Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po ja, kur thua se K/peshkop i pare dhe themelues i autoqefalise eshte Noli, ja fut kot. Nje bindje e tille tregon injorance historike. Me shume e kam me injorancen qe shpreh kjo lloj bindje se sa me ty si individ. Keshtu qe mos e merr krejt personale.

Ajo qe mund te thuhet eshte se Noli eshte nje protagonist dhe nismetar me peshe i levizjes per autoqefali, por jo te quhet K/peshkop i pare i saje dhe themelues.

Noli u be peshkop ne menyre te rregullt ne 1923 (megjithese edhe ketu ka verejtje se peshkopet qe e dorezuan ate, Kisi edhe Jaho, nuk ishin autorizuar per nje veprim te tille!), duke mare fronin e Durresit. Mirepo, a mund te quhet sinod ai i 1923? Aq me shume po te merret parasysh se qendra e perkohshme e ortodoksise ne ate kohe, sipas Beratit 1922, ishte shpallur Korca e jo Durresi, as Tirana. Po ashtu ai sinod nuk mori kurre jete, nuk kreu asnje veprim dhe u shkri shume shpejt ne 1924, me ikjen e Nolit. Noli, nderkohe qe peshkop, ishte edhe deputet dhe me pas k/minister!!!!!!!

Prandaj, te thashe se ia fut kot!

Keshtu qe, po qe per K/peshkop te pare funksional, i cili organizoi mirefillti nje Kishe autoqefale, merita i takon Visarion Xhuvanit, e jo Nolit. E meta e Xhuvanit eshte se ishte anti-kanonik.
    Ne sensin kanonik, K/peshkop i pare eshte K. Kisi ne 1937.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 24-10-2010 më 07:55

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Kurse ty, Chino, po shpresoj qe te me kuptosh te pakten sa kupton nje austriak punet e gjermaneve, sidomos kur me thua se nuk kam asnje lloj argumenti...!
    Nuk thashe ne pergjithesi, por per mendimet tua ne kete teme thashe nuk solle asnje argument. As per mendimin tend se protestuesit nuk jane shqiptare, kete the ne rezultat. As per mendimin se qenkam i "keqmotivuar" pa arsye. As kunderargumente per mendimet e mia. Asgje hic.

Or TOC...i ke lexu postimet e mija, qe me akuzo per argumenta?!
    Keto qe jane aktualisht ketu, po. Nese te eshte edituar ndonje, ate s'e kam lexuar. Mos e merr personalisht kete gje. Nuk je ti fajtor. Cdokujte do ia kishte demtuar Janullatosi aftesine e logjikimit, jo vetem ty. Ju marrte pleshtat te gjithe shqiptareve. E nese nuk gjen tek keta, atehere qeneve te tyre. Keshtu duhet shfrytezuar kleriku, justifikuar ekzistenca e tij!!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Nese ai grup i vogel uleritesish, do te kishte qene orthodhoks ose do te kishte patur ndonje lidhje me Kishen Orthodhokse, i bie te ishte shfaqur edhe me pas gjate ketyre 18 vjeteve per te reklamuar zgjedhjen, por faktet flasin ndryshe, se as qe jane ndiere. Kjo tregon se kane qene thjesht njerez te nxitur nga qarqe te caktuara, te cilat qarqe u terhoqen kur pane se kishin kunder gjithe popullin orthodhoks te Shqiperise.
    Kjo video eshte nje diskreditim i plote per ata qe e kane nxjerre si dhe per vete "grupin" ulerites.
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anëtarësuar
    04-11-2007
    Postime
    423
    jam shum i bindur se nje dit ky janullatosi do thej qafen me gjith ket fare te flliqur qe ka mbjelle ne vendin tone madje disa shqipfolseve qe e kane perzemer duhet tu merret shtetesia shqiptare se sjane me te tille te hashe ne pjaten shqiptare dhe ta perbysesh ate kjo slejohet me asnje fe dhe shtete.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nese ai grup i vogel uleritesish, do te kishte qene orthodhoks ose do te kishte patur ndonje lidhje me Kishen Orthodhokse, i bie te ishte shfaqur edhe me pas gjate ketyre 18 vjeteve per te reklamuar zgjedhjen, por faktet flasin ndryshe, se as qe jane ndiere. Kjo tregon se kane qene thjesht njerez te nxitur nga qarqe te caktuara, te cilat qarqe u terhoqen kur pane se kishin kunder gjithe popullin orthodhoks te Shqiperise.
    Kjo video eshte nje diskreditim i plote per ata qe e kane nxjerre si dhe per vete "grupin" ulerites.
    Nese ai grupi jo ulerites do te kishte qene i interesuar ne ortodoksi e jo ne ndotjen e Shqiperise me nje grek ne krye te KOASH, do kishte thene se ne ortodoksi nuk ka ndodhur kurre te udheheqet nje kishe autoqefale nga nje klerik me kombesi tjeter. Qe ortodoksise i futet nga te gjitha anet, si nga uleritesit ashtu nga jo uleritesit, shihet qarte. Pyetja eshte se cila ane ia fut me motiv me te mire. Une mendoj te paret. Nese ke vendosur t'ia futesh "Zotit", futja per jo me pak se motive kombetare. Njejte bejne dhe jo uleritesit: Ia futin Zotit te tyre per motive kombetare greke (dhe i bashtrojne disa afrikane shqiptare te veprojne njejte).
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 27-10-2010 më 05:44

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •