Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 53
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin

Post scriptum: Shoqëria multikulturore gjermane dështoi †, deklaroi Znj. Kancelare para disa ditësh (16.10)
    ka gje per qeshur ???
    ne kete multikulturalizem "te deshtuar" hyjne edhe shqiptaret qe jetojne ne gjermani...
    apo s'te plas fare?
    Vasudhaiva Kutumbakam

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ka gje per qeshur ???
    ne kete multikulturalizem " deshtuar" hyjne edhe shqiptaret qe jetojne ne gjermani...
    apo s'te plas fare?
    Nuk qesha aspak, ishte buzëqeshje. Ndryshojnë.

Nuk mendoj që shqiptarët hyjnë aty. Shqiptarët janë të mirëintegurar në shoqërinë gjermane. Jetojnë në një mënyrë hibride gjermano-shqiptare, po kështu gatuajnë, punojnë, kanë planifikim familjar, nuk mjelin shtetin me ndihma sociale, nuk kanë ndërtuar shoqëritë e tyre paralele etc

Nuk më ka rënë kurrë rasti, të njoh një shqiptar që edhe pse jeton prej 20-30 vitesh në Gjermani të mos dijë gjermanisht! Turq po.

Ajo ps i ishte drejtuar Kavirit, përgjigja gjithashtu, meqë më kishte cituar
    Elegance is an attitude.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga o2 Lexo Postimin
    Nuk qesha aspak, ishte ëqeshje. Ndryshojnë.

Nuk mendoj që shqiptarët hyjnë aty. Shqiptarët janë të mirëintegurar në shoqërinë gjermane. Jetojnë në një mënyrë hibride gjermano-shqiptare, po kështu gatuajnë, punojnë, kanë planifikim familjar, nuk mjelin shtetin me ndihma sociale, nuk kanë ndërtuar shoqëritë e tyre paralele etc

Nuk më ka rënë kurrë rasti, të njoh një shqiptar që edhe jeton prej 20-30 vitesh në Gjermani të mos dijë gjermanisht! Turq po.

Ajo ps i ishte drejtuar Kavirit, përgjigja gjithashtu, meqë më kishte cituar
    mua me ka rene rasti te njoh italiane qe kane 20 vite ne gjermani e nuk dijne gjermanisht.
    ka 700.000 italiane ne gjermani. nuk jane pak...
    i ke parasyshe shoqerite paralele te italianeve ne gjermani???
    pastaj si thua qe shqiptaret nuk e kane bere nje gje te tille????
    ke disko ku vihen vetem valle popullore shqiptare. 0 gjermane ka atje.
    per turq nuk po flas, sepse nuk kam njohur turq. kam njohur gjithashtu shqiptare qe sic the ti "mjelin shtetin me ndihma sociale".
    kam njohur te tille ne gjermani, ne belgjike dhe ne france......

prandaj ne ate multikulturalizmin e deshtuar qe ty te ben te "buzeqeshesh" futen edhe shqiptaret qe c'ke me te...
    behu objektive!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Jo Angelina,

Problemi eshte qe sot shihet kjart nje rritje e islamofobis ne perendim, si psh: ne politiken zvicrrane ku muslimanet diskriminohen, ne holland, francë, belgjike, austri e danimark ! Gjermania krenohet me kete fakt, ku liria e besimit eshte e lejuar ! Dhe se para ligjit te gjithe jan njesoi musliman e te krishter ! Cka nuk mund te themi njesoi per shtetet qe citova.
    Ah ti eksperti i fese, ti i din te gjitha.

Shikoni se cka eshte duke ndodhur ne shtetet perendimore, multikulturalizmi eshte duke deshtu plotesisht, Angela Merkel e ka pranu se ne Gjermani ka deshtu, ndoshta e ka thene kete per t'i ule zerat kritike. Normal qe deshton kur ka njerez si ti injorante e jo tolerante qe nuk dine as te logjikojne hiq, kur nuk i respektojne vendet ne te cilat jetojne, kur vetem ndjellin armiqesi ndermjet njerezve. 'Islamofobi' dhe 'Qafirofobi', si gjithmone ju me sens humori, faleminderit qe po na beni me qesh.

Dhe ne fund, cka ka te beje kjo me Tolerancen Fetare, dhe me shqiptaret...
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 22-10-2010 më 21:27

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    mua me ka rene rasti njoh italiane qe kane 20 vite ne gjermani e nuk dijne gjermanisht.
    per turq nuk po flas, sepse nuk kam njohur turq. kam njohur gjithashtu shqiptare qe sic the ti "mjelin shtetin me ndihma sociale".

prandaj ne ate multikulturalizmin e deshtuar qe ty te ben te "buzeqeshesh" futen edhe shqiptaret qe c'ke me te...
    behu objektive!
    Ne fakt duhet te sqarojme njehere se c`dmth "multikulturale".

Multikulturale mund te nenkuptoje qe kushdo mund te shkoje ne Gjermani te gjeje nje pune dhe te mos jete i refuzuar nga ambjenti gjerman.
    Ka edhe te ngulen 6 milione gabele-turq qe jetojne si ne Anadoll. Kjo nuk eshte "multikulturale" kjo eshte qe gjermani duhet t`i pershtatet turkut.

Eshte fjala e bukur "shqipe": integrim. Qe dmth pershtatje. Te pakten nje ekuilibrim mes kultures se origjines dhe kultures vendase.
    Po shembulli jot nuk vlen sepse:
    Nuk krahasohet 700.000 italiane (dhe as 100.000 shqiptare) me 6 milione turq per efekt numrash. Dhe per efekt ambjentimi. Nuk eshte racizem te thuash qe turqit jane ca te trashe. Ose ndoshta e kane shume te veshtire ambjentimin ne mentalitetin europian.
    -

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    mua me ka rene rasti njoh italiane qe kane 20 vite ne gjermani e nuk dijne gjermanisht.

behu objektive!
    Shiko admiralo, më duhet të sqarojmë pak termin "shoqëri paralele" këtu. Shoqëria paralele është një vetorganizim i një pakice, e cila nuk i respekton dhe i refuzon rregullat morale dhe shoqërore të shumicës. Fjala tjetër që përdoret në sinonim është kundërkulturë ose subkulturë. Në realitetin gjerman dhe atë hollandez, u referohet më shumë turqve, arabve dhe të tjerëve me background mysliman të cilët nuk janë integruar në shoqëritë e vendeve respektive dhe nuk i janë përshtatur mënyrës së jetës së tyre, e kanë refuzuar më saktë.

700.000 italjanë nuk janë të barabartë me 5 mln turq. Të mos harrojmë, që këta 700.000 taljonët janë evropianë. Të jesh i sigurt, që shoqëri paralele italjane apo shqiptare nuk ka!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 23-10-2010 më 05:44
    Elegance is an attitude.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Jo Angelina,

Problemi eshte qe sot shihet kjart nje rritje e islamofobis ne perendim, si psh: ne politiken zvicrrane ku muslimanet diskriminohen, ne holland, francë, belgjike, austri e danimark ! Gjermania krenohet me kete fakt, ku liria e besimit eshte e lejuar ! Dhe se para ligjit te gjithe jan njesoi musliman e te krishter ! Cka nuk mund te themi njesoi per shtetet qe citova.
    Eshte teresisht normale kjo. Quaje si te duash, islamofobi apo frike nga shkaterrimi i shoqerise gjermane prej shoqerive islame sic ka ndodhur me heret ne histori me shoqeri tjera kristiane si per shembull me shqiptaret e boshnjaket. Per mua eshte e dyta. Nuk eshte islamofobi, po dashuri ndaj vetevetes dhe vullneti i dalur nga ajo per te luftuar kanosjet. Feja qe synon te prapesoje sistemin kushtetutor eshte rreziku me i madh ne syte e perendimoreve. Kur perendimoret vetembrohen nga kjo fe, kjo s'eshte fobi ndaj saj, por lufte e drejte ne cdo aspekt.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Eshte teresisht normale kjo. Quaje si duash, islamofobi apo frike nga shkaterrimi i shoqerise gjermane prej shoqerive islame sic ka ndodhur me heret ne histori me shoqeri tjera kristiane si per shembull me shqiptaret e boshnjaket. Per mua eshte e dyta. Nuk eshte islamofobi, po dashuri ndaj vetevetes dhe vullneti i dalur nga ajo per te luftuar kanosjet. Feja qe synon te prapesoje sistemin kushtetutor eshte rreziku me i madh ne syte e perendimoreve. Kur perendimoret vetembrohen nga kjo fe, kjo s'eshte fobi ndaj saj, por lufte e drejte ne cdo aspekt.
    Ok, ok si te thuash ti.
    Evropa eshte duke perjetuar krizën financiare, prandaj kuptohet se pse e gjithe kjo urrejtje ndaj Muslimaneve, duhet shfryer diku apo jo ?!

E verteta eshte qe muslimanet perpos qe besojn fen e tyre, ata asnjehere s'kan kerkuar qe te tjeret te besojn ! Thjesht, shumica e te konvertuareve jan autodidakt ! Dhe pikerisht kjo shumic i frigeson politikanet fashist. Dhe me sa kam par un, debatet rreth fesë jan pasionuese per teleshikuesit se sa debatet rreth partive poltike. Keshtu eshte arrit qellimi qe te fitohen votat, merr shembull ne Holland, partia fashiste asgje s'propozoi te mir, perpos te shkaterroi Islamin ne vend. Cfar te mire sheh ti ketu ? Pse mendon qe nuk mund te jetojn me shume besime ?! Ne shqiptaret jemi prova e gjall qe dy besimet jetojn ne harmoni thuajse perfekte !

Dhe cila qenka arma kunder islamit ne perendim ? Te vriten ? Te debohen ? Te futen ne Geto ????? Kjo eshte e ardhmja ?! Ky eshte shembulli i "civilizimit", i modernizimit pluralizmit ???
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Keta jane vertet te semure nga trute.

Keta i vene gjermanit ne shtepi. Shajne gjithe diten demokracine gjermane si te "degjeneruar" sepse nuk zbaton urdheresat e Allahut. I mban gjermani me para qe te pjellin femije.
    Nuk duan qe te integrohen ne Europe sepse e quajne te "shthurur".
    Dhe ne fund te tregojne edhe "pse ky eshte civilizimi" eee?

Jo civilizim eshte te vrasesh grate me gure ne mes te qytetit.
    Kur s`ju kap gjermani per ***** e ne Anadoll.
    -

Cka eshte integrim per tye lum Qaviri ? Nese eshte deri ne nderrimin e fesë, atehere s'paskemi kurr per te integruar. Ne si kemi ardhur as gjermanit e as tjetrit ne shtepi, na kan ftuar ne vitet e 60/70-ta kur njohen boomin ekonomik. Ne respektojm ligjet e vendit, si kundershtojm e as qe kemi fjalen ton ne parlamente apo diku tjeter, ata bejn si ua don qejfi. Per mua nuk eshte normale qe vetem muslimanet te diskriminohen ! Nuk jemi vetem ne minoritet ne evrope. Ka edhe minoritete tjera ne vende shtetet Aziatike e afrikane.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •