Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    era balkan vjen o lum sic thot Guri.. pr mundet dhe turke ose kaukaze..
    po mundet rumune..
    Kjo eshte melodi shqiptare,pa asnje me te voglen perzierje turke a si thua ti.

Me duket me ngjan kjo melodi tek filmi uka i bjeshkeve te nemuna ,kush e ka pare.!

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Fattlum melodia është shumë e bukur.
    Melodia me fyell mund të jetë e kujtdo populli nga Ballkani.
    Sidoqoftë zakonisht të tilla melodi kanë thjesht autorin "populli", pra janë melodi që luhen nga shumë brez pas brezi dhe ngelen pa autor dhe me shumë autor.

Edhe brenda viseve shqiptare ka disa lloj fyejsh, per me teper qe disa forma te fyellit, sic eshte kavalli i gjejme edhe ne shtete te tjera. Afron shume me kenget tona te vajit, ne disa nota do thoja me ngjan me "Kengen e Korabit". Gjithesesi, melodia eshte e perpunuar dhe eshte e veshtire ta percaktosh se si eshte origjinali. Nje njohes i mire i folklorit mund ta percaktoj nepermjet mbajtjes se frymes, zgjatjes se notave, etj kujt zone i perket. Pjese interesante dhe nje kombinim shume i bukur.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    kjo melodi po me duket se asht zajdi , zajdi...kangë popullore maqedone.. vetmse e perpunuar ndryshe...

Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 25-10-2010 më 20:58

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •