Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 150
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1, kqyre bre

http://www.youtube.com/watch?v=cqLxU...yer_detailpage

Ai eshte aq prift, sa ti nuk je, ashtu sikurse nuk je aq apostull sic ishin apostojt.
    Për të dytën ke absolutisht të drejtë. Për priftërinj jemi të gjithë të thirrur, për apostuj, jo!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Marcus
    Hahahaha, nuk ka mundësi, Seminaristi duhet të të ketë vjedhur paswordin dhe po shkruan ai në vendin tënd.
    kam thene ndonje gje gabim aty?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    kam thene ndonje gje gabim aty?
    Oh, pse ti i ke thënë?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Sipas mendimit tim, e theksoj, sipas mendimit tim ka, por erdhe vonë tashi. Ndoshta diskutojmë nesër, nëse kam kohë.

Natën

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga marcus1
    Ai është po aq prift sa jam edhe unë prift! Ose më mirë ndryshe, unë jam po aq prift sa ështëe dhe ai prift. Mund të ketë pasur një rol më të veçantë në kishë, të jetë udhëheqës dhe mësues i atyre që Zoti i ka besuar, por për sa i përket priftërisë, prift ai, prift edhe unë.
    Problemi nuk eshte qe ti nuk je prift dhe P.Pio eshte, por pse kur te dy jeni prifterinj besoni ne dy gjera te ndryshme. Ketu ngaterrohem une ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 08-12-2010 më 18:06

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Problemi nuk eshte qe ti nuk je prift dhe P.Pio eshte, por pse kur te dy jeni prifterinj besoni ne dy gjera te ndryshme. Ketu ngaterrohem une ....
    Edhe unë ashtu mendoj, mercus1 disaher eshte duke i ngatrruar gjërat ku si pasojë edhe unë po ndodhë dhe po ngatrrohna nga shkrimet e tij.

Pershendetje per ty Matrix dhe per vëllaun tonë marcus1 te cilin e dua dhe e respektoj shumë por nuk di se çka po pret se nuk po vjen ne Kishen katolike.

Kam lexuar disa shkrime por per arsye te kohes nuk kam mundur të shkruaj, gjithsesi do të jap pergjigje ne shkrimin e Kontit ku duke shkruar "Përse t'i kthehemi tipave dhe figurave....", ka krahasuar figuren psh; te pater Pios apo te Nënë Terezes me figurat e ndonji viqi apo te ndonjë blasfemie me ato figura qe paraqesin Krishtin, marcus i dashur, ne figura te krishterimit paraqitet vetem Krishti dhe asgjë tjeter, si pater Pio apo shenjtërit tjerë nuk paraqesin asgjë pos KRISHT. Po i ngatrron gjërat.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Në gjëra të ndryshme mund të besojmë, por nuk besojmë në Zotër të ndryshëm. Të dy besojmë në të njëjtin Zot!

Edhe besimtarët e një kishe lokale mund të besojnë në gjëra të ndryshme, ndryshe do ishim robotë, por kjo nuk i pengon të besojnë, të adhurojnë dhe të ndajnë të njëjtin Zot.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Por ky relativitet i besimit ne gjera te ndryshme ka nje kufi, marcus1.

Ndryshe, po qe per te falurit ne te njejtin Zot, kete definim mund ta gezojne jo vetem sektet e shumta kristiane te cilesuara tashme si heretike, por edhe DJ madje edhe myslimanet.

Keshtu qe relativizmi mbaron me Dogmat e percaktuara nga Kisha. Nqs dikush leviz nga dogmat e percaktuara nga Kisha, ky ka levizur nga vete krishterimi.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Padre Pio besonte ne gjera qe jane jetike per nje besimtar katolik. (nuk te akuzoj se ti nuk i beson, por mund te kete shume te tjere qe nuk i besojne, pavaresisht se besojne ne Krisht).

psh Padre Pio besonte si katolik se pa pagezim nuk ka shpetim, se Eukaristia eshte mishi dhe gjaku i Krishtit, se Hyjlindesja Mari duhet veneruar, se rrefimi te cliron nga mekati, se aborti eshte mekat, se inseminimi artificial eshte mekat, se, se, se.....

Keto nuk i beson cdo i krishtere. Dhe per kete ka te drejte te mos i besoje nqs nuk deshiron. Nuk them gje. Por ajo qe po them eshte se Kisha nuk mund te bazohet ne opinione personale por ne autoritetin e trasheguar nga apostujt, per 2000 vjet. Ky autoritet mund te mos zbatohet, por duhet te pranohet te pakten se ekziston.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 09-12-2010 më 11:57

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Por ajo qe po them eshte se Kisha nuk mund te bazohet ne opinione personale por ne autoritetin e trasheguar nga apostujt, per 2000 vjet. Ky autoritet mund te mos zbatohet, por duhet te pranohet te pakten se ekziston.
    Nuk mund ta kuptoj dot këtë thënje: "Kisha nuk mund të bazohet në opinione personale". Kisha ka ose duhet të ketë një drejtues, Krishtin. Krishti ka zgjedhur të bëhet i dukshëm përmes Kishës, Krishti ka zgjedhur të flasë përmes Kishës. Nëse Kisha qëndron në Krishtin, çdo lëvizje, çdo veprim, çdo shprehje e saj pasqyron Vetë Krishtin.

Nëse vendin e Krishtit e zë, akoma edhe "autoriteti i trashëguar nga apostujt për 2000 vjet"..... nuk e di se sa do doja të isha pjesë e kësaj kishe!

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •