Nje gje duhet te sqarojm se ku qendron lepuri/Problemi i mosperputhjes se mendimeve kaq diametralisht te kunderta te shqiptarve te kosoves dhe atyre te shqiperis per sa i perket turqis pra duke par nga ky kendveshtrim une mendoj se problemi qendron ne ate se shqiptaret e shqiperis jan shum te mitizuar dhe te ndikuar nga thurrjet e legjendave anti turke te Vllehve dhe te Krishterve te shqiperis te cilet kan thurrur legjenda e mite anti turke n/en ndikimn e emocioneve fetare te cilat nuk kan lidhje me te verteten dhe realitetin historik ather duke pasur parasyshe ket propagand kjo i bie qe shqiptaret e shqiperis te mos jen realist dhe te drejt ne gjykimin e tyre ndaj turqis pasiqe jan tej mase te ndikuar te manipuluar e te introduktuar nga miti anti turk i krijuar nga Vllehet dhe te krishteret e shqiperis te cilet dihet se kan qen dhe jan ne krye te institucineve arsimore e shkencore te shqiperis.
Ndersa kosova thjesh nuk ka qen shum e ndikuar nga legjendat dhe mitet e krijuara anti turke nga Vllehet dhe te krishtert shqiptar per ket arsye pra kosova por edhe shqiptaret jasht shqiperis jan me realiste me te drejt ne gjykimin e tyre per turqit dhe turqin
o driflon ne 100 lekura te ndrrojsh i njejti se i njejti je
pushtim 500 vjecar e qun mit e legjende ky hajde bac hajde
ne rast se shqipnia qonka ndiku nga vllehet e te krishteret kundra turkis athere munemi me than se dhe kosova asht ndiku nga turqelit e turkofilat pro turqis.
habitem si fol ti sikur perfaqso tan kosoven. valla i fort je.
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
E runa zote ore shqiptare ne shqiptaret nje gje duhet ta kuptojm se me sa shof une jemi deri ne ekstremitet te manipuluar nga mitet e legjendat shqiptaret mendojn se ne e kemi qare historin me shpat ne dore po jo ore se kjo esht e tera mashtrim qe i behet keti populli te bej nje pytej une ty qfare mendon ti se ne shqiptaret per 400 vite qdo vit vetem lufte kemi ber me turqi Pooo jo ore se kjo esht nonsens.
Ka pasur nje periudh te shkurter 10-15 vjeqare kur ka pasur nje rezistenc/kryengritje te vogel luftrash ne mes te shqiptarve dhe osmanve ndersa pjesa tejeter me e madhe ka kaluar ne paqe bashkjetes qindra vjeqare deri ne kohen e pamvarsimit te shqiperis me 1912 dhe ketu kemi pastaj nje lufte 4-5 vjeqare ne mes te shqiptarve dhe osmanve deri ne pamvarsimin e shqiperis .
Qfare mendoni ju ore se ne per 400 vite vetem kemi luftuar me turqit po jo ore se sikur te ishte keshtu ne sot nuk do te egzistonim fare edhe sikur te ishim 50 milion e lere me se ishim nje grusht i cili po te kisht zhvilluar vetem luftra per 400 vite me siguri se sote nuk do te ekzistonte mbi faqen e dheut.
e ke gabim mor Drenicako!
Gjergji per te shpetuar veshet e vet aso kohe pelqeu te nderonte dhe emrin nga Gjergj ne Skender apo jo!??
mbase babagjyshi jot por dhe babagjyshi i babes tend mund te ken patur te drejte ne ate qe te paskan transmetuar ty,mbase rreshtimi i gjysh apo stergjysherve tu ne rradhet e ushtrise se KRAJL Nikolles aso kohe,mund te jen shkak i arritjes ne nje konkluzion te tille nga ana tyre se ku shkel turku nuk del bari!!
Po por kosova ka mbetur me realiste me pak e ndikuar nga legjendat dhe mitet ne gjykimin e saj te drejt te kesaj peridhe 500 vjeqare te historis e cila fatkeqsisht esht mitizuar e shtremberuar tej mase .
Ne si shqiptare nuk kemi luftuar 500 vite me turqit halooooooooooooooooooo se ne te kunderten ne sot nuk do te egzistonim fare.
E`them edhe nje her se ka qen nje periudh e shkurter 10-15 vjeqare luftrash shqiptaro osmane ndersa ter periudha tjeter qindra vjeqare ka qen kohe bashkpunimi bashkjetese deri ne 1909 kur fillojn te formohen disa celula te para te nje levizje kryengritje per pamvarsimin e shqiperi edhe ketu kishte nje kohe te shkurter 4-5 vjeqare luftrash deri me 1912 sa fitoij shqiperia pamvarsin .
Ndersa shqiptaret thurrin legjenda ne kemi luftuar 500 vite me tuqit haaaaaaaaaaaaa po kjo esht meta shkerrdhy inteligjencen oreeee
Eshte mire qe Erdogani e vizitojti Kosoven, kete une e shikoj si shenje te mire dhe nje mundesi per nje Aleance te forte me nje shtet si Turqia.
Eshte mire te kemi sa me shume Aleat, Kinen, Turqin, Brazilin, Norvegjin, Vietnamin, Rusin etj... sa me shume aleat aq me mire per ne.
Si do qe te jet nuk od isha egzitu shum per faktin qe ky dyftyrshi Erdogani e ka vizituar Kosoven, pse them dyftyrsh??? Une e Urej Erdoganin po jo dhe Turqit nepergjithsi, Ergoani eshte ai qe qan per padrejtsit qe i behen palestinezeve kurse sistemi i tij fashist i vret dhe i shtyp Kurdit e pafajshem.
Si do qe te jet une asnjer nuk do e haroj se Shteti Turk i ka shit Autoblinda shtetit Maqedonas gjat demonstratave te Gostivarit qe me ne fund te na shtyp me ato AUtoblinda, une nuk e haroj edhe historin qe Turku na ka vra edhe keshtu me radh po e cmoj kete aleanc kjo aleanc nuk do te thot Dashuri une jam me se i sigurt se Turqis nuk i plasi prapanica per shqiptaret po me shum i plasen per influencen e vet politike edhe ekonomike ne Ballkan.
mos e nencmojm Erdoganin, eshte i keq po eshte i aft, ne do te kishim nje fat shum te madh te kishim nje Udheqes te vendosur si Erdogani per ne Shqiptaret dhe jo keto palachollaret qe na rrin si miza ne shtet.
Alenca Turko Shqiptare =/= Dashuri Turko Shqiptare.
Mia San Mia
o njeri po ti ste konke normal more?
500 vjet shtypje ku nuk te lejohet as gjuha as flamuri as kombi cka e qun ti. populli duron duron dhe shperthejn kryengritje, se nuk lufton kerkush 500 vjet rresht kundra ni perandorie.
te quhet okupimi vllaznim vec prej teje po e nigjoj.
100 vjet ishte e pushtume kosova prej serbis. a pat ne kosove 100 vjet lufte rresht? jo.
po edhe pse nuk ka lufte okupimi asht aty po ashtu dhe qendresa popullore qe shfaqet ne forma te tjera per vec luftes.
apo dom me na q qit dhe pushtimin serb si vllazinm masi nuk pat lufte pa nderprerje? dhe qenderesn popullore shqiptare si legjenda e mite, e Adem jasharin e UCK si prralla fantastiko shkencore?
Nuk e di s epse me fshite postimin?!
Po e perseris se cilido qe edhe veçse nje promile ka simpati per ata popuj qe na kan sunduar e shlkatrruar me shekuj, qofshin ata sllavet, rromaket ose helenet(greket)ose turqit,ai nuk nuk mund te jete shqiptar. shqiptar. Mund ta kete emrin e te mbajne flamurin, por shpirtin dhe trurin e kan te okupuar dhe se jane me te keqi se vet armiku.. Per fat te keq keta vet nuk e kuptojne kete pune. Duhet nje ilaç i mire dezinfektues, por nuk e di se kur do ta gjejme?
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 05-11-2010 më 13:22
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Krijoni Kontakt