Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Cfarė ke studiuar ti se na dolėn tė gjithė studiuesa me PHD kėtu, filloi Seminaristi me Hėnorin tani na dole dhe ti ekspert i krimit. Tirana ėshtė ndėrtuar me lekėt e emigrantėve, qė pas 20 vitesh punė tė ndershme nuk i bėn syri tėrrc ta blej apartamentin 120,000 Euro, ose mė saktė sa 30fishi i njė rroge vjetore nė Tiranė. Shqiptari zotėron me mijėra biznese nė Itali, legjitime apo ilegjitime ajo ėshtė punė mė vete, por zotėrojnė bizense me letra. Nuk po flas pėr Amerikė e Kanada apo Greqi. Llogaritet qė gjithė diaspora ka mbi 30 miliardė euro rezerva, sa 2fishi i GDP-sė aktuale Shqiptare, qė 30-45% a priori ėshtė kontribut i remitancave qė vijnė nga jashtė, pra sa 4-5 fishi. Eshtė si tė thuash diaspora Amerikane tė ketė 40 trilionė dollarė. E di cdo tė thotė apo jo ? Shqiptari ka qėnė nė gjėndje edhe pa mafje tė akumuloj sasi tė mėdha paraje duke punuar dhe duke ruajtur bėrthamėn familjare, sidomos veriorėt qė jetojnė akoma sic jetonin nė Shqipėri. Qė nė fakt, vec tek ne quhet jetesė primitive, sepse nė perėndim familjet mė tė fuqishme janė tė organizuara si malėsorėt tek ne. Kjo i bėn qė tė ulin kostot, tė kenė njė lider dhe me lidhjet qė krijojnė hecin pėrpara nė unison dhe me kapitalin e ndarė arrijnė ta investojnė, mbrojnė dhe shumėfishojnė pa patur nevojė tė merren doemos me drogė e me pislliqe.
Boll na hapėt namin e keq se qėnkemi mafiat e Europės. I shef apo jo lajmet ti se si kapen nė Beograd me tonelata drogė dhe media Europiane nuk raporton asgjė sepse tė ka desinjuar ty si mace e zezė qė kapesh me ndonjė kile diku.
Mafia shqiptare ėshtė interlokutore dhe asgjė mė shumė, pėr definicion nuk mund tė jetė mė e forta, sepse politikisht nuk ėshtė aq e fortė sa shtetet e tjera si Italia, Serbia, apo Rusia. Tė kesh mafie tė fortė do tė thotė tė kesh mafie tė sofistikuar. Atyre nuk u del emri se janė shumė sipėr nė hierarkinė e fuqisė, ndėrsa rroce poceve si puna jonė jemi nė lajme gjithmonė.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Nje here e nje kohe qe thoni ju, 'e djathe' nenkuptonte besimin en treg dhe liri individuale. sot nenkupton ksenofobi dhe fondemantalizem fetar. sa rruge kemi bere more burra...
Sa per shqipen time, jam duke mesuar cdo dite dhe me fort. Nese te jesh rritun jashte vendit per kaq sa kam jetuar une, normal se disa gjera do harrosh. Jo vec te jetosh jashte vendit por une pata 12 vjet pa ardhur ne shqiperi qysh kur kam hik sepse nuk me pranuan letrat ne amerik per kaq kohe. Nese me shkruajt jam i cik dobet, e pranoj, por per me fol nuk kam asnje problem dhe nuk boj gabime hic.
Nuk e kam problem se cfare mendojn ekstrimistet per shqiptaret ne vendin e tyre, shqiptaret nuk kane te drejt te jetojn ne gjermani, franc, angli, etj. Ato duhen te jetojn ne Shqiperi. Keshu mendoj une, te gjithe duhen te kthehen ne vendin e tyre dhe te kontribojn ne vendin e origjines.
Liberalet jane 300 here me keqe per shqiptaret sesa ekstrimistet, liberalet e shkaterrojn Shqiperin sic e kane shkaterruar deri tani.
Feja e Shqiptarit eshtė Shqipėria! Vdekje fejėt tjetėr, lavdi viti 1967!
Jo sikur eshte dicka e mire por mafja shqiptare eshte mafja me te rrezikshem dhe te madhe ne europe. Kjo eshte fakt te pranuar nga Interpoli, FBI, BND, etj. Mos mendo se filmat e 70's per Italijanet do te thote se jane ato me te medha ne europe.
Gjithesesi, mafja shqiptare duhet te shkaterrohet ne menyr brutalisht por fatkeqesi se nuk kena qeveri te rrezikshem dhe krenar dhe prandaj mafja shqiptare eshte arritur deri ne kete nivel.
Feja e Shqiptarit eshtė Shqipėria! Vdekje fejėt tjetėr, lavdi viti 1967!
Urrejte ndaj kosovarėve, ky “Liqeni i Zvicrės 2030”
Dikush nė Zvicėr ėshtė ngopur me kosovarėt dhe imigrantėt e tjerė nė Zvicėr.
Ėshtė Partia Popullore, SVP, nė Wohlen – Anglikon qė ka pėrdorur kėtė fotografi tė njohur tė grave kosovare nė njė banjė shėruese, pėr tė lobuar kundėr imigrantėve dhe pėr dėbimin e imigrantėve me precedent penalė.
Gazeta zvicerane “Blick” shkruan se fotografitė e promovuara nga SVP-ja janė kritikuar ashpėr nga mediat e huaja, qė i kanė vlerėsuar ato raciste dhe shokuese
Me kėtė fotografi SVP-ja ka kėrkuar nga qytetarėt zviceranė tė votojnė iniciativėn pėr dėbimin e tė huajve, nė tė kundėrtėn, kėshtu do tė duket liqeni i Cyrihut pas 20 vjetėsh.
Sa pėr krahasim kanė vėnė njė foto se si duken vizitoret e liqeneve nė Zvicėr aktualisht.
Shqiperi eshte edhe Cameria
Krijoni Kontakt