Ne fakt keto gjera t'i ofrojne te gjithe burrat ne fillim se perndryshe femrat nuk pranonin te martoheshin me ta. Megjithate ne c'etape te lidhjes apo marteses do e shpalosesh xhelozine, konservativitetin, kontrollin, ndjenjen e pasigurise ne vetvete si mashkull, forcen, etj. qe te karakterizojne dhe qe i shpalos ne 99% te postimeve qe ben mbi femren. Ne fillim te gjithe mjalt jane por c'e do qe shume prej tyre kthehen ne limontos pak me vone, kur e bejne femren te tyren.
Si beni ju sikur ngeli zgjedhja ne duart tuaja. Ne moshen 40 vjecare mos na keni shume pretendime se s'ju merr njeri. Vetem nje moshatare mund t'ju marri.
Nje femer 20 vjecare nuk ja hedh syte nje 30 vjecari e jo me me te madhi ne moshe. Me kujtohet nje njeriu im, qe refuzonte kategorikisht cdo rast mbleserie kur djali ishte te 30 edhe pse mund te kishte shkolle, leke. Burrin e gjeti vet, dhe e mori moshatar biles. I dukeshin shume te medhenj 30 vjecaret. Edhe une i kam refuzuar mbi 30-te. Vetem po i ofrove nje vile, makine, e para te madhe edhe mund te te pranoje. Ato te tjerat i afrojne te tere. Te pakten keshtu shprehen. 20 vjecarja do dhe te argetohet me moshataret e veta. Po e ndave nga shoqeria te iku nga duart. Nje 40 vjecar kenaqet me nje kafe, apo duke para tv ne shtepi, por 20-ja do te dali e te argetohet si shoqeria e saj. Eshte mosha e tille, s'ka faj. Prandaj kujdes. Cfare eshte normale per nje 20 vjecare, nuk eshte per nje 40 vjecare, e vice versa.
Merrni nje ta keni dhe per pleqeri aman, se ereja jua pi lengun sa ju bien fuqite.
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 07-11-2010 më 16:33
Feelings change - memories don't.
Nje lidhje mendoj se nuk duhet ti kaloje nga 3 deri ne 6 vjet maksimumi difrence moshe.
Por do te jete me mire per mashkullin qe te jete ne kete diference,dmth qe ai te jete psh 26 dhe ajo 20.
Sipas studimeve pak a shume kjo eshte diferenca qe duhet te kete nje cift,mendoj se ketu hyn biologjikisht nje gje,femrat dihet qe ne pjekjen seksuale piqen me shpejt se meshkuj,rreth 3-5 vjet e,dhe jane ato qe po bien me shpejt,si menopauza ect...
Pra po te bejme matematike me ngjitje dhe zbritje kur eshte kjo diference ne cift,qe te dy jane ne nje VARKE,idesh,problemesh,konceptimesh,rregullash ect.
Uroj qe te besh pjese jo ne kete grup,por ne grupin e PLANTONIKEVE,ku nuk ka diferenca!
"Nuk eshte se kam bere shume oferta" per mua do te thote qe te pakten me shume se nje e ke bere. Nqs ke bere vetem nje, ne baze te atyre qe kam lexuar do te thote qe ajo te ka thene JO dhe te ka thyer zemren qe te ka bere ty te flasesh me kaq "pasion" per femrat. Nqs nuk ke bere asnje dhe je ne moshen qe je, atehere paske probleme pak me te thella. lol
10 vite diferenc jone shum , sepse nje dite dote thot gruja ik ore plak 10 vite je ma i vjeter e keshtu do fillojn zenkat hmm kuku lal .
Varet,ndonjehere mosha anagrafike nuk korispodon me moshen biologjike apo logjike,njerez te ndryshem i mbajne mbi supe vitet e tyre ne forma ne ndryshme.
Per mua diferenca ne moshe nuk eshte faktor vendimtar ne cift ,jane te tjere hendek qe sjellin probleme dhe mosmarveshje.
Per rastin konkret Bato jep pershtypjen e nje mashkulli te pasigurt,qe i duket e pamundur te perballet me kerkesat apo me kapacitetin e nje femre te pjekur,qe di c'fare kerkon nga jeta dhe partneri i saj,preferon nje "vogelushe"qe ende nuk ka dale ne jete dhe kenaqet me c'fare i ofrohet.Kjo ndoshta sepse me moshataret Bato ndihet ne nje nivel te barabarte dhe kjo i behet pengese per krenarine mashkullore te qenurit superior.
Bato heret a po vone 20 vjecarja do te rritet do behet "shtrige",e atehere i ziu ti se nuk do jesh me i ri...perballohet me mire "shtriga" ne 30 vjec sesa ne 45.
Shume dakord me colomben!Shqetesimi i batos me teper se ceshtje moshe eshte ceshtje kontrolli(pa dashur ta paragjykoj)pasi ky eshte nje shqetesim qe shume meshkuj e kane,perfshi edhe mua.Pavarsisht se perpiqem shume,jo ta fsheh,por ta luftoj kete kompleks duke u munduar te meshoj me teper te vetkontrolli se te kontrolli i partnerit pasi ne kete menyre do ndihesha me komod me veten time,per pasoje edhe me i pranueshem per partneren.
Edhe dicka tjeter.Nje femer me e madhe(perpos tuteles..natyres posesive)te ndihmon te njohesh veten ose e thene ndryshe..te ndihmon te behesh nje mashkull me i mire...
Shoh se për ty kontrolli qenka gjë e keqe, mirëpo ti harron se sot që nuk ka më kontroll dhe drejtim, dy të tretat e martesave shkojnë drejt prishjes dhe numri sa vjen e rritet. Në rregull, e lëmë kontrollin mënjanë. A mund të na japësh ti ndonjë formulë se si mund të zgjidhet problemi i prishjes së martesave?
Interesante kjo, por do të më pëlqente ta shtjelloje pak. Si të ndihmon të bëhesh më i mirë?Postuar më parë nga shoku_tanku
Krijoni Kontakt