Close
Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 130
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Presidenti Fatmir Sejdiu jep doreheqjen nga posti i presidentit

Prishtinė, 25 shtator - Presidenti Fatmir Sejdiu ka gjasa qė tė japė dorėheqjen nga pozita e njeriut tė parė tė shtetit, pa e pritur fare shpalljen e vendimit tė Gjykatės Kushtetuese. Burime tė Kohės Ditore tė afėrta me tė, nuk e kanė pėrjashtuar mundėsinė qė kėtė akt presidenti ta bėjė publik vetėm pak kohė pasi tė kthehet nga Shtetet e Bashkuara tė Amerikės, ku ėshtė duke qėndruar aktualisht.
    Nė fakt, presidenti pritet tė kthehet tė shtunėn nė mesditė, sipas informacioneve tė kėshilltarit tė tij pėr media, Xhavit Beqiri.
    Dorėheqja, sipas burimeve tė gazetės do tė konsiderohej si “akt burrėror”, pasi presidenti gjithmonė ėshtė thirrur si institucionalist.
    Shmangia e Sejdiut nga posti i presidentit, sipas tyre, nuk pritet tė pėrcillet me krizė institucionale, pasi, njė gjė tė tillė nuk dėshirojnė ta shohin as pėrfaqėsuesit e shteteve mike qė e kanė ndihmuar nė kontinuitet ndėrtimin e shtetit tė Kosovės. Pėr kapėrcimin e situatės janė duke u bėrė pėrgatitje qė pasuesi i Sejdiut, i cili do tė propozohej nga LDK-ja tė siguronte edhe votat e deputetėve tė PDK-sė.
    Deri nė zgjedhjen e presidentit tė ri, pėrgjegjėsitė e njeriut tė parė tė shtetit do tė delegoheshin te kryeparlamentari Jakup Krasniqi, pasi kėshtu ėshtė e rregulluar edhe me Kushtetutėn e Kosovės.
    Por, brenda LDK-sė ka edhe zyrtarė tė tjerė tė lartė qė konsiderojnė se vendimi i Gjykatės Kushtetuese qė ia pamundėson presidentit Fatmir Sejdiu ushtrimin e dy posteve tė larta drejtuese, tė kreut tė shtetit dhe tė kryetarit tė partisė, do tė pėrcillet me pasoja politike nė nivel vendi. Se a do tė japė Sejdiu dorėheqje, do tė shkarkohet nga Kuvendi i Kosovės e solucione tė tjera, lexoni gjerėsisht nė numrin sotėm tė Kohės Ditore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 27-09-2010 mė 15:28
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    po normal qe ne dhe te huaj do vdesesh me keto artikuj dhe tituj qe na sjell ketu
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Haraqija therret Sejdiun ta lė postin e presidentit

28.10.2008 per vesh te shurdher
    Zijadin Gashi
    Anėtari i Kryesisė sė LDK-sė, Astrit Haraqija, e fton presidentin e Kosovės, Fatmir Sejdiu, qė ta shqyrtojė opsionin e dorėheqjes. "Nėse presidenti Sejdiu e do aq shumė LDK-nė, mund tė japė dorėheqje nga posti i presidentit dhe t'i udhėheqė reformat e partisė”, ka thėnė ai.

a ka ndonje shqiptare qe dha dorheqje me deshire!

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anėtarėsuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    -Ky njeri ėshtė karrierist i sėmurė,ka ambicie qė duhet thėnė janė jashtė ēdo logjike,pasi pretendon gjėra qė nuk kanė kuptim.
    -Nuk thonė kot se dikush edhe nė fatkeqėsi pėrfiton,dhe kėshtu edhe Sejdiu u tregua oportunistė pas vdekjes sė figures kryesore tė Ldk-sė dhe duke u servilosur erdhi deri tek pozita qė ėshtė tani.
    -Eshtė dashur kaherė tė ndodhte kjo,por ky nuk kishte ndergjegje.
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Deklaratė e Presidentit tė Republikės sė Kosovės, dr. Fatmir Sejdiu

Tė dashur qytetarė tė Republikės sė Kosovės: Sot unė kam dhėnė dorėheqje nga pozita e Presidentit tė Republikės sė Kosovės. Qė nga 10 shkurti i vitit 2006, si President i Republikės sė Kosovės dhe i tė gjithė qytetarėve tė saj, kam ushtruar kėtė funksion me pėrgjegjėsi, me pėrkushtim tė plotė dhe ndėrgjegje tė pastėr, gjithnjė duke pasur si udhėrrėfyes themelor interesin e qytetarėve dhe tė vendit tonė tė dashur.

27.09.2010

Unė tėrė jetėn time i kam respektuar institucionet qė dalin nga vota e lirė e qytetarėve. Unė kam punuar pėr tė realizuar vullnetin politik tė popullit tė Kosovės pėr liri dhe pavarėsi dhe kam udhėhequr me pėrgjegjėsi tė plotė procesin e pavarėsimit tė vendit tonė.

Pėr t’u dhėnė me besim dhe devotshmėri pas kėtij pėrcaktimi jetėsor e profesional, gjithherė kam pasur udhėrrėfyes dhe mbėshtetje tė fuqishme traditėn time familjare dhe tė popullit tim, si dhe tė miqve tė Kosovės.

Edhe ky akt imi i sotėm rikonfirmon pėrkushtimin tim pėr tė treguar kėtė respekt ndaj institucioneve dhe vendimeve qė marrin ato.

Qytetarė tė dashur tė Republikės sė Kosovės,

Vitet e gjata tė punės sime si profesor universitar, si dhe pėrvoja ime shkencore dhe profesionale, mė kanė motivuar tė jem nė procese thelbėsore politike, nėpėr tė cilat ka kaluar vendi dhe populli ynė. Kur kthehem tė shoh tė kaluarėn, ndjehem krenar se i kam dhėnė edhe unė njė vlerė modeste procesit tė lirisė dhe pavarėsisė sė Kosovės.

Gjatė kėtyre viteve si President i vendit, kam pasur rastin tė punoj pėr sė afėrmi nė procesin e hartimit tė aktit mė tė lartė juridik tė vendit, Kushtetutės sė Republikės sė Kosovės. Pikėrisht pėr shkak tė kėsaj pėrvoje, debateve dhe vendimeve qė janė marrė gjatė atij procesi, pėrkrahjes e konsultimeve tė vazhdueshme, si dhe marrėveshjes me forcat politike nė vend dhe me faktorin ndėrkombėtar, unė kam besuar se mbajtja e postit tė Kryetarit tė LDK-sė, duke mos e ushtruar atė funksion, siē e pėrcakton Kushtetuta, nuk pėrbėn shkelje tė kėsaj Kushtetute. Megjithatė, Gjykata Kushtetuese ka menduar ndryshe, dhe unė e respektoj kėtė vendim, pavarėsisht faktit se ende nuk mė ėshtė dorėzuar aktgjykimi i Gjykatės me arsyetim.

Gjatė kėtyre viteve si President i Republikės, kam punuar me gjithė dijen dhe energjinė time qė Republika e Kosovės tė ndėrtojė institucione tė lira dhe demokratike. Kam punuar qė zėri juaj, tė dashur qytetarė, tė dėgjohet kudo nė botė. Kam folur dhe jam angazhuar pėr vizionin dhe ėndrrat tuaja, pėr pėrpjekjet shekullore tė popullit tonė pėr tė jetuar i lirė dhe pėr tė pasur njė tė ardhme mė prosperuese nė gjirin e familjes sė madhe tė kombeve tė lira.

Natyrisht, nė kėtė rrugė, jam ballafaquar me sfida tė shumta, tė cilat i kam kapėrcyer me kurajo qytetare dhe me pėrgjegjėsi institucionale.

Nė politikė kam qenė gjithmonė ithtar i vendimeve tė urta. Nuk kam pėrkrahur asnjėherė aktet e dhunės dhe tė presionit, gjuhėn e urrejtjes dhe tė mostolerancės. Edhe nė karrierėn politike, jam udhėhequr nga parimet etike, nga tė cilat nuk do tė heq dorė asnjėherė as nė tė ardhmen.

Proceset politike nė tė kaluarėn tonė nuk ishin tė lehta. Ende nė shoqėrinė tonė ka nevojė pėr tė rritur forcėn dhe potencialin e demokracisė. Nė lėvizjen tonė politike kemi shembull tė jashtėzakonshėm se ēfarė mrekullie mund tė bėhet kur bashkohen shpirti demokratik, vizioni qytetar dhe funksionalizimi i tė gjitha vlerave tė njė kombi dhe vendi.

Mė lejoni tė kujtoj, tė dashur qytetarė, se gjatė viteve ‘90, derisa Presidenti ynė historik, dr. Ibrahim Rugova, fliste pėr pavarėsinė e vendit, pėr vendosjen e trupave tė NATO-s, pėr protektoratin ndėrkombėtar, pėr ndėrtimin e autostradės Durrės-Prishtinė, shumė njerėz, madje me pėrbuzje, kėto ide i quanin utopike. Por ju, populli i Kosovės, gjithnjė u besuat fjalėve dhe vizionit tė tij largpamės. Dhe, pėr fat, koha e tregoi se ai kishte tė drejtė.

Fuqia e vizionit tė Presidentit Rugova ishte pikėrisht moskthimi mbrapa pėr t’i parė ata qė e shanin, qė e fyenin dhe e pėrbuznin pėr pėrfitime personale apo klanore. Ai shihte mė larg dhe mė kthjellėt dhe prore kishte besimin tek liria dhe demokracia.

Tė dashur qytetarė:

Para pak kohėsh, para Parlamentit tė Republikės sė Kosovės kam thėnė se:
    “Nė sistemet demokratike, konjukturat politike vijnė e shkojnė. Ajo qė mbetet ėshtė vlerėsimi i qytetarit pėr to. Konjukturat politike vlejnė aq sa arrijnė tė fitojnė besimin e qytetarit, i cili ėshtė sovrani i njė vendi, ėshtė pėrcaktuesi i peshės politike tė secilit. Ne jemi kalimtarė, i pėrhershėm ėshtė vetėm interesi i qytetarit, ėshtė atdheu ynė. Pėrjetėsia e tij ėshtė mbėltuar nga baballarėt tanė, nga njerėzit e mirė tė Kosovės qė punuan dhe u flijuan shekuj me radhė pėr tė. Meqenėse ne, si brez, tė rinj e tė moshuar, patėm fatin e madh tė jetojmė shekullin e lirisė e tė pavarėsisė sė Kosovės, njėkohėsisht jemi tė dėnuar tė bartim, edhe peshėn e madhe tė suksesit apo tė mossuksesit. Pra, ne mbase kemi qenė mė fatlumėt e gjithė brezave, por duhet tė punojmė shumė qė tė kujtohemi pėr vepra tė mira. Vetėm ju ftoj qė ta kemi parasysh sė bashku se kujtimin qė ua lėmė gjeneratave tė ardhshme, qoftė pėr mirė, qoftė pėr keq, e shkruajmė vetė.”

Unė do tė vazhdoj t’i mbetem besnik kėsaj motoje. Besoj fuqishėm se ky akt imi i sotėm ėshtė nė interesin e qytetarėve dhe tė vendit tonė tė dashur, Republikės sė Kosovės.

Edhe nga kėtu, ritheksoj pėrkushtimin tim tė plotė se nuk do t’i kursej energjitė dhe dijen time pėr ndėrtimin dhe zhvillimin demokratik tė vendit dhe pėr integrimin sa mė tė shpejtė nė Bashkimin Evropian dhe nė NATO, nė miqėsi tė pėrhershme me Shtetet e Bashkuara tė Amerikės dhe nė fqinjėsi tė mirė me vendet e rajonit, si partner i pėrkushtuar pėr paqe dhe stabilitet.

Nuk do tė kursehem asnjėherė pėr tė punuar pėr sovranitetin dhe integritetin e Republikės sė Kosovės, si shtet me institucione ku respektohet ligji dhe ku secili qytetar do tė jetė i barabartė para tij.

Me kėtė rast, ju falėnderoj, Juve qytetarė tė respektuar, pėr pėrkrahjen Tuaj. Po kėshtu, falėnderoj edhe deputetėt e Kuvendit tė Republikės sė Kosovės pėr besimin qė kanė pasur dhe qė kanė nė mua.

Qytetarė tė dashur tė Republikės sė Kosovės,

Ne bashkėrisht kemi edhe shumė punė pėr tė bėrė pėr tė ardhmen e Republikės sė Kosovės. Puna jonė nuk ndalet. Para nesh mbeten shumė sprova, por ne do t’i kalojmė ato, ashtu si gjithmonė - me kurajo, urtėsi dhe punė. Ne tė gjithė bashkė e kemi detyrim dhe do tė japim edhe mė tej kontributin tonė thelbėsor qė vendi ynė tė jetė pjesė e shoqėrive dhe vendeve tė qytetėruara, tė lira e demokratike.

Zoti e bekoftė Republikėn e Kosovės dhe qytetarėt e saj!
    Zoti i bekoftė miqtė e Republikės sė Kosovės!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 27-09-2010 mė 15:28

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Rrustemi kėrkon dorėheqjen e Sejdiut

Pas vendimit tė mbrėmshėm tė Gjykatės Kushtetuese tė Kosovės, iniciuesi i kėtė procesi, Naim Rrrustemi ka deklaruar se presidenti Sejdiu duhet tė japė dorėheqje nga tė gjitha postet.
    Sipas Rrustemit, nėse kėtė nuk e bėn Sejdiu atėherė institucionet do tė duhej ta shkarkonin atė nga posti i presidentit.

“Presidenti Sejdiu duhet t’u japė sqarim qytetarėve pėr shkeljen e Kushtetutės pėr dy vjet me radhė”, ka thėnė deputeti Rrustemi pėr KTV-nė. Sipas tij, shkeljet kushtetuese nga ana e presidentit janė mbėshtetur edhe nga institucionet e Kosovės, veēanėrisht nga kryeministri Thaēi.

Ndėrkaq, deputeti Driton Tali ka deklaruar se nė mungesė tė etikės parlamentare, vėshtirė qė Kuvendi me dy tė tretat e votave do tė mund tė mblidhet pėr ta shkarkuar presidentin.
    Gjykata Kushtetuese ka deklaruar mbrėmė se presidenti Sejdiu ka shkelur Kushtetutėn.

Edhe Lidhja Demokratike e Dardanisė mendon se presidenti Sejdiu duhet tė japė dorėheqje, ngase ka shkelur Kushtetutėn, duke mbajtur dy poste. Zyrtarė tė kėsaj partie janė shprehur se ėshtė akt moral i presidentit qė tė japė dorėheqje, duke theksuar se mė kėtė presidenti i ka dhėnė njė imazh negativ vendit para ndėrkombėtarėve. /Koha
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar mė parė nga toni karlosi Lexo Postimin
    A PASKA LIGJ NE KOSOVE A ???.
    QUDI!.
    DERI TASH KA QENE LIGJI I XHUNGLLES, ME I FORTI MBIJETON .
    eeee ..... vende - vende punon ligji dhe vende - vende nuk punon ..... dmth ligji punon atehere kur i intereson dikujt qe shtepine nuku e ka ne Kosove ....
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anėtarėsuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtė (Oeneum), aty ku ajri i freskėt mė bėn tė ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Do tė marrė qėndrim pasi ta studiojė vendimin

Presidenti i Republikės sė Kosovės, Fatmir Sejdiu pas kthimit nga vizita nė New York tha tė shtunėn se ėshtė informuar lidhur me vendimin e Gjykatės Kushtetuese, por nuk e ka marrė ende zyrtarisht, ndėrkaq qėndrimin e tij lidhur me kėtė ēėshtje tha se do ta paraqesė pasi ta studiojė vendimin.

Gjykata Kushtetuese e Kosovės mbrėmė ka njoftuar se shkelja ka tė bėjė me mbajtjen e njėkohshme tė postit tė presidentit tė Republikės dhe tė kryetarit tė Lidhjes Demokratike tė Kosovės.

Kreu i shtetit tė Kosovės me tė arritur nė Aeroportin e Prishtinės, gjatė njė konference pėr media vlerėsoi se Gjykata Kushtetuese ėshtė ngutur, ndėrsa sipas tij pėr hapat e mėtejmė Gjykata nuk sugjeron se ēfarė duhet tė bėhet.

Ndryshe, neni 91 i Kushtetutės rregullon ēėshtjen e shkarkimit tė Presidentit.

“Presidenti i Republikės sė Kosovės mund tė shkarkohet nga Kuvendi nėse ai/ajo ėshtė dėnuar pėr kryerjen e krimit tė rėndė, ose nėse ai/ajo nuk ėshtė i/e aftė pėr tė ushtruar pėrgjegjėsitė e kėtij posti pėr shkak tė sėmundjes sė rėndė, ose nėse Gjykata Kushtetuese ka pėrcaktuar se ai/ajo ka bėrė shkelje tė rėndė tė Kushtetutės”, thuhet nė Kushtetutė. /Telegrafi/
    "Fet` e besėtė t`i kemi, po tė ndarė tė mos jemi." Naim Frashėri

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Duhet menjher te jap dorheqje.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    [SIZE A ka ndonje shqiptare qe dha dorheqje me deshire! [/[/SIZE]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shalja1 : 25-09-2010 mė 14:37

Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •