Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

kush eshte shpirti i shenjte???

pershendetje te gjitheve

do te deshiroja qe ndonje i krishtere te me shpjegonte me fakte(citate nga bibla) se si besimtaret e krishtere e konceptojne shpirtin e shenjte?????

faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    20
    faleminderit o ruud sepse dhe une doja pak informacion per kete po mesa duket te krishteret qenkan si thote dhe populli: "mere me leng se mishi u heng"
    Nese ke force, gjithmone ta mbroje pa cenuar,
    edhe kur bot' e marre te vesh me faje plot.
    Qe t'i zesh bes vetvetes se je fisnik e trim
    kur bot' e tere, e ndyta, me shpifje e llum te ndot!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje Ruud!

Te bej nje korrigjim te vogel: Ne Bibel nuk thuhet ne asnje vend Shpirti i Shenjte, por thuhet FRYMA e SHENJTE.

ABIGAIL
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Vertet? Po kur thone njerezit ne fund te lutjes:

"Ne emer te Atit, Birit, dhe Shpirtit te Shenjte, Amin" ????????????
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    abigail ne bibel flitet gjeresisht per shpirtin e shenjte

Abigail

Search Results
    "holy spirit" was found 91 times in 90 verses in the New Testament.

nga bible.com

faleminderit

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    fieraku mos je gje OMAK????

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Biblen Perendia e shkruajti ne Greqisht.

Origjinali thote Fryma e Shenjte.

Nese gjuhet e tjera jane kaq te varfra, dhe nuk kane fjalet e pershtatshme, nuk e ka fajin origjinali.

Pastaj edhe ne shqip shkruhet Fryma e Shenjte, ju nga e gjetet keshtu, megjithate une e thashe per saktesi, nuk e thashe per te gjykuar ndonjerin, dhe nuk eshte ndonje gabim i tmerrshem, por eshte mire te shprehemi drejt dhe sakte.

Miqesisht Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    na fal qe po shprehemi gabim...por te krishteret sot "frymen e shenjte" e njohin si shpirti i shenjte...keshtu qe ska ndonje ndryshim te madh ne qofte se themi shpirti i shenjte ne vend qe te themi fryma e shenjte. por akoma si jeni pergjigjur pyetjes sime????

thank you
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga rudo : 03-03-2003 mė 11:36

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Shpirti (Fryma) i Shenjtė

"ruud" po ta sjell njė pjesė tė Besojmės (Dėshmisė) qė e lusin tė krishterėt ēdo tė diele e ku pėrmendet edhe Shpirti (Fryma) i Shenjtė.

Besoj nė njė Hyj tė vetėm...

Edhe nė njė Zot tė vetėm, Jezu Krishtin...

Edhe nė Shpirtin Shenjtė, qė ėshtė Zot dhe jetėbėrės:
    qė rrjedh prej Atit e prej Birit.
    Dhe sė bashku me Atin e me Birin adhurohet e lavdėrohet,
    qė foli me anėn e profetėve.

/.../
    IHS

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    shpresmir faleminderit per pasazhin.....

le te shohim se bashku se cna thote bibla per shpirtin e shenjte....

para se te fillojme di qe shume te krishtere besojne qe shpirti i shenjte eshte shpirti i jezu krishtit, te tjere besojne qe eshte shpirti i atit, te tjere i te dyve(atit dhe jezuesit) si pjese e pandare dhe e abstrakte e trinitetit.....

Matthew 1:20 - But as he considered this, behold, an angel of the Lord appeared to him in a dream, saying, "Joseph, son of David, do not fear to take Mary your wife, for that which is conceived in her is of the Holy Spirit;

mateo 1:20 na tregon qe maria eshte e mbarzur nga shpirti i shenjte....

pra
    1. shpirti i shenjte eshte ai qe i dhuroi marias jezuesin
    2. shpirti i shenjte eksiston para ardhjes se Jezuesit sic na flasin dhe pasazhe te tjera ne bibel....

John 14:1...trust in god; trust also in me.
    Jezuesi dhe zoti jane dy persona te ndrsyhem. megjithese ai veten e vet nuk e quan por quan atin zot qe ne vetvete kjo eshte nje kontradikte nje i krishtere do ta kuptonte kete se jezuesi po thote se me besoni mua si zot po ashtu dhe atin tim si zot. pra ati dhe biri smund te jene nje.....

john 14: 15,16 if you love me, you will obey what i command. and he will give you another counsellor to be with you forever-the spirit of truth.the world can not accept him because it neither sees him nor knows him.......i will not leave you orphans i will come to you.

pra fillimisht jezuesi po flet per nje person tjeter qe do vije. Amund te jete "the counsellor" shirti i shenjte??? me siguri jo sepse shpirti i shenjte eksistonte qe nga fillimi i botes dhe ishte shpirti i shenjte qe la marian me barre .......dhe ishte shpirti i shenjte qe komunikonte me jezuesin gjate jetes se tij kur jezuesi foli me profetet (moses etc...).....dhe qe fliste nepermjet profteve te meparshem ...
    pra zoti do ju jape nje "person tjeter" qe do jete me juve gjithmone......shpirti i shenjte ishte me to gjithmone sepse sic thote ne isaiah dhe i referohet ne testamentin e ri qe shpirti i shenjte ishte pjese e jezuesit "i will put my spirit into him" por ne te njeten kohe si ka mundesi jezuesi po bisedonte me shpirtin e shenjte dhe profetet???? eshte apo jo shpirti i shenjte shpirti i jezuesit???? apo jezuesi po biesdonte me shpirtin e vet????
    por ne fund thote qe do te vije tek besimtaret. shume te krishtere e kuptojne se ai do te vinte si shpirti i shenjte????

por jezuesi thote : john 14:26 but the councellor, the holy spirit, whom the father will send in my name will teach you all the things ......

ketu shohim qe jezuesi dhe shpirti i shenjte smund te jene nje sepse shpirtin e shenjte do ta dergonte perendia ne emrin e jezuesit pra dhe besimi i disa te krishtereve se jezuesi do vije si shpirti i shenjte bie ne kontradikte. pra do ta dergonte dhe kuptohet dhe njehere nuk eksistonte....n dhe me pas jezuesi thote qe mua me duhet te iki sepse sdo jete e pamundur per shpirtin e shenjte te vije.
    "the world can not accept him because nor sees him nor knows him" me siguri bota e njihte shpirtin e shenjte sepse ishte ai qe komunikonte me profetet e meparshem dhe ishte ai qe i dhuroi jezuesin maria dhe ndoshta ishte ai qe ishte shpirti i jezuesit.

" I AM GOING TO THE FATHER WHERE YOU CAN SEE ME NO LONGER " pra jezuesi do shkonte tek i ati dhe bota sdo ta shihte me ndersa bota do shihte shpirtin e shenjte. shkoi jezuesi tek i ati vetm me trup????? "in a while you will see me no more , and then after a while you will see me again"john 15:16
    spo bien ne kontradikte keto dy citate....

PER TE GJETUR CITATET QE KAM PERMENDUR NGA BIBLA SHIKONI JOHN 14 DHE 15.....

Acts chapter 1.

jezuesi u shfaqet dishepujve dhe i bind qe eshte ai eshte galle dhe u thote qe se shpejti do shkoje tek i ati dhe kristianet besojne se u shfaq ne formen e shpirtit dhe po u fliste dishepujve per ardhjen e shpirtit te shenjte...... me sa shpirta kemi te bejme.....a nuk jane keto shpirta te ndryshem??? a nuk bie poshte koncepti i trinitetit(tre ne nje)???
    a eksistonte apo jo shpirti i shenjte kur jezuesi ishte gjalle??? apo ishte shpirti i jezuesit??? apo dhe vdiq bashke me jezuesin dhe u ngjall si shpirt vetem mbas 3 ditesh???

e di qe eshte shume kunfuze por me besoni jam munduar shume ti nxjerr krye por eshte e pamundur sepse dhe ai qe e a shkruar sdin se cka shkruajtur....megjitahte qellimi im eshte te lej pikepyetje ne konceptimin e krishtere te shpirtit te shenjte....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Letra e Kishės sė Romės drejtuar Kishės sė Korinthit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Njė vėshtrim i shkurtėr historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  4. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •