Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 78
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kur une i permend franceskanet, nuk eshte se jam kundra aktivitetit te tyre inkuizicionist. Thjesht po te them ty, derisa me permend Franceskun, se si franceskanet e tij kane qene inkuizicionist, cka per ty eshte e keqe (jo per mua)!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Jo thjesht per mua, por dhe per Papen Gjon Palin II, i cili ka kerkuar falje. Nqs do ishte e mire ushtrimi i dhunes, ai nuk do kishte pse te kerkonte falje.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ska kerku falje per inkuizicionin si insititucion, POR per abuzimet ne te. Inkuizicioni ekziston ende ne kishen katolike si zyre.

(e perseris qe une personalisht nuk jam kundra inkuizicionit)

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jam kundra imagjinates se nje Europe kristiane ne mesjete ku Jezusi ishte pranu si shpetimtar personal ne zemren e cdo europiani, nje imagjinate heretike protestante me baze te drejtat e individit, situate qe degradoi me vone me depertimin e frymes fetare ne kurriz te pjeses frymerore...

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ja se ku dolet ore ju! tema eshte
    Imponimi i krishterimit me dhune nga Romaket?! Mit apo realitet?!

Ndersa Seminaristi flet per franēeskanėt, ani pse Shėn Franēesku i Asizit daton:
    (* 1182; + 03. 10. 1226).

Seminarist, lej franēeskanėt por na thuaj se si e shpjegon ti se Bibla shpjegon perhapjen e Ungjillit-Lajmit te gėzueshem rreth e qark botes dhe bile deri ne ILIRI. Poashtu ne librin e Zbuleses pershkruhen Kishat e Krishtit dhe u drejtohen porosi dhe mesazhe nga Zoti? Apo si e shpjegon shembullin tjeter se ne Dyrrah-u –Durresi, pati qysh ne vitin 56 nje ipeshkev te shuguruar?

Te gjitha keto pa dhunė por me martirizim duke filluar nga Shtjefni dhe me mijra e mijra shenjter dhe martir qe vdiqen duke lavderuar Krishtin dhe duke iu lutur Zotit; "Faljav o Zot"!
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Per cfare e ke fjalen ti per Spanjen para-islamike, konkretisht?

Ja fut kot, Per biblioteken ka lloj lloj teorirash.

Me thuj, ti , si mysliman:

Egjypti u be kristian me dergimin e ndonje ushtrie perandorake atje, sikurse u be myslimane ne 641?!
    per spanjen e mbreterise vizigote e kam fjalen dhe per nje nder keshillet e toledos. nuk e kujtoj se cilin... kur te keshe kohe, hidhi nje sy.
    njerezve qe te cilet nuk perqafonin krishterimin, u sekuestrohej e gjithe pasuria dhe duhet te largoheshin nga vendi.

ajo qe ti quan budallalek eshte teoria qe mbeshtesin shumica dermuese e historianeve per shkaterrimin e bibliotekes... ti e quan budallellek sepse nuk te pelqen ty...
    parabolanit e di cfare ishin??? fondamentaliste te krishtere qe torturonin dhe vrisnin ata qe nuk konvertoheshin.
    po ate ne pikture e njeh???

p.s. une nuk kam folur asnjehere dhe nuk kam pse flas si mysliman, perderisa e pranoj qe e njoh fare pak fene dhe nuk e praktikoj.
    do tregohesha hipokrit te flisja si musliman, pasi preferoj bashkejetesen nga martesa, jam pro martesave gay, pro legalizimit te prostitucionit, pro abortit dhe mbeshtes disa qeshtje te tjera qe per krishterimin dhe islamin jane tabu........
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Megjithėse jashtė kontekstit se si u pėrhap krishtėrimi nga romakėt: cilėn tezė mbėshtet pjesa dėrrmuese e historianėve rreth djegies sė biblotekės?! Djegien e Ēezarit, tė Aurelianit, dekretin e Papės apo pushtimin musliman tė kalif Umarit? Ky i fundit dyshohet se tė njėjtėn gjė ka bėrė dhe me librat persė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 24-10-2010 mė 17:53
    relata refero

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pra ti po thua se krishterimi u imponua me dhune dhe shqiptaret duke e ditur kete e pranuan islamin per t'i ikur dhunes se krishterimit?!?! Po kjo pjese tjeter qe nuk u konvertua ne islam, a keta nuk e pane kete a?!

I'm ready to debate in terms of facts, not fiction. Fakte dhe argumenta te lutem Muamer

--------------------------------------------------------------------------------------------
    (ishalla sje nga ata qe beson ne hadithe te dobeta, se nuk munesh me qen realist sa i perket fese)
    Ore Mess-i , ku di ti se cfar eshte fakti ose argumenti ! Per ty fakti dhe argumenti perbejne gjera qe i shkojne pershat qendimeve te tua e jo te vertetes ABSOLUTE. Per ty eshte fakt "shkencor" se universi eshte 6000 vite i vjeter , sepse Bibla te meson ashtu dhe nuk ka burre nene ketu te ta mbushi mendjen ty se ky fakti i yt eshte i gabimte.
    Per ty fakt shkencor dhe argument poashtu perben krijimi i Tokes para Diellit, sepse Bibla te meson ashtu.
    Si mundem une te bisedoj me ty me fakte , kur ti nuk e din se cfar jane faktet. Dhe jo vetem une por kush do qofte tjeter e ka te pamundur te bisedoj me ty me fakte.
    Me ty biseda muhet te behen me pralla, per kete bisede je ti.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    O Chino, Krishterimin nuk e perhapen misionaret, per kete mos dysho hic. Misionaret kane qene si Deshmitaret e Jehovait sot qe jane objekt gallate.

Krishterimi ne Perandorine Bizantine eshte perhapur me dhune dhe fuqishem fare. Kurse ne pjesen tjeter Europes eshte perhapur me dhune nga mbreterit vendas. Krishterimi i propagandon mbreterit si "te derguarit e Zotit".
    Krishterimi solli nje gje te re ne Europe: Monarkine Absolute, Shenjterimin e Mbreterve. Dhe pikerisht kjo u interesonte mbreterve sepse u forconte pushtetin dhe i bente "te shenjte" ne syte e turmes. Prandaj edhe linden tiranet ti Rikardi III.
    Keto kane qene tradita lindore (Egjipt, Mesapotami etj).
    Dhe historia e Monarkive Absolute dihet shume mire kush eshte.

Por ne Ballkan dhuna duhet te kete qene ne permasa me te medha. Kjo vjen si logjike e faktit qe paganizmi ne Europe ishte fe, po ne Ballkan ishte Institucion. Kishte strukturen e vet mijeravjecare, kishte traditen e vet te rrenjosur te dogmave pagane.
    Pra nqs paganizmi ne Europe ishte fe, ne Ballkan (dhe Itali) ishte Pushtet Politik.
    Dhe asnje Pushtet Politik nuk rrezohet pa dhune te pergjakshem.

Pastaj perrallat me Princa te Kalter e me Hirushe qe jetojne te bukura e te lumtura tregojme gjithe diten.
    Po o Kavir. Une thashe ne fillim qe ka argumente per te dy mendimet. Perpos ketyre qe ke permendur, per mua eshte edhe nje tjeter shume i rendesishem. Ky eshte fakti qe nuk mund te imagjinoj fare se nje njeri prishet me "Zotin" e tij per arsye te predikimeve te nje njeriu per nje Zot tjeter. Ndoshta kjo mund t'i ndodhe nje njeriu apo nje grupi te vogel te njerzve, por assesi shumices. Kete argument personalisht s'kam mundur ta kaloj asnje here, kur kam menduar se Krishterimi ka ardhur me paqe, me predikime.

Prandaj mendoj se asnje fe nuk eshte perhapur pa dhune. Varet cfare nenkupton me dhunen. Por nese si te tille e sheh edhe blasfemine apo dhunen intelektuale dhe sociale ndaj fese vendore prej fese depertuese, atehere mendimi im patjeter eshte i sakte.

Edhe kete shkencen e historise le ta mari djalli, as ne keso pyetje te thjeshta nuk diti te jap pergjegje njehere. Nuk e di pse ekziston kjo.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ore Mess-i , ku di ti se cfar eshte fakti ose argumenti ! Per ty fakti dhe argumenti perbejne gjera qe i shkojne pershat qendimeve A tua e jo te vertetes ABSOLUTE. Per ty eshte fakt "shkencor" se universi eshte 6000 vite i vjeter , sepse Bibla te meson ashtu dhe nuk ka burre nene ketu te ta mbushi mendjen ty se ky fakti i yt eshte i gabimte.
    Per ty fakt shkencor dhe argument poashtu perben krijimi i Tokes para Diellit, sepse Bibla te meson ashtu.
    Si mundem une te bisedoj me ty me fakte , kur ti nuk e din se cfar jane faktet. Dhe jo vetem une por kush do qofte tjeter e ka te pamundur te bisedoj me ty me fakte.
    Me ty biseda muhet te behen me pralla, per kete bisede je ti.

GV_USA
    Mos e kthe temen ne debat personal

E me ty si me fole, une te citoj nje hadith ku tregohet nje ndodhi qe e ka bere profeti yt (e qe nuk eshte aspak i yti) ti thua 'hadith i dobte', je islamofobik, po i urren myslimanet. A eshte kjo racionalizem apo ti po bjen shume fakte?! Tema eshte krejt tjeter cka, ti thua 'jo toka eshte krijuar para diellit, jo dielli eshte krijuar para tokes', se ti e din, ke qene atje i ke pare keto argumenta me syte e tu qe po i din kaq mire. Andaj ty e shume ateisteve nuk u intereson tjeter cka perpos te gjejne 'argumenta' kunder Bibles e krishterimit, dhe normal t'i perkrahin ato teori te tyre qe sulmojne besimin.

Une ta qes nje varg nga Kurani ku thuhet se duhet te rrihet gruaja nese te kundershton, ti thua jo po e keqinterpreton, se ne realitet nuk ka dasht me thon ashtu Kurani se eshte normal keq me ushtru dhune ndaj gruas. Se paku keshtu vahabistet nuk jane, kur shkrun Kurani vahabisti thote se ashtu duhet te behet, e nuk del ne mohim si ti, pra me rrejt veten. Vahabisti bazohet ne fe, ndersa ti ne injorancen tende.

Une te pyes ma gjej nje argument, fakt, prove se krishterimi eshte perhapur me dhune, ti thua se krishterimi e nxit dhunen, dhe pasi paska ushtru dhune ne kryqzata e ne mesjete medoemos te krishteret romake paskan ushtru dhune edhe ndaj ilireve, por ti nuk e din se iliret me perpara se romaket e pranuan besimin krishter ne shumice, duke u larguar nga paganizmi dhe te keqijat qe iu sillte ai. Ti nuk e din cka d.m.th. se cka eshte besimi krishter, cka prediku Jezusi, cka kane prediku apostojt, ti i ke paragjykimet tua, ate fobine tende dhe urrejtjen ndaj ketij besimi. Eh po kjo eshte qeshtje personale e jotja.

Andaj normal nuk ka cka te bisedohet, tung

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •