Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    trim mbi trima Maska e Otello
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    45
    Ti ruud qenke i cuditshem. Nuk e di c'fare halli ke por kjo ruge qe ti ke nisur eshte e gabuar. Deri tani askush nuk ta ka share fen tende as vene ne loje pasi nuk eshte e drejte. Megjithate ti mund te vazhdosh sa te duash pasi e vetmja gje qe po fiton jane ca fyerje nga te tjeret dhe ca armiq shpirteror. Shoket tu jane ata qe krijojne vetem trazira pasi keni ca ide prehistorike.
    Fighting is the purest thing in a man has in his soul!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ruuud

Mbaje te qeshuren per ne fund..

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga Otello
    Ti ruud qenke i cuditshem. Nuk e di c'fare halli ke por kjo ruge qe ti ke nisur eshte e gabuar. Deri tani askush nuk ta ka share fen tende as vene ne loje pasi nuk eshte e drejte. Megjithate ti mund te vazhdosh sa te duash pasi e vetmja gje qe po fiton jane ca fyerje nga te tjeret dhe ca armiq shpirteror. Shoket tu jane ata qe krijojne vetem trazira pasi keni ca ide prehistorike.
    otello e di qe te dukem i cuditshem...por e vereteta gjithmone te vret....

ju pohoni "we deri tanias kush sme ka share fene time" ju keshilloj te lexoni se ceshte thene per islamin ne kete forum dhe te gjitha ishin te pabaza dhe jane me qellim thjesht per njollosur islamin.........
    por une sjam nga ato persona une se bej me qellimin per te share fene e krishtere ....
    une thjesht po i bej analize bibles sepse dua qe njerezit si juve te din te verteten qe u eshte mohuar ...
    faleminderit

trim mbi trima Maska e Otello
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    45
    O njeri i mire.......Per cfare te vertete e ke fjalen?
    Pike se pari une nuk kam gjith jeten ne kete forum keshtu qe nuk e di se cfare te kene shkruar njerezit me perpara.Por nqs kane bere nje gje te tille kane bere gabim.Ti e shikon kete gje si hakmarrje ndaj "postimeve" te meparshme. Megjithate ty o shoke
    po te tregoj dicka"Une e kam lexuar Kuranin dhe argumentet e tij jane te mira" e cilesoj te vertete.Une nuk kam shkruar keq per fen tuaj asnjehere dhe nuk e kam ne mend ta bej nje gje te tille.Pasi shkon kunder principeve te fes se Krishtere.Dhe Kurani flet per respekt midis fesh te ndryshme por ne disa postime qe kam lexuar respekti mungon.
    Ti vazhdo te shkruash sa te duash e c'fare te duash as qe me prish pune mua.......sic e sheh me shume po i prish pune vehtes.
    Gjith te mirat o vella!
    Fighting is the purest thing in a man has in his soul!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

hajde hajde

tejtri, ketej smerr vesh se ē'eshte Fryma e Shenjte(biles nuk i di as emrin) edhe mbahet per njeri i ditur.Une i dashur rud te keshilloj qe kur neve te shkruajme nje shkrim(qe ti gjoja e lexon)ti kushtosh pak vemendje edhe mos te pergjigjesh para kohe sepse shume here ke dalur bllof vetem per faktin sepse neve te kemi dhene pergjigje edhe ti kthehesh me te njejten pyetje.kjo ndodh per injorancine tende edhe jo per ndonje gje tjeter. Te dashur miq (te ashtequajtur)myslymane mos flisni per gjerat qe nuk mund ti kuptoni, sepse i thuhet atij llafi "Une jam avokati edhe ti me tregon ligjet"(sepse ishte njeri qe shkoj tek avokati per nje ēeshte.filloj te nxirrte ligjet ky personi.avokatit nuk iu durua me edhe i tha;"mik i dashur per ē'fare ke ardhur ketu, qe te me tregosh ligjet mua apo qe te dish se si mundte veprohet?".)
    .A mund ti thote nje italian nje shqiptari ti nuk e njeh shqiperine edhe nuk e di seē do te thote shqiptare sepse eshte budallallek?keshtu edhe ju..ne pak fjale, me keto muhabete qe po beni, po tregoni vetem budallallekun tuaj, sepse siē ta thash edhe ty ruudi qe neve qe flasim, e jetojme krishterimin edhe nuk eshte se gjerat i bejme sepse jemi te detyruar apo do te fitojme ndonje gje, por i bejme sepse jetojme Perendine brenda nesh.

Fryma e Shenjte(dhe jo Shpirti i Shenjte, ik lexoje ne greqishten e vjeter qe eshte shkruar dhjata e re) qe Jezusi e quan "paracletos" ose ne latinish qe u perkthye me emrin "Advocad" qe ne shqip e kemi me emrin "Avokat", mendoj se e kuptoni fjalen "Avokat" edhe mendoj se e dini se ē'bene nje avokat, ne radhe te pare ē'eshte avokati(eshte nje persona mbi te gjitha)...!

O te mjere myslymane mos ja fusni kot sepse une vertet para se te behesh ai krishtere isha siē jini ju..myslyman! Nje gje nuk me ka peqyer kurre qe ne femijeri..kur diēka jepet si urdher qe po nuk e bere, i ziu ti.Gjeja qe me ka peqyer nga Bibla eshte sepse pashe nje dashuri qe ne kuran nuk e kam pare kurre edhe mos me thoni budallalleqe sepse po te mos isha myslymane mund edhe te me kishit mbushur mendjen por meqe e njohe edhe kuranin se ē'thote, nuk dua qe te flisni pe Krishterimin pa e njohur personalish.

ju myslymanet gjerat i kini me te thene(keshtu me tha ai apo ky..)nuk e njihni personalisht nje gje edhe po nuk e njihni as nuk e jetoni.ju e hani genjeshtren pa problem.ne pak fjale jini si ata qe u besuan llafeve se Xhorxh Bushi eshte nga "Kuēi i Vlores"(sepse dolen disa thshetheme se Xhorxh Bushi e ka origjinen nga Kuxhi i Vlores, edhe ne fshatrat e Vlores u hap ky llaf..shume veta i besuan ketij llafi..ne pak fjale injorantet)!!!

ju pershendese edhe ju lutem mos hapni tema qe nuk u perket juve qe te hapni sepse ju nuk dini gjerat elementare(shpirterore) edhe jo te kuptoni keto gjera qe jane me te vertet delikate.mund te hapni ndonje teme mbi kuranin por mbi Biblen nuk duhet se vertet do te jete nje denim per ju(siē ishte per ate qe hapi temen mbi gabimet e bibles..e dini se ē'i ndodhi me pas..edhe mbani mend se po Flisni mbi Fjalen e Perendise edhe jo mbi fjalen time apo tuajen).

me repsekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    me fal po mos thote gje tema " autokritike e karakterit te Ruud-it"
    mos thote gje tema "ato myslimanet qe skuptojne asgje" ......

gjithcka qe ke thene rreth temes eshte qe shpirti i shenjte nuk na a qenka shpirti i shenjte por fryma e shenjte......e cndrsyhi ka??? E kemi diskutuar njehere kete ne fillim te temes......ne shume gjuhe te botes perkthehet shpirti i shenjte dhe nje nga keto eshte dhe latinishtja nga ku eshte perhapur feja e krishtere " spiritus santus"

i krishtere te lutem boll me keto frymezimet e tuaja...kur dhe ti e mban veten per te zgjuar qe 16 vjec keni punuar ne ndertim apo ku ta di une dhe ndoshta sdi as te lexosh......(me pate thene te lexoj per deshmine tende...u jam falenderues)
    flet sikur din gjithcka dhe ne tjeret sdine asgje....po kur je aq i zgjuar sill fakte dhe mos llap kot...

pac fat

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

ehj sa i zgjuar qe je

o ruudi por nga e gjete ti qe kam punuar 16vjeē ne ndertim?o ruudi dua te te them se une nuk e mbaj veten per te zgjuar, por e mbaj veten per te krishtere. i krishtere do te thote, njeri i marre per ata qe nuk njohin Perendine.Ti ruud nuk ke kuptuar se duhet te kesh miratim nga Perendia kur ben diēka edhe as nga vetja jote apo nga te tjeret. eshte Perendia qe do te te jap nje shperblim ndaj besimit qe ke patur ne te.
    sa per fakte une nuk dua te te mbush mendjen sepse nuk jam ketu per te te mbushur mendjen(une jam pergjigjur per Frymen e Shenjte disa here, por ti nuk e meriton nje pergjigje sepse problemi yt nuk eshte tema qe ke hapur por problemi yt eshte qe kerkon qe te barazohesh me Perendine..mbaje mend se do te ulesh shume, deri ne varre.ditet e tua po numerohen per blasfemine tende).

po te me njohesh personalisht do te shikosh vertet Zotin ne mua(jo sepse une jam i zoti ne gjerat, por sepse Perendia jeton ne mua).
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Letra e Kishės sė Romės drejtuar Kishės sė Korinthit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  3. Njė vėshtrim i shkurtėr historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  4. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •