Close
Faqja 23 prej 65 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 645
    i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nuk eshtee tike te futesh ne debat me nje nivel te tille."hahen si qente".Jo ne nukkemi per qellim ketu te hahemi por te kuptohemi , por eshte tjeter gje qe secili pergjigjet ne baze te edukimit qe ai ka marre nga mejdisi ku ka bere pjese dhe nga trashegimia familjare, e udhehequr kjo nga dogma edukuese.Ne forum ne te gjitha diskutimet e kupton se cile eshte ortodoks, kudhe eshte musliman apo komunist ne edukimin e tij.Nese ndonjeri nuk perton mund te na paraqese nje tabele me ,me replika dhe te shikojme e te aryetojme se ku eshte niveli i edukimit.Une ps. nuk jam fetar por ngul kembe qe te rikthehemi tek identiteti yne fetare, pasi do te ndjehemi me mire mes vetit dhe me referim me te tjeret.Kjo eshte S'ka vend ketu per tu hanger as si qent e as si macet.

po e le fare ate pjesen ku flet per edukimin. po flas vetem per pjesen e identitetit fetar qe permend aty. po te gjejme identitetin na del qe identiteti jone i paster fetar eshte ai pagan pastaj te tjerat jane e gjitha te importuara ku me deshitre e ku me pahir. e kuptoj qe me identitet fetar ti nuk i referohesh paganizmit por krishterimit une do te isha shume dakort sikur shqiptaret ti riktheheshin perseri krishterimit por vetem nese ata e ndjejne dhe e bejne me vullnetin e tyre te plote. por mesa duket shqiptaret nuk duan te rikthehen. une personalisht jam mysliman por as nuk e praktikoj fare kete fe ashtu sic them qe jam mysliman ashtu mund te them se jam i krishter per mua ska ndryshim fare as me intereson. por nese e bej cfare te mire do te sjelli kjo cila eshte arsyeja qe duhet ta bej. pse shume njerez ngulin kemb te ky identiteti fetar pse duhet tu mohojm njerezve lirin per te praktikuar fene qe deshirojne si per myslimanet dhe te krishteret. sepse edhe myslimanet mund te thone qe te krishteret te behen mysliman dhe mund ta argumentojn kete shume mire me iden se kjo do te conte ne nje forcim te unitetit kombetar do te identifikoheshim me mire para fqinjeve tane dhe do ishim me te mbrojtur nga asimilimi etj etj. per mua qe te dyja palet e kane shume gabim cdo person per mendimin tim duhet te kete lirin e plote te praktikoj fene qe do dhe askush nuk ka te drejte ta gjykoj kete dhe ta lidhi kete me identitet kombetar dhe ta quaj fene tjeter si antikombetare. antishqiptar nuk jane myslimanet dhe as te krishteret por jane ata qe kane ide fondamentaliste fetare nga te dyja palet dhe prishin tolerancen fetare qe aq bukur e kemi pasur per shume kohe.
    pse smundet nje i krishtere te jete i tille dhe te mos kete asnje lloj gjykimi apo paragjykimi per fene tjeter po ashtu edhe nje mysliman pse smundet te jete i tille dhe te mos kete asnje gjykim apo paragjykim per fene tjeter. kush eshte ajo fe apo ai zot qe ka thene se duhet ta urrejm apo ta perbuzim fene tjeter mesa di une te gjitha fete flasin vetem per paqe harmini toleranc dhe besim.
    shqiptaret mund te kene fene qe duan por sduhet te harrojne kurre qe jane shqiptar dhe se edhe shqiptaret e fese tjeter jane shqiptar njesoj.

i/e regjistruar Maska e joss
    Anėtarėsuar
    15-09-2005
    Postime
    311
    JO te gjithe shqiptaret jane konvertuar ne myslimane!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afėr kojshisė
    Postime
    228
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    ather pse serbi i cili na shtypi ne menyren me qnjerzori smundi te naj ndrroj fen

pse enver hogja smundi ti bej shqiptaret ateista

une kurr sdo pajtohem qe feja eshte pranu me dhun sepse feja mbahet ne zemer dhe askush nuk mundet me dit se qfar ke ne zemer

dhe une jam musliman mirpo fe teter askush smundet me me imponu me dhun sepse une mundem te them jam i krishter apo jehud por ne zemer kam fen islame te cilen mundem te praktikoj ne shtepi ne dhomen time ku askush sdo me shoh se qfar bej

ather sot qfar po i pengon shqiptaret qe te kthehen ne fen e te parve sot jan te lir askush nuk i pengon pse nuk kthehen
    Po, ROBIALLAHUT, asht e vertete qe mund ta ruejsh fene ashtu si mendon ti, tuj u fal per Allahun ne nji dhome ne vehte, krejt njashtu kan ba edhe shqiptaret para se te islamizohen, e mbanin fene te mshehte, ku ne te njajten familje kishte vella mysliman e katolik, babe mysliman e nane katolike qe te mbijetonin. Keto u quejten "popullsi laramane". Nji gja e tille ka ndodh ne Krahinen e Lures, ne Peshkopi. Per ma gjane, lexoni librin e sociologes angleze Edith Durham, "BRENGA E BALLKANIT".

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nese nuk e dini kjo u be pas nje referendumi . Turqit shume demokrat, sidomos ne mesjete. Nuk u vejshin harac shqiptarve,nuk merrshin djemt per ti internur dhe rekrutuar ne ushtrine e tyre, nuk bejshin pazare me sllavet duke u dhene toka shqiptare etj etj.
    Turqit jane popull demokrat dhe perparimtar. Do te shihni qe se shpejti do u japin kurdve pavarsine.
    A e harruat?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    A e harruat?
    A te pyesim armenet nese i kane harruar nje milion viktima te "miresise" dhe "tolerances" turke??!!
    Jarigas

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    ather pse serbi i cili na shtypi ne menyren me qnjerzori smundi te naj ndrroj fen

pse enver hogja smundi ti bej shqiptaret ateista

une kurr sdo pajtohem qe feja eshte pranu me dhun sepse feja mbahet ne zemer dhe askush nuk mundet me dit se qfar ke ne zemer

dhe une jam musliman mirpo fe teter askush smundet me me imponu me dhun sepse une mundem te them jam i krishter apo jehud por ne zemer kam fen islame te cilen mundem te praktikoj ne shtepi ne dhomen time ku askush sdo me shoh se qfar bej

ather sot qfar po i pengon shqiptaret qe te kthehen ne fen e te parve sot jan te lir askush nuk i pengon pse nuk kthehen
    Vetėm nė sanxhak kemi shumė e shumė "boshnjak" musliman tė cilėt tė parėt e tyre jo mė shumė se njėqind vjetė mė herėt kanė qenė shqipėtarė por sot nuk dinė asnjė fjalė shqip me t'a thanė. Pa marrė parasyshė se a e kan pranuar fen me qejf ose me zor kėtyre tė gėzuarėve feja nuk i'u ndihmoj qė tė ruajn kombėsin e tyre. Por ndoshta kjo edhe nuk ka aqė shumė rėndėsi sepse nė fundė tė fundit e ruajtėn fenė.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Vetėm nė sanxhak kemi shumė e shumė "boshnjak" musliman tė cilėt tė parėt e tyre jo mė shumė se njėqind vjetė mė herėt kanė qenė shqipėtarė por sot nuk dinė asnjė fjalė shqip me t'a thanė. Pa marrė parasyshė se a e kan pranuar fen me qejf ose me zor kėtyre tė gėzuarėve feja nuk i'u ndihmoj qė tė ruajn kombėsin e tyre. Por ndoshta kjo edhe nuk ka aqė shumė rėndėsi sepse nė fundė tė fundit e ruajtėn fenė.
    Nese ai eshte asimilu kjo nuk dmth se islami e ka asimilu ,sepse feja islame i urren ata njerz qe asimilohen ,edhe pse me shum te asimiluar ka pas nga fet tjera

Ndersa edhe sot ne qdo vend te botes shqiptaret musliman edhe pse jan largu nga trojet tona mbi nje shekull ende flasin shqip , ndersa ata qe nuk jan praktikus te islamit edhe pse jetojn afer nje dekad jasht addheut femijet e tyre pothuajse nuk din fare gjuhen shqipe

Nderkaq, tek serbet, malazezet, bullgaret maqedonet dhe greket ata qe pranonin fen islame u asimiluan sepse feja ortodokse e cila u bė fe kombėtare e popujve nė 4alė, tė islamizuarit e vet, tė cilėt i konsideronte si renegate te fese dhe tė kombit, nuk i pranonte mė si pjestare tė fese dhe tė kombit pėrkatės dhe keshtu qe u asimiluan dhe u ben turq
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Nese ai eshte asimilu kjo nuk dmth se islami e ka asimilu ,sepse feja islame i urren ata njerz qe asimilohen ,edhe pse me shum te asimiluar ka pas nga fet tjera

Ndersa edhe sot ne qdo vend te botes shqiptaret musliman edhe pse jan largu nga trojet tona mbi nje shekull ende flasin shqip , ndersa ata qe nuk jan praktikus te islamit edhe pse jetojn afer nje dekad jasht addheut femijet e tyre pothuajse nuk din fare gjuhen shqipe

Nderkaq, tek serbet, malazezet, bullgaret maqedonet dhe greket ata qe pranonin fen islame u asimiluan sepse feja ortodokse e cila u bė fe kombėtare e popujve nė 4alė, tė islamizuarit e vet, tė cilėt i konsideronte si renegate te fese dhe tė kombit, nuk i pranonte mė si pjestare tė fese dhe tė kombit pėrkatės dhe keshtu qe u asimiluan dhe u ben turq
    Afrika veriore sotė bėnė pjesė nė botėn arabe dhe me tė drejtė njeriu edhe mundė t'i quaj arab edhe pse nu vijn nga gadishulli arabik por para shek.VIII kjo gjė nuk mundė tė thuhet sepse Afrika veriore pėrbėhej nga popuj tė ndryshėm joarab. Kėshtu qė sipas teje arabėt e Afrikės veriore janė tė urrejtur nga feja Islame!!!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Afrika veriore sotė bėnė pjesė nė botėn arabe dhe me tė drejtė njeriu edhe mundė t'i quaj arab edhe pse nu vijn nga gadishulli arabik por para shek.VIII kjo gjė nuk mundė tė thuhet sepse Afrika veriore pėrbėhej nga popuj tė ndryshėm joarab. Kėshtu qė sipas teje arabėt e Afrikės veriore janė tė urrejtur nga feja Islame!!!
    Yllbardh une te tregova se feja islame nuk thot qe te asimilohesh mirpo ajo urdheron qe te mbrosh gjuhen, kombin dhe atdheun ,sepse edhe nese feja ime do me urdheronet une kurr sdo mund te asimilohem por do mbes ky qe jam sepse nuk ka asnje menyr qe une te mund te ndrroj kombin,po te me urdheronte feja qe une femijet ti bej arab ather do ju mesonim se pari arabishten mirpo kjo nuk ndodh te asnje musliman por gjithmon mesohet gjuha e nenes

ka shum arsyje pse ata jan asimilu ke shum popuj qe sot flasin anglisht frangjisht e spanisht sepse kan qen te shtypur me shekuj dhe skan pas qare pa i mesu gjuhet e okupatorit dhe keshtu i kan harru te vetat, ti i permende shqiptaret qe jan konvertu ne boshnjak aty une mendoj fajtor i asimilimit eshte martesa ndoshta me boshnjake sepse nena eshte ajo qe te edukon dhe te meson gjuhen

edhe nje her po te them feja jon nuk na detyron ne menyr te prer te mesojm arabishten sepse une jam praktikus i islamit por nuk di arabisht ,mirpo eshte mir qe te mesohet arabishtja sepse do mund te kuptosh me mir kuranin por feja ime te keshillon te mesosh edhe anglishten dhe qdo gjuh tjeter qe eshte e dobishme per ty
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Yllbardh une te tregova se feja islame nuk thot qe te asimilohesh mirpo komplet te ASIMILON

I Shumdituri XIM ABEDIN , asimilim do te thot

E shkrij njė popull ose njė komb, duke e bėrė tė humbasė veēoritė e tij kombėtare dhe tė pėrvetėsojė gjuhėn, zakonet etj. tė njė populli ose kombi tjetėr.
    Me thuaj cilat nga keto nuk ti imponon feja Islame?
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Faqja 23 prej 65 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •