Close
Faqja 20 prej 65 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 645
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kur them nė pėrgjithėsi fjalėn e kam te shumica
    Mo thuaj bre shumica, se nuk ke qene komisioni qendror i zgjedhjeve ne ato kohe!!!!

Po c'te pritej Isidori, nga nje megaloman ruso-sllav lavdidashes?

Qe te sqarohemi, une jam askushi qe te them qe, zgjidhja e asaj kohe, ka qene zgjidhja optimale per krishterimin.

Por kjo nuk do te thote se mund te demonizojme Isidorin dhe Besarionin!

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Mo thuaj bre shumica, se nuk ke qene komisioni qendror i zgjedhjeve ne ato kohe!!!!

Po c'te pritej Isidori, nga nje megaloman ruso-sllav lavdidashes?

Qe te sqarohemi, une jam askushi qe te them qe, zgjidhja e asaj kohe, ka qene zgjidhja optimale per krishterimin.

Por kjo nuk do te thote se mund te demonizojme Isidorin dhe Besarionin!
    Easy boy.....eaaaasyyyy.....sepse ky ėshtė vetėm njė mendim, ku me sa mė duket mua nuk jam i vetmi qė nė po tė njėjtėn mėnyrė bėjė pėrshkrimin e kohės nė fjalė. Shumė e shumė historian e kan thėnė kėtė para meje, unė jam i fundit nė radhė kėshtu qė merre me ngadal se nami nuk u bė. Pastaj Isidorin ti je ai qė e pėrmende, nuk e di se me cfarė qėllimi por me atė se cka i ndodhi atij mundet njeri i thjeshtė tė vėrtetoj até qė unė thash. Unė nuk jam duke bėrė demonizimin e askujt, sepse po t'a bėja kėté ose do tė denoncoja ose do t'pranoja veprat e tij, pėrkundrazi nė shkrimin tim jam munduar qė tė jem sa mė neutral qė ėshtė e mundur.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kritika ime, ku edhe ndihej era...e di vete ti, eshte kur thua, edhe nje here, se:

Nė pėrgjithėsi ish-Bizantinėt preferonin tė sakrifikonin liritė dhe pamvarėsin politike qė tė ruanin traditat dhe ritet e tyre fetare nga ndikimi katolik i Romės.

Kete nuk mund ta thone historiane te panjeanshem.

Une mendoj qe bizantinet ishin si te gjitha popullsiste, aq me shume heterogjene, te diktuara nga interesa imediate, nder te cilat ato fetare jane te fundit.

Ka arsye te vacanta se perse partia anti-latine fitoi ne kete beteje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afėr kojshisė
    Postime
    228
    Lexoni artikullin e kuptoni "deshiren" e shqiptareve per t'u konvertue ne fene islame...

Turqia Osmane ishte perandoria mė antishqiptare qė ka shkelur trojet e Gadishullit Ilirikė
    Nga Bardh Krasniqi
    Disa komentues e duanė Turqinė pėr shkak tė fesė islame. Kjo ėshtė njė fatkeqėsi! E vėrteta ėshtė se Turqia Osmane ishte perandoria mė antishqiptare qė ka shkelur trojet e Gadishullit Ilirikė. Tė gjithė popujtė e Gadishullit Ilirikė kanė pasur tė drejtė shkollimi dhe ushtrimi tė fesė sė tyre, pėrpos shqiptarėve. Perandoria turke ka bashkėpunuar me serbėt, grekėt dhe tė tjerėt kundėr shqiptarėve, kundėr lirisė dhe pavarėsisė se tyre. Janė intrigat e pabesitė e Fuqive tė Mėdha, Turqisė dhe vendeve shoviniste fėqinje qė mbi 70 pėr qind e shqiptarėve mbetėn jashtė kufijėve natyror tė Shqipėrisė etnike. Intrigat e Kishės Ortododokse Greke dhe Turqisė, Rusisė dhe disa Fuqive tė tjera e shpallėn gjysmėn e Greqisė greke ndonėse ajo gjithmonė ka qenė pellazge, ileri e shqiptare. Feja qė na e sollėn turqit ndėr shqiptarėt nuk ishte diēka qė e pėrqafuan shqiptarėt krahėhapur, Prandaj ajo nuk lėshoj rrėnjė asnjėherė ndėr shqiptarėt.
    Bardh Krasniqi (Diku n’Fush t’Kosovs) http://gazetaexpress.com/

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Une nuk po e mar vesh se pse jeni duke u grinde ???!!!!

A thua ka rendesi se si eshte perhapur Feja Islame???

[COLOR="Red"]Me rendesi eshte se :

SHQIPTARET SI POPULL KANE PATUR FATIN HISTORIK QE KANE PRANUAR FENE ISLAME SEPSE PREJ KESAJ FEJE KANE PARE SHUME BENIFITE E AI ME I MADHI KA QENE SE ISLAMI KA QENE MBUROJE PREJ ASIMILIMIT. SHQIPTARET I KA DASHTE ALL-LLAHU QE UA MU.[/NDESOI KALIMIN NE ISLAMCOLOR]Kjo ka rendesi, nuk ka rendesi se si se ku dhe pse.

Rendesi ka rrezulltati e jo shkaku.

PS: Mos u zini kot se askush nuk e mban fene me dhune nese e ka pranuar me dhune.

Kush te doje le te kthehet mbas ne fen e e te pareve ( ne paganizem) e kush do le te asmiliohet e kush do le te

mbetet shqiptar i vertete Musliman.

Sh'net e t'mira nga Explorer !

Cfar kupton ti me asimilim.Greket thone, nese sillesh sipas normave te edukimit biblik atehere ti je grek.Pra ne kuptimin, qe ti je ashtu sic sillesh.
    Pushtuesi otoman te ckulturoi dhe te edukoi me nje rpogram qe i sherbente politikes se tij sunduese.As musliman nuk je ti.Ti je nje qenije e gatuar per te realizuar qellimin.
    Shqiptaret u coptuan si muslimane, si pjese e pa ndare e turqeve.Deri ne keto dite ju u ndiet turq dhe synonit per tu turqezuar deri ne gen, por injoranca, mos hapja e shkollave turke, beri qe ju te flisni vetem nje shqipe te cunguar me turqisht, por qe nuk mjaftonte per tju integruar ne turq.Ju jo se nuk donit te asimiloheshit ne turq ,por nuk mundeshit, mungonin veglat.Turqit nuk kishin kete qellim, asimilimin, por perdorimin e ketyre qenieve per te dhunuar te tjeret. Nga populli juaj kurre nuk dolen njerez politike, por kapadahinje.Kapadehiu nuk reagon me trurin por me sedren, ashtu sic perket, ashtu sic nxitet nga ngjarjet, ashtu sic e fryjne ashtu sic i kendojne , ashtu sic e mashtrojne, ashtu sic e joshin. Asgje si pengonte turqit per te zhduke Isa Boletinin kur ai i kercenonte, por ai i duhej per te luftuar te tjere armiq qe sillnin nje rrezik konkret.
    Ju dhe ne Jugosllavi nuk u asimiluat pasi dhe me to munguan veglat.Tito tentoi tju islamizonte thellesisht, dhe tju jepte dhe kombesine turke te cilen jo pak prej jush e pranuan.Ju u mbjatet ne kete gjendje te mjeruar qe jeni, sipas nje programi ne interes te serbise dhe jo ne interes tuaj.Ju jeni as mish e as peshk, thjeshte ju eshte mbushe mendja se jeni shqiptare.Vetem ju jeni shiptare , ne te tjeret jemi ose greke ose serb.Ore s'po kuptoni akoma ju se jeni ashtu sic ju la turku pasi serbet ju mbajten ne frigorifer, nuk ju ndihmoi kush per te ndryshuar.Qe te asimilohesh ne nje kombesi te nje populli me te madh duhet te arrish standartet e tij, si dy trena qe ecin ne te njetat shina, si dy trena qe ecin me te njeten shejtesi, por ju sa nga vetja e sa nga politika e tyre jeni pa lujte vendit nje gram.Per ju kalendari thote se jeni ne shekullin e XVI.Cfar ke ndryshue ti nga gjyshi yt?Kanun ti kanun ai, ti pa shkrim e kendim e ai po ashtu, ai dembel dhe ti po ashtu, ai kapadei e ti po ashtu,ti vret se fyheshe, ai po ashtu, ti dhunon grue e femije dhe sfyesh po krenohesh, ndersa vritesh nese dikush ka fye nje ne krushqi.Ai ishte ja keshtu patrialkal dhe ti po ashtu je.
    Ndryshe ndodhi me shqiptaret ne greqi.opulli i jugut dallon per nje popull me men. Ai kupton se kohet kane ndryshuar dhe qe dhe ai duhet te pershtatet.Perandorite dhe perandoret shkuan dhe fati ato i la ne bashkesi me nje popull ne magiorance.Kush ka mend pershtatet, e kjo ndodhi.Harruan gjuhen dhe kombin, por ruajten pronen dhe jetojne sot si te barabarte me popullin grek.Ky integrim ishte nje sukses , ishte merite e nje populli vital.Ti do te thuash se ato nuk jane me shqiptare, por Zoti kete i dha dhe ato e pranuan.Historia e tyre kur perfundoi kete kondicion i dha.Ndersa ju nuk mund te integroheni, ju ndjeheni ne autobuz, jashte c'do realiteti te mejdisit qe ju rrethon.Ju shetitet boten per 100 vjet por kalendari juaj edukativ, niveli juaj shpirterore eshte ai i shekullit XVI.Relisht ju silleni si turkoshane , ushqeheni dhe hani ne sofer si turkoshanet, uleni si ato kembekryq e perdhe,mendoni si ato, urreni si ato, martoheni si ato,tradhetoni si ato, kendoni si ato, kervceni po ashtu, jetoni si ato dhe vdisni si nje turk.Ju realisht jetoni ne troje shqiptare por ne shpirterish jeni ne azi.Po c'ka ketu per tu krenuar?Se flisni akoma nje shqipe te mejruar?Zot na ruj.Besoni seriozisht se ju ka zili kush per kete perzgjedhje?Mos mer njeri, nese je.Thuajen troc, "Historia kur perfundoi ju solli kete kondicion, te tjeret nuk ju ngacmuan per tju transformuar, por per tju ruajt kete gjendje dhe ju kerkoni ta quani merite tuajen.Jo more.

Une personalisht-"Jam ashtu sic sillem dhe sipas asaj qe te tjeret me gjykojne, dal se jam nje produkt ortodoks jo i keq.Zoti me ka dhene dhe shancin qe te flas shqip si te paret e mi, te jetoj e punoj ne pronat e te pareve te mi, te gezoj dhe emrin shqiptar.Te gjitha keto nuk jane vetem meritat e mija, por nje perfundim historik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 09-01-2011 mė 19:41
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Jam si shpirt Maska e Bije
    Anėtarėsuar
    08-01-2008
    Postime
    183
    Mbaj mend nga gjyshja qe i kishte treguar gjyshja e saj qe familja e tyre e kishte nderruar fene sepse gjyshi i gjyshes sime nuk e donte me lesh e donte te rrujtme per pasterti dhe keta ja mundesonte vetem feja islame .
    Ē'ke moj zemėr qė rėnkon; koka bėn, koka pėson.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Bije Lexo Postimin
    Mbaj mend nga gjyshja qe i kishte treguar gjyshja e saj qe familja e tyre e kishte nderruar fene sepse gjyshi i gjyshes sime nuk e donte me lesh e donte te rrujtme per pasterti dhe keta ja mundesonte vetem feja islame .

A tha ja ka kapur mendja keti gjyshit te gjyses tende qe pastertia mund te mbahet shum me lart se ajo arabo islamike edhe pa fe fare?
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    A tha ja ka kapur mendja keti gjyshit te gjyshes tende qe pastertia mund te mbahet shum me lart se ajo arabo islamike edhe pa fe fare?

thu******

me fal per ca gabime, shkruaj ne post te ri sepse nuk me lejon forumi te ndryshoj postimin.

Baby, I'm magic, ta-dah

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    U konvertuam sepse ishim me te zgjuar se fqinje tane, qe sot e kesaj dite nuk e dine dhe nuk e kuptojne konceptin e fjales ZOT!!!
    Jo shpirti, jo djali po Ati eshte Zot, e ne raste tjere , djali na del Zot , dhe ne raste tjera shpirti na del Zot. Kush eshte ZOT ?!!!
    e vetmja fe qe te ben te kuptojsh Zotin si nje te VETEM eshte feja islame dhe asnje fe tjeter.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    U konvertuam sepse ishim me te zgjuar se fqinje tane, qe sot e kesaj dite nuk e dine dhe nuk e kuptojne konceptin e fjales ZOT!!!
    Jo shpirti, jo djali po Ati eshte Zot, e ne raste tjere , djali na del Zot , dhe ne raste tjera shpirti na del Zot. Kush eshte ZOT ?!!!
    e vetmja fe qe te ben te kuptojsh Zotin si nje te VETEM eshte feja islame dhe asnje fe tjeter.

GV_USA

Qudi e madhe de, popujut ma te perparuait ne planetin toke , besojn ne diqka qe nuk din qfare besoin dhe me e keqja eshte qe qe 2000 vjet besoin keshtut , sa truthare qe jane , nuk kane fare logjik , po si s'pranoin edhe kta islamin famelart do perparoin si neve keshtut sidomos kendej ka Tetova Gostivari..... jemi, truri i intelegjences

Nuk ka dyshim qe Allahu ja ka mbyllur syte , aj kujt ka deshir ja hap e dikujt ja mbyll

Sidoqoft ai e di me se miri
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 10-01-2011 mė 07:35

Baby, I'm magic, ta-dah

Faqja 20 prej 65 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •