une e kame nje Pyetje per ju qe keni njohuri ma shume se une ne fe.
Nje dite ketu ku jetoje une njeri me tha a ndegjove se filani shkoj ne Kosove per me gjet nje njeri me e qu ne haxh per nanen e tij se nanen e ka te vjeter e nuk mundet me shku.
Une ja futa te qeshures edhe ai me tha se nuk asht mire qe po qesh.
Une tentova te ja spjegoj se nje gje e tille nuk eshte e mundur se nese dikush nuk mundet te shkoj ne haxh edhe pse i ka kushtet nuk e ka obligim, une i thashe se eshte e njejta gje sikure dikush tenton ta gjej diken per ti ngarkuar mekatet e tije.
JO NEGOCIATA - VETĖVENDOSJE
Pėrshendetje...ju sė pari e keni egzagjėruar temėn kurse nga antarėt keni kėrkuar qė t'i pėrgjigjėn vetėm pyetjės sė veēuar...Pra keni pyetur se a ka bazė qė nėse njė musliman vdes nė Haxh tė ketė garancė qė tė hyj nė Xhennet. Dhe pėrgjigjėja pėr kėtė ėshtė po,nėse ai/ajo e kryen sipas pėrcaktimeve tė Allahut s.w.t. ka mundėsi tė hyj nė Xhennet dhe ky ėshtė gjykimi ynė(njerėzor) i mbėshtetur nė fakte Islame.
Esselamun Alejkum!
e kame nje Pyetje per ju qe njohuri ma shume se ne fe.
Nje dite ketu ku jetoje njeri me a ndegjove se filani shkoj ne per me gjet nje njeri me e qu ne haxh per nanen e tij se nanen e ka vjeter e nuk mundet me shku.
Une ja futa qeshures edhe ai me tha se nuk asht mire qe po qesh.
Une tentova ja spjegoj se nje gje e tille nuk eshte e mundur se nese dikush nuk mundet shkoj ne haxh edhe i ka kushtet nuk e ka obligim, une i thashe se eshte e njejta gje sikure dikush tenton ta gjej diken per ti ngarkuar mekatet e tije.
Nuk e kam tė qartė ēfarė saktėsishtė doni tė dini lidhur me Dinnin e Allahut s.w.t.,por se lejohet ta bėsh Haxhin sh.p. pėr nėnėn.
Esselamun Alejkum!
...ahahahahahah....kurbani dhe gjuajtja me gur, puthja e gurit te Zi, puthja e kryqit apo e unazes se Papes, adhurimi i nje libri apo nje vendi, jane tipike te paganizmit, or Kerriē!!!Po si nuk ke turp e hiqesh si i ditur, kur nuk ia ke fare idene se per ēfare po flet!!!!
Hajt na trego pak se si eshte e mundur qe guri material, te largoje "djallin" jomaterial...!!!!...( e mos u pergjigj se Allahu e din ma s'miri...)
Jarigas
Kurbani eshte perkujtim (jo adhurim).
Gjuajtja me gure, gjithashtu, perkujtim e jo "adhurim".
Puthja e gurit ? Kush te tha qe duhet puthur gurin ?! Ne nga guri i zi s'presim kurfar dobie.
Mund ta prekesh, pasiqe ai guri eshte vendosur nga Muhamedi a.s. (besoj se e din historin e saj shkurtimisht), thjesht per te perjetuar ca momente sikur te ishe ate dit kur eshte vendosur nga duart e te Derguarit te Zotit.
Djalli eshte material dhe jo material. Per ta kuptuar kete, duhesh me qen besimtar (ben edhe i krishter) keshtu, e kupton qe Djalli edhe Isėn a.s. e ngacmonte siē thuhet ne Inxhil edhe pse shoket e tij nuk e shihnin. Pra jo gjithcka qe syri yn nuk sheh, nuk egziston ! Shembuj te ngjashem mund te citoj thuajse nga te gjithe pejgamberet a.s.![]()
"Shqiptar, Elhamdulilah"
Kush tha te kunderten??!!
Po Muhamedi ishte perendi apo njeri i thjeshte??? Te puthesh apo prekesh objektet qe ka perdorur nje njeri, quhet idhujtari....!!Puthja e gurit ? Kush te tha qe duhet puthur gurin ?! Ne nga guri i zi s'presim kurfar dobie.
Mund ta prekesh, pasiqe ai guri eshte vendosur nga Muhamedi a.s. (besoj se e din historin e saj shkurtimisht), thjesht per te perjetuar ca momente sikur te ishe ate dit kur eshte vendosur nga duart e te Derguarit te Zotit.
Te lumte per shpjegimin e kote qe asnje nuk e kerkoi......kush tha se nuk egziston???? Pyetja ishte se a perzihet me guriēka djalli??.......ahahahahah....perallat e Njemije e nje neteve..!!!!Djalli eshte material dhe jo material. Per ta kuptuar kete, duhesh me qen besimtar (ben edhe i krishter) keshtu, e kupton qe Djalli edhe Isėn a.s. e ngacmonte siē thuhet ne Inxhil edhe pse shoket e tij nuk e shihnin. Pra jo gjithcka qe syri yn nuk sheh, nuk egziston ! Shembuj te ngjashem mund te citoj thuajse nga te gjithe pejgamberet a.s.![]()
Jarigas
Ashtu pretendove.
Ka qen njeri, te prekesh nje gure qe ka prekur nje njeri i madhe nuk eshte e ndaluar. Tani ne Meke shkojn edhe shume sekte te devijuara qe thirren ne Islam. Vetem sunitėt jan musliman te vertet. Te tjeret : Jan si gjithe te tjeret qe adhurojn Imama e Profeta.Po Muhamedi ishte perendi apo njeri i thjeshte??? Te puthesh apo prekesh objektet qe ka perdorur nje njeri, quhet idhujtari....!!
Po ore si jo, keshtu i kan perzen profetet.Te lumte per shpjegimin e kote qe asnje nuk e kerkoi......kush tha se nuk egziston???? Pyetja ishte se a perzihet me guriēka djalli??.......ahahahahah....perallat e Njemije e nje neteve..!!!!
Ne si shohim, ne vetem mund te kerkojm mbrojtje nga Allahu kundėr shejtanit te mallkuar ! Ky ritual behet vetem ne Mekke, ne perkujtim te profetit Ibrahim a.s., mos me thuaj qe Ibrahimi a.s. ishte "pagan" tani !!
"Shqiptar, Elhamdulilah"
Krijoni Kontakt