Epo je ekspert ne gomarlleqe ti islamik i mbuluar!!
Kembanat e kishes qe bien çdo gjysme ore, i dashur gomar, jane kembanat e sahatiti....qe e kemi patur edhe ne qytetin tone ta tregova, por ti si shume i kulturuar me librat e te dashures tende te krishtere, i shtypur nen ndjenjen e inferioritetit ndaj saj, as qe merr mundimin t'i shtjellosh!!
E prape te thashe se une jetoj 300 m larg kishes(po deshe te jap koordinatat) dhe nuk zgjohem, ti vazhdon te thuash se une genjej, e bile-bile ke pafytyresine te thuash se une jam si mushka!!!!!
I dashur gomar admiral: kur flitet per kafene, nuk behet fjale per shpikje!!!
Po ashtu edhe per etanolin, vajin e gurit, hurmat e Qabes apo shurren e peles....kupton ti gjoja zgjut??!!!
Spitalet e para egzistonin ne Indi qe ne shekujt 4-3 para Krishtit dhe ne Romen e lashte "herbariumet" ishin nje realitet i zakonshem!!!
Sa per alkolin etilik, ç'te te them...te jap te drejte qe e kane "shpifur" harapet edhe pse veren e pinin qe ne lashtesi!!!!
Edhe per vajin e gurit (nafta eshte fjale greke), megjithese e perdornin greket, po ia quajme harapeve!!!
Por vetem nje i verber mund te mbroje tezen se shkencetaret arabe apo te ashtuquajturit "myslimane" vetem sepse jetonin ne kalifat, u bene te tille ne saje te fese Islame!!
Njesoj sikur te themi se Galileo ose Da Vinci, ishin te tille ne saje te Kishes!!!
More vesh i dashur gomar qe pellet vazhdimisht pa pike arsyeje???!!!
Krijoni Kontakt