Fyle: Statusi i Shqipërisë u pengua nga kriza politike
BRUKSEL- “Përgjegjësia për krizën politike në Shqipëri bie mbi të dy palët, si në çdo demokraci. Kjo është përgjegjësi e atyre që janë në qeveri, por dhe e atyre që janë në opozitë” -Kështu deklaron komisioneri për zgjerim Stefan Fyle në një intervistë për BBC ku thekson se kriza politike ishte shkaku i humbjes së statusit kandidat për Shqipërinë. I pyetur se ku dështoi Shqipëria Fyle përgjigjet: Shteti ligjor dhe zbatimi i tij. Por më lejoni që ta bëj një gjë edhe më të qartë. Po të shikoni rekomandimin tonë për Malin e Zi dhe atë për Shqipërinë, në të dy vendet kemi gjendur disa mangësi në fushën e shtetit ligjor, por në Shqipëri, përveç kësaj çështje të rëndësishme, ne iu referuam dhe ngërçit politik dhe faktit që ai me gjasë ka ndikuar në institucionet demokratike që sigurojnë funksionimin e demokracisë së plotë. Këtë do ta gjeni në përfundmet e rekomandimit në opioninin për Shqipërinë.
Komisioneri Fyle nuk nguron të këshillojë politikën shqiptare: “Ju lutem, merreni si një zile alarmi, sepse ngërçi politik po vazhdon dhe po ju shqetëson si juve, ashtu dhe neve, prej një kohe të gjatë. Nëse kjo çështje zgjidhet dhe nëse përveç kësaj, ju do të përmbushni kriteret kryesore kyçe, që përmenden në rekomandime dhe përfundimet e Komisionit për Shqipërinë, Komisioni atëherë do të jetë në një situatë tjetër vitin e ardhshëm do të bënte rekomandime më pozitive”,- u shpreh Fyle.
(m.a/News24/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt