Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 53
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    O Turgut, o turk i lig.
    Ti si skizofren qe je, flet si puna e atyre qe kane zene tokat e tiransave dhe thone "Hajde merri po ta mbajti".
    Te ftuan vete gjermanet? Edhe psiko, edhe me humor ti.
    Punetore krahu te trashe, ka sa te duash ne Europe, s`ka ngelur njeri per dembelet e Stambollit qe dine vetem te pjellin femije dhe te martohen me kusherirat e para (prandaj jane dalin femijet aq te zgjuar).

Dhe asnje s`ju diskriminon po jeni ju si shtaze pylli.
    Ti si hipokrit qe je, ben sikur harron se cfare mllefesh shfryn kunder europianeve dhe "krishterimit europian" pastaj na behesh vellam me katoliket.

Prandaj i jap te drejte Merkelit une. Ju nuk kerkoni te zhvilloni demokracine sepse ne fakt bie ndesh me mentalitetin tuaj shpellar.
    Europa ka probleme po diskrimim fetar nuk ben. Islamofobia eshte vetem pjelle e trurit tuaj te semure dhe e Pentagonit qe do t`a perdore si gogol per te hapur luftera pa kuptim.

Harron truri yt turk se cfare "respekti" treguat kur u botuan karikaturat e Muhametit?
    Ju nuk protestuat, ju kaluat ne skizofreni.
    Dhe tallja me Muhamedin s`eshte asgje ne krahasim me talljet ndaj te krishtereve.
    -

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nuk kam dëgjuar ndonjëherë për kriter integrimi ndërrimin e fesë. Problemi ka të bëjë me emigrantët afro-aziatikë që për nga kultura inferiore janë të pa integrueshëm në shoqërinë gjermane. Një kulturë superiore mund ta thyejë dhe rrjedhimisht integrojë një kulturë inferiore jashtë kontureve demokratike të modelit gjerman, por derisa kjo kategori individësh shfrytëzon rregullat gjermane që janë ndërtuar po kundër gjermanëve, e ardhmja është e lexueshme dhe e afërt. Në të kundërt, po të ndiqet një model francez, etiketat e 'nacionalizmit' dhe 'racizmit' do vërshonin lumë. Nuk është faji i Gjermanisë që identifikohet lehtësisht me hijet e së kaluarës.

Ironia e fatit qëndron tek fakti se shumica e kësaj bashkësie emigrojnë nga vende ku demokracia është një nocion politik i panjohur. Si mund të pretendohet 'respektimi' i rregullave të saj kur nuk njihet si filozofi?! Prandaj mbetet përherë non sens pjesa ku flitet për Perëndimin e 'shthurrur' nga vetë ata që e lakmojnë aq shumë, veçanërisht Gjermaninë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 23-10-2010 më 07:41
    relata refero

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Nuk krahasohet 700.000 italiane (dhe as 100.000 shqiptare) me 6 milione turq per efekt numrash. Dhe per efekt ambjentimi. Nuk eshte racizem te thuash qe turqit ca te trashe. Ose ndoshta e kane shume te veshtire ambjentimin ne mentalitetin europian.
    shume e drejte kjo qe thua.

por nuk mund te pretendohet qe kur flitet per multikulturalizem te deshtuar, dhqiptaret te mos jene fare teprekur...

te mendosh keshtu tregon nje hipokrizi e papare.
    pse? u bene gjermane shqiptaret atje?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Vulff edhe në Ankara ka përsëritur fjalët "Islami është pjesë e Gjermanisë. Unë jam president edhe i myslimanëve".

E enjte 21 Tetor 2010 11:16

Presidenti Turk Abdullah Gyl ështe pritur Presidentin gjerman, Kristian Vulf .

Presidenti gjerman, i cili përpara se të vijë në Ankara tërhoqi vëmendjen me deklaratën "Edhe Islami është një pjesë e Gjermanisë, unë jam presidenti edhe i myslimanëve", përsëriti edhe një herë pikëpamjet e tij.

Presidenti Gyl i dha mbështetje homologut gjerman dhe tha: "Edhe unë jam presidenti i nënshtetasve jo myslimanë".

Pas mesazheve të rëndësishme që u dhanë në Pallatin Presidencial Çankaja, Presidenti gjerman u takua me Kryeministrin Rexhep Tajip Erdoan.

Vizitat nëpër objektet fetare përbëjnë një pjesë të rëndësishme të programit të Presidentit Vulf në Turqi. Në këtë kuadër ai është takuar edhe me Kryetarin e Entit Fetar të Turqisë, Ali Bardakollu./trt/
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Ja toleranca fetare,ju lumte...............
    Në këtë kontekst: nëse një besimtar musliman zotëron një pasaportë gjermane quhet shtetas gjerman, etnia e tij jo gjermane nuk përbën rëndësi. E njëjta gjë vlen edhe për një musliman britanik, francez, spanjoll, italian, shqiptar. Liria e besimit është e sanksionuar si nen themelor në çdo Kushtetutë demokratike. Pse duhet specifikuar në veçanti ky rast?!
    relata refero

Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

por nuk mund pretendohet qe kur flitet per multikulturalizem te deshtuar, dhqiptaret te mos jene fare teprekur...

Shqiptarët nuk janë shëndërruar në gjermanë, por të paktën sillen si të tillë. Komuniteti shqiptar në Perëndim është i mirë integruar në shoqëritë përkatëse. Disa përjashtime që vijnë nga eksperienca juaj personale nuk luajnë ndonjë peshë relevante. Në këtë kuadër flitet në bazë të statistikave që ndërrmarin institucione private dhe shtetërore siç është MB-ja gjermane. Por dhe pa u konsultuar me to, dihet mjaft mirë që komuniteti shqiptar nuk jeton në lagje geto, dërgon fëmijët në shkolla si qytetarë të rregullt, dhe ajo çka është e rëndësishme është jo varësia ndaj asistencës shtetërore. Kjo gjë nuk vihet re tek të gjitha komunitetet e huaja që jetojnë në Gjermani.

Pjesa e dytë i takon objektivitetit. Nëse do flasim për multikultarizmin gjerman në përgjithsi, pse duhet trajtuar çështja imagjinare shqiptare në veçanti? Apo meqë diskutimi po kryet në gjuhën shqipe? Ky quhet subjektivitet.
    relata refero

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Shiko admiralo, më duhet të sqarojmë pak termin "shoqëri paralele" këtu. Shoqëria paralele është një vetorganizim i një pakice, e cila nuk i respekton dhe i refuzon rregullat morale dhe shoqërore të shumicës.

Të jesh i sigurt, që shoqëri paralele italjane apo shqiptare nuk ka!
    kete perkufizim absurd te shoqerise paralele e ke shpikur ti...
    nuk ekziston ne asnje liber sociologjie dhe madje as ne opinionin publik.

lexo pak se cfare jane shoqerite paralele sipas "der spiegel".

Diktaturen kennen keine Parallelgesellschaften
    diktaturat jane ato qe nuk i njohin shoqerite paralele...

http://www.spiegel.de/kultur/gesells...723895,00.html

p.s. e ke shume gabim. edhe italianet dhe shqiptaret kane shoqerite e tyre paralele.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Pjesa e dytë i takon objektivitetit. Nëse do flasim për multikultarizmin gjerman në përgjithsi, duhet trajtuar çështja imagjinare shqiptare në veçanti? Apo meqë diskutimi po kryet në gjuhën shqipe? Ky quhet subjektivitet.
    ne vecanti e trajtojne ato qe thone qe kur flitet per multikulturalizem, shqiptaret nuk kane te bejen.
    ky eshte subjektivitet.

per mua shqiptaret, italianet, turqit e kinezet, te gjithe bejne pjese ne multikulturalizem.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Sigurisht që të gjithë janë pjesë e tij, por kur flitet për dështime të multikultarizmit në kuadër të integrimit shoqëror, shqiptarët dhe ato komunitete të integruara përjashtohen.
    relata refero

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

por nuk mund pretendohet qe kur flitet per multikulturalizem te deshtuar, dhqiptaret te mos jene fare teprekur...

Varet i cfare shkalle konsiderohet deshtimi. Por nuk besoj qe te jete fjala per spastrime te races gjermane.
    Ceshtja besoj se shtrohet qe ok, eshte shtet demokratik, po ka kufi cdo gje.
    Shqiptaret besoj jane brenda kufirit. Nuk jane problem as nga numrin, as nga pershtatja dhe as nga perplasjet kulturore.
    -

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Jo Angelina,

Problemi eshte qe sot shihet kjart nje rritje e islamofobis ne perendim, si psh: ne politiken zvicrrane ku muslimanet diskriminohen, ne holland, francë, belgjike, austri e danimark ! Gjermania krenohet me kete fakt, ku liria e besimit eshte e lejuar ! Dhe se para ligjit te gjithe jan njesoi musliman e te krishter ! Cka nuk mund te themi njesoi per shtetet qe citova.
    Përshëndetje Ilirian.
    Për në tjerat shtete nuk e di, por në Danimarkë nuk është kështu.
    Ta zëmë shqiptarët në Danimarkë nuk kanë shkollë, nuk kanë një shtëpi të kulturës, por një XHAMI e kanë, e cila ka kushtuar hic më pak se 7 milionë kruna, që i bie 921052 euro. ( mos të flasim këtu pastaj për xhami të arabëv, turqve, boshnjakëve etj... )

Dhe islamofobia të them të drejtën është bërë shqetësues jo vetëm për perëndimin por edhe për vetë ne myslimanët.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 23-10-2010 më 08:52
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •