Close
Faqja 9 prej 25 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 243
    Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Per z. Kryeminister nuk ka rendesi pse vdesin 4 femije nga varferia, per te ka tendesi te sjell Rihannen apo Lady Gaga ne Shqiperi per festen e liberalizimit te vizave, apo te harxhoj me miliona per mitingje. Kjo eshte Shqiperia!

Populli vdes uriet ky sjell Rihanen ne Shqiperi. Njeri kafshe!

Kryministri sjell Rihannen ne Shqiperi duke shtuar:

“Në ditën e lëvizjes, ne do të bëjmë çmos që një nga këngëtarët më të pëlqyer të rinisë shqiptare të jetë pjesë e saj. Dëshira ime është të jetë ndër më të mirët”, ka thënë Berisha. I pyetur se kush është ndër më të mirët sipas tij, Berisha është përgjigjur: “Rihanna(...). Ose të jetë Lady LaGa”, derisa duke qeshur dhe i shoqëruar nga duartrokitjet e të pranishmëve në studio ka vazhduar: “E sheh se do t’u pëlqente”.
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Më zhgënjeve
    S'ka problem se nuk shkruaj ketu per te marre komplimente apo per t'i bere qejfin cave. Ti ke mendimin tend dhe une te timin.

Per mua ajo ishte nje prind i papergjegjshem. Nuk eshte ndonje gje e veshtire te besh femije por ajo qe cdo prind duhet te bej llogari mire eshte nese eshte apo jo ne gjendje qe t'i japi ketij femije nje jete me te mire. Edhe ne Amerike jo cdokush ben 4 femije por bejne ata qe ose e kane mundesine t'i rrisin tamam, t'i shkollojne e t'i nxjerrin ne jete sic duhet ose ata qe jane white trash dhe presin t'ua rrisi shteti. Nqs kjo "kengetarja" e dinte se ne ca mjerimi ishte dhe me nje burre harbut, ku e coj mushka qe te bente 4 femije?

Gjithsesi, merruni me ceshtjen ne fjale dhe boll me quajtet mua apo te tjere felliqesira e shpirtlig e ku ta di une se ju garantoj qe nuk me prekin shume sidomos kur e shikoj nga kush shkruhet. Per mua tragjedia me e madhe ne kete mes eshte fakti qe ata femije kishin prinder te tille.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ashtu eshte e panjohura. Per femrat dilet shpejt ne gjykim, por po marr dhe rastin me ekstrem. Prape ajo femer qendron shume here me larte se i ati qe i braktisi. Ajo po sakrifikon per femijet e saj, ndryshe nga babai qe u zhvesh menjehere nga pergjegjesite, a thua cdo gje mbaron me ndarjen nga gruaja.
    te mos keqe keqtohemi!
    se pari Babai i atyre femijve te ndjere ishte divorcuar me te emen e femjve!
    qe dmth se pergjisia interesim apo mbikqyrje ndaj femjve automatikisht i ka ngelur mamas se femijve!
    ne bote sot ka miliona te divorcuar!por ti Mia@ duhet ta dish shum mire se
    femijet nen moshe nuk lejohet me ligj qe te lihen pa kujdesin prinderor ne asnje moment per cfar do arsye qofte,per ndryshe shteti te merr femijen tend ne mbikqyrje dhe nuk ta jep me deri sa femija te behet me vendos vete!!!

une perseris dhe nje here se:ajo mama e gjore,pasi fatkeqsisht nuk do ket me se kush ta therrasin mama!do ishte dashur qe Naten ta kalojne me kalamajt e saja te mitur!do i kishte mjaftuar dita qe te punonte perseris dhe nje here qofte dhe si pastruese ne cfar do vendi,por ama naten te flinte e qete me femijet e saja!!!

une nuk imagjinoj dot se si te lihen 4 femij ku me i madhi ishte 13 vjec vetem ne nje kasolle ne mes te kenetes,ku nuk kishte asnje njeri te saj te njohur!

nejse nuk dua te zgjatem me pasi se cili ka mendimet e tia!!!

sinqerisht ndej dhimbje per ata kater femij!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    te mos keqe keqtohemi!
    qe dmth se pergjisia interesim apo mbikqyrje ndaj femjve automatikisht i ka ngelur mamas se femijve!
    femijet nen moshe nuk lejohet me ligj qe te lihen pa kujdesin prinderor ne asnje moment per cfar do arsye qofte,per ndryshe shteti te merr femijen tend ne mbikqyrje dhe nuk ta jep me deri sa femija te behet me vendos vete!!!

une perseris dhe nje here se:ajo mama e gjore,pasi fatkeqsisht nuk do ket me se kush ta therrasin mama!do ishte dashur qe Naten ta kalojne me kalamajt e saja te mitur!do i kishte mjaftuar dita qe te punonte perseris dhe nje here qofte dhe si pastruese ne cfar do vendi,por ama naten te flinte e qete me femijet e saja!!!

une nuk imagjinoj dot se si te lihen 4 femij ku me i madhi ishte 13 vjec vetem ne nje kasolle ne mes te kenetes,ku nuk kishte asnje njeri te saj te njohur!

nejse nuk dua te zgjatem me pasi se cili ka mendimet e tia!!!

sinqerisht ndej dhimbje per ata kater femij!
    As une nuk e imagjinoj dot ti lej femijet vetem, por mbi te gjitha nuk e imagjinoj dot veten te rroj me femijet ne nje skamje te tille. Kur nuk je gjendur vet ne ate gjendje eshte mire te mos gjykosh para kohe. Kjo vlen per te gjithe ne.
    Babai ka per detyre te kotriuboje ndaj femijeve te tyre edhe pse eshte ndare nga ema. Ajo u detyrua te nderronte pune se nuk arrinte te siguronte mjaftueshem. Nese dhe ai do ndihmonte femijet e e tij, dhe ajo nuk do arrinte te bente nje zgjidhje te tille besoj.

Ti vet do flije i qete po ta dije qe femijet qe i mbante gruaja rrinin vetem naten se te emes i duhej te punonte? Do rrije do beje sehir, dhe do shfajesoje gruan nese ndodhte dicka? Duhet patjeter te lejojme te ndodh dicka qe ta fajesojme kete nene kur te gjithe e dinin se ne cfare kushtesh te mjerueshme jetonte dhe cfare bente per te mbijetuar?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 12-11-2010 më 11:13
    Feelings change - memories don't.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    S'ka problem se nuk shkruaj ketu per te marre komplimente apo per t'i bere qejfin cave. Ti ke mendimin tend dhe une te timin.

Per mua ajo ishte nje prind i papergjegjshem. Nuk eshte ndonje gje e veshtire te besh femije por ajo qe cdo prind duhet te bej llogari mire eshte nese eshte apo jo ne gjendje qe t'i japi ketij femije nje jete me te mire. Edhe ne Amerike jo cdokush ben 4 femije por bejne ata qe ose e kane mundesine t'i rrisin tamam, t'i shkollojne e t'i nxjerrin ne jete sic duhet ose ata qe jane white trash dhe presin t'ua rrisi shteti. Nqs kjo "kengetarja" e dinte se ne ca mjerimi ishte dhe me nje burre harbut, ku e coj mushka qe te bente 4 femije?

Gjithsesi, merruni me ceshtjen ne fjale dhe boll me quajtet mua apo te tjere felliqesira e shpirtlig e ku ta di une se ju garantoj qe nuk me prekin shume sidomos kur e shikoj nga kush shkruhet. Per mua tragjedia me e madhe ne kete mes eshte fakti qe ata femije kishin prinder te tille.
    Shiko e dashur. Këtë verë bëra ca ditë plazh në Durrës. Dhe një nga ato ditë, i kërkova tim eti të më shëtiste pak, meqë është rritur atje. Në trotuaret ku mezi lëvizje, që çirreshin nga njerëz dhe nga tregtarë ambulantë që shisnin çdo gjë të mundshme, duke filluar nga çorapet e brekët e deri ke filxhanë me Salën të stampuar apo Enverin, kishte edhe lypës, jevgj. Një nga ata, një femër, kishte pranë vetes dhe 3 fëmijë, të vegjël dhe një që i jepte gji. E si në këto raste shtriu dorën na foli dhe tha: " Zoti jua boft mbar ishallah, falni nei gjo ktyre fmijve..." Me nervat kaçurrel iu turra dhe i thashë: 'kur s'i mban dot, pse i pjellë?' dhe ajo normale më shau pastaj

Nqs unë e shoh me syrin e Gjermanisë dhe ti atë të Amerikës, dikush nga fqinjët ose të njohurit e familjes duhet të kishte sinjalizuar zyrën e fëmijëve, e cila pasi ti hiqte nënës kujdestarinë, duhet t'ja merrte vogëlushët. Nqs vazhdojmë ta shohim me këto sy, kjo nënë pasi të bënte kërkesën për asistencë sociale, do të përkrahej nga shteti dhe s'do ti duhej aspak të 'këndonte'. E kështu me rradhë...Por këto instanca e dashur, janë fatkeqësisht inekzistente atje. Kështu që le ta shohim nën optikën shqiptare.

Ajo që ti përmend në shembullin tënd, quhet planifikim familjar siç mirë e di. Në vendin tonë, këtë dhjetëvjeçarin e fundit, është bërë shumë në këtë drejtim duke sensibilizuar. Veçse planifikimi familjar kërkon pak le të themi kulturë dhe arsim. Njerëzit e varfër, nuk mendojnë shumë në lidhje me këtë. Kjo funksionon kështu në çdo vend të varfër të botës. Shiko Indinë psh. Është ironike dhe qesharake, por sa më e lartë mirëqënia aq më i vogël nataliteti.
    Së dyti, nqs bazohemi te ato që thotë kjo nënë, ai kafsha e ka dhunuar dhe rrahur. Ndoshta edhe e ka përdhunuar duke e lënë shtatzënë. Kur s'ke të mbushësh barkun me bukë dhe kur ke një zagar për burrë, çdo femër nuk do dëshironte fëmijë, përkundrazi do ti mallkonte ata

Nuk mund ta quash të papërgjegjshme hun, nqs shkon dhe 'këndon' duke i lënë vetëm. E papërgjegjshme do të ishtew po ti kishte lënë të thanin barkun, të vdisnin urie. Është gabim ta gjykosh fenomenin kaq izoluar, pa marrë parasysh edhe faktorë të tjerë. Ndoshta ajo atë rrugëzgjidhje pa, kur e pa veten të braktisur dhe të papërkrahur nga të gjithë, të varfër sa s'ka ku të shkojë më. Vendi jonë nuk të hap dyer, por të përplas dyer surratit. As njerëzit s'të ndihmojnë më. Në këto kushte, o do lypësh o do shesësh veten. Nqs ajo grua ka sakrifikuar veten për të ushqyer 4 vocërrakë, është një grua e madhe
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 12-11-2010 më 11:37
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar më parë nga *Babygirl* Lexo Postimin
    Per z. Kryeminister nuk ka rendesi pse vdesin 4 femije nga varferia, per te ka tendesi te sjell Rihannen apo Lady Gaga ne Shqiperi per festen e liberalizimit te vizave, apo te harxhoj me miliona per mitingje. Kjo eshte Shqiperia!

Populli vdes uriet ky sjell Rihanen ne Shqiperi. Njeri kafshe!

Kryministri sjell Rihannen ne Shqiperi duke shtuar:

“Në ditën e lëvizjes, ne do të bëjmë çmos që një nga këngëtarët më të pëlqyer të rinisë shqiptare të jetë pjesë e saj. Dëshira ime është të jetë ndër më të mirët”, ka thënë Berisha. I pyetur se kush është ndër më të mirët sipas tij, Berisha është përgjigjur: “Rihanna(...). Ose të jetë Lady LaGa”, derisa duke qeshur dhe i shoqëruar nga duartrokitjet e të pranishmëve në studio ka vazhduar: “E sheh se do t’u pëlqente”.
    S'do kete asnje enge ne Shqiperi sa here qe vdes dikush? Ca filloni politike kot.

Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    te mos keqe keqtohemi!
    femijet nen moshe nuk lejohet me ligj qe te lihen pa kujdesin prinderor ne asnje moment per cfar do arsye qofte
    Ne baze te cilit ligj pergjisia apo mbikqyrje ndaj femjve automatikisht i ka ngelur mamas?

Ne baze te cilit ligj femijet nen moshe nuk lejohet te lihen pa kujdesin prinderor ne asnje moment per cfar do arsye.

S'jam shume i informuar per ligjet shqiptare ne lidhje me keto gjera, prandaj po interesohem.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Interesant e kam vene re ne cdo teme ne te cilën ne njefare menyre eshte e perfshire femra - gishtat drejtohen vetem ne drejtim te saj! Rrini bre keqyrni punet tuaja!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 12-11-2010 më 12:24

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Viktimene e viktimizojne me shume se c'e viktimizoi fati i saj i keq.
    Pffff, me lodhen duke lexuar justifikime te lloj-llojshi sa fajtore ishte nena!
    Kot nuk ka dalur ajo thenja qe s'te sheh njeri me sy kur je keq. Ne ngjarje te tilla kur duhet solariditet per ta perkrahur shpirtin qe ndjen keq, shume i kthejne kurrizin, apo me gisht i tregojne nje me nje mendimet e tyre qe pse i vdiqen femijet. Pse NUK e tregoni GISHTIN aty ku duhet? Tek qeveria qe te marri permasa, qe cdo shtepi te jete e siguruar me sisteme alarmi kundra zjarrit edhe CO (dioksidi të karbonit)......Se jemi popull frikacak prandaj, eshte teper e lehte te viktimizojme viktimen, ska faj qeveria qe tall mederen me popullin, gjejne pa bejne.

Si engjell i kishte femijet, te veshur paster me librat e shkolles ne dore, ahh e gjora nene. Edhe fjala ngushellime eshte pak te thuhet ne kete rast.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 12-11-2010 më 12:02

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    S'do kete asnje enge ne Shqiperi sa here qe vdes dikush? Ca filloni politike kot.
    nuk asht fjala per vdekje te natyres normale , nga pleqrija, smundje apo fatkeqsi komunikacioni ...
    asht fjala e vdekje nga urija ... e per kete duhet te jep pergjegjsi qeveria e shtetit.

Faqja 9 prej 25 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •