Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321

IFFHS: La Liga kampionati më i mirë në botë për vitin 2010

Premier League e Anglisë renditet në pozitën e parë në renditjen e ligave më të mira në botë, të cilën e ka publikuar Instituti për Histori dhe Statistika të Futbollit (IFFHS) në Këln

Printo Dergo nje shoku

Anglia ka shpikur futbollin dhe për momentin kampionati i saj është më spektakolar dhe më i fortë se asnjë. Kështu ka vendosur IFFHS, Instituti për Histori dhe Statistika të Futbollit që ka kurorëzuar Premier League si më të mirën në planet.

Në vendin e dytë është renditur Primera Division e Spanjës, derisa vendi i tretë i takon Bundesligës gjermane. Është interesant fakti se Serie A e Italisë renditet në pozitën e pestë prapa ligës së Brazilit.

10 kampionatet më të mira në botë

1.Anglia 1.187 pikë

2.Spanja 1.077

3.Gjermania 1.031

4.Brazili 941

5.Italia 920

6.Franca 899

7.Argjentina 838

8.Holanda 799

9.Ukraina 746,5

10.Turqia 691,5

IkubInfo
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321

Premier League, kampionati më i mirë në botë sipas IFFHS

Premier League e Anglisë renditet në pozitën e parë në renditjen e ligave më të mira në botë, të cilën e ka publikuar Instituti për Histori dhe Statistika të Futbollit (IFFHS) në Këln

Printo Dergo nje shoku

Anglia ka shpikur futbollin dhe për momentin kampionati i saj është më spektakolar dhe më i fortë se asnjë. Kështu ka vendosur IFFHS, Instituti për Histori dhe Statistika të Futbollit që ka kurorëzuar Premier League si më të mirën në planet.

Në vendin e dytë është renditur Primera Division e Spanjës, derisa vendi i tretë i takon Bundesligës gjermane. Është interesant fakti se Serie A e Italisë renditet në pozitën e pestë prapa ligës së Brazilit.

10 kampionatet më të mira në botë

1.Anglia 1.187 pikë

2.Spanja 1.077

3.Gjermania 1.031

4.Brazili 941

5.Italia 920

6.Franca 899

7.Argjentina 838

8.Holanda 799

9.Ukraina 746,5

10.Turqia 691,5

IkubInfo
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Qudi Gjermania para Seria A?

Futbolli Gjermani smë pëlqen fare. S'dij vecse Bayerni që mundohet me sjell lojra të mira të tjerat klube v.l

Pastaj mendoj se Futbolli Spanjoll është i pari normal dhe i treti ai Italian.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Mire Bundesliga, po dhe kampionati Brazilian ja ka kaluar Serie A. Sa eshte rritur kampionati ne Brazil, ka ecur goxha perpara, ka lene pas kampionate te rendesishme te Europes.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Mire Bundesliga, po dhe kampionati Brazilian ja ka kaluar Serie A. Sa eshte rritur kampionati ne Brazil, ka ecur goxha perpara, ka lene pas kampionate te rendesishme te Europes.

Unë po flas për vitin 2001/2002/2003 që kam pas mundesi ta përcjell Seria A atëher ka qen një ndër ligat më të forta. Tani më nuk ka investime në futbollin italian dhe ka arrit me i'a kalue edhe Brasili/Gjermania.

Futbollin italian po e mban më shum emri i madh Milan pastaj Juventus/Inter por jo më futbolli që luhet në fushat e tyre.

Sidoqoft edhe do vite Turqit përpara Italianve haha..
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    ju skeni trute ne rregull. shifni ca po behet tani , por do e shifni ca do behet mbsas 3-4 vjetesh.

shume skuadra te vogla ne angli kane dale ne administrim. already po flitet keq per liverpolin dhe nje super-deficit i manchsterit dhe chelsea.
    portsmouth pritet ne fund te muajit te kapitulloje.

ne spanje atletico shume keq nga gjendja financiare, po ashtu reali u fut ne super-borxhe kete vit tek bankat. ne gjermani me shume se 6-7 ekipe ne gjendje te keqe financiare.

pse ndodhi kjo gje?
    sepse moren borxhe me shume , investuan me shumice, ja rriten rrogat me shumice lojtareve.

spara kam degjuar ndodhi te tilla ne itali, pervec milanit qe ishte ne deficit.
    skuadrat italiane jane shume here me te balancuara se skuadrat e ligave te tjera.

kujtuan ligat e tjera se me borxh u rritet miqeria atyre.

we'll see we'll see .

seria a per 3-4 vjet do risundoje prape e kesaj here , do i le shume mbrapa ligat e tjera.

pse ?

sepse pune e pare ata e kane menaxhuar ekonomine shume mire, plus ndarja qe i bejne stadiumeve eshte dicka shume e mire.

ka 2 vjet qe edhe gjermania po mundohet ta beje kete gje , e ne angli already po flitet per kete gje.

ne aspekt me te gjere , serie a seshte lige idiote qe futet ne borxhe kot se koti.

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Po c'ne Turqia paska kaluar Portugaline...
    Cudi e madhe per zotin.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic
    spara kam degjuar ndodhi te tilla ne itali, pervec milanit qe ishte ne deficit.
    skuadrat italiane jane shume here me te balancuara se skuadrat e ligave te tjera.
    Jo more! Po e di ti se si i nxjerr Interi bilancet pozitive? Ja ta them une. Psh, duke i shitur Milan lojtare si Pirlo me shuma teper te vogla dhe duke i deklaruar ne fatura me çmime qe sot paguhen per te blere lojtare si Kaka, C.Ronaldo etj etj. Te tilla gjera jane bere dhe kur Milan bleu Helveg e disa te tjere nga Inter. Po ashtu ka bere dhe me lojtaret qe ka shitur ne klubet e tjera.

Me thuaj pak, si mund te dilte Inter me bilance pozitive kur deri para 4 vitesh kishte 18 vite pa fituar asnje gje dhe per çdo sezon bente shpenzime marramendese?

Citim Postuar më parë nga DoLpHiN
    Po c'ne Turqia paska kaluar Portugaline...
    Cudi e madhe per zotin.
    Po pra, po dhe Ukraina, me Metalurgjit e ka kaluar. Çudi, se Portugalia ka fituar dhe Ch.L ne kete 10 vjeçar, ndersa Turku me Ukrainen here kane mare pjese e here jo, por dhe kur kane mare pjese deri ne grupe jo me tej, ndersa skuadrat portugeze, Porto ne veçanti ka patur ecuri shume te mire ne Ch.L. Ky Instituti ja fut içik kot nganjeher, jo per gje, po ky nxori dhe Interin ekipin me te mire te historise kur Interi kishte 40 vjet pa Ch.L dhe 18 vjet pa pare kampionat me sy.

Se ke permendur a ishte kjo renditje per 10 ditet e fundit apo per 10 vitet a fundit?

ps. aty a pafsha italine, sa me poshte
    Welt Meister 2014

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Altin1, edhe burimi nuk e ka dhene se per çfare periudhe kohore behet fjale. E degjova dhe ne median vizive kete lajm por as aty nuk percaktohej periudha kohore per te cilen behet fjale.

Seria A nuk besoj se ka qene asnjehere me poshte se Bundesliga Gjermane Ne Gjermani perveç Bayern Munich, Werder e vitin qe kaloi dhe Wolfsburg nuk ka ndonje nivel kushedi. Ndeshje te merzitshme shikon gjithnje. Ndersa ne Seria A, perveçse jane 3 ekipe elite si Milan, Juve e Inter, jane dhe ca ekipe te tjera qe zhvillojne futboll te bukur, si psh Fiorentina, Roma, Sampdoria & Udineze me hope.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •