I vdekuri ishte arixhi edhe hajduti arixhi.kane zakonet e tyre edhe keta.....
I vdekuri ishte arixhi edhe hajduti arixhi.kane zakonet e tyre edhe keta.....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 14-11-2010 mė 12:11
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
O llap a e din ti fjala kanibal qka do thot,ata hajna nuk e kan nxjerr nga varri me ngren por ja kan marr gjerat me vler,kurr nuk kisha besu qe te vdekurit duhet ti ipet me shume se ca lopat dhe, mbi varr.
Prandaj o llapi dashur ketu nuk behet fjal per kanibal, por per hejna te rendomt,qe e kan ditur mir se qfar ka ne ate varr
Ajo eshte nje deklarate e pamatur e njeriut qe s'di asgje per shqiptaret ne pergjithesi e aq me pak per shqiptaret e kosoves e po do te shaj ata te shqiperise.
Paraja per te vdekurin ne traditen shqiptare ka qene e domosdoshme, universalisht kudo qe jane. Varrosja e te vdekurit shqiptar pa para ka qene absurd, madje ne raste varferie te gjallet kane marre edhe hua.
Por ky zakon i lashte antik ne kosove eshte c'rrenjosur pikerisht nga hajnat e te vdekurve. Edhe vone pas l2b ende kishte grupe qe rrinin me lopate ne krah duke vezhguar mos vdiq kush.
Keshtu mori fund zakoni qe deshmonte se gjalli lidhjet tona direkte me periudhat e arta te antikes dhe me thelle.
Por "HAJNAT E FLLIQTE" te kosoves nuk kishin vdekur menjehere. Sepse une si femi mbaj mend raste te thyerjesh te tilla boshe qe do te thote se, "hajnat e felliqte" te varrezave e mbijetuan zakonin qe vdiq dekada e dekada me pare.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Nė kumanovė kam qen nė 3 varrime tek maqedonasit kjo esht tradit qe kan dhe ata te fusin ne varr para dhe flori por nuk kam dėgjuar ndonjėhere tė ket pasur raste tė tilla.
Life is what happens to you, while you are making other plans...
ku ėshtė kuptimi i kėsaj qė shkruan?????????
[QUOTE=Izadora;2923246]Nuk e di cfare zakoni qenka qe u fuskan dhe leke ne arkivol bashke me te vdekurin .
Personat qe e kane hap varrin jane njerez qe e dini se cfare ka brenda.[QUOTE]
ka qėnė qė herėt ky zakon. e sigurt e dinin ē'kishte brenda
s'ka mė keqPostuar mė parė nga Izadora;
besoj tallesh, apo jo?
Gjithmonė jap atė qė mė japin tė tjerėt
gsvangjeli
Nuk po tallem .Pyeta ne Berat..se nga mibemri s'po dukeshin te njojtur.mendova ndonje fshatar po pergjigja ishte Arixhinj.......kshu qe une s'po shkruaj me ktu se e s'ja vlen me....
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
O filozovat e leshit dhe kakes.
O patriota me korespondence.
O te vete-shkolluar.
Merni nje litar dhe e lidhni pas qafes pastaj hidhuni nga kati i peste (litari eshte per efekt special) nese:
1. sapo ndodh dicka jo e hijshme ne shqiperi mendoni (dhe shkruani ju se jeni idiota) "nuk behet shqiptari" "shqiptari kafshe" etj.
E dime qe shqiptari eshte kafshe por nuk eshte momenti per ta shprehur.
2. shani nje zakon sepse degjoni dicka negative ne media.
Jam i bindur se 80% e atyre qe kane mare pjese ne nje ceremoni varrimi shqiptar, kane pare qe i lihet dicka te vdekurit, ndonje lek (per pordhe a per te paguar kalimin e lumit nuk ka rendesi), ndonje cigare a ndonje biskote. Sa per bizhuterite..do ishte me e ndershme ti hiqej unaza te ndjerit dhe ta mbante dikush, apo ta shiste?
Ka shume zakone te padobishme tashme ne kulturen e lodhur shqiptare..te vesh dicka per te vdekurin nuk me duket me pak absurde se gjella me fasule. Sidomos kur behet fjale per 30.000 lek...
3.nuk je dakort me mua.
Jane harixhinj? Dhe e kane zakon? Tyryryryryryry bjonde artificiale.
Cdo gje eshte relative...
Krijoni Kontakt