Close
Faqja 20 prej 31 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 304
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ti po harron se Spanja ishte 100% e krishtere,
    wow wow wow. kete e vura re me vonese.
    e vertetove edhe njehere qe nuk ia ke idene historise se spanjes.
    mesia, vazhdo merru me fe. shpresoj per ty qe te jeshe me i suksesshem, pasi ne histori qenke...........

ne spanje, perpara pushtimit islamik, paskane qene 100% te krishtere???

o mesi. ne mbreterine vizigote (se ashtu ka qene atehere) fe zyretare ka qene ajo qe eshte quajtur arianizem. arianizmi ka qene i njohur si herezi nga kisha.
    njerezit filluan te konvertoheshin ne katolicizem andej nga fundi i shekullit VI. keshilli i trete i toledos qe vendosi katolicizmin si fe zyrtrare te mbreterise vizigote u zhvillua ne vitin 589.
    pushtimi arab ka filluar ne fillim te shekullit VIII. toledo u pushtua ne vitin 712.

pra te bejme llogarite me toledon qe ka qene nder qytetet me te rendesishme nga ana historike.
    keshilli i trete i toledos - 589
    pushtimi i toledos nga arabet - 712

pra per 123 viet spanja qenka bere 100% e krishtere??????? hahaah.
    e vertetove qe nuk ia paske idene plako.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Mjafton ti degjoim keto lajme qe po ndohin kohet e fundit dhe te bindemi qe besimtaret e fes paqesore edhe nje here jane duke deshmuar qe jane ''paqesor'' dhe qe nuk jane te gateshem te jetojn ne bashksi multifetare ku mendimet mund te jen te llojllojshme dhe te panvarura.

Qfare mendoni per keta ''paqesor'' deri sa ne vendin ku jane me shumice te lart Islamike nuk lejoin praktikimin e feve dhe mendimin e ndryshem nga aj Islamik, ku keto mendime dhe praktikime perfundoin me VDEKJE , a duhet te vazhdoj te jet Europa dhe shtetet e tjera me shumice Krishtere kaq tolerante?, apo si duhet bere nje zgjidhje qe ta kuptojn qe bota i takon te gjithe njerzimit dhe jo vetem Islamikeve dhe e drejta e qdo kujt eshte te mendoj, te besoj dhe te shpreh qfare te doje.Apo paramendoni Europen per nje qast duke i kufizuar mendimet e Islamikve , duke i vrare ata , duke i kallur gjamiat , duke i vrare Musilament per '' blasfemi'' pasi qe thojn qe isa eshte pejgamer i allahut dhe jo zoti duke ja ndaluar besimin ne shtetin e tyre dhe shoqerimin me ta etj... .
    '

...ato te krishteret ne vendet "islamike" jetojn tash e 1400 vjet, pse bash ne daten janar 2011 u eshte tek muslimave ti "vrasin" e "farosin" ata ???....ku hamamin kan qen tash e 14 shekuj muslimanet te zgjidhin kete "problem" ???

Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Para se te pergjigjeni keni parasysh qe BOTA eshte e te gjithve dhe secili ka drejt te besoje qfare te doje ku do qe te jet.
    .......cdo vepre i prin arsyeja....fakt eshte se ne ditet e sodit njerezit jane te tensionuar dhe te egersuar........mjafton diku me ja hap nje ventil e shperthen ne cdo ane.

A nuk e veren se sa te matur e te urte jane muslimanet ne europe ????.......e njejta vlen edhe per jomuslimanet ne vendet islame.

Nje fjale popullore thot: goja ham, shpina bam.

tung
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    o mesi4ever. ti po e verteton gjithnje e me shume qe nuk ia ke fare idene keseaj periudhe historike.
    ke bere ca gafa te pafalshme.
    cfare ishin moriskot??? i mesove apo jo? se deri para se t'i permendja une nuk i kishe degjuar asnjehere. tani papritmas u bere i ditur. apo mos valle ata nuk ishin nje fakt.
    Nuk e di detajisht, dhe as qe me intereson ta dij detajisht. Por edhe nese do te me interesonte ta mesoj kete histori, ti dhe tipat si ti jane te fundit prej te cileve do te deshiroja te mesoja per kete histori.

po kush po thote qe kur arabet e pushtuan spanjen nuk e bene me dhune??? merru me shkrimet e mia dhe leri fantazite.
    arabet kane vrare e kane prere sa kane dashur.
    nje prove tjeter qe nuk ia ke idene kesaj historie e jep kur flet per sheriat ne spanje. hahaha
    D.m.th. vet pe pranon. Po ti nuk po na flet se pasi paskan perdorur dhune kush pesoi nga ajo dhune. Ju skeni deshire te flisni per dhunen e shkaktuar nga islamiket. Ju jeni njerez pa ndergjegje, andaj per shkak se besimi juaj nuk kerkon ndergjegje (pasi ju pedofilin e besoni si Profet te Perendise), ju kurre nuk mund te jeni real dhe ta thoni te verteten. Ne qe nuk mendojme si ju, ne nuk presim qe ju te thoni ndonje te vertete, perpos intrigave dhe genjeshtrave une kurre nuk pres qe nje te vertete do te dale nga goja e juaj. Andaj po cuditem si po e pranon, ndoshta eshte ndonje mrekulli mbinatyrore. Po nejse...

sdq prova me emadhe e paditurise tende per kete qeshtje ishte kur the: Me pas qen ashtu si thua ti, tani Spanja eshte shtet demokratik dhe nese do te kishte konvertim me dhune, ata do te ktheheshin ne fene islame, 'fene e te pareve te tyre'. Ma gjej nje spanjoll qe eshte konvertu ne islam ne shenje proteste pasi krishterimin e kishte marre me dhune.
    hahaha. vetem nje njeri qe nuk ia ka idene thote gjera te tilla. nje njeri qe gjate jetes se tij nuk ka lexuar as 2 rrjeshta per moriskot
    Po ne kur ju argumentojme me fakte historike se islami erdhi me dhune ne trojet tona, dhe natyrisht me imponime e diskriminim ekonomik dhe ligjor, ju na thoni se nese kjo eshte e vertete, Shqiperia dhe Kosova pasi jane demokratike, shqiptaret do te ktheheshin ne fene e te pareve, ne besimin krishter. Por kur perdori une kete logjiken e juaj, atehere une qenkam i pa ditur e injorant.

muslimanet atje nuk kane qene muslimane si ne vende arabe. nuk e respektonin fene si te tjeret dhe madje konsumonin edhe alkool.kur kalifatit po i vinte fundi, i erdhen ndihmat nga maroku dhe marokenet u skandalizuan nga menyra e jeteses e atyre te spanjes... jam i bindur qe nuk i ke degjuar kurre keto gjera.
    Jo more shoku myslimani alkoolin nuk e perdore. Allahu na thote ne Kuran se pirja e alkoolit ne kete bote eshte si me adhuru shejtanin, ti po del e po na thua se myslimanet e Spanjes kane qene aq liberal saqe edhe alkoolin e paskan pire. Kjo eshte si me i then nje personi krishter, ndersa ai krishter pasi eshte shume liberal e paska leju qe ne shtepine e tij ta mbajne si vizatim kryqin per se prapthi me qellim... Kjo eshte kontradikte logjike cka beni e cka thoni ju. Po leje bre shoku cfare ndihme Maroku, kur Spanjollet e cliruan at vend pasi kishin mbledhur ushtri te organizuar e te pergatitur as ushtria e Ahmedinexhadit sdo iu dilte ndihme, e ky thote Maroku me deve po iu del ne ndihme.

me trego me cfare nuk je dakord nga ato qe kam shkruar dhe te jap fakte sa te duash. sa te duash.
    te thashe edhe me pare. e njoh mire historine e spanjes. e kam studiuar duke pare ato vende me syte e mi.
    Ani de pe din ma mire se une, por na ofro ato fakte te plota pra, e jo si Muhamedi pjese-pjese qysh i konvenon.
    Po kam qef pak me te nguce

Te pershendes, ia kalo mire

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    '

A nuk e veren se sa te matur e te urte jane muslimanet ne europe ????.......e njejta vlen edhe per jomuslimanet ne vendet islame.

Nje fjale popullore thot: goja ham, shpina bam.

tung
    Mos krahaso me Evropen, pasi Evropa nuk ka ligje blasfemie. Ne Evrope denohesh po te mos flasesh kunder te krishtereve.
    O shoku nuk ka te beje ketu me fjale te urte. Ligji i blasfemise behet me qellim qe te persekutohet pjesa tjeter qe nuk shkon me fe islame. Irani i denon edhe ata qe pijne alkool, pra ata njihen si myslimane por shteti i denon ata. Pasi shteti islamik i bazuar ne sheriat i beson nje myslimani (nuk nevojiten 4 deshmitare), i krishteri mund ta pesoje pa kurrfare sigurie. Shumica e te krishtereve atje nuk vriten nga shteti, por nga vet fetaret qe e bejne ligjin si te dojne. Te krishteret atje e dijne se po te flasesh kunder fese islame pason vdekja, por ata nuk flasin kunder fese islame por islamiket si njerez me paranoja te fese i vrasin pasi ligji eshte pro tyre.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nuk e di detajisht, dhe as qe me intereson ta dij detajisht. Por edhe nese do te me interesonte ta mesoj kete histori, ti dhe tipat si ti jane te fundit prej te cileve do te deshiroja te mesoja per kete histori.
    ti jo vetem qe nuk e di detajisht, por as qe ia ke idene fare. me mire mos fol fare per kete qeshtje se u bere qesharak. ke bere gafa te pafalshme ne aspektin historik.

D.m.th. vet pe pranon. Po ti nuk po na flet se pasi paskan perdorur dhune kush pesoi nga ajo dhune. Ju skeni deshire te flisni per dhunen e shkaktuar nga islamiket. Ju jeni njerez pa ndergjegje, andaj per shkak se besimi juaj nuk kerkon ndergjegje (pasi ju pedofilin e besoni si Profet te Perendise), ju kurre nuk mund te jeni real dhe ta thoni te verteten. Ne qe nuk mendojme si ju, ne nuk presim qe ju te thoni ndonje te vertete, perpos intrigave dhe genjeshtrave une kurre nuk pres qe nje te vertete do te dale nga goja e juaj. Andaj po cuditem si po e pranon, ndoshta eshte ndonje mrekulli mbinatyrore. Po nejse...
    mos u cudit fare, sepse nuk jane te gjithe te verber dhe hipokrite si ti. une i permbahem gjithmone fakteve historike dhe nuk e kam aspak problem te flas per dhune te perdorur nga muslimanet neper pushtime te ndryshme neper bote.
    nuk jam si ti qe e ke te veshtire te pranosh gjenocidin me te madh te historise se njerezimit. zhdukjen e popujve te tere ne amerike veriore e jugore nga te krishteret europiane.
    pastaj pse me drejtohesh me JU? sa here me ke lexuar qe flas ne lidhje me Kuranin? zero here. as kam cituar asnjehere ndonje varg te tij. kjo per te treguar se sa te drejte ke te me fusesh ne ate grup qe po tenton.

Jo more shoku myslimani alkoolin nuk e perdore. Allahu na thote ne Kuran se pirja e alkoolit ne kete bote eshte si me adhuru shejtanin, ti po del e po na thua se myslimanet e Spanjes kane qene aq liberal saqe edhe alkoolin e paskan pire. Kjo eshte si me i then nje personi krishter, ndersa ai krishter pasi eshte shume liberal e paska leju qe ne shtepine e tij ta mbajne si vizatim kryqin per se prapthi me qellim... Kjo eshte kontradikte logjike cka beni e cka thoni ju. Po leje bre shoku cfare ndihme Maroku, kur Spanjollet e cliruan at vend pasi kishin mbledhur ushtri te organizuar e te pergatitur as ushtria e Ahmedinexhadit sdo iu dilte ndihme, e ky thote Maroku me deve po iu del ne ndihme.
    po edhe e pranon qe nuk ke dijeni per kete histori, edhe prap se prap tregohesh i pafytyre te kunderpergjigjesh.
    ashtu ka qene. ne andaluzi njerezit nuk i respektonin doktrinat islamike. qe pienin alkool eshte e ditur.
    ti as nuk ia ke idene se cfare ka qene biblioteka e kordoves, po nejse.
    ka pasur 350.000 libra dhe kur marokenet shkuan atje, u skandalizuan nga librat e shumte qe per to ishin te ndaluar. kryesisht libra mbi filozofet e lashte greke. ata i shihnin si heretike libra te tille. almanzor ishte ai qe e dogji, pasi akuzohej nga gjyqtaret islamike si shume i dhene pas filozofise.

Ani de pe din ma mire se une, por na ofro ato fakte te plota pra, e jo si Muhamedi pjese-pjese qysh i konvenon.
    fakte per cfare? ti bere gafe kur the qe para pushtimit, spanjollet ishin 100% te krishtere. kjo per te treguar sa i njeanshem je. ose i njeanshe ose i paditur. zgjedh njeren!
    me thuaj se per cfare do fakte dhe t'i jap pa problem.
    faktin e pare ta kam dhene. quhet MORISCOS. bej nje kerkim ne web, ose ne ndonje biblioteke dhe bindesh qe cdogje qe kam then eshte e sakte.
    jam i apasionuar pas historise se spanjes se asaj periudhe.

sdq ja ku e ke faktin e pare. per punene e alkoolit qe kundershtove pa ditur gje:
    http://www.mezquitadecordoba.info/?p=245
    ja cfare ka shkruar nje fizikan i kohes:
    “Apoyadas las mejillas en las manos/ nos sorprendió a todos el amanecer/ no habíamos parado de beber toda la noche hasta que nos emborrachamos./ El vino es vengativo: lo hago caer/ en mi boca y él me hace caer a mí”.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 11-01-2011 më 21:01
    Vasudhaiva Kutumbakam

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    "morisko"=harap i zi!!
    Ishte emri me te cilin spanjollet e krishtere therritnin te gjithe kelyshet e pushtuesve arabo-islamike, madje edhe ata spanjolle qe me dhune e kishin marre fene islame dhe pas vitesh e konsideronin si fene e tyre kombetare.....pak a shume si shqiptaret maqedonas dhe kosovare!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    "morisko"=harap i zi!!
    Ishte emri me te cilin spanjollet e krishtere therritnin te gjithe kelyshet e pushtuesve arabo-islamike, madje edhe ata spanjolle qe me dhune e kishin marre fene islame dhe pas vitesh e konsideronin si fene e tyre kombetare.....pak a shume si shqiptaret maqedonas dhe kosovare!!
    keto qe thua ti quheshin "moros". ishin njerezit me prejardhje nga veriu i afrikes te cilet pushtuan gadishullin iberik.

"moriscos" eshte dicka tjeter. ata ishin "moros" qe inkuizicioni i datyroj te pagezoheshin dhe vazhduan te praktikonin fene e tyre fshehurazi.
    ata 300.000 qe u perzune nga spanja ne 1609 quheshin "moriscos" e jo me "moros".
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 12-01-2011 më 07:59
    Vasudhaiva Kutumbakam

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    keto qe thua ti quheshin "moros". ishin njerezit me prejardhje nga veriu i afrikes te cilet pushtuan gadishullin iberik.

"moriscos" eshte dicka tjeter. ata ishin "moros" qe inkuizicioni i datyroj te pagezoheshin dhe vazhduan te praktikonin fene e tyre fshehurazi.
    ata 300.000 qe u perzune nga spanja ne 1609 quheshin "moriscos" e jo me "moros".
    Po pra, thuhej me perçmim "morisko" si me thene "kelysh harapi"......jo vetem pasardhesit e sulltanit te Granades, por edhe spanjollet qe harruan fene e te pareve dhe qanin per harapet!
    E kam shkruajtur edhe me siper, lexoje me kujdes!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po pra, thuhej me perçmim "morisko" si me thene "kelysh harapi"......jo vetem pasardhesit e sulltanit te Granades, por edhe spanjollet qe harruan fene e te pareve dhe qanin per harapet!
    E kam shkruajtur edhe me siper, lexoje me kujdes!!
    e di e di. te kuptova.
    thjeshte keto persona quheshin "moros" deri ne vitin 1492, me pas filluan te quheshin "moriscos".
    po flasim per te njejtet persona.
    ishin "moros", pastaj u detyruan te pagezoheshin dhe filluan te quheshin "moriscos".
    Vasudhaiva Kutumbakam

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Mos krahaso me Evropen, pasi Evropa nuk ka ligje blasfemie. Ne Evrope denohesh po te mos flasesh kunder te krishtereve.
    O shoku nuk ka te beje ketu me fjale te urte. Ligji i blasfemise behet me qellim qe te persekutohet pjesa tjeter qe nuk shkon me fe islame. Irani i denon edhe ata qe pijne alkool, pra ata njihen si myslimane por shteti i denon ata. Pasi shteti islamik i bazuar ne sheriat i beson nje myslimani (nuk nevojiten 4 deshmitare), i krishteri mund ta pesoje pa kurrfare sigurie. Shumica e te krishtereve atje nuk vriten nga shteti, por nga vet fetaret qe e bejne ligjin si te dojne. Te krishteret atje e dijne se po te flasesh kunder fese islame pason vdekja, por ata nuk flasin kunder fese islame por islamiket si njerez me paranoja te fese i vrasin pasi ligji eshte pro tyre.

...shish shipe, i din meta pun't e veta......as nji fije nuk ma nin mua per ligjin e pakistanit....nese atje ekziston nje ligj kunder blazfemise, dhe per shkeljen e tij ligji sheh denimet adequate, qofshin ato edhe me te egrat e me jonjerezoret ne bote, i kisha keshilluar njerezit qe vuajn ne pakistan, te vendit apo turistet, mos te gabojn, e kryejn vepra blasfemike. Per shembull, ne singapur nese posedon me shume se 500 gr. heroine apo kokaine, shkove per shpirtin e macave thot populli. Une si Nuh Musa jam i sigurt, se kurre nuk do te me kap ligji i pakistanit apo singapurit, e din pse ???, sepse edhe nese jam ateisti me i keq ne bote, e narkomani me i madh, do te respektoj ligjet e atyre shteteve, thjesht, per ideale cki babush nuk e shtet JETEN e vet.....

Mirepo, nuk me tregove, cka i ka shty muslimanet pas 1400 viteve te cohen nga gjumi e te vrasin "melaqet e shnderuara ne forme njeriu", qe ti i quan "te krishtere" ne vendet ku jetojn ???

Respektoni LIGJET, pa mare parasysh se si e keni qendrimin ndaj tyre.....edhe europa demokratiker, laike, perparimtare, kozmike dhe mbynatyrale ka ligje malokesh, psh. muslimaneve nuk u lejon te ndertojn xhamia me minare, nuk e lejon te thiret ezani sipas tradites islame, apo trajtimin e azilkerkuesve dhe te huajve ne pergjithesi, te cilet me LIGJ DEMOKRATIK i klasifikon, mu ashtu sic e bente hitleri nje kohe pak me pare, etj.....

Perfundimi i kesaj eshte, cdo milet mbron faren e vet....te krishteret ne shtetet islame jane pjese e atij populli, me nje trajtim tjeter mbi jeten e perditshmerine, te cilet kane mesuar te jetojn ne shoqeri muslimane dhe anasjelltas. Ne kohera bonlleku sja nin palla askujz cka dhe kush eshte, gjith jane te lumtur, por kur vjen e acarohet gjendja sociale, cdo kush mundohet ta mbroj faren e vet.........ketu shihet dallimi gjigand mes shteteve islame dhe joislame....se paku sa i perket cifutet dhe te krishteret, muslimanet jane te detyruar ti mbrojn zyrtarisht, pra me ligj, me sheriat. Mirepo, mu caj sheriat e mbron edhe mulimanin, pra, kush e kundershton ligjin, fajin e ka vet. Eshte abzurde dhe qesharake njekohesisht te mednohet se "vlera" e muslimanit qenka para ligjit me e madhe se e jomuslimanit !!!, gjyqi gjykon cdohere ne baze te fakteve.

.......problemi yt qendron ne verbesine qe ke, dhe bile vet duke bere gropen rrasesh aty.........a nuk na ke shkruajt se vrasjet nuk i ben ligji ???, cfare kerkon nga shteti ta hjek ligjin e blasfemise ???, cfare lidhje kausale ka njera me tjetren ???, per vrasje sheriati sheh denim me vdekje, pa mare para sysh se cfare feje i takon i ndjeri !!!, kupton kete ???

hajt tung tash
    albanish by nature

Faqja 20 prej 31 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •