Close
Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 171
    i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anėtarėsuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Pėr tė gjithė nga pak:

Tė qenit enverist nė fund tė viteve 70 dhe 80 nuk ta jep statusin e njeriut tė dyshimtė. Nė atė vorbull ishte e pėrfshirė e gjithė rinia shqiptare e asaj kohe.
    Nuk ėshtė faji i rinisė kosovare qė me ta kishte manipuluar aq egėr regjimi enverist. Ku tė mbėshteteshin ata? Ka pasė njerėz qė edhe jetėn kanė dhėnė pėr kėtė punė duke menduar se po i shėrbejnė ēėshtjes kombėtare. Xhabiri ishte njėri nga ata...

Ėshtė ēėshtje tjetėr pastaj pse dikush pati inteligjencėn e u strukturua nė lėvizjen e mirėfilltė tė rezistencės autoktone tė Dr. Rugovės me orientime properėndimore, dikush u fut aty si kalė troje e dikush mbeti nė bindjet e tij tė para...

Se kishte infiltrime Udbeske nė strukturat mė tė larta tė LPK-sė kjo ėshtė e qartė si drita e diellit...e dėshmon burgosja e gati tė gjithė aktivistėve tė saj dhe marrja e miliona viteve dėnim pėr ata njerėz...
    "Nuk mund tė mbash gjarpinj nė kopshtin tėnd, me shpresėn se ata do t'i kafshojnė vetėm fqinjėt..."

Mire ėshte puna mire Maska e PLAKU
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Laguna Blue, meritoni pergjigje, Plakut nuk i munegojen argumenete dhe faketet, keni be nje aresyetim te mire ne lidheje me shfrytezimin e ppshes asepak me ndjenja shqypetare qe shfrytezoj vullenetin, deshiren, dashurin per ta pa shqypenin vetem pake , jeta jon perhere ishte vetem nje naederr per ate shqypeni!
    Pa Kosovė e Ēamėri nuk ka Shqipėri

i/e regjistruar Maska e SDB2010
    Anėtarėsuar
    07-11-2010
    Postime
    12
    Kurse per SDB-ne kam vetem nje fjale: le te bashkohet me Explorerin dhe ta hane karremin e UDB-se dhe Bozhidar Spasiēit!

Kurse per Bilin 99: deri sa te sulmojne sdbistet, udbashet dhe kosistet i ke punet mire![/QUOTE]

HMMMM....NUK I BASHKOHEMI NE KURKUJT AS UDB-SE AS PO SDB-SE NGASE SIC TREGOVA EDHE ME SIPER NIKU IM ESHTE BERE PIKERISHT PER SHPIFJET TUA ....NESE E SHIKON MIRE NE DOKUMENTIN QE KE VENDOS KETU ATY SHIHET FARE MIRE SE PERSONI NE FJALE KA BERE "POSTIN" E INSPEKTORIT NE ATE KOHE : LICE ZA KONTAKT SDB KICEVO , ALIJA AHMETI 457458 TEL....E ME ATE DO TE THUASH SE AI KA PUNUAR ME UDBN DUKE QENDRUAR NE SHTEPI ....COME ON....KA QEN NJERIU NE POST ZYRTAR ,I PARAQIN NE CDO INSTITUCION, ME DIPLOME E ME ZYRE E NUK KA VEPRUAR KAFENEVE TE KERCOVES...E NUK KA PUNUAR PER DIKE TJETER PO PIKERISHT ISHIN VETE SHQIPTARET QE TROKISNIN CDO NATE NE DEREN E TIJ E I JEPNIN INFORMACION PER JU ....QE ATO SHQIPTAR SOT KAN POSTE TE LARTA E JAN PATRIOTET ME TE MEDHEJ NE MAQEDONI .... KJO ESHTE DALLIMI QE DUHET TE BESH TI....
    A SA PER BILLIN MOS U MERZIT FARE E NJOHIM NE SE KUSH ESHTE AI DHE ME SA AKTIVITET MERRET AI NE ILLINOIS, U PA EDHE PATRIOTIZMI I BILLIT...
    MOS ISHTE A.B. ENDE BILLI DO FERGONTE NE ZGARE EDHE PSE TE NJEJTIT PERSONI PER MIRESIN QE JA BERI U MUNDUA TI FUS THIKEN NE SHPINE ....
    HAJT ME LULE ....

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Per temen dhe per frekuentuesit ketu, se sa per SDB2010 besoj se nuk ka nevoje ti jap ndonje sqarim te madh,pasi ai eshte i rrethit tim dhe ai ka punuar ne sigurim, shume gjera mund ti di me mire dhe per disa gjera e kan informuar keq shpifsit.

Bashkevendas SDB2010 :

Interneti mire qe doli per te gjithe, njashtu edhe shprehja e lire ne jete dhe ne internet.
    Aktivitetet dhe opinionet publike qe merrem une jane legale, nuk e bej te lendoj njeri por vetem e shoh te pandershme te rri kur njerezit shpifin dhe fabrikojne vetem per tu bere keq te tjereve dhe per te perfituar vete.
    Une e kam shpreh nje mendim per nje te vertete kunder atyre qe shpifnjin athere dhe sot( dmth per te sqaruar opinionin per keta qe hapin tema si kjo dhe jo per te treguar kush eshte Ali Ahmedi- kam pasur une 30 vjet ta bej, nuk merrem une me shpifje as kunder shpifsive ,le me kunder njeriut qe shikon punen e tij)

Une nuk kam shpifur per Ali Ahmedin , kam dhene nje shpjegim logjik per emrat dhe dosjet qe i perdorin dhe u nderrojne vendin per marketing politik : shpjegim se si nje njeri qe ka kryer punen e vete ne Maqedoni dhe nje ne Perendim. Secili nga te dy emrat ka bere ate qe ka bere dhe te dy dihen boterisht ne rreth dhe me gjere.
    Ali Ahmedi ,ka bere punen e vete qe ka zgjedhur dhe une nuk kam gje kunder zgjedhjes personale, nuk kam pasur as atehere dhe le me sot,tek bastisjet qe ka marre pjese si puntore i sherbimit sigurimit nuk me ka ofenduar mua personalisht dhe as familjen time,ai ka ardhur si punetor i sherbimit qe e kishte zgjedhur si kariere - kjo eshte e verteta dhe po te jem shpifes mund te them cka te deshiroj mund te them se ka thy dhe ka sha eshte sjelle keq ,...dhe kjo dihej boterisht.
    Kaq per Ali Ahmedin dhe Ali Ahmetin.

Per mua:
    Une nuk shitem per nje njeri qe s'jam dhe as qe kam interes te grumbulloj njerez rreth meje se nuk kam pasur dhe nuk kam deshire per nje karriere ne politike,asnjehere, nuk eshte preokupimi im ky, por si pjestare i nje rrethi jap kontributin tim , dhe kontributi im eshte i dinjitetshem dmth te ndihmoj cdo nisme progresive ne te mire te rrethit,dhe ta them te verteten ne nje kuvend publik ku shpifet me pa te drejte, mendoj se eshte nje obligim themelor i te qenit njeri.
    Mua me mjaftojne obligimet jetesore,familja dhe shoqeria e gjere, me mjafton te jeme nje anetar i ndershem i nje kombi qe i takoj, dhe korrekt ndaj shoqerise njerezore kudo qe jam,edhe ndaj kafsheve dhe ndaj ambientit qe e jetoj jeten time,nuk kam iluzione dhe as ambicie te behem "njefar lideri" por me vjen turp te rroj si nje njeri qe i bishtnon te vertetes kur perdhunohet, dhe le me qe do me vinte te vdes po te bej si keta shpifsit e tu - te shpif me vetedije per te bere keq, turp te kene dhe ata e dine se une i lexoj si liber,...me mjafton te mbaje miresjelljen me mikun dhe me armikun , e kam edukate familjare.
    Une nuk kam permendur as Ali Ahmedin dhe as shpifsit athere dhe sot per 30 vjet, pasi jam i vetedijshem se nen 1,nuk do argat e verteta dhe nen 2. Jam i kujdeshem per implikimet ne nje rreth te vogel si rrethi yne dmth une e di qe Ali Ahmedi dhe dhe Xhabir Alili kane familje te gjere qe dikund ne hallka familjare -ka familjare nga te dy palet qe kane lidhje miqesore ose me gjak mes tyre, dhe e di qe ne te dy kemi edhe femije qe duhet te jetojne ne liri dhe pasterti absolute nga zgjedhjet tona te karrieres ,te veprimtarise,dhe nga bagazhet tona jetesore...dhe e di edhe shume me shume se ata shpifsit qe ta kane prishur gjumin dje dhe sot, une mendohem perpara se te flas.Nderkaq ata shpifsit te kane lajmeruar menjehere te behesh anetar, se je sulmuar bilanci = keqbersit me shpifja bejne keq dhe shohin sehire.
    Ja une e them publikisht ketu dhe ku te duash ndaj meje personalisht ke rehabilitim komplet, ke bere punen tende qe ke zgjedhur dhe ne shtepine time nuk ke bere dem,perpos qe ke shoqeruar bashkpuntoret e tu, pra nga une nuk ke nje akuze personale nderkaq te them se shpifsit qe ta prishen gjumin dje dhe qe te sinjalizojne sot jane UDBASHET E VERTETE.
    Me pa te drejte jam spiunuar athere dhe me pa te drejte shpifet edhe sot nga e njejta kategori shpirtngushte dhe egoiste per qellime primitive dhe shume te ulta.

Per miqesine dhe egoizmin : miku i ngushte nuk humbet , fjalia e urte thote se " miqesia qe ka mundesi te humbet as qe ka egzistuar ndonjehere "
    Te gjitha shpifjet ai i ka bere vete ndaj meje, madje me mua pinte kafe dhe pas shpine shkonte bente pune te tjera kunder meje, madje e ka pranuar edhe perpara familjes time ,mund ta ballafaqoj ketu dhe ku do qe te deshiroje dhe sido qe te deshiroje ate dhe cilindoqoft.
    Une gje nuk i kam bere kurre asnje njeriu jo vetem te rrethit tim por asnje njeriu ne bote , e di qe jemi vetem vdektare dhe jeta eshte shume e shkurter per ta shfrytzuar per te bere keq dhe per tu sjelle njerezimit mizerje,..por jam njeriu me i lumtur ne bote qe ndodhi si ndodhi ,une nuk e prisha zemren edhe kur e zbulova, ai rrenat e veta i shet per te verteta, une di shume me shume se ai qe ti e permend , se po te isha une nje karakter sikur ai- une di shume me shume per ate se sa ai di per mua, por une jam i kujdeshem per implikacionet qe ka situata si ne familje ashtu edhe ne shoqeri dhe ne rrethin tone,dhe jo se e meriton ai.
    Une u shqetsova shume kur e zbulova se cka eshte tu bere, u merzita edhe per punen qe e humbi por ai i dha kahje krejt tjeter ,e di qe sot eshte nje njeri pakashume i lumtur pasi edhe une e humba punen aty ( pune ekonomie per mua dhe per ate), por eshte keq se paqjen dhe lumturine nuk mund tia sigurosh nje njeriu te lig, nje njeriu qe e ka ndergjegjen plot rrena,dallavere keqberje dhe keqperdorime, nje njeriu qe me vetedije shpif dhe ben keq ,nje njeriu qe ty ta prish gjumin nuk mund ti sigurosh gjumin ...
    Une jam njeri mirenjohes dhe kete e kam deklaruar boterisht per ata qe ka ndodhur qe te me ndihmojne ne nje menyre ne jete- pa marre parasyshe motivet qe ka pasur, por eshte mire qe njeri te jete korrekt si kur ka muhabet me nje njeri ashtu edhe kur nuk ka, drejtesia mbi te gjitha, edhe kur pajtohesh me njeriun edhe kur e ke kundershtar, edhe kur je ne PDSH edhe kur je ne BDI,shpifjet kane prishur shtete, njerezimin dhe lumturine njerezore e kane prishur, kete une e kam mesuar ne foshnjore , ata qe nuk e kane mesuar ja e bejne edhe sot, une nuk i le te me prishin gjumin se fleje me ndergjegjen time te pastert.
    Me vjen keq qe soji qe ta prishi gjumin dje , ja edhe sot ta prishin jo nga dashamiresia per ty por nga prirja per te bere keq, nga hileqarlleku nga karakteri i tyre i felliqt rrenavec.

Per punen : ne edukaten time familjare puna eshte ndere, une kam bere pune te ndryshme gjate gjithe jetes time qysh si femije ( qe nga buqesia ,me meditje- tek rruga e argatve ne Kercove si nxenes i shkolles mesme-gjate veres , ne ndertimtari ,ne zgar kur kam ardhur ketu ne Amerike- keto per ata qe nuk i dine- se ju per cudi e quani si nencmim punen e restorantit
    Pra puna per mua dje dhe sot ka qene dhe eshte ndere, dhe eshte edhe me e ndershme kur e ben me ndere, nuk ka pune qe te eshte per ta nencmuar kuptohet pervec asaj punes shpifjes.
    Une thike pas shpine as kam ngul dhe as do ta bej ndonjehere( me kete mund te mburrem,nderkaq ata qe e kane bere edhe e bejne edhe sot),thike pas shpine une nuk kam as per armikun dhe as per mikun... kjo pune shkon me njeri ,me karakter dhe me zanat , ata qe ta kane prishur gjumin dhe qe ta prishin diten tash e kane bere dhe e bejne me mikun...del se shqetsimi yt eshte legjitim: nuk ke faj ti qe ke punuar karrieren qe ke zgjedhur, por keta qe punuan dje dhe sot -shpifsat gurehedhesit doremesheftit, qe u ka mbet emri se une ne rengen i kam,s'vlejne pese pare,edhe dje edhe sot e bejne nga kompleksi i jovleres personale dhe nga motive edhe me te uleta-.
    Une cdo pune qe e bej ,e bej me nder, eshte rekordi im i pastert per kete, zgjedhja e karrieres nuk eshte kualiteti i njeriut eshte vetem zanat per rroge, nderkaq te jeshe njeri eshte me veshtire se sa nje zanate -eshte njehere me gjenetike, me edukate familjare dhe me perpjekje personale,keta qe ta kane prish gjumin dje dhe sot nuk u ben fajde as lotaria njibiljonshe pasi nuk kane ingridientin themelor- te qenit njeri i ndershem,mos merren me shpifje dhe fabrikime.

PLAKU : ndegjo zotri ,mos nderhy pa shije, kur kam permend Ramazanin une shko lexo postimin dhe mos shkruaj pa lexuar- me djalin atij Ramazanit ne jemi miqe shpije,... eshte pa shije nje nderhyrje pa lexuar, une me ata qe jane ketu nuk komunikoj ne internet , urdhero ta pime nje kafe ku te duash..kam kaq miresjellje une ta pi nje kafe dhe te ndegjoj shqetsimet qe ke.

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 10-11-2010 mė 22:38
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Mire ėshte puna mire Maska e PLAKU
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Bili99, me vjene keqe qe e ke keqe kupetua plakun, nese ka gabua plaku ,ka gabua qe nderhyna ne mose amrreveshjet tuaja, nuk dua te them se cfare mose marrreveshejesh.
    Ndosheta plaku nuk a shprehe pake me bute ndaj teje, gje qe ishete vetem cekja e emnave Ramazan dalipi, mefaili, e ku di une qe skan lidheje me keto politikat e reja me prapavija te vjetera! por dije 1 se plaku prej si te kam njofet ty, kam pas rrrepeket si person. pa marre parasysh binedjet politike. Kjo ishete krejte qe desha te them. sa esa here kam dashet tju paraqitem ne PM, pore kete radhe sun u durova per te vetemen aresye qe ua spjegova me alrete. ate se thua per 3 vete mundesh me deshemu ke besim! dhe ajo em shtyni te shkruaj ashetu si dje, per me shume nese do merremi veshete ne pm, ke me pa sa i njofim e sa i kemi njofet ato 3 veta qe ti emndon. Kaloni mire .
    Pa Kosovė e Ēamėri nuk ka Shqipėri

Anėtarėsuar
    07-11-2010
    Postime
    12
    Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin
    Per temen dhe per frekuentuesit ketu, se sa per SDB2010 besoj se nuk ka nevoje ti jap ndonje sqarim te madh,pasi ai eshte i rrethit tim dhe ai ka punuar ne sigurim, shume gjera mund ti di me mire dhe per disa gjera e kan informuar keq shpifsit.

Bashkevendas SDB2010 :

Interneti mire qe doli per te gjithe, njashtu edhe shprehja e lire ne jete dhe ne internet.
    Aktivitetet dhe opinionet publike qe merrem une jane legale, nuk e bej te lendoj njeri por vetem e shoh te pandershme te rri kur njerezit shpifin dhe fabrikojne vetem per tu bere keq te tjereve dhe per te perfituar vete.
    Une e kam shpreh nje mendim per nje te vertete kunder atyre qe shpifnjin athere dhe sot( dmth per te sqaruar opinionin per keta qe hapin tema si kjo dhe jo per te treguar kush eshte Ali Ahmedi- kam pasur une 30 vjet ta bej, nuk merrem une me shpifje as kunder shpifsive ,le me kunder njeriut qe shikon punen e tij)

Une nuk kam shpifur per Ali Ahmedin , kam dhene nje shpjegim logjik per emrat dhe dosjet qe i perdorin dhe u nderrojne vendin per marketing politik : shpjegim se si nje njeri qe ka kryer punen e vete ne Maqedoni dhe nje ne Perendim. Secili nga te dy emrat ka bere ate qe ka bere dhe te dy dihen boterisht ne rreth dhe me gjere.
    Ali Ahmedi ,ka bere punen e vete qe ka zgjedhur dhe une nuk kam gje kunder zgjedhjes personale, nuk kam pasur as atehere dhe le me sot,tek bastisjet qe ka marre pjese si puntore i sherbimit sigurimit nuk me ka ofenduar mua personalisht dhe as familjen time,ai ka ardhur si punetor i sherbimit qe e kishte zgjedhur si kariere - kjo eshte e verteta dhe po te jem shpifes mund te them cka te deshiroj mund te them se ka thy dhe ka sha eshte sjelle keq ,...dhe kjo dihej boterisht.
    Kaq per Ali Ahmedin dhe Ali Ahmetin.

Per mua:
    Une nuk shitem per nje njeri qe s'jam dhe as qe kam interes te grumbulloj njerez rreth meje se nuk kam pasur dhe nuk kam deshire per nje karriere ne politike,asnjehere, nuk eshte preokupimi im ky, por si pjestare i nje rrethi jap kontributin tim , dhe kontributi im eshte i dinjitetshem dmth te ndihmoj cdo nisme progresive ne te mire te rrethit,dhe ta them te verteten ne nje kuvend publik ku shpifet me pa te drejte, mendoj se eshte nje obligim themelor i te qenit njeri.
    Mua me mjaftojne obligimet jetesore,familja dhe shoqeria e gjere, me mjafton te jeme nje anetar i ndershem i nje kombi qe i takoj, dhe korrekt ndaj shoqerise njerezore kudo qe jam,edhe ndaj kafsheve dhe ndaj ambientit qe e jetoj jeten time,nuk kam iluzione dhe as ambicie te behem "njefar lideri" por me vjen turp te rroj si nje njeri qe i bishtnon te vertetes kur perdhunohet, dhe le me qe do me vinte te vdes po te bej si keta shpifsit e tu - te shpif me vetedije per te bere keq, turp te kene dhe ata e dine se une i lexoj si liber,...me mjafton te mbaje miresjelljen me mikun dhe me armikun , e kam edukate familjare.
    Une nuk kam permendur as Ali Ahmedin dhe as shpifsit athere dhe sot per 30 vjet, pasi jam i vetedijshem se nen 1,nuk do argat e verteta dhe nen 2. Jam i kujdeshem per implikimet ne nje rreth te vogel si rrethi yne dmth une e di qe Ali Ahmedi dhe dhe Xhabir Alili kane familje te gjere qe dikund ne hallka familjare -ka familjare nga te dy palet qe kane lidhje miqesore ose me gjak mes tyre, dhe e di qe ne te dy kemi edhe femije qe duhet te jetojne ne liri dhe pasterti absolute nga zgjedhjet tona te karrieres ,te veprimtarise,dhe nga bagazhet tona jetesore...dhe e di edhe shume me shume se ata shpifsit qe ta kane prishur gjumin dje dhe sot, une mendohem perpara se te flas.Nderkaq ata shpifsit te kane lajmeruar menjehere te behesh anetar, se je sulmuar bilanci = keqbersit me shpifja bejne keq dhe shohin sehire.
    Ja une e them publikisht ketu dhe ku te duash ndaj meje personalisht ke rehabilitim komplet, ke bere punen tende qe ke zgjedhur dhe ne shtepine time nuk ke bere dem,perpos qe ke shoqeruar bashkpuntoret e tu, pra nga une nuk ke nje akuze personale nderkaq te them se shpifsit qe ta prishen gjumin dje dhe qe te sinjalizojne sot jane UDBASHET E VERTETE.
    Me pa te drejte jam spiunuar athere dhe me pa te drejte shpifet edhe sot nga e njejta kategori shpirtngushte dhe egoiste per qellime primitive dhe shume te ulta.

Per miqesine dhe egoizmin : miku i ngushte nuk humbet , fjalia e urte thote se " miqesia qe ka mundesi te humbet as qe ka egzistuar ndonjehere "
    Te gjitha shpifjet ai i ka bere vete ndaj meje, madje me mua pinte kafe dhe pas shpine shkonte bente pune te tjera kunder meje, madje e ka pranuar edhe perpara familjes time ,mund ta ballafaqoj ketu dhe ku do qe te deshiroje dhe sido qe te deshiroje ate dhe cilindoqoft.
    Une gje nuk i kam bere kurre asnje njeriu jo vetem te rrethit tim por asnje njeriu ne bote , e di qe jemi vetem vdektare dhe jeta eshte shume e shkurter per ta shfrytzuar per te bere keq dhe per tu sjelle njerezimit mizerje,..por jam njeriu me i lumtur ne bote qe ndodhi si ndodhi ,une nuk e prisha zemren edhe kur e zbulova, ai rrenat e veta i shet per te verteta, une di shume me shume se ai qe ti e permend , se po te isha une nje karakter sikur ai- une di shume me shume per ate se sa ai di per mua, por une jam i kujdeshem per implikacionet qe ka situata si ne familje ashtu edhe ne shoqeri dhe ne rrethin tone,dhe jo se e meriton ai.
    Une u shqetsova shume kur e zbulova se cka eshte tu bere, u merzita edhe per punen qe e humbi por ai i dha kahje krejt tjeter ,e di qe sot eshte nje njeri pakashume i lumtur pasi edhe une e humba punen aty ( pune ekonomie per mua dhe per ate), por eshte keq se paqjen dhe lumturine nuk mund tia sigurosh nje njeriu te lig, nje njeriu qe e ka ndergjegjen plot rrena,dallavere keqberje dhe keqperdorime, nje njeriu qe me vetedije shpif dhe ben keq ,nje njeriu qe ty ta prish gjumin nuk mund ti sigurosh gjumin ...
    Une jam njeri mirenjohes dhe kete e kam deklaruar boterisht per ata qe ka ndodhur qe te me ndihmojne ne nje menyre ne jete- pa marre parasyshe motivet qe ka pasur, por eshte mire qe njeri te jete korrekt si kur ka muhabet me nje njeri ashtu edhe kur nuk ka, drejtesia mbi te gjitha, edhe kur pajtohesh me njeriun edhe kur e ke kundershtar, edhe kur je ne PDSH edhe kur je ne BDI,shpifjet kane prishur shtete, njerezimin dhe lumturine njerezore e kane prishur, kete une e kam mesuar ne foshnjore , ata qe nuk e kane mesuar ja e bejne edhe sot, une nuk i le te me prishin gjumin se fleje me ndergjegjen time te pastert.
    Me vjen keq qe soji qe ta prishi gjumin dje , ja edhe sot ta prishin jo nga dashamiresia per ty por nga prirja per te bere keq, nga hileqarlleku nga karakteri i tyre i felliqt rrenavec.

Per punen : ne edukaten time familjare puna eshte ndere, une kam bere pune te ndryshme gjate gjithe jetes time qysh si femije ( qe nga buqesia ,me meditje- tek rruga e argatve ne Kercove si nxenes i shkolles mesme-gjate veres , ne ndertimtari ,ne zgar kur kam ardhur ketu ne Amerike- keto per ata qe nuk i dine- se ju per cudi e quani si nencmim punen e restorantit
    Pra puna per mua dje dhe sot ka qene dhe eshte ndere, dhe eshte edhe me e ndershme kur e ben me ndere, nuk ka pune qe te eshte per ta nencmuar kuptohet pervec asaj punes shpifjes.
    Une thike pas shpine as kam ngul dhe as do ta bej ndonjehere( me kete mund te mburrem,nderkaq ata qe e kane bere edhe e bejne edhe sot),thike pas shpine une nuk kam as per armikun dhe as per mikun... kjo pune shkon me njeri ,me karakter dhe me zanat , ata qe ta kane prishur gjumin dhe qe ta prishin diten tash e kane bere dhe e bejne me mikun...del se shqetsimi yt eshte legjitim: nuk ke faj ti qe ke punuar karrieren qe ke zgjedhur, por keta qe punuan dje dhe sot -shpifsat gurehedhesit doremesheftit, qe u ka mbet emri se une ne rengen i kam,s'vlejne pese pare,edhe dje edhe sot e bejne nga kompleksi i jovleres personale dhe nga motive edhe me te uleta-.
    Une cdo pune qe e bej ,e bej me nder, eshte rekordi im i pastert per kete, zgjedhja e karrieres nuk eshte kualiteti i njeriut eshte vetem zanat per rroge, nderkaq te jeshe njeri eshte me veshtire se sa nje zanate -eshte njehere me gjenetike, me edukate familjare dhe me perpjekje personale,keta qe ta kane prish gjumin dje dhe sot nuk u ben fajde as lotaria njibiljonshe pasi nuk kane ingridientin themelor- te qenit njeri i ndershem,mos merren me shpifje dhe fabrikime.

PLAKU : ndegjo zotri ,mos nderhy pa shije, kur kam permend Ramazanin une shko lexo postimin dhe mos shkruaj pa lexuar- me djalin atij Ramazanit ne jemi miqe shpije,... eshte pa shije nje nderhyrje pa lexuar, une me ata qe jane ketu nuk komunikoj ne internet , urdhero ta pime nje kafe ku te duash..kam kaq miresjellje une ta pi nje kafe dhe te ndegjoj shqetsimet qe ke.

me nderime,
    bili99

I NDERUAR XHABIR,
    PER GJITHE KETO QE FOLE ME SIPER DERI DIKU UNE PAJTOHEM, POR ME ATE QE THE CA DITE ME PARE NUK PAJTOHEM NGASE THE CITOJ: "Alija Ahmedi ( Arangjell- Kercove), qe thone ata eshte nga Kercova dhe ka bashkpunuar fillimisht si bashkpuntor i tyre dhe me vone eshte punesuar legalisht , me post agjent i sigurimit shteteror Jugosllav- UDB.... ka marre pjese ne bastisjen e shtepise time dy here, dhe me ka arrestuar mua ne vitet 80ta....
    Montimet dhe keqperdorimet mund te behen, shqiptaret mund edhe tiperbine pa pertypur, por e verteta del ne shesh...gjithmone!

me nderime,
    bili"

ME INTERESON "INFORMACIONI YT SE FILLIMISHT AI KA QEN BASHKPUNOTR I TYRE KURSE PASTAJ PUNSOHET LEGALISHT" KETO JAN SHPIFJE ZOTI XHABIR ....PO SE AI KA PUNUAR NE DETYREN E TIJ SI INSPEKTOR I LARTE SHTETEROR KETE NE TE GJITH E DIM E AS PO E MOHOJME....VALLE BIE PYETJE ?
    A JAM EDHE UNE SPIUN I UDBES?EDHE UNE SOT E 8 VITE ME RADH PUNOJ PER MINSITRIN E PUNEVE TE BRENDESHME...JAM EDHE UNE INSPEKTOR I LART SHTETEROR, ZYREN E KAM AFER ZYRES KU KA PUNUAR ALIU PARA 15 VITESH, BEJE TE NJETEN PUNE QE KA BERE ALIU, VALLE EDHE UNE JAM SHERBETOR I SHERBIMEVE SEKRETE?EDHE UNE PERPARA SE TE VIJ NE KETE POZOICION KAM PUNUAR PER BOZHIDAR SPASICIN?EDHE UN PASKAM PATUR NDONJE NOFKE? EDHE NGASE NGA GJITH KJO MUA ME KAN BERE INSPEKTOR TE DIREKCIONIT PER KUNDERZBULIM DHE SIGURI...TE LUTEM KETO JAN FAKTE E NESE NUK ME BESON MUA HAJDE BUJRUM NE ZYREN TIME TA PIME NJE KAFE BASHK E TE SHOHISH SE CAR BEJN SHQIPTARET...TE BETOHEM SE PER NJE CEREK ORE DO TE KEMI 2-3 VIZITA PER TE SPIUNUAR VELLAU -VELLAUN, KOJSHIJA- KOJSHIN, SHOKU- SHOKUN, NUK MERREM ME LAKIMIN E EMRAVE PO NUK BESOVE HAJDE BUJRUM NE KAT TE TRETE E VERTETOHESH.AS ALIU AS PO UNE NUK KEMI FAJ SE SHQIPET BEJN PUNE TE FELLIQURA SI KA BERE AI DETYREN E VETE ASHTU E BEJ EDHE UNE DITET E SOTIT...POR TE LUTEM MOS U MERRE ME PARAGJYKIME SE KAM QEN EDHE UNE BASHKPUNTOR I UDB-SE NGASE SOT JAM NE KETE POZOICION ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SDB2010 : 11-11-2010 mė 05:30

Anėtarėsuar
    07-11-2010
    Postime
    12
    Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SDB2010 : 11-11-2010 mė 07:12

Andi Ballshi
    Anėtarėsuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    118

Vertet, ē' eshte teper teper

Citim Postuar mė parė nga extrem Lexo Postimin
    Po ta ftofin jeten disa me postime te teperta fetare, po mbaje more fejen per vete e hyn te forumi musliman posto tan diten.
    ka njerez qe shohin jeten ne kendveshtrime te ndrysjme dhe nuk esht e arsyeshme qe te futeni ne c'do tem dhe ti inpononi njerzve mendimet tuaja.
    Plotesisht miratoj pikepakjet-idete e extreit

Ketu nuk eshte fare tema Besimtar/Ateist, te tille ka psur dhe do te ket ne perjetesi. Baesimi-Feja, qe nga vetdijesimi i neriut, dihet ka qene ēeshtje vetanake, per qka secili do te jepe pergjegjesi para Krijuesit, ndersa qeshtja kombetare eshte ēeshtje te jesh a po te mos jesh.

Spiu ka pasur e do te kete gjithmone, gjithkund- ne ēdo vend e ne ēdo kohe
    Por, nese edhe ketu ka, qofte edhe 1% te verteta, qka une nuk e besoj, kjo do te jete fyerja me e madhe qe i eshte bere popullit shqiptar.

Per te gjithe ata qe i besojne ksaj shipkjeje te makinereise pansllaviste, kam vetem nje lutje: Fali o Zot se nuk jane te vetedishme per at qe bejne-besojne. Andini

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    SDB2010 dhe po te jeni vete Ali Ahmedi nuk ka pse shqetsoheni, tema eshte shume konkrete ,por edhe si te jeni nje punetor sigurimi une nuk kam pergjithsuar qe te them te gjithe ata qe punojne per sigurimin shtetrore,dhe as kam permendur vepra konkrete te Aliut apo punetoreve te tjere ,nga shkaku se kjo eshte nje teme tjeter ,nga shkaku se nuk merrem me manipulime dhe paragjykime,nuk merrem as vetem me te ndegjuar, vetem me gjera qe une i di dhe e di qe une shume,shume gjera nuk di( cka ka ndodhur me mua dhe ne shtepine time ,une i di dhe mund te ballafaqoj cdo njeri ne cdo vend, ne cdo kohe dhe ne cdo regjim)..per te tjeret le te thone fjalen vete sekush per vete ,kur duhet ,ku duhet, dhe me faktografi jo me rrena...
    Ju mund te rilexoni shkrimin tuaj dhe reagimet e mija qe te vleresoni se kush ku qendron : une kam ardhur ne Amerike si Mjek i diplomuar dhe kam kaluar neper ferr per te diplomuar ( me paraperjashtime, perjashtime, mbyllje universiteti, lufte- dhe me ne fund diplomova fal vetvetes dhe familjes time qe me perkrahu)
    Ne biznes familjar ne Amerike kam punuar afer 6 vjet( pyet ke te duash kujt i ka ra rruga te me takoj qoft punetor apo ambasador i Shqiperise ,qoft bixhozxhi ordinere ne Atlantik City, punen e kam lene vete te ndjek karrieren ne profesion,kam hequr vehten nga zgarra qe thua ti- ti i ke me te ndegjuar- Une jam pranuar ne Layola University Medical Center ne seksionin per hulumtim ne kohen qe ai shoku qe thua ti me thirri per nje rruge tjeter qe me mbeti mua si karriere , nuk besoj se me doli me mire pasi 4 shoke nga hulumtimi e kaluan edhe testin per Mjek dhe une mbeta te bej karrieren gjysmake se u rrasa ne nje pune - nuk akuzoj njeri bile mirenjohjen time e kam shprehur publikisht edhe pse nuk mendoj qe me ka dale mire ,pos vetvetes une nuk akuzoj tjeter por per info per ty se keq ke ndegjuar)

Une jam i kujdeshem per implikimet qe ka cdo fjale ne nje rreth te vogel si rrethi yne, dhe le qe nuk dezinformoj por,nuk infektoj gjeneratat e reja qe nuk dine gje,me te vetmen deshire qe rrethi im mos mbesi aty ku ka qene ne nje vend dhe merret me njeritjetrin.
    Profesioni nuk e percakton njeriun, njeri mund te jete i ndershem ne cdo profesion bile, aty ku eshte bere dhe ku behet e keqja me e madhe edhe gjesti i ndihmes me te vogel shkelqen si ndershmeri dhe integritet personal per ate punetor qe ka njerzine dhe guximin per ta bere.

Nese dikush qe paraqitet dhe ka lexuar postimet e mija ,lus ti kuptoje perpara se te paraqitet: une nuk kam qene ne asnje grupacion komunist as legal dhe as ilegal, une nuk kam qene anetar i LKJ ASNJEHERE- ndoshta i vetmi si maturant,dhe si ushtar i APJ)
    As qe flas une me insunuata dhe fabrikime, por kur flitet per rrethin nga vi une me duket e turpshme qe me vetedije te hesht kur u nderrohen veprat dhe dosjet dy Alijave, kjo eshte tipike komuniste ( kur atdhetari egzekutoheshte nga nje tradhetar komplet)
    Ata qe e bejne me qellim, e shperndajne me qellim dhe shtojne me qellim jane me te keqinjte dhe me te demshmit per sojin njerzore, te heshtish me vetetedije per mua eshte veper kriminele,heshtjet shiptareve u kane kushtuar me mijera jetera njerezish.

Per ata qe ende quajn kuqalosha njerez qe kane qene te perzier si ne grupacionet me lart ju them : komunizmi ka vdekur atje ku ka lindur edhe ne vendin tone ka vdekur , eshte e vertete qe nuk ka vdekur mentaliteti komunist por edhe ajo do te ndodhi ,do kohe...nese deshironi te ndaheni nga komunizmi ju beni hapin tuaj te pare dhe mos etiketoni njerezit kuqalosha (se etiketimi eshte tipike komuniste, se pari si kuqalosha i quajn po keto kuqaloshat e korronximte te Jugosllavise) , se do te mbesi rrethi si i tille dhe mentaliteti si i tille dhe jeta juaj do te jete shume e veshtire.
    Une kam ndjeshmeri per kohen dhe hapesiren, per rrethin tim dhe kohet qe ka kaluar dhe kalon, perpara mundohem ti kuptoj njerezit dhe pozitat e tyre dhe nuk paragjykoj asnje njeri .

Per faktin qe ke pyetur : Aliu fillimisht ka qene student ( me duket ne Letersi apo dicka ne filozofik- pedagogji...qe nuk ka lidhje kjo per mua- pastaj eshte rekrutuar si Agjent Sigurimi (nga veprat apo me shume nga miqesia me komunistat jugosllav e di ai me mire ) dhe ai mund te shkruaj edhe memoare ne kete shoqeri dhe sistem pakashume te lire ,dhe kjo nuk ka lidhje per mua, per mua ka lidhje te nderrojsh emrat e Alijave dhe jo per te dy Alijat konkretisht por, per hire te se vertetes...pra tema per nje rokade emrash ,nuk flasim tash per njerin o per tjetrin,do te kete kohe edhe tema per ato.

Paqja me ndergjegjen eshte sublime, nese ju e beni punen tuaj me ndere dhe nuk beni keq kjo ka rendesi ( une shume moti kam thene se ta them prape- njeri mund te jete i drejte dhe i ndershem edhe ne rreth te padrejte dhe kur ka pune me njerez dhe sistem te pandershem)

Keto jane tema te tjera, ata qe nisen nje shpifje ,nisen nje teme bombastike per qellime percarese jane njerez te liq qe se pari sherbimin me te keq ia bejne vetvetes dhe trashigimise se vet , e pumpaten nje rrene, demin e bene dhe e hoqen doren kriminele jasht loje,turpi i botes, ja soji qe vijne dhe u bezdisin juve ne zyre ...na bezdisin edhe neve ne internet me tema si kjo, por tek e fundit ju e merrni nje rroge per bezdine ,dhe ne vullnetarisht i shtojme shqetesimet vetvetes vetem e vetem mos fitoje rrena dhe jo per nje perfitim personal,por kur fiton rrena dhe padrejtesia ne nje vend nuk ka begati ,as perparim dhe as lumturi per brezat qe vijne, nga nje rreth ku do te shperblehet rrena dhe keqja ,me beso se edhe bishat do te ikin se le me njerezit , kush e ben percarjen qellimisht dhe kush i ndihmon percarjes, e ndot planetin tone dhe e ben jeten shume te veshtire ne kete bote.

Mbase ata qe e turbulluan ujin iken, per te tjeret qe kane pyetje jashta teme por ka te beje me rrethin tone,dhe tema si ketu me lart qe i kemi personalizuar mund te me drejtohen ,e-mail im eshte publik,nje gje ta keni te sigurt se nuk do te pergjigjem me fabrikime per ato qe nuk i di,dhe do ti them ato qe une i di- ne privat o ne publik, keshtu vdes komunizmi ,perndryshe edhe ato qe e akuzojne me se shumti ia shtojne jeten mentalitetit komunist.

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 11-11-2010 mė 10:43
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Shoqeria shqiptare nuk ka ecur perpara aq shume!

Citim Postuar mė parė nga laguna blu Lexo Postimin
    Pėr tė gjithė nga pak:

Tė qenit enverist nė fund tė viteve 70 dhe 80 nuk ta jep statusin e njeriut tė dyshimtė. Nė atė vorbull ishte e pėrfshirė e gjithė rinia shqiptare e asaj kohe.
    Nuk ėshtė faji i rinisė kosovare qė me ta kishte manipuluar aq egėr regjimi enverist. Ku tė mbėshteteshin ata? Ka pasė njerėz qė edhe jetėn kanė dhėnė pėr kėtė punė duke menduar se po i shėrbejnė ēėshtjes kombėtare. Xhabiri ishte njėri nga ata...

Ėshtė ēėshtje tjetėr pastaj pse dikush pati inteligjencėn e u strukturua nė lėvizjen e mirėfilltė tė rezistencės autoktone tė Dr. Rugovės me orientime properėndimore, dikush u fut aty si kalė troje e dikush mbeti nė bindjet e tij tė para...

Se kishte infiltrime Udbeske nė strukturat mė tė larta tė LPK-sė kjo ėshtė e qartė si drita e diellit...e dėshmon burgosja e gati tė gjithė aktivistėve tė saj dhe marrja e miliona viteve dėnim pėr ata njerėz...

I nderuar mik laguna blu:
    Etiketime ka pasur per enverista dhe kuqalosha per rinine shqiptare te Universitetit Kosoves, por me se shumeti vinin nga ana e vete atyre qe vete ishin komunista jugosllav ne LKJ..jam krenar qe nuk kam qene anetar i asnjeres (ideologjikisht ishte e njejte dhe kombtarisht laramane)pasi i kam pasur mesuesit ne shpi- Gjyshin dhe Babain qe me kane spjeguar se cka eshte komunizmi qysh ne femijeri,as athere dhe as sot nuk e lidh dashurine me personalitetet dhe ideologjite, por me drejtesine me mendjen e hapur dhe me popullin dhe atdheun,te tjerat vijne dhe shkojne.
    Nuk kemi ecur shume si shoqeri, ata qe akuzonin dhe shpifnin dje edhe sot e bejne te njejten, kjo me shqetson se sa i trashe eshte njeriu yne ...te shpresojme se ata qe vijne pas nesh do te jene cliruar nga botkuptimet dhe paragjykimet tona, le tu ndihmojme ne qe se paku mos te bartin bagazhet tona qe jane perdeftuar si joprogresive bile retrograde...
    Ardhemeria do te jete me e lumtur per shqiptaret , dhe hapi i pare eshte mirenjohja per te ndershmen dhe kuptimi per te verteten!

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 11-11-2010 mė 11:11
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •