markus1,ndodhė se guximi dhe hidherimi ndaj njė heretku nxitohet edhe nga vet Hyji, bile bile edhe te sulmoihet me fjale por ndoshta edhe te goditet ne fytyrė heretiku - mashtrues sepse Zoti nuk deshiron qe dikush te flet ne emer tė Tij dhe tė sjellė botes hereti - mashtrime.
Ne kete rast jam pak i ashper pasi qe janė pikėrisht keta protestant heretik qe kan krenari, smirė dhe perbuzin te tjeret. Kam plote deshmi edhe ne kete forum i dashuri vėlla.
Ti e din se si u pat sjellur njė heretik - ne forumin protestant duke mashtruar opinionin kinse e paska gjetur Zotin pse ka ikur nga Kisha katolike, ndersa realisht ai person e ka zėvendesuar Zotin me pasuri, per arsye perfitimi ai eshte konvertuar. Nuk eshte problemi pse ai eshte konvertuar, por problemi eshte pse ai apo dikush tjeter, del ne opinion dhe genjenė, nuk te duket ty krenari kjo?
Personalisht ty edhe nuk poe te kuptoj, nuk po kuptoj pse ti i mbronė protestanėt derisa nuk i perket ketij sekti. Unė me ty nuk kam diēka dhe te konsideroj te krishtere te mirė - nuk e ke ende plotesinė e fesė - je shumė afer te Vertetes, por je njeri qe ne ty kam takuar Krishtin, - te mungon vetem edhe njė hap - eja ne Kishen katolike dhe pranoj SAKRAMENTET.
Mos harro se Eterit e Kishes ka ndodhur se jan pajtuar "dhe Eterit e Keshilit rane dakord se guximi i shenjtorit ishte i pelqyeshem nga vet Hyji"!
Postuar mė parė nga toni77_toni
Me 6 dhjetor nga kalendari kishtar pėrkujtohet Shėn Nikolla, ipeshkėv
.......................
Ne Keshillin e Pare Ekumenik ne vitin 325, Shen Nikolla ishte pjesemarres. Ky keshill shpalli Simbolin Besimit, dhe ai foli kunder heretikeve si Arius me shenjtoret e tjere.
Ishte jashtzakonist guximtar dhe i mbushur me zellė. Shen Nikolla, i mbushur me zell per ti sherbyer Hyjit, e sulmoi heretikun Arius me fjale dhe e goditi ate ne fytyre. Mirpor per kete arsye, atij iu hoq emblema e ipeshkveit dhe u vendos nen kontrollin e rojeve. Por disa prej Eterve te Shenjte paten te njejtin vegim, pane Vete Zotin dhe qe ia ktheu Shenjtorit Ungjillin dhe emblemen e ipeshkvit. Eterit e Keshilit rane dakord se guximi i shenjtorit ishte i pelqyeshem nga vet Hyji dhe ia riktheun shenjtorin postin qe kishte me parė.
Pasi u kthye ne dioqezen e tij, shenjtori i solli paqe dhe bekime duke mbjelle fjalen e se Vertetes, duke shkulur me rrenje herezite, duke ushqyer tufen e tij me doktrine te shendoshe dhe duke u dhene ushqim per trupin.................................
Krijoni Kontakt