me keni dreqosur temen.
Po them kur te behem 52 vjeqar te pendohem sinqerisht (te pendohem dhe per faktin qe e kam menduar dhe e kam praktikuar kete ide qe po e flasim tani) ???
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
kisha nje mikesh de shpesh premtonte dicka,dhe mandej pendohej,por nuk u merziste shum.
ne i thonim: po si moj ,vet the kshu e kshu...
ajo pergjigjej:fjalet jane te miat,beje me to ca dua......
hah
it's never to late
Mungesa e besimit e ben njeriun te cmendur...
Selam alejkum.
Allahu i Lartesuar ka thene: "Thuaj: O ju qe e keni ngarkuar veten me mekate, mos e humbni shpresen nga meshira e Allahut sepse Ai i fal te gjitha mekatet."
Pejgamberi a.s. ka thene: "Allahu e pranon pendimin e robit perderisa nuk i ka ardh casti i vdekjes."
Mirepo nga ana tjeter Allahu thote: "Kush ben nje te keqe do te ndeshkohet per te." Dhe prej ndeshkimit per te keqen eshte qe te vazhdosh te besh te keqija.
Dhe thote: "Pendim i pranuar tek Allahu eshte i atyre qe bejn mekat duke mos e ditur dhe qe pastaj menjeher pendohen, e jo i atyre qe bejn mekate derisa tu vij vdekja e ne fund thone: Tani o Zot jam penduar."
Pra, kush pendohet para afatit te caktuar i pranohet pendimi.
Per ata qe vdesin pa penduar Allahu thote: "Allahu nuk fal askend qe i ben SHIRK (adhuron dikend tjeter pos Tij) Atij, e ia fal pos kesaj atij qe deshiron."
Mirepo ALLAHUN NUK MUNDESH TA MASHTROSH.
Ne nuk ia humbin shpresat atyre qe se kane ditur te verteten dhe e kane ngarkuar veten me krejt mekatet e mundshme, mirepo i frikesojme ata qe e dijn te verteten dhe vazhdojn duke bere mekate sepse ALLAHUN NUK MUND TA MASHTROJN.
Andaj vlla lexoj pikat ne vijim:
1. Kush te garanton ty se do te arrish te jetosh 52 vjet??? A mos ke ndonje kontrate apo dic te tille???
2. Nese e arrine ate moshe kush te garanton ty se do te jete pendimi yt i pranuar, e i sinqerte e jo nga mosha e madhe apo ngase smundesh me te besh mekate e te ka ardh koha me vdek??
3. Prej denimit te mekatit eshte se nese vazhdon ne te te ngurtesohet zemra dhe te permbyset saqe me nuk ke deshire te pendohesh po deshiron te vazhdosh edhe me shume.
4. Allahu thote se pabesimtaret nuk e pranuan udhezimin kur u erdh per shkak te mekateve qe ua kishin stermbushur zemren. Ai thote: "Assesi mirepo te keqijat qe i vepruan zemrat ua mbuluan."
Andaj pendohu sa ke kohe, ajo qe ka kaluar inshallah te falet, mirepo mos e zgjat sepse tash e din, dhe ai qe e din nuk eshte si ai qe nuk e din. Ke frike Allahun sepse vdekja mund te te vije papritur e ME SKA KTHIM MBRAPA!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IslamInfo : 16-08-2011 mė 19:05
Sa per dobi ketu po i permendi kushtet e pendimit:
1. Te jete pendimi i sinqerte per hire te ALlahut, e jo per shkaqe tjera.
2. Ta braktis mekatin ne te cilin eshte menjeher.
3. Te ndjej keqardhje per mekatet qe i ka bere ne te kaluaren.
4. Te vendos me zemer qe mos u kthehet mekateve ne te ardhmen.
5. Nese i ka bere dikujt padrejtesi ne pasurine apo nderin e tij, t'ja kthej pasurine atij dhe ti kerkoj falje per nderin e tij.
Pra keto jane kushtet e pendimit te pranuar tek Allahu, sic e kane cekur dijetaret musliman si Imam Neveviu ne "Rijadus-Salihin" dhe te tjeret.
i nderuar islaminfo si duket nuk po me kuptoni.
une kur do te pendohem (ne moshen 52 vjecare) do pendohem dhe per faktin qe i kam humbur keto 52 vite me keto lloj iderash qe po i diskutojme mu tani.
Krijoni Kontakt