Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Berat - grabitet trupi i tė vdekurit

Imami: Grabitja e trupit tė tė vdekurit, makabritet

Arlinda Gjypi | 14/11/2010

Grabitja e trupit tė njė 22-vjeēari tė cilit iu morėn sendet e ēmuara me tė cilat ishte varrosur konsiderohet nga feja si mungesė respekti. Policia dyshon se autori ka qenė pjesėmarrės nė varrim.

Dhunimi i varrit tė njė 22-vjeēari qė kishte humbur jetėn pak ditė mė parė nė Greqi, ka mbetur ende pa autor. Burime nga policia bėjnė tė ditur se dyshohet qė personat qė kanė kryer grabitjen nė varre tė jenė tė lagjes sė tė riut, madje tė kenė marrė pjesė nė varrim, ku edhe mund tė kenė parė qė nė arkivolin e viktimės janė vėnė para, ndėrsa nė trup ka pasur edhe bizhuteri tė florinjta.

Elvis Naēi, imam i Xhamisė sė Tabakėve nė Tiranė, e konsideron makabritet dhunimin e varrit tė njė 22-vjeēari, ngjarje e ndodhur gjatė natės duke gdhirė e premte nė varrezat e Beratit. I pyetur nga gazeta "Shekulli" lidhur me kėtė ngjarje ai thotė se i vdekuri meriton tė njėjtin respekt si i gjalli dhe se nuk ka asnjė justifikim pėr veprimin e kryer duke dhunuar trupin e njė tė sapovarrosuri.

Nė Berat u dhunua varri i njė 22-vjeēari tė sapovarrosur. Si cilėsohet ky veprim nga feja?

Nė aspektin fetar njė akti i tillė dėnohet jashtėzakonisht shumė, pasi ai qė ka ndėrruar jetė i meriton tė gjitha respektet, njėsoj sikur tė jetė i gjallė. Madje nėse do ta shohim nė kėtė kėndvėshtrim, edhe i vdekuri lahet me ujė tė vakėt, as tė nxehtė, as tė ftohtė, pėr tė mos e dėmtuar. Nė fakt, kush dėmton njė tė vdekur, ka dėmtuar dikė tė gjallė. Edhe varrimi qė bėhet, ėshtė njė respekt qė Zoti na ka mėsuar t'ia bėjmė njėri-tjetrit, pasi varrosja konsiderohet respekt. Edhe pjesėmarrja e njerėzve konsiderohet respet pėr njeriun e vdekur dhe familjarėt e tij. Duke e parė nė kėtė kėndvėshtrim, njeriu qė ndėrron jetė i meriton tė gjitha respektet.

Ē'mund tė thoni pėr kėtė rast?

Duket se materializmi ka arritur nė tė tillė qė nuk po respektohet as i gjalli, as i vdekuri. E kemi parasysh tė gjithė qė kur kalon xhenazja (arkivoli) ēdo njeri ngrihet nė kėmbė pėr respekt. Tė hapėsh njė varr pasi ėshtė varrosur ėshtė akt makabėr e bėrė nga njerėz qė ēėshtja e materializmit iu ka shkuar deri nė palcė. Pėrveēse pėr shkaqe madhore qė trupi mund tė lėvizet nga ai varr, nuk lejohet nė asnjė mėnyrė qė tė dhunohet apo t'i merren pasuritė. Kėshtu qė nė kėtė kėndvėshtrim, ėshtė njė vepėr e pafalshme, qė mund ta bėjė vetėm njė i pafe, ose njė qė s'ka respekt as pėr tė gjallėt, as pėr tė vdekurit...

Mund ta justifikojė varfėria njė akt tė tillė?

Nuk mund tė themi qė, meqė njerėzit janė tė varfėr, tė bėjnė vepra tė kėsaj natyre. Mund tė gjenden forma qė njeriu ta kalojė varfėrinė nė mėnyra tė tjera. Ėshtė mė e denjė qė dikush tė lypė, sesa tė dėmtojė shpirtin e personit dhe tė afėrmit e tij. Pėr kėtė rast mė mbetet tė them qė duhet tė mundohemi maksimalisht tė jemi tė dobishėm pėr njėri-tjetrin. Tė paktėn ta lėmė njėri-tjetrin rehat kur kemi vdekur...

Ndikon nė shpirtin e njeriut dhunimi i varrit?

Jo, nuk ndikon, pasi kur njeriu vdes bėhet njė ndarje totale mes shpirtit dhe trupit. Trupi ėshtė thjesht rroba e vjetėruar e njeriut, shpirti ėshtė i pėrjetshėm... Por meqė trupi ka pasur njė rol tė veēantė, ai duhet tė respektohet...

shekulli

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Dykembeshi eshte kafsha me e poshter ne rruzull. Definitivisht.

Me thene te drejten nga te tilla lajme qe vidhet i vdekuri, vetem ne Shqiperi kam degjuar. Kam kaluar gjithe keto vite ne Amerike dhe ju betohem qe kurre nuk kam degjuar dicka te tille. Kam degjuar plot gjera te tjera monstruoze qe kane ndodhur edhe ketu, por qe te hapet varri dhe te vidhet i vdekuri, kurre.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Me thene te drejten nga te tilla lajme qe vidhet i vdekuri, vetem ne Shqiperi kam degjuar. Kam kaluar gjithe keto vite ne Amerike dhe ju betohem qe kurre nuk kam degjuar dicka te tille. Kam degjuar plot gjera te tjera monstruoze qe kane ndodhur edhe ketu, por qe te hapet varri dhe te vidhet i vdekuri, kurre.

Me thene te drejten, edhe une te tilla lajme vetem ne Shqiperi po degjoj se kane ndodhur...por nuk po me le inati ta pranoj, e po e pergjithesoj qellimisht.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Me heret kom degju nga pleqt se te vdekurit varroseshin me rroba te reja e ne arkivol vendoseshin gjera me vler .Pasi filloj zhvarrimi nga keq bersit e mshtillnin te vdekurin me postav.
    Sa per ilustrim po permend nji rast .Gjer sa po grindeshin dy gabel mes vete njeri i thot tjetrit se sma ke cokat mir sakicen)sopaten) Farkatori i tho mos bre njeri seune per gur sta kom cokat ,po per dru.Valla i thot farkator gjagjupi ati tjetrit ,veq shqiptari ta kalo per kso senesh ,e i ban kabull.Pajazit Boletini pasi po i degjont qon doren ne brez po i shko mendja baf e ndalet thot hajt qe shiqoj apo gabeli flet nga hamendja.
    Po brengosej e i veri vetes detyr ta shtjelloj mbase kovaqi sdo i ikte.
    Ishte dit e shtun dit tregu,posa hyri ne treg po degjo dy shqiptar duke u grind ,njeri i thoshte tjetrit une paret sti dha se kalin ma paske math me te mbathura te veres e ai po i thosht o njeri deri ne dimer ke me math kalin edhe nja dy tre her,pastaj me te mbathura te dimrit kushton ,edhe ky po i thot se veq magjupi ne ta kaloft per kso senesh.Pak me tutje nji djal i kishte shit delen njerit e si duket plaku i ati djalit ja muar blersit delen ,blersi po i thot kthemi paret e ai i thoshte be ti me djal qa duash se une po ja shes Tafilit.
    Tha me vete Pajaziti qenka perzi eshi.

Mekat, dora e Zotit le te ndeshkoje kete kafsheri, jam i shokuar, nuk behet kjo.
    O Zot ver doren dhe na ruaj nga keto, jemi bijte e Tu nuk duam te dalim nga rruga Jote!

Jo nuk eshte varferia materiale ajo qe drejton nje te ashtuquajtur njeri apo grup njerezish ne akt te tille, eshte varferia shpirterore mungesa e ndergjegjjes njerezore dhe mosbesimi ne Zot.
    Nuk eshte fenomen shqiptar, ne te gjithe historine e popujve ashtu si kanibalizma te tjera edhe ky fenomen eshte i njohur bile dhe i percjelle ne shume vepra artistike letrare per te pershkruar ngjarje e karaktere.
    Larg nga shqiptaret ky fenomen!
    Amin!
    Paqe!

......... Dukat ......... Maska e G.S.Vangjeli
    Anėtarėsuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinė, Greqi
    Postime
    356
    po po idiotet.

habitem me keta njerez.

brrrr, e tmerrshme.

e gjecin nga perendia
    Gjithmonė jap atė qė mė japin tė tjerėt

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Me kujton ate teorine qe shoqerite qe varosnin individed me gjtihe pasurine qe kishin vene ne jete nuk lejonin kursimin dhe ngitjen e kapitalit dhe u zhduken mekalimin e kohes. pra, po ta mendosh thelle, praktika si keto ri-hedhin ne qarkullim kapitalin e zhdukur nga bestytnite.
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Hajnat te vjedhin edhe pasi te vdesish ncncn

me falni sepse un ndoshta nuk e kam kuptuar tekstin apo nuk dij dicka lidhur me varrimin e njerzive,doja te ju pyes,pse ky djaloshi esht varrosur me gjera te cmuara dhe me para te gatshme ne varr? esht kjo ndonje tradit nga ky vend apo cfar? cfar i duhen nje te vdekurit te hollat dhe zbukurimet e cmuara?

flm per pergjigje.
    Jetė e rėndė.......!!!

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Edhe milionat mi pas aty s'kisha guxojt as me u afrue pran varrit grrr... Ama shumė keq ncnc qysh skan troh gjynahit more zot.
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •