Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796

Dasëm të madhe apo një dasëm të thjeshtë?

Dua te degjoj pershtypje nga meshkujt dhe femrat ne forum. Te martuarit dhe te pa martuarit

Ju qe sjeni martuar akoma...si do ta donit dasmen tuaj? Te madhe apo nje dasem shume te thjesht me familjen me te afert?

Te martuarit...si ishte dasma juaj? E madhe apo e thjesht me pak njerez? Do benit dicka ndryshe nga ca beret?

Personalisht nuk jam nga ato femra qe kam enderuar gjithmon per dasmen time. Gjithmon kam enderuar per te gjetur nje burr te mire dhe per te patur nje jete te bukur me te. Pra dasma nuk me intereson si do jete. Do preferoja nje dasem te vogel me qellim qe te mbledhim leket per te bler shtepine e pare. Nuk besoj se kjo do jet e mundeshme meqe po martohem ne familje te madhe Italiane, por nqs do ishte vendimi i imi 100% do ta beja shume te vogel. Mundesisht vetem me prindrit e mi te tij dhe vllain dhe motrat.

Your thoughts pls

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Une s'kam bere dasme fare.
    Kisha ndermend pastaj ndryshova mendjen. Beri babi listen e miqve qe do ftonte. 2/3 e listes se kisha idene kush ishin. Kishte dhe nje arsye tjeter qe me shtyu te mos bej dasme ne fakt.
    I thashe babit e di c'ke ti mi jep leket se do me duhen per Amerike. Nuk du dasme. Iku dhe dasma ime.
    Feelings change - memories don't.

Po thuaj si mia edhe une nuk desha te bej dasem hic
    per mua arsyeja me kryesore ishte atdheu
    perderisa se beja dot ne korce nuk kishte asnje kuptin te beja nej dasem kot

si perfundim bera nje dasem vetem me njererzit shume te aferm
    shoqerine kaluam bukur po jo si dasmat fantastike shqiptare
    dasma duhet bere sic e ndjeni ju te dy
    sepse eshte dita tuaj
    urime per nje jete te lumtur fjerake te jesh besnike edhe durim ...
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    nuk dij per ju vec ne e kemi tradite kur bejm dasma i bejm si Shqitare e jo si tjeret

Shqiptari kur martohet njeher i fton gjith bashkfshataret e mohalles(nese jeton ne fshat),tani familjaret e tani shoqerin.................

per vete jo dua,por do bej dasem te madhe,se familje madhe,shoqeria e madhe dhe lagjen time te teren dua ti shoh aty.....keshtuqe njeher martohet shqiptari

p.s. pa keqkuptime,thjesht me intereson per femrat-pasiqe fierakja dhe mia paskan dhen mendimet e tyre,doja te ju pyes,ju qe jeni femra e shkoni nuse,a thua ju pyet dikush juve se si do behet dasma apo si mendoni? nuk provokoj asgje thjesht jam kurioz te dije,sepse kur martohet nje burre,vet burri esht ai qe vendos me familjen e tij cfar dasme do bej apo mos jam gabim?
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Une per vete e kom bo dasmen time, nje dite me shoqerine vetem koktej dhe muzik (orkester)dhe diten tjeter me te gjithe te afermit rreth 150 veta dasem e shkuar dasmen,ka qene dita me e bukur e jetes time,une vete sdo kisha mundesi ta beja vete dasmen por me erdhen vellezerit nga italia dhe thane qe ste nxjerrim kurre pa dasem
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

Bejini dasmat me njerzit qe njihni e respektoni mos ftoni njerez kot thjesht se keni ndonje lidhje gjaku apo detyrimi. Gjithsesi dasmat e medhaja nuk i duroj dot, shume njerez e shume rromuje.

p.s cdo me taljon ti mi goc, qeke tu mor veten mqaf!
    p.s nga ca zone e italise eshte?

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    une personalisht i urrej dasmat. vitet e fundit kam refuzuar dhjetra ftesa per dasem.
    para dy vitesh isha ne dasmen e pare pas 12 vitesh...

nese une do martohem ndonje dite... do martohem ne bashki dhe kaq.
    parate e dasmes me mire i shpenzoj per te shetitur boten...
    por ku i dihet. koha kalon dhe njerezit ndryshojne... shpresoj te mos ndryshoj ne kete aspekt.
    Vasudhaiva Kutumbakam

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Dasem te madhe ....s'ka me mire kur mblidhet fisi i gjithe per nje gezim!!!! Njeriu i jot mbetet po i joti, nqs keni kohe pa takuar njeri tjeterin (sidomos per ne emigrantet) te kenaqet shpirti duke i pare. Biles edhe komshite e afert i dua ne dasmen time, nga cdo person present permbahet nje kujtim i bukur. Do me pelqente shume te ndaj gezimin tim me to, edhe qe ky gezimi im te jete ne kujtimet e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 21-10-2010 më 23:21

Ah, fierake te na falesh per daljen nga tema se harrova te jap pergjigje se hall i madh te paska zene, jo per gje.
    Edhe pse edhe ne emigrim, akoma mund t'i mbledh 500 njerez vetem nga ana ime lol, preferoj te kem nje dasme shume me te vogel. Me duket sikur keto dasmat e medha behen me teper per te tjeret se sa per ciftin dhe duke e njohur dhe veten se sa i dua gjerat te jene perfekte, I would pretty much go insane. lol Une do te preferoja nje dasme me njerezit me te dashur dhe te afert per te dy ne, diku ne nje ishull ku dhe ata mund te bejne dhe pak pushime dhe te gjithe jane te lumtur. Gjithsesi italianet jane cik me keq se shqiptaret kur vjen puna per keto dasmat e medha, prandaj do s'do ti, e madhe do jete. lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Une s'kam bere dasme fare.
    Kisha ndermend pastaj ndryshova mendjen. Beri babi listen e miqve qe do ftonte. 2/3 e listes se kisha idene kush ishin. Kishte dhe nje arsye tjeter qe me shtyu A mos bej dasme ne fakt.
    I thashe babit e di c'ke ti mi jep leket se do me duhen per Amerike. Nuk du dasme. Iku dhe dasma ime.
    dhe un si mia skam bere dasem (sic e di vete ti komshie)

nuk do genjej, me pelqen ideja te vishja nje fustan te mire, dhe te merrja foto profesionale me burrin siper kujtim...ama ideja qe gjithe njerzit te ftuar do perqendroheshin tek burri dhe un, do me bente shume nervoze lol...so that part i don't like...per vete kishim vec nje mbremje, qe ishin te ftuar vec prinderit dhe motrat/vllezrit e njeri tjetrit
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •