jom qe cke me . tjetoj mqef t'vet, po mos perzihem me racn time. sa ka barazi gjinoreka ene raciale . i re menia kot robve me kto barazi per t'gjith, t'gjitha grupimet jon raciste karshi njoni tjetrit
![]()
Po
Jo
Ndonjehere
jom qe cke me . tjetoj mqef t'vet, po mos perzihem me racn time. sa ka barazi gjinoreka ene raciale . i re menia kot robve me kto barazi per t'gjith, t'gjitha grupimet jon raciste karshi njoni tjetrit
![]()
He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.
Against all odds..
Une kete gje nuk e nxora nga hiqi.
Para 3 vitesh kam pas pare nje aziatike ne Shqiperi. Kishte ardhur me nje shoqe te sajen shqiptare nga nuk e di se ku.
Ajo po qendronte per punte te saj ne breg te detit dhe nderkohe i afrohen dy vajza te cilat i kerkojne te benin nje foto me te...
Sikur te ishte majmun...
Pastaj mjafton te lexosh se ēfare shkruajne disa ketu, per te kupetuar sa njerez te pafytyre ka.
Ne perendim ato qe jane raciste mundohen ta fshehin ate. Ketu madje krenohen.![]()
Ore pyll pa derra ska , kjo puna fotos ka t'beje me shume me kulturen sesa me rracizmin edhe pse t'them drejten s'kisha nigju naiher qe behen foto me njerzit me ngjyre ,po nejse.
Against all odds..
Po po. Ke te drejte. As une nuk e shikova si racizem. Vetem nje rast kurioz.
Une bera krahasimin me ate rastin e nje qytetit te vogel slloven.
Thashe ne menyre ironike qe ata nje te zi e votojne si kryetar bashkie, kurse ne nje qytet te tille ne Shqiperi do e shihnin si alien.
Me nje fjale sipas kesaj teorise se disave ketu Racizmi qenka urrejtje ?!
Mos lexoni wikin dhe goglen
Sa njerez te mire dhe te ndjeshem ka kjo bote .
Ti qenke fort i zgjuar.Dhe meqe s`di cka flet,po t`i perkujtoj disa gjera.
Po te beni vaki e te vje motra ne shtepi me nje te zi dhe thote : ja, me kete dua te martohem!Si do te ndjeheshe ti?!
Une po te isha ne nje situate te tille, do te ndjehesha shume keq.Edhe po te mos ishte i zi,por s`do te ishte shqiptar,do te ndjehesha keq.Ne kete kuptim jam racist.
Pse, si mendove ti,mos jam racist se s`dashkam t`i shoh ata te racave a kombeve tjera??!
Po te isha ashtu,do te isha i marre!C`me hyjne ne pune mua racat dhe kombet tjera,ata ne pune te veta,une ne te miat.
Per sa u perket kombeve tjera;ato kombe per te cilat dihet qe kolektivisht(jo si individ,se individet s`kane vend ne diskutimin tone) e kane demtue kombin tone,nuk i kam ne sy per te mire,shkurt : nuk ua kam besen.
Sigurisht qe ka njerez te mire e te keq prej cdo kombi,po une nuk ua kam besen atyre qe vijne nga vendet qe historikisht kolektivisht na kane demtue.Prandaj edhe ne kete pike jam racist.
Per sa u perket slloveneve,keta jane shume te rafinuar.Kete qe e bene me te ziun, e bene per te fitue poena ne BE!Keshtu bejne edhe gjermanet,me finesa tjera...
Sllovenet ishin me te zgjuarit ne ish Jugosllavi dhe njekohesisht njifeshin si me te pashoqeruarit! kush e thote te kunderten,nuk i njeh fare sllovenet.Nuk kishin faj sllovenet qe ishin te pashoqerueshem( me te kombeve tjera ne ish Jugosllavi).Ata e kishin industrine me te zhvilluar ne ish shtetin jugosllav dhe natyrshem vershoheshin nga fuqia punetore e vendeve tjera,kryesisht nga boshnjake,shqiptare,malazeze dhe meqe s`ishin as dy million fryme,ndjeheshin me te drejte te rrezikuar nga te ardhurit.
Dhe mos te harrohet edhe nje gje : eroperendimoret jane disa here me racista se ne,kjo eshte e sigurt.Tjeter gje eshte qe s`ta thone para syve.
Kur flitet per racizem nuk behet fjale a do kisha deshire qe motra apo vajza ime te martohet me nje te zi apo nje te kuq.
Po te ishte keshtu 90% e popullsise se botes qenka raciste.
Mua nuk me pelqejne femrat e shendosh. Qenkam racist edhe une sipas llogjikes tende???
Nese kinezet qendrojne vetem me njeri tjetrin neper komunitetin e tyre, kjo do te thote se ato jane raciste? JO
Nese ne USA te zinjte e votuan Obamen vetem sepse eshte i zi, ky eshte racizem? JO.
Racizmi eshte dicka shume e rende.
Me arsyetimin tend del qe ti qenke racist, sepse do te te vinte keq nese motra jote do lidhej me nje te zi. Nderkohe qe raciste kane qene edhe ato maskarenjte e KKK.
Pra ata qe mendojne si ti dhe ata qe mendojne si KKK jane te gjithe raciste??? Te gjithe ne nje grup i fut ti?
Kjo eshte absurde. I bie qe jane te paket qe dalin jashte kesaj sferes tende te racisteve.
Nese hyj ne nje pallat qe po digjet dhe nga ajo nxjerr familiaret e mi dhe me pas komshinjte, sipas teje qenkam racist...
HAHAHA!
Me duket se je ti ai qe nuk ia ka fare idene se cfare po shkruan.
Me erdhi nje Amerikane nje dite ne shtepi, e zeze, dhe me tha" E ke problem qe e perdor fjalen Zot cik si teper? " Pse duhet ta kem problem i thashe. " Me ka ndodhur te me kerkojne te mos e perdor ne shtepine e tyre, sepse ofendoheshin.'' U habita.
Mendoj se secili nga ne ka preferencat e veta, bindjen e vet, dhe duhet respektuar per kete, per aq kohe sa nuk cenon te drejtat tona. Nese ti i mohon dikujt te drejten per dicka vetem duke u nisur nga ngjyra ky eshte diskriminim, racizem.
Feelings change - memories don't.
Krijoni Kontakt