Postuar mė parė nga
Zeri-I-Heshtjes
Nuk besoj qe do te gjeja cast me te mire per te te shkruar. Shiu eshte miku im i vetem tek nata ka mbuluar qytetin dhe njerezit i jane dorezuar gjumit, po per mua nuk ka me gjume... Ka kaluar kaq shume kohe, por ende nuk kam arritur t'i jap nje arsye vetes per te vazhduar. Je aty, cdo dite te shikoj, ose te pakten shikoj ate cka mbetur prej teje, dhe i shtroj vetes kaq shume pyetje, pyetje te cilat nuk marrin kurre pergjigje. Pergjigjia e vetme eshte heshtja!
Sa me vret zeri i heshtjes, eshte kaq i larte, gati gati te shurdhon, por njerezit jane kaq te ceket sa nuk e perceptojne dot, ata perceptojn vetem ate cka eshte siperfaqesore. Nuk e kupton njeri sa vuaj une, te shoh fytyren tende engjellore, dhe te mos te kem me mundesine te te shtrengoj, te te pushtoj ne krahet e mi, dhe dalengadale te te marr nje puthje te nxehte. Eshte e pamundur te duroj, me turtoron heshtja, heshtja qe eshte prone vetem e jotja, askush tjeter nuk eshte fajtore per te.
Ti vendose te largohesh, dhe e bere ne menyren me te dhimbshme, u zhduke prej meje pa lene asnje lamtumire. Dhe une i goditur prej semundjes me vdekshmerine me te larte, ate te dashurise, vendosa te te prisja, dhe dalengadale u ktheva ne hijen e personit qe isha. Pastaj papritur, vendose te me takoje, ashtu sikur asgje te mos te kishte ndodhur dhe te me thoje "Cfare kerkon prej meje?" Thjesht heshta, kuptova qe ishte koha ime te hesht!
Krijoni Kontakt