Une e di fare mire se cfare them dhe te jesh i sigurte se nuk flas kot, aq me pak ne nerva e siper, akoma me pak per ta kanalizuar nje diskutim ne ofendime personale, si rrugedalje..!!!!
Une e them me PLOT gojen, qe evangjelizmi eshte MARREZI! Nuk paskam un te drejte ta theme kete?
Qe eshte marrezi, kjo ka dhe shpjegim psiqik dhe teologjik.
Psh, vetem kur kupton thenien e te madhit Njuman qe "CFAREDOQOFTE krishterimi historik, ky nuk eshte protestantizmi", do kuptosh qe si rrjedhim protestantizmi eshte thjeshte nje abstrakcion mendor i shpikur me kombinime vargjesh biblike!
Abstrakcione te tilla, jashte kishe, nga njerez pa asnje autoritet, patjeter qe do jene lajthitje. Nuk kane se cfare te jene tjeter. Ato jane te destinuara te jene te tilla.
A po fyej une ndokend me kete, duke mos treguar dashuri dhe duke ia mbyllur rrugen drejt se te vertetes? E kunderta, une po ua them troc se ku gjenden, ne menyre qe te ikin prej tej.
Ti konsidersoh ata si vellezer ne besim te njejte, do te thote pikerisht ti lesh ata ne marrezi.
Une sa here degjoj ne publik ndonje evangjelist, VETEM budallalleqe degjoj prej gojes se tyre: dizinformime teologjike, historike. Urtesi me nje fjalor te perbere nga 10 terma dhe fraza statike e te perseritura gjithe kohes. HIPOKRIZI etj etj.
Krijoni Kontakt