Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 150
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin

Asgje tjeter, nuk ka nevoje per asnje veper tjeter , te vetmen veper e ka kryer Jezusi ne kryq .
    Lavdi Zotit ore alban por Krishti tha edhe diçka qe ti nuk po e lexon-citon apo nuk po te pelqen, eshte Kryqi ai qe Zoti na dhuroj por ty si duket nuk po te shkon per shtati.

Unë nuk mendoj se duhet dikush të jap edhe shumë shpjegime derisa dihet se Kisha katolike deshmon besimin e saj nepermes "Besojmes së Nicesë" e cila është e njohur.

Pajtoj se njeriu të besoj se Jezusi eshte bir i Perendisë dhe qe Ai u kryqezua, vdiq dhe u ngjall është parakusht, pra Krishti në Kryq është fli pajtimi dhe as qe duhet të diskutohet bile kjo, por nuk mendoj se Bibla - vet Jezusi nuk shpjegon ende diçka dhe rreshta te shumtë qe tregojne se çka na mëson dhe çka kerkon Perendia nga një besimtar; Kryqin te cilin na dhuroj Krishti qe ta bartim, edhe ky eshte njëri nder parakushtet per shpetim.

Lk 9, 23-26
    Pastaj u tha të gjithëve: Nëse dikush do të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, ta marrë çdo ditë kryqin e vet dhe të më ndjekë. Sepse kush do ta shpëtojë jetën e vet, do ta humbasë; por kush do ta humbasë jetën e vet për shkakun tim, do ta shpëtojë.

Krishti tha edhe diçka dhe tregoj se si njeriu do te shpetohet - do ta sheh Mreterine e Hyjit:

Gj 3, 3-7
    Jezusi iu përgjigj dhe tha: "Në të vërtetë, në të vërtete po të them që nëse një nuk lind përsëri prej së larti, nuk mund ta shohë mbretërinë e Hyjit"!

Krishti na thirri per vetmohim, Ai kerkoj qe të jemi te gatshme qe të biem mohitë gjithçkaje per Zotin - dha edhe kete premtim:

Mk 10, 29-29
    Atëherë Pjetri e mori fjalën dhe tha: "Ja, ne lamë çdo gjë dhe të kemi ndjekur".

Jezusi, duke u përgjigjur, tha: "Në të vërtetë po ju them që nuk ka asnjeri që të ketë lënë shtëpinë, a vëllezërit a motrat, a atin, a nënën, a fëmijët ose arat për hirin tim dhe për ungjillin, që të mos marrë tani, në këtë kohë, njëqindfish shtëpi, vëllezër, motra, nëna, fëmijë e ara, së bashku me përndjekje, dhe në botën e ardhshme, jeta e përjetshme.

Etj etje qe jane me qindra dhe mijra pershkrime dhe se jo pse ajo qe thua ti eshte e keqe, por te siguroj se nuk mjafton.

Zoti na fton qe te kemi edhe veprat dhe kerkon vertetë prej nesh nje vetmohim dhe sakrifice duke terhekur verejtjen se jo vetem njeren por njeren edhe tjetren. Nuk eshte mire nese na pelqen vetem njëra.

Mos ti perngjajmë vetem cubit në Kryq ku ishte një rast specifik, por te perngjajme apostujve dhe martirve të Krishtit te cilët nuk u kursyen dhe nuk menduan se duhet vetem të besojnë dhe të brohoritin "alleluja" por ata paten edhe besimin edhe veprat e mira dhe sakrificen, ata barten edhe kryqa, me besim në Jezusin dhe dashuri ata i dhan gjithçka njeriut dhe Zotit duke i takuar së bashku njeriun dhe Zotin, duke e mrekullitur boten me vepra dhe dashuri në Krishtin, shembulli me i miri ishte Nënë Tereza e cila pos besimit kishte edhe veprat dhe dya keto të ndikuara nga DASHURIA.

Gjithashtu edhe në garën sportive, atleti nuk e merr kurorën nëse nuk ka luftuar sipas rregullave.

Bujku që punon, duhet i pari ta marrë pjesën e vet të prodhimit.

Merre vesh çka dua të të them. Patjetër, vetë Zoti do të ta japë mundësinë t’i kuptosh të gjitha këto.(2 e Tim 2; 5-7)

"Sa e ngushtë është dera e sa e ngushtë është rruga që çon në jetë e janë pak nga ata që e gjejnë!" (Mt 7 13-14)
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-11-2010 më 19:43
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Seminarist,

Cfare mendimi ke per menyren se Kreu i Kishes Anglikane, Kryepeshkopi i Canterbury,Rowan Williams, e shpjegon Kishen:

Me pak fjale Kisha lind para se te linde Institucioni Kishtar.
    Institucioni ka per detyre ta komunikoje tek te tjeret kete ngjarje dhe te beje ndonje organizim, por nuk eshte vete ngjarja. Pra Kisha dhe Institucionet kishtare jane dy gjera te ndryshme.Kisha ka lidhje me Dhuratat, Institucioni me organizimet e ketyre dhuratave dhe komunikimin ne bote. Pra sipas kesaj cdo i krishtere (katolik, ortodoks, protestant, anglikan, ungjillor) eshte pjese e Trupit te Krishtit dhe ndarjet jane vetem njerezore.

Te tingellon pak heretike kjo gje?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 25-11-2010 më 21:08
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Lavdi Zotit ore alban por Krishti tha edhe diçka qe ti nuk po e lexon-citon apo nuk po te pelqen, eshte Kryqi ai qe Zoti na dhuroj por ty si duket nuk po te shkon per shtati.

Unë nuk mendoj se duhet dikush të jap edhe shumë shpjegime derisa dihet se Kisha katolike deshmon besimin e saj nepermes "Besojmes së Nicesë" e cila është e njohur.

Pajtoj se njeriu të besoj se Jezusi eshte bir i Perendisë dhe qe Ai u kryqezua, vdiq dhe u ngjall është parakusht, pra Krishti në Kryq është fli pajtimi dhe as qe duhet të diskutohet bile kjo, por nuk mendoj se Bibla - vet Jezusi nuk shpjegon ende diçka dhe rreshta te shumtë qe tregojne se çka na mëson dhe çka kerkon Perendia nga një besimtar; Kryqin te cilin na dhuroj Krishti qe ta bartim, edhe ky eshte njëri nder parakushtet per shpetim.

Lk 9, 23-26
    Pastaj u tha të gjithëve: Nëse dikush do të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, ta marrë çdo ditë kryqin e vet dhe të më ndjekë. Sepse kush do ta shpëtojë jetën e vet, do ta humbasë; por kush do ta humbasë jetën e vet për shkakun tim, do ta shpëtojë.

Krishti tha edhe diçka dhe tregoj se si njeriu do te shpetohet - do ta sheh Mreterine e Hyjit:

Gj 3, 3-7
    Jezusi iu përgjigj dhe tha: "Në të vërtetë, në të vërtete po të them që nëse një nuk lind përsëri prej së larti, nuk mund ta shohë mbretërinë e Hyjit"!

Krishti na thirri per vetmohim, Ai kerkoj qe të jemi te gatshme qe të biem mohitë gjithçkaje per Zotin - dha edhe kete premtim:

Mk 10, 29-29
    Atëherë Pjetri e mori fjalën dhe tha: "Ja, ne lamë çdo gjë dhe të kemi ndjekur".

Jezusi, duke u përgjigjur, tha: "Në të vërtetë po ju them që nuk ka asnjeri që të ketë lënë shtëpinë, a vëllezërit a motrat, a atin, a nënën, a fëmijët ose arat për hirin tim dhe për ungjillin, që të mos marrë tani, në këtë kohë, njëqindfish shtëpi, vëllezër, motra, nëna, fëmijë e ara, së bashku me përndjekje, dhe në botën e ardhshme, jeta e përjetshme.

Etj etje qe jane me qindra dhe mijra pershkrime dhe se jo pse ajo qe thua ti eshte e keqe, por te siguroj se nuk mjafton.

Zoti na fton qe te kemi edhe veprat dhe kerkon vertetë prej nesh nje vetmohim dhe sakrifice duke terhekur verejtjen se jo vetem njeren por njeren edhe tjetren. Nuk eshte mire nese na pelqen vetem njëra.

Mos ti perngjajmë vetem cubit në Kryq ku ishte një rast specifik, por te perngjajme apostujve dhe martirve të Krishtit te cilët nuk u kursyen dhe nuk menduan se duhet vetem të besojnë dhe të brohoritin "alleluja" por ata paten edhe besimin edhe veprat e mira dhe sakrificen, ata barten edhe kryqa, me besim në Jezusin dhe dashuri ata i dhan gjithçka njeriut dhe Zotit duke i takuar së bashku njeriun dhe Zotin, duke e mrekullitur boten me vepra dhe dashuri në Krishtin, shembulli me i miri ishte Nënë Tereza e cila pos besimit kishte edhe veprat dhe dya keto të ndikuara nga DASHURIA.

Gjithashtu edhe në garën sportive, atleti nuk e merr kurorën nëse nuk ka luftuar sipas rregullave.

Merre vesh çka dua të të them. Patjetër, vetë Zoti do të ta japë mundësinë t’i kuptosh të gjitha këto.(2 e Tim 2; 5-7)

"Sa e ngushtë është dera e sa e ngushtë është rruga që çon në jetë e janë pak nga ata që e gjejnë!" (Mt 7 13-14)
    Fenomenale!
    Faleminers Zotit qe i ka dhan Kishes se Tij vllazen te till me na percjell e drejtu ne rrug e njoft t'verteten. Se perndryshe do ishim si grigj pa koke, pre e Bishes te eger...

Kjoft luvdua Jezu Krishti
    Ndryshuar për herë të fundit nga GANGO of SG : 26-11-2010 më 02:56
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Nje nga profecite e Padre Pios eshte se Kisha Anglikane nuk do bashkohet e gjitha pernjehere me Katolicizmin, por anglikanet do konvertohen pjese-pjese.
    Kjo ngjarje me ben te mendoj se kjo profeci do realizohet sic eshte thene nga ai
    Te tjera profeci jane thene..., e rralle here konstatojme qe jane verifikuar...
    U befte deshira e te madhit Zot.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Seminarist,

Cfare mendimi ke per menyren se Kreu i Kishes Anglikane, Kryepeshkopi i Canterbury,Rowan Williams, e shpjegon Kishen:

http://www.youtube.com/watch?v=WjtIS5cBmu8

Me pak fjale Kisha lind para se te linde Institucioni Kishtar.
    Institucioni ka per detyre ta komunikoje tek te tjeret kete ngjarje dhe te beje ndonje organizim, por nuk eshte vete ngjarja. Pra Kisha dhe Institucionet kishtare jane dy gjera te ndryshme.Kisha ka lidhje me Dhuratat, Institucioni me organizimet e ketyre dhuratave dhe komunikimin ne bote. Pra sipas kesaj cdo i krishtere (katolik, ortodoks, protestant, anglikan, ungjillor) eshte pjese e Trupit te Krishtit dhe ndarjet jane vetem njerezore.

Te tingellon pak heretike kjo gje?

Ndoshta se ke kuptuar mire, aq me teper kur nxjerr konkluzionet qe nxjerr!

Ai po flet per thelbin dhe fillesen e te qenit kishe. Por Kisha nuk eshte vetem aq!
    Ashtu sikurse nuk eshte mjaft, dhe pse eshte thelbesore, te besosh se Jezusi eshte Bir i Perendise dhe shpetimtar.
    Po te them se po te ishte kisha vetem aq, atehere nuk do kish pse te mundohej me 90% e me shume te herezive.

Dhe eshte GABIM serioz te ndash kishen ne kishe versus institucion. Keto lloj skizmash jane te papranueshme.
    Kisha eshte institucion qe nga momenti kur kreu i saj eshte Krishti. A ka ndonje moment qe Ai ska qene kreu i saj?

Sa bukur e thote nje AUTORITET si Xhon Henri Njuman:

"CFAREDOQOFTE krishterim historik, ky nuk eshte protestantizmi....Qe krishterimi historik, pra, nuk eshte protestantizmi, kjo eshte dicka qe mund te konstatohet lehte!"

Vetem nje i MARRE ne fryme, shpirt por edhe trup nuk e kupton se ish-protestanti Njuman - ky Gjon Krizostom i koheve moderne te Anglise, me kete deklarate po thote:

1. Protestantizmi nuk eshte kishe - sepse i mungon dimenesioni historik dhe i kohes.

2. Qe kjo eshte keshtu, konstatohet lehte, ne mos pac handikap serioz!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 26-11-2010 më 05:51

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Newman nuk ishte protestant. Ai ishte Anglikan. Pra Kisha Anglikane ka te njejtin status me Kishen Orthodokse , ne Kishen Katolike. Ato njihen si kisha skizmatike por jo heretike.
    Papet kane bashke-meshuar me anglikane dhe ortodokse.

Pra nuk mund te merret si shembull Newman per kalimin nga protestant ne katolik.
    (Ka shume te tjere, por jo Newman)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Lexoje, lexoje...nje here!
    Pastaj mund te flasesh! Dhe ne kuoten qe kam sjelle, ai flet qarte, haptazi dhe shume kuptueshem.
    O e pranon, o se pranon, ose ben sikur nuk sheh. Tjeter mundesi nuk te le.

Ka dhe nje shkrim te bukur, qe e kam zor ta gjej tashti, pasi e kam lexuar para vitesh, ku ai, me mendime protestante, thote se ajo per cfare e akuzonte kishen katolike, kur e studioi, pa se po e tille kisha kishte qene qe ne shekujt e pare.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jeta e Njuman, ku shihet qarte ne fillimet e tij mentaliteti i tij evangjelist protestant.

http://www.newmanreader.org/biography/biography.html

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    As mos u genje kot. Ndryshe referoju fakteve. Nuk ka prifterinj katolike, aq me pak ortodokse, qe te konvertohen ne protestant. Pse e ke kaq te lehte te genjesh?

E kunderta, protestante dhe evangjeliste, drejtues me emer, njerez nga me seriozet tek ta, jane kthyer gjate gjithe shek.19-20 ne katolicizem e ortodoksi.

Lexoje me lart John Henry Newman, qe te te mbushet mendja. http://www.newmanreader.org/

Pretendimi se Besorja, pra ajo qe duhet besuar per shpetim, eshte vetem pohimi se "Nes beson me zemer qe Jezusi eshte Biri i Perendise dhe qe Perendia e ringjalli nga te vdekurit dhe nese e rrefen me goje atehere do te shpetohesh. - eshte i gabuar.

Psh, Deshmitaret e Jehovait e besojne pa problem fare kete varg! Po ashtu Mormonet.

Nuk kam pse te genjej por gjithsesi kjo nu ka rendesi.
    sic kam then edhe me larte , tjeter gje ka rendesi.
    Kjo besore nuk ka te beje vetem me pohimin sic edhe mund te kem thene por me dorezimimn total te jetes tende tek Krishti. Sepse po te besosh me zemer ( dmth qe zemra jote eshte e perkushtuar totalisht me ndricimin qe ka tek Jezusi). Por jo vetem kaq por e rrefen ate cdo dite te jetes temnfde pa pushim pa ndalim te mos ndalosh kurre se rrefyeri Ate.
    Kjo eshte kuptimi i vargut .
    Nuk thote qe ta rrefesh vetem nje here si formule magjike por ta besosh me zemer qe dmth te japesh zemren eAtij dhe kjo eshte rilindja dhe sigurisht qe gjithe jeten deri ne vdekje te rrefesh me goje Ate qe dmth te rrefesh ate qe ke ne zmere cdo dite te jetes dhe kjo perseri dmth qe Jezusi te jete ne zemer tende cdo dite pa ndalim te mos kete asnje sekonde qe Jezusi te mungoje ne zemren tende.
    Por ama kjo gjendje ka nje fillim dhe fillimi eshte kur Jezusi hyn per here te pare ne zemer kjo eshte shpetimi dhe duhet te qendrosh ne keyte shpetim cdi dite.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

Lk 9, 23-26

Gj 3, 3-7

Mk 10, 29-29

Kryqi nuk ka te beje me shpetimin por me te qenit dishepull, Jezusi po thote se nese nuk mohon veten dhe nese nuk mban pjesen tende te vuajtjeve nuk je dishepulli im. Por Jezusi e ka fjalen per ata qe tashme jane te shpetuar dhe qe duna te jene ndjekesit e Tij pra dishepujt e Tij nuk po thote per ata qe nuk jane te shpetuar akoma. Keshtu qe kryqi eshte per dishepujt jo per ata qe sjane te shpetuar. Kur ti shpetohesh atehere je bir i Perendise me ane te besimit tek Jezusi (gal 3:26) por pastaj ti duhet te ndjekesh Jezusin ne cdo aspekt te jetes por kjo do sakrific personale sepse duhet te japesh jeten duhet te mos jetosh me per veten tende por tere jeten per Jezusin dhe mund te ndodhe qe ashtu si Stefani te japesh edhe jeten po te jete nevoja. Por Stefani para se te jepte jeten si martir ishte i shpetuar me ane te hirit permes besimit. Eshte njesoj sic thote galatasit 2:20 pasi jam shpetuar nuk jam me une qe jetoj por eshte Krishti qe jeton ne mua dhe ate jete qe me pare e beja ne mish dhe ne mekat tani e bej me besim tek Biri i Perendise qe me deshi dhe e dha jeten per mua.

Rilindja nuk eshte nje jete e tere por eshte vetem nje moment nje cast dhe fap je rilindur , per rilindjen nuk duhet pune por vetem te rilindesh nga Perendia dhe kjo ndodh ne castin kur ne besojme sipas romakeve 10:9
    Riloindja eshte nje cast, ashtu si lindja ndodh kur lind , kur bebi lind quhet i lindur , nuk ka nevoje me per te rritur ose qe te mbaroje shkollen dhe te punesohet por eshte i lindur kur lind keshtu eshte me rilindjen kur ti shpetohesh je rilindur ne cast .Rilindja ndodh kur Jezusi hyn ne zemer te njeriut permes Frymes se SHenjte, ky eshte vetem nje moment.

Ku Pjetri ka thene qe ne lame gjithshka ai nuk thote se po ndjek Jezusin ashtu sic ne bejme sot sepse Pjetri ne ate kohe besonte se Mesia kishte ardhur per te rivendosur mbreterine e Izraelit jo pe te vuajtur ne kryq kesjhut besonte cdo hebre ne ate moment.

Dera eshte e ngushte po kjo eshte e vertete por kjo do te thote se besimi eshte personal qe gjithsecili duhet te zgjedhi vet per veten , prinderit nuk mund te zgjedhin do t per ty prandaj nuk duhen pagezuar femijet kur nuk kane bere akoma nje zgjedhje personale. Nese nuk beson vete nuk mund te futesh me tjetrin sepse dera eshte e ngushte ti nuk mund te futesh bashke me babain tend .Ka vend ajo dere vetem per tu futur nje person ne rradhe .

Gara sportive nuk ka te beje me shpetimin por me te perfunduarit e gares. Qe te perfundosh garen duhet te hysh ne fillim . Dhe hyrja eshte shpetimi , kurse perfundimi i gares eshte perfundimi i kohes ketu ne toke dhe fillimi atje ne qiell.
    Atje do te merret shperblimi ose cmimi. Por duhet ta cojme ecjen tone ne Krishtin deri ne fund jo ta leme ne mes te rruges.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 26-11-2010 më 15:53
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •