Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304

William Walker “pro bashkimit me Shqipërinë”

Ish-ambasadori i OSBE-së, William Walker kritikon qeverinë e deritanishme të Kosovës se nuk ka bërë asgjë për të përmirësuar jetën e qytetarëve.

E enjte 11 Nëntore 2010 9:43

Ai po kështu kritikon misionin për sundimin e ligjit, EULEX, se nuk ka punuar në forcimin e rendit dhe ligjit në Kosovë.

Por jo vetëm kaq, në një intervistë për Top Channel, diplomati amerikan që alarmoi botën për masakrën e Reçakut, kritikon komunitetin ndërkombëtar se për dhjetë vjet nuk ka qenë në gjendje të ushtrojë kontroll mbi veriun e vendit.

Walker kësaj radhe kthehet në Kosovë për një qëllim të veçantë, si mbështetës i Albin Kurtit, por edhe për të monitoruar votën e qytetarëve të Kosovës, tani që mundësitë e reja po u vijnë përpara.

“Mendoj se qeveria të cilën e humbën, pati dy vjet kohë të tregojë se çfarë mund të bëjë për shtetin dhe unë jam i zhgënjyer për atë çfarë kanë bërë ata. Shumë çështje me rëndësi për qytetarët e Kosovës nuk kanë përparuar”, ka deklaruar Walker, i cili ka përmendur edhe sektorët ku ekzekutivi i Hashim Thaçit sipas tij ka dështuar.

“Po e them që s’kam parë asnjë progres në sektorin e energjisë, nuk kam parë progres në sektorin e shëndetësisë, janë këto çështje për të cilat njerëzit me të vërtetë shqetësohen. Qeveria e Kosovës ka investuar në infrastrukturë, por janë shumë para të cilat do të mund të investoheshin

në gjëra të tjera, kështu që jam shumë i zhgënjyer. Dhe është në duart e qytetarëve nëse këta njerëz do të fitojnë edhe një shans”, ka nënvizuar Walker.

Por çfarë mendon ky diplomat amerikan për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, një çështje kjo për të cilën Albin Kurti ka kohë që është deklaruar se e ka pikësynim.

“Nganjëherë mendoj se është ide e mirë, nganjëherë nuk jam shumë i sigurt. Mendoj se njerëzit kanë një arsye që të merren me këtë çështje, të flasin e të diskutojnë. A kam unë një opinion tani? Nuk kam, por me të vërtetë mendoj se ka arsye të mëdha pse qytetarët e Kosovës dhe ata të Shqipërisë duhet të flasin për të ardhmen e tyre të përbashkët dhe nëse ata vijnë në përfundimin që bashkimi është diçka që mund të funksionojë, atëherë le të bëhet”, është shprehur Walker.

Ish-ambasadori amerikan shpreh opinionin e tij edhe përsa i përket bisedimeve me Serbinë, por edhe privatizimit të Postës dhe Telekomit të Kosovës.

Ai shprehet se këto janë dy procese që dallojnë nga njëra-tjetra, por që asnjëra nuk është mirë të ndodhë tani.

“Përpara se Kosova të hyjë në një valë të re bisedimesh, Beogradi duhet të kërkojë falje për atë çfarë ka bërë para dhe gjatë vitit 1999”, ka thënë ish-ambasadori.

Sa i përket privatizimit të postës, ai shprehet i vetëdijshëm që ky proces tani nuk mund të ndalohet, por kërkon nga qeveria e re transparencë të plotë. /Zëri/
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2009
    Postime
    220
    Mendimi ime eshte se nuk eshte ide e mire dhe pune e mire te behet bashkimi kombetare..
    kur ne e dimi se ku jetojmi dhe ne qfare rrethi jetojmi,dhe mu per kete neve si kosove dhe si shqiperi nuk na dueht bashkimi kombetare...
    Pergjigjja eshte se me mire eshte ne gjdo mbledhje nederkoimbetare apo edhe rajonale,dhe botrore me mire eshte te jene dy ngritje duarshe ose e kundreta se sa nje ...
    Kur duhet nje qeshtej te rregullohet dikun ne nje shtet po e zami ne rumoni,per nje ndihem apo diqka te ngjajshme me mire te thuhet jo me nje 1 apo me dy ,dhe keshtu ti thuhet edhe disa shtetev kur ti vije koha se edhe ne jemi dikush e jo vetem ju...
    edhe tjetra eshte se ne te bashkuar jemi ne nje kufi jemi nje kombe jemi dhe qka jo ,po me dy shtete me mire eshte per gjithe kombin...

A nese thuhet bashkim kombetare me Presheven ,Bujanofcin,dhe Medvegjen po dhe me pjeset e shqiptarev ne Maqedoni po dhe at nuk e besoj shume qe ka me shku edhe shume large bashkimi me keto troje shqiptare..
    Dhe besoj qe vitet e 20 apo 25 do te jeni bashkimi i ketyre trojev shqipatre me pjese e kosoves,dhe athere behmi edhe dy shtet me te fuqishme se sa sot,neser dhe ne te ardhmen ,,gjithe here me dy ngritje duaresh per gjdo nisme qe eshte kunder interesave Shqiptare ne pergjethsi...

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    kur del Lllap zeza qitash e ti thot wokerit mikut mat t'vertet te shqiptarve udb-ash a naj sen
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2009
    Postime
    220
    E sa i perket te arriturave te Qeveris se thaqi nuk mendoj se nuk ka pasur te arritura duke i llogariture bugjetin e kosoves ,shkatrrimin e koosves per nje dekate e me radhe,,
    te arriturat jane jo edhe te leta...vetem shpallja e pavarsis eshte nje kontribute i madhe i kesaj qeverije,se ka pasure presjone edhe prej disa shtetev qe pavarsija mos te shpallet po ,fatbardhesishte shtetev te bashkuara dhe britanis eshte arritur kjo..
    Ka ecje ne rregullimin e Shkollave ne gjdo qytet nuk eshte pune evogel,
    Ka shume rregullime rrugesh ne gjdo cep te kosoves dikun me shume e dikun me pake po te gjithe jane qytetare te koosves,une shpesh i degjoj se ka investime me shume ne drenice,mendimi ime eshte qe edhe duhet te kete se edhe ata jane te vuajture me shume vite dhe shekuje ,ne funde edhe ata jane kosove.
    ka Permisime ne energjin elktrike me shume drita dhe shume investime si ne burim atje nuk eshte investim i vogel ne enrgji..
    Endrra e shqiptarev fillimi i rregullimit te Autostrades me qka kemi endrruar me vite te tera i ri dhe pleq eshte nje fillim shume i mbare..
    Zgjerimi i rrugve ne gjitha drejtimet nga prishtin ne drejtim te pejes dhe shkupit mitrovices e ku jo edhe kjo nuk eshte pune elete duke e diture se pushteti i kaluar nuk e ka menduar kete kurr per shqipatert dhe kosoven po gjithe here na ka lene probleme ne gjdo vende me rruge te ngushta se mendja e tyre se ne do te jesim gjithe mon me kuaj dhe magare neper keto rruge e jo zhvillime tjera.
    Rrjtjen e pagave ne shendetsi edhe mire dikunmbi 50 perqinde ,a sipas mendimit tim doktorreve nuk jave kisha rritur per asnje cente se nuk e meritojen ,sa jen mesuar vetem ne ordinanca private ddhe at duke i vjedhur barrnat qato te cilat i dhuron qeverija..
    Rritjen e pagave arsimit prej 170 ne 270 euro edhe kjo nuk eshte e vogel,po prap rritje
    univerzitetit nga 100 perqinde rrogat...
    Policise nga 200 euro ne 350 euro edhe kjo nuk eshte nje arriture e vogel.sherbimit korrektus nga 170 ne 300 euro ku edhe keta ne muaj i kan 13 dite pune ..jo pak e arriture.
    Rritja e pagave te invalidev te luftes nga 42 euro sa i kishin prej 120 eurove deri ne 290 euro sipas kategoris dhe prap kane nje rritje prej 50 perqinde,dhe qka eshte me e rendesishmja per keto kategori te dalura nga lufta eshte se jane te garantuar prej vitit te ardheshme edhe nga banka botrore kjo eshte merit e po kesaj qeverije te thaqit kjo eshte bere nje pune shume e madhe ....per gjitha kato te aarritura te jemi realiste me shume te jemi korrekte nuk ka as bugjet se duhen edhe tjerat..
    Investimet ne veri te mitrovices deri mbi zveqan me rruge te asfaltuara dhe shpija te ndertuara nga qeverija e kosoves ...
    inkuadrimi ne banken botrore e shuem te arritura ka..
    fillimi i rregullimit te hidrocentral;it te zhurit eshte kjo eshte nje arritur shume e madhe ,hapja e univerzitetit te prizrenit..
    se edhe evropjanet nuk na shofin te gjithe me nje sy,me qka keta po e deshmojen ne shume qendrime per kosoven dhe shkak se nuk na kan njohur keta kabelet romun dhe spanjoll...

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga deqani2009 Lexo Postimin
    E sa i perket te arriturave te Qeveris se thaqi nuk mendoj se nuk ka pasur te arritura duke i llogariture bugjetin e kosoves ,shkatrrimin e koosves per nje dekate e me radhe,,
    te arriturat jane jo edhe te leta...vetem shpallja e pavarsis eshte nje kontribute i madhe i kesaj qeverije,se ka pasure presjone edhe prej disa shtetev qe pavarsija mos te shpallet po ,fatbardhesishte shtetev te bashkuara dhe britanis eshte arritur kjo..
    Ka ecje ne rregullimin e Shkollave ne gjdo qytet nuk eshte pune evogel,
    Ka shume rregullime rrugesh ne gjdo cep te kosoves dikun me shume e dikun me pake po te gjithe jane qytetare te koosves,une shpesh i degjoj se ka investime me shume ne drenice,mendimi ime eshte qe edhe duhet te kete se edhe ata jane te vuajture me shume vite dhe shekuje ,ne funde edhe ata jane kosove.
    ka Permisime ne energjin elktrike me shume drita dhe shume investime si ne burim atje nuk eshte investim i vogel ne enrgji..
    Endrra e shqiptarev fillimi i rregullimit te Autostrades me qka kemi endrruar me vite te tera i ri dhe pleq eshte nje fillim shume i mbare..
    Zgjerimi i rrugve ne gjitha drejtimet nga prishtin ne drejtim te pejes dhe shkupit mitrovices e ku jo edhe kjo nuk eshte pune elete duke e diture se pushteti i kaluar nuk e ka menduar kete kurr per shqipatert dhe kosoven po gjithe here na ka lene probleme ne gjdo vende me rruge te ngushta se mendja e tyre se ne do te jesim gjithe mon me kuaj dhe magare neper keto rruge e jo zhvillime tjera.
    Rrjtjen e pagave ne shendetsi edhe mire dikunmbi 50 perqinde ,a sipas mendimit tim doktorreve nuk jave kisha rritur per asnje cente se nuk e meritojen ,sa jen mesuar vetem ne ordinanca private ddhe at duke i vjedhur barrnat qato te cilat i dhuron qeverija..
    Rritjen e pagave arsimit prej 170 ne 270 euro edhe kjo nuk eshte e vogel,po prap rritje
    univerzitetit nga 100 perqinde rrogat...
    Policise nga 200 euro ne 350 euro edhe kjo nuk eshte nje arriture e vogel.sherbimit korrektus nga 170 ne 300 euro ku edhe keta ne muaj i kan 13 dite pune ..jo pak e arriture.
    Rritja e pagave te invalidev te luftes nga 42 euro sa i kishin prej 120 eurove deri ne 290 euro sipas kategoris dhe prap kane nje rritje prej 50 perqinde,dhe qka eshte me e rendesishmja per keto kategori te dalura nga lufta eshte se jane te garantuar prej vitit te ardheshme edhe nga banka botrore kjo eshte merit e po kesaj qeverije te thaqit kjo eshte bere nje pune shume e madhe ....per gjitha kato te aarritura te jemi realiste me shume te jemi korrekte nuk ka as bugjet se duhen edhe tjerat..
    Investimet ne veri te mitrovices deri mbi zveqan me rruge te asfaltuara dhe shpija te ndertuara nga qeverija e kosoves ...
    inkuadrimi ne banken botrore e shuem te arritura ka..
    fillimi i rregullimit te hidrocentral;it te zhurit eshte kjo eshte nje arritur shume e madhe ,hapja e univerzitetit te prizrenit..
    se edhe evropjanet nuk na shofin te gjithe me nje sy,me qka keta po e deshmojen ne shume qendrime per kosoven dhe shkak se nuk na kan njohur keta kabelet romun dhe spanjoll...
    qfar te arritura ka pas

1.edhe pse premtoj mitrovicen e la jasht kosove
    2.naj ndrroj flamurin e mohoj 28 nentorin
    3, ne kosov nuk zbatohet asnje ligj
    4.puntoret rrespektohen si kafshet skan asnje te drejt
    5. te smurit per qdo dit vdesin neper spitale ne munges te parave per sherim
    6. rruget e kosoves jan mbush perplot lypes te varferit vuajn sepse ju mungon shpeshher edhe buka
    7.veteranet e luftes i harroj dhe ata jetojn ne mjerim
    8.e harroj presheven dhe po na lidhe me beogradin me rrugen e quajtur rruga e kombit duke bashku kombin shqiptar dhe ate serb
    9.shkeli kushtetuten e kosoves
    10.te gjith ministrat u ben milionera dhe ndertun villa luksoze
    11.na premtoj rrym 24 dhe nuk mundi te mbaj as ket premtim
    12.nxensit e dalluar mbesin pa u shkolluar ne munges te kushteve ekonomike
    13. premtoj se do i pais shkollat me kompjueter dhe internet dhe ket premtim vetem ne dy shkolla ne skenderaj dhe malishev ndersa shkollat tjera i harroj

qka beri tjeter
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga deqani2009 Lexo Postimin
    Mendimi ime eshte se nuk eshte ide e mire dhe pune e mire te behet bashkimi kombetare..
    A mendon ti a? qyqy

kur ne e dimi se ku jetojmi dhe ne qfare rrethi jetojmi,dhe mu per kete neve si kosove dhe si shqiperi nuk na dueht bashkimi kombetare...
    kur ne e dimi se ku jetojmi mmmmmm cfar talenti...Deqanas mos mendo shume se untohesh shpejt, besa edhe gjumi ja nis me t'marr ma shpejt. lol

Pergjigjja eshte se me mire eshte ne gjdo mbledhje nederkoimbetare apo edhe rajonale,dhe botrore me mire eshte te jene dy ngritje duarshe ose e kundreta se sa nje ...
    Ashtu nuk do ti ngresh dy duar, por do te ti ngrejne dy kembet deri ne tavan.

Kur duhet nje qeshtej te rregullohet dikun ne nje shtet po e zami ne rumoni,per nje ndihem apo diqka te ngjajshme me mire te thuhet jo me nje 1 apo me dy ,dhe keshtu ti thuhet edhe disa shtetev kur ti vije koha se edhe ne jemi dikush e jo vetem ju...
    Cfar ideje briljante. Cili ishe ti?, lol

edhe tjetra eshte se ne te bashkuar jemi ne nje kufi jemi nje kombe jemi dhe qka jo ,po me dy shtete me mire eshte per gjithe kombin
    Jo, ne fakt po mendoja, ta ndajme Kosoven ne dy pjese - dukagjin e rrafsh te Kosoves, si dhe Shqiperine ne dy pjese te tjera - Jug e Veri...dhe pastaj do te jemi kater shtete. Do te ngrejme 4 duar per Rumanine.
    Shum i afte, lol.

Deqanas, edhe nje pyetje se per pak harrova.
    Pse SHBA nuk ndahet ne 52 shtete, se pastaj mund te ngrej 52 duar neper mbledhje?

M'shkrive...
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrian rex : 11-11-2010 më 17:49

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2009
    Postime
    220
    [QUOTE=illyrian rex;2921159]

A mendon ti a? qyqy

kur ne e dimi se ku jetojmi mmmmmm cfar talenti...Deqanas mos mendo shume se untohesh shpejt, besa edhe gjumi ja nis me t'marr ma shpejt. lol

Ashtu nuk do ti ngresh dy duar, por do te ti ngrejne dy kembet deri ne tavan.

Cfar ideje briljante. Cili ishe ti?, lol

Jo, ne fakt po mendoja, ta ndajme Kosoven ne dy pjese - dukagjin e rrafsh te Kosoves, si dhe Shqiperine ne dy pjese te tjera - Jug e Veri...dhe pastaj do te jemi kater shtete. Do te ngrejme 4 duar per Rumanine.
    Shum i afte, lol.

Deqanas, edhe nje pyetje se perpak harrova.
    Pse SHBA nuk ndahet ne 52 shtete, se pastaj mund te ngrej 52 duar neper mbledhje?

M'shkrive...

Une edhe dhash nje mednim dhe jo as ndarje e as bashkim po se di se si e ke lidhur ti...
    dhe ti po shkon aq large dhe po kapesh prej shbav,,,sa qe 500 vjet jan shtet...ne jemi shume large me ata..
    ti je shqiptare...besoj po,,kur ti ndahesh me vllzrit e tu shkon vite dhe nuk flisni me ta,,,e qka tjeter ka shume e shume qera qe ne me mire jemi ne dy shtete se sa nje.........
    dhe ketu nuk jam ne ndarjen ekosoves ne dy pjes siq ju po thoni ne dugagjin e ku e di une se qka mendon ti....
    qka mendojen partit siq ti pretendon poplli eshte i bashkuar.......

Shqiptaret nuk po presin kurfar sinjalizimi nga bota e jashtme, kjo çeshtje e jona varet nga vullneti i dy popujve per bashkim ! Pak a shume si nje martes, duhet te behet me dashuri e jo per interes apo per hir te ndokujt !

Ky ribashkim i shqiptareve dhasht Zoti e do te behet ne 5 vitet e ardhshme e jo me larg !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    deqanasi:
    Une edhe dhash nje mednim dhe jo as ndarje e as bashkim po se di se si e ke lidhur ti...
    dhe ti po shkon aq large dhe po kapesh prej shbav,,,sa qe 500 vjet jan shtet...ne jemi shume large me ata..
    ti je shqiptare...besoj po,,kur ti ndahesh me vllzrit e tu shkon vite dhe nuk flisni me ta,,,e qka tjeter ka shume e shume qera qe ne me mire jemi ne dy shtete se sa nje.........
    dhe ketu nuk jam ne ndarjen ekosoves ne dy pjes siq ju po thoni ne dugagjin e ku e di une se qka mendon ti....
    qka mendojen partit siq ti pretendon poplli eshte i bashkuar.......
    E komplikune a?

Futja kepen

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2009
    Postime
    220
    jo e komplikuar ,po ti se di si e merr

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •