Close
Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 200
    i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anėtarėsuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Mos pritofsh Drenicė shpjegoju kėtė punė expertave tė USAID-it se ndoshta ata s'e kanė ditė...

E kanė thėnė pėr inat tė George Washingtonit tė Kosovės...
    "Nuk mund tė mbash gjarpinj nė kopshtin tėnd, me shpresėn se ata do t'i kafshojnė vetėm fqinjėt..."

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anėtarėsuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    laguna blu :nuk po dyshoi ne vertetsin e raportit te ekspertve te USAID-it,ata mendoin se ne rajon ka treg te lire energjetik ne baze te marveshjes se Athines,po serbia eshte destruktive dhe ne jemi te detyruar te blejm energji nga keto kompani serbo-britanike me cmime te larta.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Florin Krasniqin : "Njerezit e SHIK-ut,banditė qe nuk dhanė llogari kurrė"...

Intervistė me Florin Krasniqin

Florin Krasniqi ėshtė i njohur si njė ndėr shqiptaro-amerikanėt qė ka furnizuar UĒK-nė me armė nga Amerika. Madje gjatė luftės ai ka veshur uniformėn e UĒK-sė dhe ka luftuar nė Kosovė, bashkė me pjesėtarėt e tjerė tė UĒK-sė.

Por, Florin Krasniqi kohėve tė fundit ėshtė bėrė i njohur, jo vetėm me anėtarėsimin e tij nė Lėvizjen Vetėvendosja, por edhe me kritikat e tij tė ashpra drejtuar lidershipit tė PDK-sė. Nė intervistėn pėr “Bota sot” flet, Krasniqi pėr anėtarėsinė e tij nė Vetėvendosje dhe vendimin e tij pėr tė marrė pjesė nė zgjedhjet e 12 dhjetorit. Nė kėtė intervistė Florin Krasniqi, flet edhe pėr zhgėnjimin e tij ndaj ish bashkėluftėtarėve dhe komandantėve tė tij tė luftės.

“Bota sot”: Z. Krasniqi ju jeni i njohur si njė ndėr shqiptaro-amerikanėt qė keni furnizuar UĒK-nė me armė nga Amerika. Madje keni veshur uniformėn dhe keni luftuar nė Kosovė? Megjithatė ditėve tė fundit keni shprehur njė zhgėnjim ndaj ish bashkėluftėtarėve apo komandantėve tuaj tė UĒK-sė. Pse ky zhgėnjim?

Krasniqi: Zhgėnjimi im ndaj bashkėluftėtarėve tė mi vjen prej faktit se pas pėrfundimit tė luftės dhe pas inkuadrimit nė institucionet e vendit, ata e sollėn vendin nė kėtė gjendje, e rritėn varfėrinė nė Kosovės, e rritėn krimin e organizuar. Pra gjithēka e keqe qė ka mundur tė ndodhė nė Kosovė, ndodhi nėn sundimin e tyre. Lufta u bė si u bė, mirė e keq kėtė do ta tregojė historia, por mėnyra se si ata e menaxhuan vendin viteve tė fundit ėshtė shumė, shumė e gabueshme.

“Bota sot”: Ju i keni quajtur edhe banditė disa prej zyrtarėve qė janė nė pushtet. Mos ėshtė kjo njė shprehje e rėndė pėr ata?

Krasniqi: Unė e kam thėnė edhe njėherė publikisht dhe e them pėrsėri: mendoj qė kėta njerėz, sidomos Shėrbimi Informativ i Kosovės (SHIK) nuk i ka dhėnė askujt llogari kurrė. Kanė bėrė gjithēka qė kanė dashur dhe kurrė nuk kanė dhėnė llogari. Atėherė si ti quajmė ata ndryshe, ēka janė tjetėr ata, hajt ta gjejmė njė emėr tjetėr se si t’i quajmė ato struktura dhe ata njerėz tė SHIK-ut!

“Bota sot”: Jeni rreshtuar nė Lėvizjen Vetėvendosje. A ėshtė kjo arsyeja pse keni ashpėrsuar fjalorin tuaj kundėr klasės politike nė Kosovė apo zhgėnjimi juaj daton menjėherė pas pėrfundimit tė luftės?

Krasniqi: Jo, zhgėnjimi nuk daton menjėherė pas luftės. Unė kam pritur qė gradualisht kėta tė ristrukturohen nė politikė, sepse tė dalėsh prej luftės nė politikė nuk ėshtė njė gjė e lehtė. Por arsyeja pse unė jam nė Vetėvendosje, ėshtė programi kombėtar qė krejtėsisht pajtohem nė programin politik tė Vetėvendosjes. Besoj se Vetėvendosja ka energji tė reja qė Kosovės i duhen aq shumė, ka ide tė reja dhe ka vlera pėr tė cilat unė besoj se janė vlera konstruktive edhe do ta shtyjnė proceset politike pėrpara. Me shtyrjen e kėtyre proceseve politike, Kosova do tė ndryshojė edhe mirėqenien, do tė rregullojė shtetin e ligjit, do tė vejė bazat e mirėfillta tė njė shteti tė mirėfilltė.

“Bota sot”: Synoni tė jeni njė deputet i Kuvendit tė Kosovės. Por keni njė problem me dokumentacionin. A shpresoni qė tė tejkaloni kėtė ēėshtje procedurale tė nėnshtetėsisė sė Kosovės?

Krasniqi: Unė gjithmonė punoj qė statusin tim ta rregulloj pėrpara se t’i marr vendimet. Unė jam i lindur nė Vranoc tė Pejės, jam rrit nė Kosovė, kam shkuar nė Amerikė nė moshėn 22 vjeēare edhe kjo ėshtė shtetėsia e dyfishtė.

“Bota sot”: Nėse Vetėvendosja i fiton kėto zgjedhje dhe ju merrni pushtetin, cilin post synoni apo nė cilin resor ministror do tė jeni mė i suksesshėm?

Krasniqi: Pyetjen “nėse” nuk kam qejf tė mė bėni mė. Ne do t’i fitojmė zgjedhjet. Kur Vetėvendosja do t’i fitojė zgjedhjet, njėra prej frazave qė Vetėvendosja e ka pėrdorė qysh prej thėnies publike se do tė marrim pjesė nė zgjedhje, ėshtė se Vetėvendosja do tė ndėrton shtet, jo pushtet. Unė mendoj se postet politike janė pushtet. Unė nuk jam i interesuar pėr pushtet, mendoj unė dhe tėrė Vetėvendosja ėshtė e interesuar pėr shtet. Parimi i Vetėvendosjes ėshtė shteti, e pushteti ndahet sipas aftėsive, sipas pėrvojės etj. Por, njė gjė dihet, Vetėvendosja nuk do t’i “trajnojė” njerėzit nė punė. Fatkeqėsia ekonomike nė Kosovė ėshtė pėr faktin se rreth 70 pėr qind tė ministrave, zėvendėsministrave, kryeministrave dhe tė tjerė nė posteve tė larta politike nuk kanė pasur asnjė pėrvojė pune nė jetėn e tyre. Puna e parė e tyre ka qenė ose ministėr, zėvendėsministėr, ose drejtor i njė drejtorie nė ministrinė e caktuar. Kjo ka qenė njėra prej tragjedive dhe problemeve qė Kosova ka ngecur ekonomikisht.

“Bota sot”: Megjithatė, nė cilin resor e shihni vetėn mė tė suksesshėm?

Krasniqi: Unė mendoj qė pėrvoja ime ėshtė nė biznes. Mendoj se ka njė aferė kritike ndaj Vetėvendosjes pėr mungesėn e njerėzve qė mund tė avancojnė biznesin nė Kosovės. Nė qoftė se ka njeri tė suksesshėm tė biznesit nė Kosovė, ai jam unė. Jam ai qė e kam pru kredinė e parė amerikane private nė Kosovės nė vlerė 5. 5 milionė dollarė. Jam i vetmi prodhues, gjenerues privat i energjisė nė Kosovė qė gjithēka qė kam bėrė nė Kosovė e kam bėrė nė mėnyrė tė suksesshme. Mendoj se pėrvoja ime nė kėtė drejtim ėshtė shumė e mirėseardhur nė njė qeveri tė ardhshme. Them pėrsėri nuk pretendoj ndonjė post politik, por pretendoj qė pėrvoja ime tė jetė shumė e mirėseardhur pėr qeverinė e ardhshme tė Vetėvendosjes nė relacionin e biznesit privat me shtetin.

Bota sot”: Zotėri Krasniqi, ditėve tė fundit Partia Demokratike e Kosovės, pėrmes njė komunikate pėr media ka hedhur akuza tė rėnda kundėr jush. Si ju pėrgjigjeni ju kėtyre akuzave?

Krasniqi: Mendoj qė niveli i akuzave ka qenė tepėr i ulėt. Shumica e pjesėtarėve tė PDK-sė janė distancuar prej kėtyre deklaratave tė ulėta qė janė bėrė prej njė grupi tė caktuar tė PDK-sė. Unė kėto akuza do t’ia lė drejtėsisė edhe nė Kosovė, edhe nė Amerikė. Mendoj se ata kanė bėrė shpifje tė rėnda, kanė fabrikuar gjėra qė nuk ekzistojnė, pėr shembull hidrocentrali nė Radoniq, nuk ka hidrocentral fare, jo qė s’e kam unė, por s’e ka askush. Gjithashtu merren me gjėra tė familjare sime. Nė qoftė se unė e kam njė grua qė nuk ėshtė shqiptare dhe kjo mė bėn pseudopatriot, atėherė nė qoftė se ajo ėshtė pseudopatriotizmi, sipas tyre, atėherė ėshtė shumė e ulėt. Kėshtu qė nuk dua tė merrem me atė nivel.

“Bota sot”: A do tė ushtroni padi kundėr kėtyre “shpifjeve”?

Krasniqi: Sigurisht se po.

“Bota sot”: Ēka pritni nga drejtėsia?

Krasniqi: Unė pres qė sipas ligjit, kompensim material, kompensim moral. Me rėndėsi ėshtė qė gjyqi kėtu dhe nė Amerikė tė vendosė fajėsinė e tyre.

Intervistoi: Teuta Rexhepi
    bota sot

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    ketu shihet se ky njeri eshte i paster ndersa pdk jo sepse ky pati guxim dhe argumente ti padit ndersa pdk ska argumente e as qe guxon te padis sepse eshte e perlune deri ne fyt
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    eh tash e paskan gjet gazeten me vajtue keta rrugaqet e vetfundosjes haaaaaaaaaaaaaaaaa
    eh tash keta te vetfundosjes le te thon se me boten-sot me krasniqa e mikullofca e titista tier do e bejm bashkimin kombetar
    bravo se me te vertet ini kah fundi qe te fundoseni per gjithmon
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Po nuk do shume mend te dihet rezultati i Vetevendosjes. Tani shihne se kush eshte pas tyre, njeri pra eshte Florim Krasniqi, ky i fundit per nje kohe shume te shkurter beri leket te ndertoj hidrocentral milionesh, te jet i dyshuar per vrasje ne SHBA ( lexoni ne internet per te).
    Pas ti vije Rexhep Selimi, ky i shkreti nuk eshte hequr nga lista e zeze e amerikes qe nga zbarkimi i trupave nderkombetare, tani ma merr mednja qe e dini rezultatin.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    vandalistet e rrugaqet po kerkoin voten e popullit haaaaaaaaaa

Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Po nuk do shume mend te dihet rezultati i Vetevendosjes. Tani shihne se kush eshte pas tyre, njeri pra eshte Florim Krasniqi, ky i fundit per nje kohe shume te shkurter beri leket te ndertoj hidrocentral milionesh, te jet i dyshuar per vrasje ne SHBA ( lexoni ne internet per te).
    Pas ti vije Rexhep Selimi, ky i shkreti nuk eshte hequr nga lista e zeze e amerikes qe nga zbarkimi i trupave nderkombetare, tani ma merr mednja qe e dini rezultatin.
    qdo njeri qe fol keq per pdk per juve eshte kriminel
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    qdo njeri qe fol keq per pdk per juve eshte kriminel
    Mire nese eshte e kunderta le te vendos populli me te 12 ten

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anėtarėsuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Florin Krasniqin : "Njerezit e SHIK-ut,banditė qe nuk dhanė llogari kurrė"...
    LLAP,kogja trim qenka ky
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithēka qė tė ofron jeta! Tash dhe kėtu. Tash ose kurrė!”,

Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •