Shqiptar apo Kosovar ky ishte titulli i nje diskutimi qe u zhvillua dje ne emisioni top show.
Personalisht debati me la nje shuje te hidhur ne goje dhe nuk prisja nga ana e shqipetareve te kosoves ate lloj reagimi ( mbase ishte vetem reagimi i atyre qe ishin te ftuar ne emision? ) kaq pak le te themi atedhetar.
Si mundet sot te kete kuptin nje pytje e tille? Cfar do te thote Kosovar?
Sot ne qoftese ka nje shtet te Kosoves dhe e kjo ishte gjeja me me mend qe bene shqiptaret e Kosoves mbas shekujsh pushtimi, nuk do te thote qe ky veprim i thjeshte administrativ te vere ne pikpytje te qenit nje komb?
Nuk e di mbase gabohem por shqiptaret kure nuk e kane humbur identitetin e tyre kombetar as nen 500 vjet nen perandorine turke, as nen bizantim dhe as nen serbin dhe komunizmin.
Si mundet sot kur ne jemi te lire te shtrohet nje pytje e tille, kur edhe Arbereshet qe kane 500 vjet te shkeputur nga toka meme kur i pyet sot thone qe jane shqiptar!
Cfar do te thote me qene Kosovar, cfar ndryshon sikur te thuash se jam Korcar apo jam Shkodran apo Tiranas ose Durrsak?
Nuk e besoj qe sot te kete ne Kosove nje elite e cila vetem per te pasur nje karge dhe pak me shume pushtet arin deri aty sa ve ne dyshin dhe te qenit Shqiptar.
A e harojne keta njerez kaq kulloj gjakun e derdhur ne emer te shqiptarizmes, jo vetem ne luften e fundit per lirine e Kosoves, por gjakun e derdhur nga breza te tere patriotesh per te gjithe token arberore.
Po te harohet gjaku atehere me gjith men qe paska humbur identiteti i ketyre njerezve dhe do tu japin te drejte sebeve dhe maqedonasve me enciklopedive te tyre.
Ne jemi pellazge, arber dhe shqiptare qofte ne kufijte e shtetit qe quhet sot Shqiperi, qofte ne kufijt e shtetit qe quhet sot Kosove apo Maqedoni, Mali i Zi e Serbi, jemi SHQIPETAE edhe ne kufijte e shtetit Grek ( pa cka se ata e mohojne) dhe si perfundim jemi SHQIPTARE kudo qe ndodhemi nga Europa ne SHBA.
Jo vetem ne por dhe bijt e bijeve tane do te jene SHQIPTAR sic jane dhe sot e kesoj dite kudo neper Bote.
Ky eshte mendimi im, pres me shume interes mendimin e vellezerve nga Kosova.
Krijoni Kontakt