Cdo gje duhet te jete me karar. Si kripa, si alkoli ashtu dhe racizmi.
Po
Jo
Ndonjehere
Cdo gje duhet te jete me karar. Si kripa, si alkoli ashtu dhe racizmi.
Eeejjjj eejjj kadal mos u ngut ti,a?
Kriminele dhe K***,nuk eshte ndarje racore kjo!Pse i vume vedit kete "epitet"!?Sikur te ishim me nacionaliste do mendonim me shume dhe do e nderronimate bindje.Une tregova qe jam raciste.Do jetoje ti ne Afrike ,diku ku eshte vetem raca e zeze,ose,le te vij te jetoj tek ne kinezi afrikani,do martohemi ne me ta,pa paragjykuar?!Te them te drejten as edhe keta tjer te "huaj" nuk i ndjej si te mirseardhur ,e lere mė..... .....Nejse !
Mire tha bisedueja Stern se ne kete teme perziehet atdhedashuria me racizmin. Kjo me beri qe te kerkoj nje definicion per kete term, i cili eshte ky:
Racizmi eshte vleresimi paushallizues dhe absolutizues i dallimeve faktike apo biologjike ne dobi te paditesit ne dem te viktimes, me te cilat i pari mendon te justifikoje privilegjet apo agresionet e tija. (Definicion sipas encyclopedia univaersalis)
Ky definicion tregon se atdhedashuria apo dashuria ndaj vetes tende, kombit apo races, nuk te ben racist. Por nevojiten kriterie si marrje privilegjesh apo shprehje agresionesh ndaj viktimes. Nisur nga kjo, mendoj se askush ne kete teme nuk eshte racist.
Duhet ta kuptosh se perse e kam fjalen.... Nuk dua qe askush te shkele ne dhe te huaj me pretendimin se do te mbaje kulturen e vet, por duhet ti adaptohet ati vendi ku eshte mik , ne te kunderten le te shporret nga atje ku ka vajtur.... Turistet shkojn ne cdo vend te botes per te pare kulturen dhe traditat e ati shteti dhe nuk do donte nje Amerikan qe vizitone shqiprine te gjej kulture dhe tradita Amerikane ( Ku do ishte kuptimi pastaj i turizmit te tije? ) Prandaj kulturat dhe traditat nuk duhet te perzihen dhe as racat dhe ngjyrat.
Te pershendes
Revolution 1848
Do me falni per gabimin...tani e kuptova ku e kishit fjalent'a kam shenu edhe siper me emfaze
Citim:
Postuar mė parė nga FierAkja143
Te them te drejten le te themi se kan ngelur vetem 2 meshkuj ne bote. Nje zezak intelektual me shkolle te lart, pune te mire, shoqeri te mire, qe nuk vesh pantallonat deri tek gjunjte, ne pergjithesi puntor dhe shume i rrespektushem. Mashkulli i dyte nje i bardh puntor ndertimi pa shkolle nga malsia me mentalitete te ndryshkura (si pasoje e injorances). Te garantoj qe shume pak femra te bardha dhe me edukat te mire do zgjedhin te bardhin
Doja te thoja "nga malesia" me dy pika lart..
lmaoi acarove me shume meduket komshie
ti pergjigjem temes.. a jam raciste? ne disa aspekte behem raciste...nese jam apo jo nuk di si ti pergjigjem pasi shoqeri mund te kem nga cdo race, nese perputhet karakteri dhe kemi respekt ndaj njeri tjetrit...per martes, eshte pak ndryshe, aty racismi behet me evidente
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Krijoni Kontakt