Po sipas teje cili është qëllimi i saj, meqë nuk qenka riprodhimi?Postuar më parë nga Yes
Më vjen mirë që e përkrah shumicën e gjërave që them, po me kalimin e kohës besoj se do të bindesh dhe për të tjerat.Postuar më parë nga Yes
Qytetërimi i sotëm dhe instinktet janë dy gjëra të ndryshme që e përjashtojnë njëra-tjetrën. Janë plotësisht të kundërta dhe në luftë të vazhdueshme me njëra-tjetrën. Janë aq të kundërta saqë pranimi i vetëm një instinkti, bie ndesh dhe e rrëzon të gjithë kështjellën prej plehu që ti e quan qytetërim modern.Postuar më parë nga alx_x6
Mohimi i njërës apo tjetrës dihet që sjell probleme, po duke qenë se janë kaq të ndryshme e të kundërta, atëherë vetëm njëra duhet të jetë e vërteta dhe e drejta, nuk mund të jenë të dyja.
Shikoj që ti ke një mendim shumë pozitiv për qytetërimin e sotëm, kështu që dua të të tregoj se çfarë quaj unë qytetërim. Meqë të pëlqejnë shembujt, po marr disa shembuj:
Kemi një fshatar të pashkolluar, me opinga me baltë, që ka një pronë të vogël dhe jeton me punë të ndershme. Nga ana tjetër kemi një njeri dinak, që bëhet i pasur me mënyra jo të ndershme. Më vonë ai merr në dorë shtetin dhe qeveris me mënyra të pista.
Ti mund të thuash që ky i dyti është më i qytetëruar, por nuk është ashtu. Qytetërim do të thotë ndershmëri dhe ndërgjegje. Ti nuk shikon këto, por lustrën e këpucëve.
Meqë jemi në forum, po marr një shembull tjetër. Nuk është qytetërim kur moderatori tregohet hileqar, të fshin shkrimet ose të lufton me mënyra të tjera të ulëta. Qytetërim është kur moderatori është i ndershëm, i drejtë dhe i paanshëm.
Që t'i kthehemi temës, freskia dhe bukuria janë tërheqëse për këdo, por pranimi i këtij instinkti e rrëzon kështjellën prej plehu, që është e ndërtuar mbi themelet e barazisë artificiale.
Më pëlqeu postimi yt se është i sinqertë dhe i vërtetë. Më vjen mirë kur shoh vajza si ty, edhe pse janë të rralla.Postuar më parë nga Sea Melody
Dy fjalitë e tua të para më bënë të buzëqesh, ndërsa të tjerat çojnë ujë në mullirin tim. Ashtu është, vajzat fizikisht dhe mendërisht piqen më shpejt dhe prandaj them që ato duhen martuar të reja e me burra më të mëdhenj në moshë. Pjekja e tyre më e shpejtë është treguesi natyror që mbështet ato që them unë.Postuar më parë nga Pleakley
Krijoni Kontakt