Po
Jo
Ndonjehere
Komshie un besoj se me teper eshte ceshtje gustosh sesa racizmi. Pershembull un nuk do martohesha me nje zezak ose dikush qe nuk i ngjan rraces time sepse paraqitja qe me terheq tek nje mashkull eshte brun i gjat dhe i bardh. Kjo ska te bej me racizem, thjesht nuk jam terhequr as nje here nga nje zezak apo nje aziatik apo indjan, apo bjondti pergjigjem temes.. a jam raciste? ne disa aspekte behem raciste...nese jam apo jo nuk di si ti pergjigjem pasi shoqeri mund te kem nga cdo race, nese perputhet karakteri dhe kemi respekt ndaj njeri tjetrit...per martes, eshte pak ndryshe, aty racismi behet me evidente![]()
Pra brun i gjate i holle, me pak kurriz te dale.
-
nuk arrij te kupetoj se si ke goje te thuash qe shqiptaret qe transferohen ne vende te huaja duhet te braktisin zakonet dhe traditat shqiptare e te adoptojne ata te vendit ku jetojne!!!!!!!!!!!!!
c'jane keto mendime????? une do turperohesha nese do thoja nje gje te tille.
nje shqiptar shkon ne kine. atje duhet te marrezakonet dhe traditat kineze.
pastaj shkon ne brazil. atje duhet te marre zakonet dhe traditat braziliane.
pastaj shkon ne mali. atje duhet te marre zakonet dhe traditat maleze.
nuk ka kupetim kjo qe thua.
nje i huaj duhet te mbaje zakonet dhe traditat e veta kudo qe te shkoje. e vetmja gje qe duhet te adoptoje ne vendin e ri eshte LIGJI...
Vasudhaiva Kutumbakam
Kur nje person shkon ne nje shtet tjeter atehere ai person nuk duhet te humbi identitetin, kulturen dhe traditat a tij. Ai duhet te leri pas ato tradita qe shteti i ri nuk i sheh me sy te mire .
Gjithashtu, ai njeri duhet te mesoje, gjuhen, dhe kulturen e shtetit ku jeton, edhe duhet ti festoje festat qe feston ai shtet (jo te gjitha festat, por ato festa ku feja nuk ka te beje me te, marrim parasysh ai njeri eshte fetar. Neqoftese nuk eshte atehere te veproj si te doj).
Mendimi im :S
We never really grow up, we only learn how to act in public.
Krijoni Kontakt