Close
Faqja 22 prej 31 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 304
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...nga te kena ti bre djalosh ???, ciles fe dhe ciles pjese te arberise i takon ???
    Shqiptar prej Shqiperie, Nastradin efendi!
    Islami eshte nga kendvershimi historik baza dhe fryma e ekzistences se krishterimit. Pa islam, nuk ka krishterim !!!, je ka kupton ???, bile islami eshte edhe umbrella e mbrojtjes e krishterimit
    ..ahahahahahahah....po ti u beson gomarlleqeve qe qit prej goje!!!
    .....shih gjeografine, gjysemharku territorial mes kultur se perendimit dhe kulturave te lindjes eshte i banuar me musliman.........depertimi i kulturave te lindjes ne perendim eshte filtruar ne tokat islame se pari......
    Po ç'ti besh....ka shume shkretetira mes inteligjences lindorw dhe asaj perendimore.....por a e ben kjo gje shkretetiren inteligjente??
    ....fakti me i gjalle dhe me i madh eshte rasti i xhingi khanit, i cili, po te mos kish qene ki harku musliman, do te kish gelltit tokat perendimore e do ti kish shkateruar.
    ....ahahahahah...ky "xhinxhi" i Xhenxhis Kanit i paska rene andej nga Qabja per te zbrit ne Evrope.....hajde hoxhe, hajde per trute qe s'ke.....ahahahahahah....
    .....por ai u perplas ne vendet muslimane dhe perkundrazi, u adaptua dhe u shnderua cilesia shkaterimtare ne cilese dobie....
    Qysh jo...dele e Allahut u be.....
    Islami eshte shkaktari numer nje i uniteit te krishtereve, pa islam, nuk do te kish bashkim te forcave njerezore, me ne fund edhe atyre ideore......pra, te krishteret para duhen tu falemnderohen muslimave, e pastaj perendise per "ekzistencen" e tyre.....
    Po e pati thene Muhamedi ne Kuran, ke te drejte...perndryshe??!!
    Cka do te beje ti, po te mos kisha qene une ketu ???, kur do ta kishe lodhur koken me gjera te tilla e te dobishme per intelektin, te cilin pa dyshim se e zhvillon ??
    Po te mos kishe hajvane fare, s'do te kishte as fshatare??!!

....... e shoh te arsyeshme edhe pakicave tona fetare shqiperia tu mbillet ne shpirt si ATDHE.....e jo vatikani apo athina apo beligradi e moska....

paqja dhe meshira e zotit qofte mbit ti shoki.....
    Po Meken dhe Medinen i harrove???!
    Paqja qofte me ty, Nastradin efendi!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 13-01-2011 më 04:42
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shqiptar prej Shqiperie, Nastradin efendi!
    ..ahahahahahahah....po ti u beson gomarlleqeve qe qit prej goje!!!
    Po ç'ti besh....ka shume shkretetira mes inteligjences lindorw dhe asaj perendimore.....por a e ben kjo gje shkretetiren inteligjente??
    ....ahahahahah...ky "xhinxhi" i Xhenxhis Kanit i paska rene andej nga Qabja per te zbrit ne Evrope.....hajde hoxhe, hajde per trute qe s'ke.....ahahahahahah....
    Qysh jo...dele e Allahut u be.....
    Po e pati thene Muhamedi ne Kuran, ke te drejte...perndryshe??!!
    Po te mos kishe hajvane fare, s'do te kishte as fshatare??!!

Po Meken dhe Medinen i harrove???!
    Paqja qofte me ty, Nastradin efendi!!

...interesante, shqiptare je ???, pse atehere nuk mund te miresh vesh me mua ???, ne mungese te fjalorit tregom, po ta zmadhojm thesarin e fjaleve per nje komunikim me te kthjellet e me te qarte...ne zoologji shihet qenke i avancuar........por fene nuk ma tregove, ciles fe i perket ???

tung
    albanish by nature

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ....pas shkaterimit te perandorise romake dhe dendjeve te popujve neper europe, spanja nuk ka patur popull autokton vendas me influence por eshte trazuar nga vizigotet qe ishin endacak.........vizigotet ishin race gjermane dhe nordike........fakti se islami depertoj me nje tempo jashtzakonisht te shpejte e aq heret, tregon per mungesen e nje sistemi stabil......me kete nuk ka patur gjasa per nje identitet "fetare" te popullates, pasiqe identitei behet mu atehere i tille, kur ai ka shancin te kultivohet. Nje periudhe disa dekadeshe nuk mjafton per kete. Natyrisht se eshte ceshtje interpretimi, por fakt eshte se spanjollet e sotem identitetin e tyre si "komb" ja falemnderojn andalusise islame, e cila i formoj rrethanat per te bazuar nje identitet. Interesant eshte se identitei fetare i popullates se sotme ka ndryshuar, por jo edhe gjuha, kjo deshmon se mu islami i formoj edhe kushtet qe pjesa e krishtere e popullates te kultivoj poashtu identitetin fetare.
    tung
    eshte e vertete qe vizigotet vete nuk ishin vendas. ishin endacake te cilet kishte pak kohe qe ishin vendosur ne spanje, por dihet qe ata braktisen arianizmin dhe perqafuan krishterimin (pjesa me e madhe) me shume se 1 shekull para ardhjes se arabeve ne gadishull.
    natyrisht qe ka qene nje krishterim elementar, sepse vete koha ka qene e shkurter. 1 shekull e gjysem nuk eshte shume.
    por krishterim ka pasur. ka pasur kisha te cilat kane vazhduar te ekzistojne ne kordova edhe gjate kalifatit.
    pastaj duhet ditur qe nje pjese e konsiderueshme e banoreve te spanjes, para pushtimit arab kane qene hebrenj.
    ata si gjithmone ne histori, edhe nga vizigotet jane persekutuar shume. aq shume saqe kur erdhen arabet per te pushtuar, ata u rrjeshtuan perkrah arabeve per te luftuar vizigotet...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    keto qe thua ti quheshin "moros". ishin njerezit me prejardhje nga veriu i afrikes te cilet pushtuan gadishullin iberik.

"moriscos" eshte dicka tjeter. ata ishin "moros" qe inkuizicioni i datyroj te pagezoheshin dhe vazhduan te praktikonin fene e tyre fshehurazi.
    ata 300.000 qe u perzune nga spanja ne 1609 quheshin "moriscos" e jo me "moros".
    Admirali Kortezzz. Kete nuk e paskam ditur, d.m.th. sipas teje ne Spanje paska pasur shtet islamik, me sheriat, paskan pire alkool e paskan shkuar ne ndeja dhe paskan bere qejf, por ne te njejten kohe lulezonin xhami dhe feja islame... Haj medet per ty qe spo ki ide rreth fese. Jo more shoku kur ka sheriat e shtet islamik, kalifat, aty nuk mund te pihet alkooli, pervecse fshehurazi se denohesh me vdekje. Edhe vet e pranove se morisko, moros, murët a si po i quan ti, nuk paskan qene vendas, po e paskan pushtu kete territor me heret.

festen e vitit te ri shume mire e kalova. fatkeqesisht nuk mundem te bashkohemi e gjithe familia, por pjeserisht.
    Gezohem qe ke kalu mire, a pive alkool. Ani de shnosh ne tjetrin vit, 2012, nashta kijameti nuk behet sic po thojne disa.

Tung

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Admirali Kortezzz. Kete nuk e paskam ditur, d.m.th. sipas teje ne Spanje paska pasur shtet islamik, me sheriat, paskan pire alkool e paskan shkuar ne ndeja dhe paskan bere qejf, por ne te njejten kohe lulezonin xhami dhe feja islame... Haj medet per ty qe spo ki ide rreth fese. Jo more shoku kur ka sheriat e shtet islamik, kalifat, aty nuk mund te pihet alkooli, pervecse fshehurazi se denohesh me vdekje. Edhe vet e pranove se morisko, moros, murët a si po i quan ti, nuk paskan qene vendas, po e paskan pushtu kete territor me heret.
    kush foli per sheriat??? permbahu shkrimeve te mia te thashe. mos shpif.

meso historine, ose mos me kundershto kot ne kete aspekt.

as nuk po me intereson pikepamja fetare ore njeri.
    te thashe qe ne kalifatin e kordoves pihej vere.
    madje dihet edhe cfare vere pihej.

te dhashe edhe faktet.
    ti e lidh cdo gje me fene. une e lidhi me historine te cilen e kam studiuar.

po normal qe kane qene pushtues. e kam thene 1000 here.

studio historine e pastaj eja diskuto me mua per kete qeshtje.
    ti po flet vete duke bere hipoteza.
    nuk ke dhene as edhe nje fakt te vetem historik.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...interesante, shqiptare je ???
    Jo, Nastradin efendi, nuk jam shqiptare! Mesò te lexosh shqip!
    pse atehere nuk mund te miresh vesh me mua ???
    Ketet pyetje mund te ma drejtosh kur te kesh marre vesh veten!

, ne mungese te fjalorit tregom, po ta zmadhojm thesarin e fjaleve per nje komunikim me te kthjellet e me te qarte...ne zoologji shihet qenke i avancuar........por fene nuk ma tregove, ciles fe i perket ???

tung
    NUk ka asnje rendesi se i ciles fè jam, pasi nuk ka te beje fare me debatin!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Jo more shoku kur ka sheriat e shtet islamik, kalifat, aty nuk mund te pihet alkooli, pervecse fshehurazi se denohesh me vdekje.
    nuk kuptoj si merr guximin te flasesh akoma per kete qeshtje pas gjithe atyre gafave qe bere.
    per kete perfundimet e tua te arritura pas studimeve shumevjecare te historise spanjolle...

perktheji me google translate nqs nuk i kupeton. i kane shkruar dy historiane

pastaj nuk di ku deshiron te dalesh qe po kundershton kot se koti ne kete aspekt.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Jo, Nastradin efendi, nuk jam shqiptare! Mesò te lexosh shqip!
    Ketet pyetje mund te ma drejtosh kur te kesh marre vesh veten!

NUk ka asnje rendesi se i ciles fè jam, pasi nuk ka te beje fare me debatin!!
    ..........me cilin debat ???.........po ti permbledhim gjithe fjalite qe i ke shkruar nuk na dalin dy e tri rreshta pallavra.........mundohu o burr i dheut, mundohu pak.....une jam i gatshem te te ofroj ndihme, te shoh deficite te medhaja ne do fusha, por njekohesisht edhe interess te vecante qe te shfaqet ndergjegjesisht....pra, pa mos e ditur, je duke folur nje gjuhe tejet tjeter se kjo qe e shkruan....

Natyrist se bindja fetare eshte dytesore, por do te me ndihmonte qe terapine ta perkufizoj dhe te ta bej me efikase.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    eshte e vertete qe vizigotet vete nuk ishin vendas. ishin endacake te cilet kishte pak kohe qe ishin vendosur ne spanje, por dihet qe ata braktisen arianizmin dhe perqafuan krishterimin (pjesa me e madhe) me shume se 1 shekull para ardhjes se arabeve ne gadishull.
    natyrisht qe ka qene nje krishterim elementar, sepse vete koha ka qene e shkurter. 1 shekull e gjysem nuk eshte shume.
    por krishterim ka pasur. ka pasur kisha te cilat kane vazhduar te ekzistojne ne kordova edhe gjate kalifatit.
    pastaj duhet ditur qe nje pjese e konsiderueshme e banoreve te spanjes, para pushtimit arab kane qene hebrenj.
    ata si gjithmone ne histori, edhe nga vizigotet jane persekutuar shume. aq shume saqe kur erdhen arabet per te pushtuar, ata u rrjeshtuan perkrah arabeve per te luftuar vizigotet...
    Ne pergjithesi, te krishteret e pare me muslimanet nuk kan qen ne armiqesi, te krishteret e orientit edhe sot e kesaj dite kane marredhenie te shkleqyera me muslimanet...une mendoj se asaj kohe armiku kan qene shoqerite pagane, per kete e ka patur islami leht te depertoj, poashtu duke patur ndihmen e vet kishes dhe te cifuteve.......

.........sidoqofte, fakt mbetet se islami i formoje rrethanat ne te cilat u zhvillua identiteti kulturore i spanjolleve. Sot e kesaj dite nuk e qan spanjen muslimane askush, sepse askush nuk e sheh si trashigimi te humbur....kjo deshmon gjalle faktin se "pronaret" e dikurshem ose jane akoma te njejtit qe i ke sot, ose jane shfarosur apo larguar dhe assimiluar ne kultura tjera.....po te ish pare spanja si trashigimi arabe, kjo do te debatoheshi akoma edhe sot e kesaj dite (me te njejtin inentzitet sic luftohet per palestinen). Se kisha kryen pune te persosur deshmon poashtu fakti mu i cifuteve qe i permende (te ashtuquajturit "sephardim"), te cilet u debuan nga spanja dhe u vendosen perseri ne shoqeri muslimane, ku gjeten mbrojtje dhe strehim....

.....maredhenjet kane filluar te keqesohen kur identiteti i krishtere ne territorin e okcidentit u forcua, ku opozita e krishtere formoj potencial ushtarakt ta perballoj poziten, islamin.........dhe kete menjehere e emeroj kryqezate, per tja ngjitur nofken fetare, nofken adekuate me xhihadin islam...krejt e diriguar nga vatikani....keto dukuri ne shoqerine multikonfesionale te spanjes shfaqen 500 vjet me vone !!!, pra, nuk eshte pjelle e brendshme, por e transportuar nga jashte....eshte fakt, se trazirat nxiten nga jasht, por me elementin e brendshem....sic ja permenda edhe atij djaloshit me fjalorin e ndytur, martirizmi (shehidlleku) u shfaq ne te madhe, per te filluar te mbjellin shtylla perqendrimi ne shoqeri. Shkaterimi i spanjes muslimane ishte ne fund vetem formalitet. Bile nje autore e redukton gjith tragjedine ne nje emer, emrin e nje martiri te krishtere, te cilit ju copetua trupi i vdekur dhe eshtrat e tij u moren si amuleta te shejnjta nga populli....

tung
    albanish by nature

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    2011/1/11 (Samalout, Egjipt) - Një polic ne bordet e një treni hapi zjarr mbi një grup të krishterëve të moshuar, ndërsa therriste "All-llahu Ekber."
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Faqja 22 prej 31 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •