Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 150
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une e di fare mire se cfare them dhe te jesh i sigurte se nuk flas kot, aq me pak ne nerva e siper, akoma me pak per ta kanalizuar nje diskutim ne ofendime personale, si rrugedalje..!!!!

Une e them me PLOT gojen, qe evangjelizmi eshte MARREZI! Nuk paskam un te drejte ta theme kete?

Qe eshte marrezi, kjo ka dhe shpjegim psiqik dhe teologjik.

Psh, vetem kur kupton thenien e te madhit Njuman qe "CFAREDOQOFTE krishterimi historik, ky nuk eshte protestantizmi", do kuptosh qe si rrjedhim protestantizmi eshte thjeshte nje abstrakcion mendor i shpikur me kombinime vargjesh biblike!

Abstrakcione te tilla, jashte kishe, nga njerez pa asnje autoritet, patjeter qe do jene lajthitje. Nuk kane se cfare te jene tjeter. Ato jane te destinuara te jene te tilla.

A po fyej une ndokend me kete, duke mos treguar dashuri dhe duke ia mbyllur rrugen drejt se te vertetes? E kunderta, une po ua them troc se ku gjenden, ne menyre qe te ikin prej tej.

Ti konsidersoh ata si vellezer ne besim te njejte, do te thote pikerisht ti lesh ata ne marrezi.

Une sa here degjoj ne publik ndonje evangjelist, VETEM budallalleqe degjoj prej gojes se tyre: dizinformime teologjike, historike. Urtesi me nje fjalor te perbere nga 10 terma dhe fraza statike e te perseritura gjithe kohes. HIPOKRIZI etj etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 30-11-2010 më 09:10

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unë kam një pytje per secilin njeri qe nuk i perket Kishes katolike; ne veqanti per Albanin1, çka mendojnë per Nënë Terezen qe ishte një katolike, e formuar nga Kisha katolike dhe qe gjithmonë nga zemra dhe goja e saje ka buruar dashuria per Sakramentet.

Kush është katolikja Nënë Tereza - per një ungjillor apo protestant apo....?
    Nje grupim prej tyre, pasi ka shume, keshtu qe si pergjitheson dot, do thosh se "ishte grua e mire", se e "pranoj qe ka bere vepra te mira" (ki parasysh se vepra te mira per nje evangjelist nuk do te thot asgje, sepse shablloni biblik evangjelist thote se vepra me e madhe eshte si nje lecke e ndyre para Zotit. Pra me fjale te tjera, Tereza nuk eshte e shpetuar!).

A ka dhene Tereza deshmi personale per te qenit e Jezusit Zot individual personal ne zemren e saj? A ka pasur ndjesine se jeta e saj eshte transformuar si pasoje e kesaj 'ndjesie', duke qene e shpetuar pa nevojen e veprave? A ka qene e rilindur serish? A ka qene jeta e saj e drejtuar nga fryma apo mishi/ligji?

Te qenit e saj katolike dhe murgeshe i ve ne dyshim te gjitha keto me siper!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me sa kam pare dhe nga theniet e shenjtoreve te gjithe kane pohuar se shpetimi i tyre nuk ka ardhur per merita te vetat por per meritat e Hyjit.
    Lutja me e dashur e shenjtoreve ka qene: "Zot Jezu Krisht i Biri Perendise, meshirome mua mekatarin!".
    Madje tregojne nje histori se Shen Antoni njehere i kerkoi Zotit t'i tregonte nje njeri qe kishte ecur me shume se ai ne jeten shpirterore dhe Zoti e drejtoi tek nje kepucar.
    Kepucari i tregoi se ushtrimi i tij i perditshem ishte: "Shoh te gjithe njerezit qe kalojne ne rruge dhe i them vetes: te gjithe keta do shpetojne, vetem une do humbas!". Kjo gje e kishte mesuar ate te ishte i perulur.

Pra ajo qe dua te them me pak fjale eshte: Dallimi mes nje shejtori ortodoks dhe katolik dhe protestanteve nuk eshte fakti se te paret e shihnin shpetimin nga veprat e tyre dhe te dytet nga hiri i Zotit. Te dy keta e kane pare nga hiri i Zotit. Por shenjtoret nuk e quanin shpetimin si "prone" te tyre deri ne fund, ndersa protestantet e shohin qe e kane marre tashme shpetimin. (Por te dy palet e quajne shpetimin nga hiri dhe nuk mburren se kane vepra)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa kam pare dhe nga theniet e shenjtoreve te gjithe kane pohuar se shpetimi i tyre nuk ka ardhur per merita te vetat por per meritat e Hyjit.
    Lutja me e dashur e shenjtoreve ka qene: "Zot Jezu Krisht i Biri Perendise, meshirome mua mekatarin!".
    )
    Matrix, kur flas nuk flas me paragjykime as me thash e te thëna. Mendoj se më njeh deri diku edhe ti.

Nëse ti apo dikush tjeter ka degjuar nga Kisha katolike apo nga unë të kemi thënë se njeriu shpetohet nga veprat dhe jo nga Zoti dhe Hiri i Tij, atëher ka te drejt dikush edhe te akuzon, por nese nuk ekziston kjo, atëher nuk kuptoj se per çfar eshte fjala!!

Ti drejtohet një katoliku kjo thënje "shenjtoreve te gjithe kane pohuar se shpetimi i tyre nuk ka ardhur per merita te vetat por per meritat e Hyjit", ngjason sikurse ne Kuran se thuhet; "116. Dhe kur All-llahu tha: “O Isa, bir i Merjemes, a ti njerëzve u the: “Më besoni mua dhe nënës time dy zota pos All-llahut!?” , ndersa kjo kurr ne jetë nuk eshte e shenuar ne Bibel as ne doktrina te kishave por eshte nje propagandë e atyre qe shpiken një fe tjeter duke i mashtruar popullin kinse ata ashtu besojnë, ndersa realisht te krishterët nuk besojnë ashtu! Identike eshte edhe kjo akuzë duke ju drejtuar katolikeve se "shpetimi nuk vjen prej njeriut dhe meritave te tij por prej Hyjit". Me thuaj ti apo ata papagajt e sekteve te devijuara se cili e tha kete? Ku eshte e shenuar kjo? Kush e mohoj Shpetimi-Krisht? Kush e mohoj Hyjin dhe Hirin e Tij? Kush dhe ku eshte e shenuar se ka lloj shpetimi tjeter pos neper Krishtin dhe ne Krishtin, ku?

Drita e Kishes është Krishti dhe Dogma e fesë së Kishës varet nga dogmat për Krishtin. Kisha s’ka dritë tjetër përveç asaj të Krishtit.

Si ka mundesi qe njeriu të bëjë mirë dhe të jetoj ne paqe nese nuk e ka paqen e Zotit? Prandaj duhet patur kujdes dhe mos të dhunohet e Verteta. Kisha nuk e mohon Hirin, por Hiri i Zotit në vepra - vepra dashurie, kuptohet vepra mëshire e ndikuar nga mëshira e Zotit por edhe Kryqi, pa dashuri dhe mëshirë asgjë, pa Kryq asgjë, pa sakrificë asgjë, pa lutje asgjë, pa vepra asgjë...! Nëse nuk janë të pranishme këto, atëher nuk ka fe por rrenë.

Nënë Tereza ka thënë "pa sakrificë dhe vetmohim, jeta nuk ka kuptim"!

Unë nuk pajtoj me ata njerez se mendojnë se po shpallin Zotin duke mos pranuar asnjëlloj kryqi apo vetmohimi, duke jetuar i distancuar nga veprat dhe sherbim ne rrugen e mëshires, miresisë dhe dashurisë dhe duke thënë se "nuk nevojiten veprat..." ky lloj besimi eshte MASHTRIM. Si ka mundesi të pajtoj me ato grupime qe nuk njohin Sakramentet e Krishtit, qe nuk pranojnë Korpin e Krishtit, qe nuk ndajnë buken dhe nuk ushqehen me buken qe na dhuroj vet Zoti etj...! Jo ore, kjo eshte ma teper se MASHTRIM. Nuk mund t'më deshmon dikush Zotin duke belbezuar si papagall pse ka lexuar Biblen dhe i ka mesuar disa rreshta, apo pse ndoshta eshte ndikuar nga emucionet dhe iluzionet dhe kush e di se çka i duket vetja, ne shumë raste mendojnë se janë vet Krishti...! JO. Zoti dhe feja deshmohet ne vepra dhe pikë. PA VEPRA NUK KA FE POR RRENË - HIPOKRIZI

Krishterimi nuk eshte shkollë murali dhe mirsjellje edhe pse edhe ato predikohen, apo shkollë per vepra apo shoqatë humanitare, por krishterimi eshte Mbreteri e Zotit mbi tokë, por kjo Mbretëri nuk eshte qe vetem të thuhet se "unë besoj" apo të bëjë dizinformime teologjike dhe doktrinore besa edhe historike, apo edhe vetem nëse këndojmë himne dhe citoj citate biblike, por të veproj e ndikuar nga mëshira, Hiri dhe Shpirti i Perendisë, duke e shpallur dhe deshmuar Zotin me fe dhe vepra - feja në vepra. Pra edhe himnet, edhe citimet por jo vetem aq, apo jo ato vetem në teori por te gjitha ato duhet praktikuar - deshmuar ne vepra.

A nuk thotë Krishti kur na mëson të lutemi; "Na i fal fajet tona, si i falim ne fajtorët tanë"? Nuk u duket se Krishti po kerkon vepren tonë?

Mik, ne shpallim dhe besojmë se feja = veprat, veprat e dashurisë - te ndikuara nga Hiri i Shenjtë - nga vet Jezusi. Shpetimi = Jezusi - por toka e mirë jep fryte dhe kjo eshte edhe ne Bibel, bile e thënun nga vet Jezusi. "Feja" pa vepra eshte tokë e keqe qe nuk jep fryt.

Unë nuk mund te besoj se njeriu shpetohet pse brohoritë "o Zot o Zot", por SHPETOHET ai që i beson dhe qe bënë vullnetin e Tij, e vullneti i Tij eshte te jetojmë Zotin ne sakramente dhe vepra dhe ta deshmojmë edhe para te tjereve, KJO DESHMI JO PER TU TREGUAR I MIRË PARA TE TJEREVE, POR PER TA DESHMUAR DRITEN QE ESHTE NE TY....!

Kisha shpall gjithnjë ZOTI DASHURI - krijon një bashkësi të rilindur nga Krishti - të mbështetur në fe, në pendesë, në drejtësi, në falje, në vepra mirësie, në sakrificë, në nderime, bashkëpunim në mes të Zotit dhe njeriut, njerëzimit, gjithnjë në kërkime, bisedime, dialog dhe në komunikim të ndërsjellët. Gjithçka nepër Krishtin dhe në Krishtin dhe me Krishtin, pa Krishtin asgjë.

"Ç’dobi, o vëllezërit e mi, nëse ndokush thotë se ka fe, në qoftë se nuk i ka veprat? A thua mund ta shpëtojë vetëm feja?"

"A dëshiron ta kuptosh, more qyqar, se feja pa vepra është e pafrytshme?"

Feja dhe veprat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-11-2010 më 21:53
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Kush është katolikja Nënë Tereza - per një ungjillor apo protestant apo....?

Nënë Tereza për mua është një shenjtore, që me shërbesën dhe përulësinë e saj u bë shembull për të gjithë ne dhe në veçanti katolikët. Të gjithë ne pra, pjestarët e këtij forumi, është më mirë ta rreklamojmë Nënë Terezën me shembullin tonë personal se sa ta përdorim për të mbrojtur bindjet tona teologjike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 01-12-2010 më 02:11
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

Nënë Tereza për mua është një shenjtore, që me shërbesën dhe përulësinë e saj u bë shembull për të gjithë ne dhe në veçanti katolikët. Të gjithë ne pra, pjestarët e këtij forumi, është më mirë ta rreklamojmë Nënë Terezën me shembullin tonë personal se sa ta përdorim për të mbrojtur bindjet tona teologjike.
    "për të mbrojtur bindjet tona teologjike"!

Natyrisht se nga bindjet e mia fetare edhe udhëheqna, se per ndryshe do te ina një kriminel. Pra nuk ka diçka te keqe nëse jap një shembull te një katoliku qe frymon nga Kisha katolike.

marcus1, me vjen keq, edhe ne kete rast ti i jep karakter akuze, pra ne një formë akuzon Kishen katolike pse jep shembullin Nënë Tereza. Këtë e bën ne vend qe të akuzojsh dhe të kritikojsh ata qe nuk pushojnë duke akuzuar Kishen dhe te bijt e Hyjit, bile disa her edhe ua miraton duke e "vulosur" me thënjen e shenjtë "AMEN"! Mendoj se bëni mirë nëse e merrni Nënë Terezen si shembull i një personi qe e meson dhe e formon KIsha katolike per ta kuptuar frymen qe shpall Kisha jonë.

Tash te jemi te sinqert dhe te mendojme se jemi para Zotit, unë nuk e dhash këtë shembull me qellim te mbrojtjes apo mos-mbrojtjes, por ishte krahasimi dhe ishte shembull i një katoliku, pra Nëna Tereze ishte;

katolike - tipik katolike;
    katolike qe është pagëzuar fëmi;
    katolike qe është rrëfyer;
    katolike qe është krezmuar;
    katolike qe është kunguar;
    katolike qe ka adhuruar Krishtin në Sakrament;
    katolike qe ka respektuar dhe u është nënshtruar rregullave te Kishes, bile themeloj një rregull;
    katolike qe ka respektuar Papen dhe hirarkinë kishtare;
    katolike qe ka kujtuar gjithmonë Nënen e Zotit - Marinë dhe te gjithë shenjtërit;
    katolike qe është lutur per shpirtin e pargatorit;
    Katolike qe ishte çdoher me rrozare në dorë;
    katolike qe besoj Krishtit dhe per të ishte Krishti dhe vetem Krishti por gjithmonë i tha vetitit "ku janë veprat e mia" gjithmonë ju duk se nuk eshte duke bërë asgjë per Zotin;
    katolike qe gjithmonë ka thënë se "Zoti kerkon nga unë edhe ma shumë";
    katolike qe krahas Krishtit ka shpallur dhe predikuar dashurinë, veprat dhe sakrificen....!

Të gjitha këto, ama bash te gjitha keto ju nuk i pranoni, prandaj nuk është e vertetë se ajo mund të jetë shembull per ju. JU JETONI KUNDER TE GJITHA KETYRE DHE BILE EDHE NA AKUZONI.

Si permbledhje e te gjithave, Nënë Tereza nuk tha ashtu siq predikohet nga disa grupacione ....; "unë besoj me zemer dhe shpalli me gojë se Krishti është bir i Perendisë dhe me mjafton ajo" dhe të shtrihet në krevat dhe t'ja rras gjumë, por kurr ne jeten e saje nuk u ndal duke vepruar, ne vepra dhe ne vepra - vepra te ndikuara nga Dashuria - Krisht dhe predikimi dhe shpallja e saj ishte "ndihmoni-dhuroni te tjerve"! Prandaj kjo ishte dhe eshte frymë e Kishes katolike qe ju e akuzoni dhe kurr nuk lodhi duke akuzuar, ajo qe dua ti siguroj keto rryma dhe grupoacione, u siguroj se nuk po akuzonjnë Kishen ne kete rast, por po akuzojnë vepren e Perendisë - VEPRA në ZOTIN dhe per Zotin dhe njeriun!

te gjitha këto dhe shumë dhe shumë të tjera, janë rregulla dhe besim i Kishes katolike dhe qe ju asnjëren nder këto nuk e pranoni; prandaj, nuk është qellim i keq nëse deshmojmë fenë e Kishes tonë.

Natyrisht se Nënë Tereza ishte dhe është shembull i joni në Krishtin dhe ne e ruajmë vepren e saje te bindur se vepra kerkohen në fe, i ruajmë veprat e te gjithe shenjtërve dhe per ata kemi edhe shenjtërit, pra ne nuk kemi vepruar ashtu sikurse kan vepruar shumë grupacione sektesh qe i perjashtuan shenjtërit, bile nuk u dihet as varri shenjtnorve, por ne i ruajmë dhe i kujtojmë shenjtërit me dashuri, besojmë dhe i nderojmë sepse janë shembull jete dhe Historia e Shelbimit, per ne janë shembull dhe forcim në ecjen me Krishtin te gjithë shenjtërit pavarsisht se akuzohemi dhe etiketohemi jashtë mase edhe per këtë.

Per ne Nënë Tereza ishte dhe mbetet shembull i një besimtari katolik ashtu siq na mëson Kisha. Kjo është feja e jonë - Feja dhe veprat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 01-12-2010 më 04:49
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Vëlla Toni77,

Unë nuk kam akuzuar askënd në shkrimin tim, përkundrazi, deklarova se Nënë Tereza është një shenjtore. Unë thjeshtë kam dhënë një këshillë, që me sa duket, nuk u mor parasysh.

Akuzat, pavarësisht se nga cila anë vinë, akoma edhe kur ato janë të drejta, vinë nga djalli, sepse ai është akuzuesi i shenjtorëve.

Po sjell një shembull të një shenjtori katolik, të Padre Pios. Kur dikush erdhi dhe akuzoi një kardinal, i cili ngacmonte femrat qe shkonin te rrëfeheshin tek ai, (akuza ishte më se e vertetë) Padre Pio e goditi në faqe ate personin dhe e dëboi nga kisha. Dhe më pas tha fjalët e arta: "E keqja nuk hiqet me të keqe."

Ndërsa apostull Pali, duke e parë në aspektin pozitiv tha: "Luftojeni të keqen me të mirë."

I dashur vëlla, nuk marr anën e asnjeriut, por kur vej re akuza, unë nuk pajtohem. Do thuash ti, përse nuk merresh me Albanin. Unë nuk e kam njohur atë në jetën reale, nuk kam pasur ndonjë lidhje të veçantë me të as në jetën virtuale. Por ty të kam konsideruar mik dhe vëlla dhe të kam njohur dhe kam ndarë Krisht me ty. Dhe si mik i mirë, kam dashur të ta them ballë për ballë atë që unë mendoj, sigurisht që jam munduar të ta them me kujdes për të të mos lënduar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Toni77_toni
    Matrix, kur flas nuk flas me paragjykime as me thash e te thëna. Mendoj se më njeh deri diku edhe ti....
    Sigurisht Toni, shenjtoret e kane pranuar se duhen dhe veprat.

Ajo qe kam dashur te them eshte se ne asnje moment nuk do jemi te sigurt se sa vepra te mira kemi bere. Asnje shenjtor nuk ishte i sigurt per kete dhe kane vrapuar gjithe jeten e tyre per ta permiresuar veten dhe per te rritur perkushtimin ndaj Zotit dhe njeriut.

Ketu dallohen shenjtoret nga njerezit e tjere. Shenjtoret kane shume vepra dhe aspak mburrje, te tjeret kane shume mburrje dhe pak ose aspak vepra.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dhe dicka tjeter, te besh vepra per Krishtin dhe per njerezit ne nevoje, duhet te jesh gati te humbasesh nga vetja. Nene Tereza dhe shume te tjere ishin gati te humbnin. A jemi dhe ne gati te humbim nga koha jone, pasuria jone, jeta jone? A jemi gati te shesim gjithcka dhe te ndjekim Krishtin sic beri Nene Tereza apo shume te tjere?
    Flas per veten time, une e ndjej veten shume shume shume larg nga kjo gje.
    Dhe kur e krahasoj veten me Nene Terezen apo me te tjere shenjtore, me duket sikur nuk jam fare i krishtere....

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Dhe kur e krahasoj veten me Nene Terezen apo me te tjere shenjtore, me duket sikur nuk jam fare i krishtere....

Pikerisht! Shume mire per ty.

Ndersa evangjelizmi i dikton ne nje fare menyre besimtaret e vete te mendojne me te vertete se jane Nene Tereza, nderkohe qe vete Nene Terezes do ia venin ne dyshim te qenit e krishtere e rilindur!

Dhe e forta e fundit 'frymore' qe na lexojne syte eshte perkufizimi se "akuzat edhe kur jane te drejta vijne nga djalli'!

ne radhe te pare, te marresh mbi vete te drejten te perkufizosh se kur i thua dikujt te verteten quhet akuze, eshte nje akuze me vete, aq me teper tia faturosh djallit edhe kur eshte e drejte.

Askush ne kete teme ska bere nje akuze me te kamufluar naivisht se sa kjo!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 01-12-2010 më 06:35

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •