Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nje gabim tjeter, patjeter me nota te forta evangjeliste, eshte kur e paraqet Kishen si kristocentrike, kur ne qender te Kishes eshte Trinia.

Kristocentrizmi i Protestanteve e sidomos evangjelisteve eshte nje tjeter deshmi e mos-besimit te sakte ne Trini. Eshte nje lloj SABELIANIZMI modern.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te pranosh qe Krishti eshte e Verteta, do te thote te pranosh qe E Verteta eshte nje Person i Gjalle,
    Seminarist, mos i keqinterpreto ato qe kam thene.Une nuk thashe se duhet te mjaftohemi me prohimin se Krishti eshte Person i Gjalle, por une ju referova te Vertetes. Pra, E Verteta nuk eshte nje pohim apo doktrine, por nje Person i Gjalle, dhe ky Person i Gjalle eshte pikerisht Krishti.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk i keqinterpretoj aspak. Perderisa ti me ve kundra sinonimit ungjill=doktrine=krisht vetem pranimin e Krishtit si te Gjalle, ti vete po ia jep interpretimin vetes.

A nuk e kupton se kjo ideja e Krishtit te Gjalle dhe marredhenies se gjalle me Te, eshte thjeshte ajo qe une quaj oreorelulebore-izmi evangjelist?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Atehere si e shpjegon ti se kane shpetuar te krishteret para shek 4-8 kur ende nuk ishte percaktuar doktrina ne detaje, permes Koncileve?
    Si shpetoi Kusari ne Kryq? (A mos valle i duhej te mesonte gjithe doktrinen ne ato pak ore qe ishte i kryqezuar me Krishtin????)
    Si shpetuan shume e shume te tjere vetem me nje pohim dhe me nje pendese te thelle per jeten e tyre?

Keto pra jane disa gjera qe tregojne se Shpetimi, Jeta, E Verteta jane pertej asaj qe dikush mund te mesoje me ane te mendjes. Nuk ka asgje te keqe qe ta mesosh doktrinen me detaje dhe ta njohesh. Problemi eshte kur fillon dhe i sheh me dyshim te krishteret te cilet nuk e kane kete njohuri, akoma me keq kur i stigmatizon si heretike.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kane shpetuar per aq sa per kohen qe jetonin u ishte zbuluar plotesia e Fese.

Prandaj edhe ne Ungjill, ne shoqerine proto-kristiane, teme e vetme ishte se ungjilli dmth pranimi i Krishtit si Bir i Perendise.
    Kaq ishte tema e atij brezi, POR kjo nuk do te thote se kaq eshte UNGJILLI. Me kalimin e kohes dhe me shtjellimin e FESE Ungjilli zgjeron tematiken dhe pjese e saj behet e gjithe doktrina kishtare sic jepet ne tradite dhe sidomos ne Koncile.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pra biem dakord se mesazhi i shpetimit ne Epoken Apostolike ka qene me i thjeshte se sot.

Ajo qe une nuk mund te bie dot dakord eshte se Perendia sot e ka komplikuar mesazhin e Tij per Shpetim.
    dhe qe sot duhet te njohesh volume te tera per te qene i shpetuar. Madje dhe nqs njeh volume te tera a do te guxoje dot qe te pohosh se je "I ulur ne vendet qiellore bashke me Krishtin" ? Sic thote dhe Apostulli Pal:

Por Perėndia, qė ėshtė i pasur nė mėshirė, pėr shkak tė dashurisė sė tij tė madhe me tė cilėn na deshi,
    edhe atėherė kur ishim tė vdekur nė faje, na dha jetė me Krishtin (ju jeni tė shpėtuar me anė tė hirit),
    edhe na ringjalli me tė, dhe me tė na vuri tė rrimė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus
    ,
    pėr tė treguar nė epokat qė do tė vijnė pasurinė e pamasė tė hirit tė tij, me anė tė mirėsisė ndaj nesh nė Krishtin Jezus Efesianet 2:4-6
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 08-11-2010 mė 11:39

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Sa po tė shijoj more Matrix, nuk e ke idenė! E di si mė duket? Si debati i Stefanit me Judenjtė, autoriteti yt nė kėto shkrime i ngjan autoritetit tė Stefanit. Tashmė nuk ka ngelur gjė tjetėr veēse tė tė vrasin me gur. Por ėshtė edhe dikush tjetėr nė kėtė forum, qė po i ngjan Saulit, pra, po ruan rrobat e atyre qė do tė tė vrasin me gur. Shpresoj dhe uroj qė njė ditė, t'i hapen sytė dhe ky Saul tė bėhet Pal!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Sa po tė shijoj more Matrix, nuk e ke idenė! E di si mė duket? Si debati i Stefanit me Judenjtė, autoriteti yt nė kėto shkrime i ngjan autoritetit tė Stefanit. Tashmė nuk ka ngelur gjė tjetėr veēse tė tė vrasin me gur. Por ėshtė edhe dikush tjetėr nė kėtė forum, qė po i ngjan Saulit, pra, po ruan rrobat e atyre qė do tė tė vrasin me gur. Shpresoj dhe uroj qė njė ditė, t'i hapen sytė dhe ky Saul tė bėhet Pal!
    marcus1, pershendetje dhe qoftė lėvduar Krishti.

Shijoje gjithnjė atė qe mendon se ėshtė mė e mira, por realisht ėshtė DIKUSH qe na porositė dhe na mbikqyrė. Per ndryshe shijoje vėlla se je i lirė dhe kete liri e kemi nga vet Perendia.

Mendimi i im eshte se ato etiketime nuk tregojnė mirė, nga ti (ne kete momenet) nuk buron frymė Hyjnore dhe me vjen keq. Shpirti i Zotit gjithnjė ėshtė e VERTETA prandaj ajo qe ti thua nuk ka asgjė tė vertete.

Mos e merr rrolin e viktimes duke akuzuar deri ne at shkallė sa qe mundesh tė akuzojsh te krishterėt si vrastar, i akuzon te krishterėt pse mbrojnė te verteten e Kishes sė Krishtit!! Mendoj se nuk bėhet fjalė per vrasje as denime nėse diskutojmė dhe shprehim besimin dhe bindjet tona, per kete punė dhe per tė diskutuar ėshtė edhe forumi. Nuk mendoj se duhet tė mendojnė tė gjith ashtu siq mendon ti, as ashtu si mendoj unė, te gjithe jane te lirė tė mendojnė dhe tė shprehin ato bindjet dhe mendimet e tyre. Tjetra, nuk mund te konsiderohet vrasje apo goditje me gur pse nuk mendojne njerezit siq mendon ti dhe nuk te kuptoj se per ēfar e ke qellimin kur thua ashtu por te siguroj se je gabim dhe ke nevojė ta korigjojsh vetveten. Nėse shiqohet ashtu atėher edhe unė mund tė kosnideroj ty vrastar te Kishes....!

Unė e kuptoj gjendejn e disa te krishterėve por edhe ky eshte njė tundim per mua, dua ti rezistoj me ndihmen e Zotit sikurse i rezistove edhe ofertes sė djallit per tu larguar nga Kisha. Errėsira nuk e don Kishen dhe ne kete pikė duhet tė jet i kujdesshme ēdo njeri, djalli nuk e don Kishen dhe e sulmon pasi qe Kisha eshte DRITA e KRISHTIT. Djalli provoj dhe ma ofroj oferten qe tė largohna nga Kisha, kete ofertė e ka afruar edhe te shumė shenjtėr qoftė edhe nepermes njerezve qe kishin rrol udhėheqes nė Kishė, por qendruan brenda Kishes dhe Zoti ua shperbleu. Tundime mėkatesh gjithnjė ka patur dhe ka ende, edhe mua mė tundoj i keqi nė mėnyra tė ndryshme por me e theksuara ishte ajo duke ma mbushur menden se kam zbulesa hyjnore dhe zbulesa te mjaftueshme nga shkrimet , duke mė thėnė se Kisha eshte gabim, doktrinat nuk vlejnė, apo sakramentet, hirarkia, dogma apo.. jane te panevojshme e keshtu me radhė, por unė u luta kohė tė gjatė, kerkova ndihmen e Zotit dhe i perballova me sukses, mu zbulua se Kisha eshte nė rregull por unė nuk qenkna ne rregull, ishte rrėfimi - Sakramenti i Krishtit sherim per mua.

Pa dashur tė zgjatna sepse kam shprehur mendimet dhe bindjet e mia lidhur me Kishen, por dua ta perfundoj kete shkrim me kete porosi;

Kush e perbuzė Kishen ėshtė duke perbuzur gjakun e Krishtit dhe do te perballet me krijuesin e Kishes - Jezus.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-11-2010 mė 16:13
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kush e perbuzė Kishen ėshtė duke perbuzur gjakun e Krishtit dhe do te perballet me krijuesin e Kishes - Jezus.
    Jam shumė dakort me ty vėlla me ē'ka ke thėnė mė sipėr. Po ashtu edhe Matrix ėshtė dakort me ty me ē'ka ke thėnė mė sipėr, por mė vjen ēudi qė ti akoma nuk e ke kuptu se ne tė dy jemi dakort me ē'ka ke thėnė mė sipėr.

Mallkuar qoftė ai njeri qė pėrbuz Kishėn e Krishtit! Por a e din ti se kush ėshtė Kisha e Krishtit? Unė, ti, Matrixi dhe tė gjithė ata qė e kanė pranuar Atė dhe janė pranuar prej Tij. Tė gjithė ata qė kanė besuar nė Krisht dhe qė mėkatet e tyre janė larė me gjakun e Tij.

Unė u takova me ty nė Shkodėr dhe pėr mua ka qenė njė nga ditėt mė tė bukura qė kam kaluar sa kohė qė isha nė Shqipėri kėtė verė. Dhe a e din pse? Sepse pėr sa orė ishim bashkė, kemi ndarė vetėm Krisht. Por ēfarė ka ndodhur qė ndėrsa ti ndave Krisht me njė tė krishter tė njė dogme tjetėr, tashmė po e konsideron si heretik sepse nuk i pranon sakramentet e kishės tėnde ashtu si i praktikoni ju? Kush tė ka marrė sysh? Ēfarė ka ndodhur gjatė kėsaj kohe?

Unė nuk po bėj viktimėn kėtu, por duhet tė kuptosh diēka: Nėse ti mendon se unė jam heretik dhe nė tė vėrtetė nuk jam, por i takoj Krishtit ashtu siē i takon edhe ti, atėhere i bie qė ti je duke pėrbuzur Kishėn e Krishtit, jo unė. Sepse unė tė pranoj si vėlla dhe duke tė pranuar ty kam pranuar vetė Krishtin. Nėse ti mė pranon si vėlla, duhet t'i biesh ndesh mendimeve tė Seminaristit, por nėse nuk mė pranon si vėlla nė Krisht, dhe nėse Krishti mė ka pranuar mua, atėhere kujdes vėlla se akuzat qė i hedh ndaj meje (nėse i hedh) po ja hedh vetė Krishtit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    markus, gjithmonė e them dhe e kam thane edhe kur u takuam; unė isha njė njeri qe jam tunduar qe tė largohna nga kisha katolike, njė kohė jam ndikuar edhe nga kontakti me protestant sepse ata kete punė e kan dhe unė ende isha i ri ne fe dhe sikurse ndodhė te fėmija i vogėl qe thithė gjitqka ashtu veproja edhe une. E kam vertetuar se isha shume gabim, unė e dua Kishen dhe e deshmoj besimin qe shpall Kisha, e dua sepse provoja frymore me ka bindur se ėshtė e verteta dhe ashtu deshiron Krishti, ......

Pse? Sepse vetem duke qendruar nė Kishė, vetem nėse dhurojmė krejt qka kemi Kishes, vetem nėse jemi prezent ne Kishė lejojmė DRITES-KRISHTIT tė jap Rrezen dhe tė ndriqoj para botes, vetem kėshtu mund tė shpallim Krishtin e gjallė jo nėse ikim nga Kisha, jo nese akuzojmė Kishen dhe mėsimet e Kishes, jo nėse ngjujmė gur mbi mėsimet e Etėrve dhe shenjtėrve tė Kishes qe janė edhe te bijt e Zotit. Sepse kur mohojmė dhe anashkalojmė mėsimet e Etėrve dhe Shenjtėrve, atėher jemi duke ngjuajtur me gur dhe duke coptuar zemren e Zotin.

Unė nuk kam ndryshuar asgjė ndaj teje vėlla i dashur, prite Zot, kam thėnė edhe ne kete temė se ne ty kam takuar Krisht dhe as qe dyshoj, jam shumė i gezuar se kam njė mik qe ka dashuri, kam thene dhe vazhdoj ta them se jam i gezuar se Konti eshte i ndikuar nga Zoti, kam thene dhe vazhdoj ta them se Konti eshte njė njeri qe ka vlera pozitive. Te them te verteten se si njeri mund te jeshė shumė shumė me i mirė apo me i sjellshem se sa unė, pra nuk ėshtė kjo nė pytje ne kete temė por diēka tjeter - tė mungon diēka - plotesia e fesė. Ende mund tė zbulojsh dhe vetem kerkoje me sinqeritet dhe pastaj do te flasim unė dhe ti.

Seminaristi nuk eshte mė mik per mua sa ti dhe Matrix, per mua ti je njeri me i dashur se sa Seminaristi, por ai ka njohuri teologjike te cilat jo edhe aq lehtė mund ti hedhen poshtė, ndersa se sa eshte i krishter nė shpirt dhe ne zemer unė nuk mund ta vlersoj sepse nuk me takon mua. E perseris, ti je njeriu qe mese shumti te dua ne kete forum. Por pse te dua, nuk do te thote se pajtohna aty ku une kam nje pervoje timen personale dhe kishtare. Nuk pajtoj aty ku bie ndesh me Kishen te cilen edhe jam pjese e saje dhe qe ne kete Kishė une takova Krishtin dhe qe pikerisht pjese e kesaj Kishe eshte edhe Nėna Tereze e cila kurr ne jete nuk pushoj duke lavderuar dhe adhuruar Zotin, por asnjėher nuk e mohoj KUNGIMIN.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 09-11-2010 mė 17:01
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •