne Teuhid dhe ishte njeri i sinqert deri ne qastin e vdekjes! Secili le ta pyet veten e tij, a kishte shkruar nje leter te tillë, e cila do te lexohet nga miliona njerzit, ku pranon se nuk e ka ditur kuptimin e fjales La ilahe il-laAllah, as mesuesit e tij, dhe as qe e kanë ditur kuptimin e e sakt te dinit Islam??? Pergjigja ne ketë eshtë e kjart.. Allahu na udhëzoftë dhe na permisoftë gjendjen. Amin.

Mjafton me kaq. Dhe i terrë Falenderimi i Takon Allahut të Lartësuar mbi Arsh, I cili eshtë I paster nga genjeshtrat dhe shpifjet e mushrikëve.

( Burimi: www.Thirrja-ne-Teuhid.com )
    Ndryshuar për herë të fundit nga Abdur-Rahman70 : 19-11-2010 më 08:55

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga Abdur-Rahman70 Lexo Postimin
    MashAll-llah, ti "Pejani34" a lexova qka kam shkru apo jo????

A nuk e verteton postimi im pikërisht ketë sjellje te ketij antari "Pejoni"??

Hajt ti "Pejoni34", me trego pra cilen libr nga Al-Albani e paske lexuar prej fillimit deri ne fund, qe aq shumë po e mbron?? Nuk dyshojë qe as nje libr nga aj nuk e ke ne shtepin tende!

Une siq thash: Ju jeni dashuruar ne Al-Albanin pershkak qe eshtë shqiptarë, dhe kjo eshtë nje lloj nacionalizmi. Dashuria tek ju eshtë pershkak te naciolalizmit, e jo per shkak te besimit! Motoja e juaj eshtë "Qka pranon Kombi im, e pranoj si fe.."

Ju i keni marr vetem disa shtylla te dukshme te Islamit, siq janë Namazi (edhe pse nuk dini mu fal siq duhet), Agjerimi (edhe pse nuk i dini rregullat e agjerimit), Haxh (edhe pse nuk dini esencen e haxhit dhe siq kryhen ritualet), etj. Por keto gjera njeriun nuk e bejnë Musliman.

- Dijetari dhe Muftia i Nexhdit në kohën e vet, Muhammed bin Ibrahim bin Abdul-Latif (Allahu e mëshiroftë) thotë:

"Shumica e njerëzve pretëndojnë se i përkasin Islamit dhe shqiptojnë shehadetin dhe i praktikojnë shtyllat e dukshme të Islamit (Furu'ud-din). Mirëpo, kjo nuk mjafton që ai të konsiderohet musliman dhe nuk është e lejuar të hahet therja e tyre, ngase ata i bëjnë rival - shok Allahut në ibadet. Ata kërkojnë dhe ua drejtojnë duan Pejgamberëve dhe njerëzve të mirë dhe kërkojnë ndihmë dhe shpëtim nga ata dhe bëjnë vepra të tjera që i çet ata nga Islami. Kjo ndarje mes pjestarëve të Islamit është çështje e ditur me argumente Kur'anore, sunnete të Pejgamberit (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të) dhe ixhma (pajtim i njëzëshëm) i dijetarëve të gjenëratave të para." (Akidetul Muvahhidin, f. 392)

- Sheikhul Islam Ibn Tejmijje (Allahu e mëshiroftë):

"Dhe padyshim kush nuk i bën ibadet Allahut, ai i bën ibadet ndonjë zoti (dikujt) tjetër. Ndër bijët e Ademit nuk ka grupë të tretë. Janë vetëm muvahhidët (monoteistët/muslimanët) dhe Mushrikët (idhujtarët). Mushkrikët janë ata të cilët e përzien Teuhidin me Shirk, sikur krishterët dhe jehuditë, dhe ata të humburit të cilët pretendojnë se janë musliman (pjestarë të mil´letit të Ibrahimit alejhis - selam) dhe ata të cilët i emitojnë këta... (Mexhmu'ul Fetava, 14/282)

Shiqo vetë profilin tendë (Allahu të udhëzoftë dhe ta permisoftë gjendjen), ke shenu:

"SHQIPTAR MUSLIMAN". Kesij lloj njerzish sikur ti, vetem e konfirmojë atë qe e kam shenu me lartë. Une per ty, qe po therras ne Teuhid jam "budall", ndersa Al-Albani qe e lejoj votimin per shejtanin eshtë sheikh?? Lexo ketu dy fetvat ne te cilet e lejon votimin, e tani ta shofim se kush po shpif per kend, Allahu te udhëzoftë nese je i sinqert:

Qka tash "Pejoni"? A ende eshtë dijetarë i madh, edhe pse e lejojë ky nje krimë te tillë? A jam une apo aj qe e lejojë ketë kufr??

Per fat te keq, kur dikush dashurohet ne sheikhun e vetë, nuk shef asgje me sytë te hapur dhe nuk ndigjon me veshet, por behet vetem si papagaj dhe i perserit te njejta fjalë: "Sheikhu eshtë i mirë dhe nuk gabon kur, ndersa ti je i devijur sepse e kritikon.."

Zgjohuni nga gjumi se mjaftë keni fjet!
    Jo nuk e lexova krejt se qka ke shkru, se ty nuk te nxo bes.

sikur krejt librat e botes ti dishe prap nuk te nxo bes, un e kom hallall ne se ty te drejtona direkt dhe te gjy koj ashtu si di,,

por ti je ni njeri shum i keq qe gjykon dijetar , dhe ju thua shejtan,

un nuk e kom perdetyr te pergjigjem ty se akom ndonje liber te sheih Albanit, mjafton ALLAHU

genjeshtari nuk asht MUSLIMAN.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pejani34 : 20-11-2010 më 06:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-01-2010
    Postime
    30
    pejani34 vetemni hadith po e shenoj per ty

35. Abdullah ibën Mes’udi [radijallahu anhu] transmeton se Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: “nuk hyn në Xhennet ai që në zemrën e tij ka sa një grimcë mendjemadhësie. Një njeri tha: ndonjëri dëshiron që rrobet e tij dhe këpucët e tij të jenë të bukura. Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] tha: Allahu është i bukur dhe e don bukurinë kurse mendjedhamësia është mospranimi i të vërtetës dhe nënçmimi i njerëzve.” (Muslimi)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50

Exclamation

Marrur nga forumi El-Tewhid.com

Selam alejkum ue rahmetullah.

Shpesh herë shofim së njerzit në kohen e sodit janë lidhur për disa emra, dhe dashuria e tyre ndaj ketyre personave e ka arritur shkallen e dashurisë e cila është shirk i madh, dhe pasimi i tyre ka arritur në atë shkall, që është shirk i madh. (Shirku në dashuri - shirku mahabeh, dhe shirku ne passim, bindje dhe passim -shirku taa')

Nuk ka mospajtim tek muslimanet, së secili që i benë ibadet dukujt jeter pos Allahut të Madheraur, se i tilli quhet mushrik, dhe askush prej ehlu-l-i'lmit nuk i ka arsytuar ata që e bejnë ketë krimë. Allahu i Madhëraur nuk i ka arsytuar mushriket në kohen e injorances që nuk paten kurfarë libre, e siq të arsytohen mushriket e sodit që kanë Kuran në duart e tyre?!?!

Por, më ndryshimin e kohes, dhe mbizoterimit të injorances, sot pak e kanë kuptuar së shirku dhe teuhidi janë dy elemente, që nuk mund të bashkohen në të njejten kohë.

Shembulli i xhehlit dhe mosbesimit i cili perhapet sot, është besimi i atyre që e kanë marruar Al-Albanin si zot të rrejshem krahas Allahut të Madheruar, duke e pasur atë në kufrin e tij, të cilin e ka perhapur.

Në vijim to ti shofim dy fetvat nga ky thirres në zjarr dhe shkatrim:

1.) Ka thenë:

سؤال: وردت بعض الآثار عند بعض الأئمة، وعن بعض الصحابة كخالد بن الوليد، وبعض الأئمة كالإمام أحمد بكفر شاتم الله أو الرسول واعتبروه كفر ردة، فهل هذا على إطلاقه، نرجو الإفادة؟ الشيخ الألباني: ما نرى ذلك على الإطلاق، فقد يكون السب والشتم ناتجاً عن الجهل، وعن سوء التربية، وقد يكون عن غفلة!!

Pyetje: "Na kanë arritur disa transmetime nga imemet dhe nga disa prej sahabeve si shembull Khalid ibnu Valid, dhe prej imameve siq Imam Ahmed rreth kufrit të atij që e shan Allahun apo derguarin, dhe e kanë konsideruar ketë kufr që nxjerr nga feja. A vlen kjo në menyrë të pergjithëshme, shpresojmë që (të na mesoni) - të perfitojmë?

Ka thenë Al-Albani: Nuk besojë së kjo vlen në menyrë të pergjithshme, sepse sharja dhe nenvlersimi mundet më qenë rezultat i mosdijes (xhehlit), apo pershkak të edukimit të keq, apo pershkak të mosinteresimit (ghafletit).

2.) Ka thenë:

Pyetësi: Shejh, sa i përket kërkimit të ndihmës nga mushrikët(politeistët) dhe aleancës me mushrikët(politeistët), a numrohet kjo në renegim(rid'de-dalje nga feja) apo jo?

El-Albani: Përgjigjja…supozojm se pyetësi beson sikur ne,që mosbesimi(kufri) ndahet në dy lloje në disa aspekte; kufri në besim(kufër el-I'tikad) dhe kufri në vepra(kufër ameli)…A nuk është ashtu, a pajtohesh me neve në këtë ndarje?

Pyetësi: PO

El-Albani: Dmth kjo është e qartë? Shumë mirë.

Prandaj, konsiderojmë se secila vepër duhet të jetë e lidhur me qëllimin(nijetin).Por nëse do të dëshironim të japim përgjigjje në pyetjen tuaj,a është mosbesim dhe dalje nga feja, aleanca me pabesimtarët, duhet ta aplikojm definicionin e përmendur, që kufri ndahet në dy lloje të kufrit, kufri në zemër dhe në vepra. Pyetja juaj lidhet me vërtetimin në zemër apo negacionin dhe në bazë të këtij parimi na vie edhe gjykimi.

Prandaj, nëse aleati me pabesimtarin e bën këtë me bindje se kjo është e lejuar-dhe dihet se ajo me sheriat është e ndaluar me koncenzus të dijetarëve-në këtë rast kjo është plotësisht dalje nga feja.

Mirëpo nëse këtë aleancë e vepron ashtu siç e veprojnë të gjithë mëkatarët, me vepër e lejojnë(veprojnë) atë që e ka ndaluar Allahu-edhe në këtë rast dijetarët të tillëve nuk i nxjerrin nga islami, vetëm nëse e shpreh haptaz dikush nga ata dhe jo duke e lejuar vetëm me vepër porse edhe me zemër, në këtë rast ai ka dal nga feja.

Burimi: Silsilat-ul-Huda Uan-Nur 467

Keto dy shembuj mjafton për secilin që ka mendje të shendosh, dhe që kerkon të verteten që ta kuptojë devijim dhe mosbesimin e ketij personi. Pa dyshim, se secili që eshtë i bindur së individi i cili e shan dhe e nenvlerson Krijuesin e Gjithësisë dhe derguarin e Tij ende mundet më qenë prej fesë së muslimaneve, i tili nuk ka hise në Islam dhe nuk ka hyrë në Islam dhe duhet konsideruar si mushrik nga të gjithë muslimanet.

Pastaj, dashuria, lojaliteti, aleanca dhe ndihma e mushrikeve kunder muslimaneve është prej qeshtjeve rreth së cilave të gjithë imamet e Islamit (në ketë pikë edhe pasuesit e ehlu bidadit pajtohen) janë pajtuar së eshtë kufr i qartë që e nxjerr njeriun nga feja Islam, dhe askush nuk ka thenë, se arsytohet nese e ka patur njjetin e mirë apo të ngjajshme.

Allahu i Madhëraur ka spjeguar shumë qartë, se shirku i madh, dhe kufri i qartë e anulojnë imanin, dhe i shlynë të gjitha veprat e mire dhe nuk ka pranuar arsytim në keto qeshtje.

Kush thotë së Allahu i Madhëruar dhe derguari i Tij i kanë arsytuar mushriket më injorance apo te'wil apo njjet të mirë, i tilli është në kufr më të thellë sesa Ebu Xhehli dhe mushriket arab që ishin në Mekke në kohen e Thirrjes në Islam.

Gjithëashtu Allahu i Plotëfuqishem e ka ndaluar xhennetin për atë që i ka berë shok Atij në adhurim, sepse shirku i madh është veper më e shmetuar të cilen mund ta bejë dikush.

Vazdhon, inshAllah.

Abdullah Abu Sumejja

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •