1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Mazllemo!
Per riatdhesimin e islamit pagjumesia eshte nje hic.
Sa per frike ia fute kot.dhe ti e di mire kete. E vetmja frike qe kam jane bombat qe vrasin njerez te pafajshem ndaj dhe jap lemoshe neper njerez si ty qe te mesosh te verteten po do ta kuptosh nje dite se kjo pagjumesi shpetoi Shqiperine dhe shqiptaret.
Paqe!
Pershendetje
Po ndonje foto ne Tirane me teme kete fese. Tashti kjo feste sa e di une festohet si ritual gezimi. Krejt e dime se kjo feste lidhet me besimin pagan. Edhe ne Kosove po shndrrohet si tradite. As pro as kunder festimit te kesaj feste nuk jam.
Ja cfar eshte nata e shtrigave ,mesojeni historikun dhe boll me se na cavet koken
Nata e Shtrigave është një festë kristiane, por me rrënjë pagane, e cila shënohet me 31 Tetor, është një festë vjetore, por që po merrë përmasa botërore…
Sipas historianit Nicholas Rogers, prejardhja e kësaj feste popullore vjen nga Roma, ku kremtohej për nder të hyjneshës Pomona, hyjnesha e farërave, fryteve, që ka lidhshmëri me përkujtimin e të vdekurve, ditë e cila quhej Parentalia…
Parentalia ka lidhshmëri me festën e keltëve paganë Samhain, që në irlandishtën e vjetër do të thotë: Fundi i verës. Këtë festë të lashtë pagane e kremtonin edhe popuj tjerë të Europës si keltët, galët, britonët etj.…
Në ndikimin e fuqisë ekonomike, politike, nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kjo festë mashtrimi është përhapur, për shkaqe përfitimi, edhe në Amerikën Jugore, Afrikë , Evropë, Azi, deri në Japoni…
Keltët e lashtë besonin se kufiri i kësaj bote dhe botës së ardhshme është mes verës dhe dimrit, të cilin e kremtonin me frikë dhe shpresë, duke ndezur zjarre, me lojra të ndryshme….Përdornin fryte, në veçanti kunguj të gërryer, i gëdhendin me kujdes, që t’i përngjajnë fantazmave për t’i trebur shpirtërat e këqinjë….
Për t’i trembur shpirtat e këqinjë bëhen përgatitje të mëdha me lloj-lloj veshjes, shpenzime të shumta për blerjen e maskave, nga të gjitha moshat që të jenë gati Natën e Shtrigave, me 31 Tetor….
Sipas një hulumtimi të Agjensisë National Retail Federation në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm për Natën e Shtrigave të 31 Tetorit 2006 janë shpenzuar rreth pesë miliard dollarë….! Këto shpenzime marramendëse po vijnë duke u shtuar nga viti në vitë…
Për këto shpenzime të kota, që po i bënë bota, edhe ne në Kosovën e shkretë jemi dëshmitarë vetë për Natën e Shtrigave se çka po ngjetë- vjet për vjet…Për t’u mos u mashtruar, nga shejtani i mallkuar, duhet pakëz udhëzim… Udhëzim i cili rrugën ta ndriçon dhe të shpëton, që gjendët në t’madhërueshmin Kuran
Kush te te sjell ty foto nga Tirana?! Jo nuk kane kohe, se duhet ta shajne Kosoven e te merren me Kosoven, e jo me veten (megjithese e kane fort te nevojshme) edhe pse 1 milion % jam e bindur qe 90 % te tyre as kah i bie Kosova nuk e di.
Fajin me te madh e kane disa ketu (te Kosoves) qe ju mundesojne gjithfare krijese me origjine te dyshimte te flasin me ne dhe per ne, e te lejojne gjithfare injoranti te ia ndyeje emrin Kosoves vetem duke e permendur.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 02-11-2010 më 02:48
Qysh ke ajo: I keshti t'keshe, i shami t'shan !
Po duhet me nxjerr mesim na, e jo mo me ra pre e sinqeritetit tone si gjithmone ne histori, se s'kemi me kend e as per kend! Ma shume merziten per ingilez, françuz e tjere, se per shqiptare. Ca po na duhen pra?!
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 02-11-2010 më 03:31
Krijoni Kontakt