Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ca te tjera.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Per ti hequr friken disave. Keto kostume pelqehen te vishen nga njerezit sot, dhe jo ato shemtira qe nxirrrni ju. Aren't they cute?
    cila nga keto te tria je ti ?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    cila nga keto te tria je ti ?
    Ajo ne mes.
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ajo ne mes.
    lol me e mira

dukesh shume bukur ne kostumin e lepurushes ... mi lepurushe .

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin

Halloween, eshte nje fest fetare e krishter qe shkojn per ti vizituar varrezat ne nje dit te caktuar,

Bile jan disa zera qe as si fest te krishter nuk e pranojn, por si nje fest paganesh ! Pagan = Armik i Zotit !
    Asgjë nuk ka te beje me ato qe thuhen këtu. KJo nuk eshte feste e te krishtereve dhe asgje nuk ka te beje me Kishen katolike. Kisha feston - kremton krejt nje feste te tjeter dhe e kundert me ato qe thuhen ketu e cila sonte eshte nata dhe neser dita, pra më 1 nëntor, Kisha kremton solemnitetin e të Gjithë Shenjtorëve ku mund te lexoni te komuniteti katolik (kam haupr një temë sot) per ta kuptuar ma mire nese dukujt i inetreson.

Tani ajo qe thua; "shkojn per ti vizituar varrezat"!

Nuk eshte ashtu Ilirian dhe po shoh se nuk ke njohuri lidhur me kete, prandaj po te sqaroj se kjo feste eshte me 2 nentor dhe quhet “Dita e të shuemve”.

Kjo festë i bashkon te gjithe te krishterët (flas per katolikët), shkojnë te varret - në varreza e të parve - te afermëve te tyre, shperndajnë dhurata (falin - dhurojnë) të tjerëve ne emer dhe per shpirta të afermëve të vet qe kan vdekur. ndezin qirinjë dhe secili nderon dhe kujton te afermin e vdekur. Pra thjeshtë, i kujtojmë të afermit tanë qe na kan vdekur duke ju lutur Zotit per ta, mbi te gjitha, lutemi qe Zoti tua jap Jeten e pasosur.

Pra eshte dita e përkujtimit - besimtarëve të vdekur – “Dita e të shuemve”, që kremtohet të martën e ardhshme më 2 nëntor. Kjo festë nuk ka asgjë me ata apo ato qe ju i pershkruani - trajtoni ne kete temë, kjo festë na fton të kujtojmë se asgjë nuk do të humbasë në historinë, që e kemi jetuar duke ecur pas Krishtit me Zotin: jemi të Tijtë e Ai do të na dhurojë jetën e pasosur.

P.S, edhe diçka dua ta shtoj:
    Me rastin e festes së 2 nëntorit qe kujtohen te vdekurit tanë, më e theksuara apo me e perdorme nga ato qe dhurohen apo perdoren ne ushqimet eshte gështënja.

Edhe kjo e ka simboliken e vet sepse te gjithe dimë se geshtënja - duket dhe eshte e mbeshtjellur me therra, pra ne dukje te jashtme eshte e keqe dhe shumher edhe të lëndon nese e prekë, por brenda ka ushqimin dhe ka vleren...! Shumher ngjason edhe ne raste tona dhe ne gjykojme sipas dukjes së jashtme dhe lendohemi-ndikohemi nga e jashtmja e njeriut, harrojme se ajo e jashtmja - e dukshmja nuk eshte edhe aq me vlerë sa eshte shpirti - brendshmi - i pa dukshmi. Pra ne gjykojmë vetem në pamje te jashtme sikurse në rastin e gështënjes qe duket e vrazhdë por brenda ka ushqim me vlerë, edhe njeriu nuk duhet gjykuar pa e ditur se çka ka brenda atij personi - shpirti.

Vlera e njeriut nuk eshte ajo qe duket - trupi, trupi bëhet tokë - pluhër dhe duket i pa vlerë por shpirti eshte i vlershem dhe nuk vdes kurr.....!

Psh Ilirian, mua me gjykon ti ne dukje te jashtme dhe ndoshta edhe te lendoj, ama, harron se shpirtin e kam të mirë, (humor).

pershendetje dhe respekte i dashur vëlla,
    toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 31-10-2010 më 10:15
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Halloween, eshte nje fest fetare e krishter qe shkojn per ti vizituar varrezat ne nje dit te caktuar, kjo ne Islam s'pranohët. Pra nuk eshte fest per muslimanët ! Dhe si e tille, eshte e ndaluar bashkangjitja ne kete fe-st. Bile jan disa zera qe as si fest te krishter nuk e pranojn, por si nje fest paganesh ! Pagan = Armik i Zotit !
    Kush t'ka thene ty kshu ? Sa gallat qe jeni, nga fshatrat e Kosoves, dini se cfare behet, ne Amerike. Hyp atje , e shif Stambollin, se deri aty shofin dylbite tuaja. . lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    nuk ka feste me shpifse

amerikanet kane nje jete boshe dhe shtresuese ku per argetim kane festime festash te pa lyra, te shoqeruar me pijet e tyre te preferuar bire or vine

femijet nuk vishen ashtu si mia@ ka sjell fotot por me kostume te frikshme

megjitheate muslimani ka nje jete te pasur dhe me obligime fetare familjare adhurim edukim etj, kurse jomuslimanet e kane bosh dhe mundohet ta bejne me te gezueshme me festa lojna drog drunk kurveri mashtrim etj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mr Zeid : 31-10-2010 më 10:42

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Eh sa te zgjuar qe jemi re mr zeid sa te zgjuar qe jemi

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    nuk ka feste me shpifse

amerikanet kane nje jete boshe dhe shtresuese ku per argetim kane festime festash te pa lyra, te shoqeruar me pijet e tyre te preferuar bire or vine

femijet nuk vishen ashtu si mia@ ka sjell fotot por me kostume te frikshme

megjitheate muslimani ka nje jete te pasur dhe me obligime fetare familjare adhrim edukim etj, kurse jomuslimanet e kane bosh dhe mundohet ta bejne me te gezueshme me festa lojna drog drunk kurveri mashtrim etj
    cdo muslimani te festoje kete feste, scary per ATO? LoL
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    A e festojne katoliket e Shqiperise apo te Kosoves Halloweenin?!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •