Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 53 prej 53
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Nje dite do te thuash :Por une nuk e dija qe ishte keshtu,askush nuk me ka folur per Jezusin,qe ai qe beson ne te eshte i shpetuar nga gjykimi i Perendise,sepse te gjithe jemi mekatare dhe asnje nuk eshte i drejte ne syte e Perendise.
    Prandaj une po te flas per Jezusin,jo per kishen,jo fene ilozofia greke eshte nje sistem idesh,konfucianizmi dhe fete lindore jane nje sistem morali,judaizmi,islamizmi,katolicizmi,ortodoksizmi jane nje sistem ligjesh dhe ceremonish,por krishterimi eshte Krishti vete qe jeton brenda njeriut.
    Aty ,ku ti je,une kam qene;aty, ku une jam ,ti do te jesh nje dite nese Zoti e do nje gje te tille.
    Te uroj gjithe te mirat dhe Zoti te bekofte qe te kuptosh te verteten e tij.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Shqiptarët nuk janë shëndërruar në gjermanë, por të paktën sillen si të tillë. Komuniteti shqiptar në Perëndim është i mirë integruar në shoqëritë përkatëse. Disa përjashtime që vijnë nga eksperienca juaj personale nuk luajnë ndonjë peshë relevante. Në këtë kuadër flitet në bazë të statistikave që ndërrmarin institucione private dhe shtetërore siç është MB-ja gjermane. Por dhe pa u konsultuar me to, dihet mjaft mirë që komuniteti shqiptar nuk jeton në lagje geto, dërgon fëmijët në shkolla si qytetarë të rregullt, dhe ajo çka është e rëndësishme është jo varësia ndaj asistencës shtetërore. Kjo gjë nuk vihet re tek të gjitha komunitetet e huaja që jetojnë në Gjermani.

Pjesa e dytë i takon objektivitetit. Nëse do flasim për multikultarizmin gjerman në përgjithsi, pse duhet trajtuar çështja imagjinare shqiptare në veçanti? Apo meqë diskutimi po kryet në gjuhën shqipe? Ky quhet subjektivitet.
    Te gjitha ato qe ti permende qe shqiptaret si bejne , ne te vertete ata i bejne.
    Te pakten shqiptaret qe jetojne ne angli , por jam i sigurte edhe ata qe jetojne ne vendet e tjera te europes.
    Ne jemi si miza qe sado ta pickojme elefantin ,prape si dhemb gje atij.
    Keshtuqe te krahesosh komunitetet qe jane me permasa te medhaja me mini-komunitetet e shqiptareve kudo ne europe eshte dicka e gabuar.

Plus emigrantet jo-europiane dallojne ose vecohen per nga veprat edhe per vet faktin se ata sjane te ''bardhe'' .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2010
    Postime
    75

Toleranca fetare?!

[COLOR="Black"]Islami toleron besimet e tjera, ju jeni nje prove nga shume prova tjera prandaj, mos i beni qefin vetes me keto idet e juaja mesjetare se s'keni per te shkuar larg, perkundrazi do te stopoheni ne vend !
    Eshte e vertet qe Islami do te triumfoi, dhe ky eshte nje premtim nga i derguari i Zotit.
    [/COLOR]Ilirian ! Emer i bukur apo jo ? Nuk eshte nje emer arab!
    Nese duam te flasim per tolerance,ne radhe te pare duhet te kuptojme se ç'eshte toleranca.
    Toleranca :
    Zgjidhja e qyteteruar per te bashkejetuar ne paqe dhe harmoni,ne kete sistem te pranuar nga te gjithe,Pluralizmi ne te gjitha format e tij,eshte ndjenja e drejtesise dhe toleranca.
    Jotoleranca prodhon diktature ne ekstrem.
    Toleranca e legjitimuar prodhon demokraci,paqe dhe harmoni.
    Por çfare eshte toleranca?
    Toleranca eshte nje term sociologjik,kultural dhe religjioz qe ka te beje me kapacitetin kolektiv apo individual per te jetuar ne paqe me ata qe besojne apo veprojne ne menyre te ndryshme nga vetja.
    Sistemet autoritare bazohen nga jotoleranca.
    E vetmja gje nuk mund te tolerohet eshte mostoleranca.(jotoleranca)
    Religjionet monoteiste jane per vete karakterin e tyre jo tolerant.
    Sistemet politike qe mbeshteten mbi religjione monoteiste kane te njejtin karakter: jane jo tolerant.
    Keshtu qe kur flitet per shtetet islamikee ne baze te tyre kane Kuranin,per vete karakterin e tyre ato jane shtete me tolerance zero.
    Kur une kam shkruajtur :"provo te ndertosh nje kishe ne A.Saudite- kisha parasysh kete gje ,qe ne keto vende me ligj eshte e ndaluar ,jo vetem te ndertosh kisha,por edhe te mendosh dhe te vishesh ne me nyre te ndryshme.
    Prandaj i dashur Ilirian toleranca eshte pjese perberese ne sistemet politike pluraliste,sistem ne te cilin kemi hyre dhe neve pas 1991.
    Per me gjate do te pergjigjem sipas pyetjeve tuaja.
    Pershendetje Agimi.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •